reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

alijenka pierwszy raz kupiłam używane buty:) Zależało mi na Emu, a na 350zł nie stać mnie. Są mega wygodne i może latać koło domu. Normalnie mam inne nowe buty - kozaczki i śniegowce:) Emu mają skórę z merynosów (owca), która przepuszcza powietrze, a nie przepuszcza wilgoci do wewnątrz. Siorka ma drugi rok i zachwala:)

aylin to mamy identyczne uzębienie dziewczyn:)

reklama
kasiek - też włąsnie miałam pytac o uzywki. Bo ja praktycznie 90% ubranek mam z Taniego Armaniego (szmatex) lub allegro. Ale buty nówki. Jedne zimowe po córce kolezanki - ale ja znam i wiem ze hania w butach praktycznie nie chodziła.
Ale te emu mnie zainteresowały jak mówisz ze takie fajne. Przeglądnęłam allegro i gratuluję :) bo obecnie uzywek w takim stanie za ta cene nie ma

Witam :) ale dziecie dało mi w kość do południa wiecznie jęczy cały czas się przewraca i tak w kółko, ale widzę już ostatnią trójkę przebijającą się, mam nadzieje, ze do piątek ja i A trochę mamy czas by nabrać sił :)
Teraz dziecko śpi, w domu ogarnięte, a matka czeka na przyjaciółkę :) która pewnie się przerazi jak zobaczy mnie taką grubą :baffled::baffled:bo nawet ostatnio skłamałam, ze kamerka w laptopie mi nie działa jak gadałyśmy na skype:eek:

Aylin jak ja znam to ukrywanie bezpiecznie rzeczy :D dzięki temu przedwczoraj robiłam porządek w szafce i wypadło mi 300zł o których zapomniałam.

Andzia super z tym nocnikiem :)

Hej lasencje

wpadam na chwilę coś skrobnąć. Młody śpi, ale długo to zapewne już nie potrwa. Straszny wymuszacz mu się załączył kilka dni temu i chyba przycisk się zaciął bo nie może przestać. Wrzeszczy jak tylko coś idzie nie po jego myśli.
Poza tymi "akcjami" to mam super dziecko. Pięknie przesypia noc, w dzień pada na 2 godziny, wieczorem zasypia przed 21.
Je na potęgę, normalnie non stop coś młuci. Nawet banana zjada, takiego w kawałkach a nie jako papka. Jabłko też potrafi dorwać i ssać. Tak samo z pomarańczą i mandarynką. Jedynie warzywa w postaci zup tylko i wyłącznie. Bo jak nałożę np. kotleta, ziemniaki i marchewkę z groszkiem to tylko kotlet zjedzony.Gdybym wszystko wymieszała to zjadłby. A jak samą marchewkę na widelec nadzieję to krzywi się na sam widok. A jeśli jakimś cudem do buzi weźmie to wypluwa jakbym go otruć chciała.

No i kupiłam Sz trzewiki. Jednak postawiłam na sklep stacjonarny bo z szeroką stopą młodego mogłam kupić za ciasne przez neta. Kupiłam Elefanten za 59zł bo na jednym rzepie nie ma ćwieka (co mi nie przeszkadza a młodemu tym bardziej). No i rozmiar większe wzięłam licząc że początek wiosny też w nich zaliczy:
mms_img896704312.jpg

Jeszcze tylko kupno zimowych nas czeka......

Zębów u nas całe 11 sztuk: 4 jedynki, 4 czwórki i 3 dwójki, jakoś druga dwójka na dole nie chce mu wyjść :-)
No i strasznie pcha rączki do buzi, wręcz całe paluszki chowa w paszczy. Trójek nie widzę, a piątki przecież później powinny wyjść więc nie wiem o co cho....

andzia ja się zalogowałam "na stałe".

aga miłego spotkanka z koleżanką.

Aylin też potrafię dobrze coś schować. Tym sposobem od prawie 4 lata szukam złotej bransoletki, którą dostałam od K na gwiazdkę....

Muńka gratuluję wygrania sprawy!!!! Jest jednak sprawiedliwość na tym świecie.

kifsi, alijenka, kasiekz u mnie też nie ma mowy o siedzeniu przed kompem jak młody obok. Dlatego BB najczęściej przeglądam z komórki.

Iwon jak występ młodego????

Załączniki

• mms_img896704312.jpg
    mms_img896704312.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 31
byłam dziś na spotkaniu z koleżanką której nie widziałam chyba z 5 miesięcy, ma teraz 8 miesięcznego synka i w wakacje leżeli miesiąc w szpitalu po napadzie padaczkowym spowodowanym albo mocnym bakteryjnym zapaleniem dróg moczowych albo szczepionką 5w1

Aga Ty to masz fajnie z tymi odwiedzinami :-):-), też tak kiedyś miałam że się u mnie drzwi nie zamykały nie to co teraz cisza i pustki, brakuje mi tego :-:)-(

andzia kuna nie doczytałam z tym nocnikiem, gratki !!!! muszę i ja się w końcu zmobilizować do sadzania małej

mlodak supcio te buty, ja często kupuję elefanta w przecenach :-), w sumie zawsze te buty kupowałam teraz na zimę wzięłam z Lasockiego

Hej dzieck mi spi na rekach:/ zasnal w aucie a jak przyszlismy i go rozebralam to wtulil sie i spi dalej.... Siiikuuuuuu!!!!!

Kasiek super xe buty trafione:) Emu sa boskie potwierdzam. My mamy takie do kostki na rzepy. Blaszki na piecie nie maja, i tez sa mieciutkie jak paputki

Andzia kolejny nocnikowy, super:)

Alijenka a co ona ci tak wczesnie wstaje? Janek na szczescie juz przestawiony na 7,30. A jak pobudki nocne, wstajezz jeszcze?

Aylin znajdziesz:) tylko pytanie kiedy hihi. Ja do dzis nie wiem gdzie ukrylam zapasowe klucze do mieszkania i mijego ukochanego liska z dziecinstwa:/

Ostatnia edycja:
josie nie wiem ona ma różnie z tym wstawaniem raz o 6 raz o 7.30 , ale ona chodzi spać przed 20, co do wstawania to nie wstaję do niej w nocy ale się budzę bo dalej ma akcje z płaczem i później śpi bez przykrycia do rana, ona normalnie jakby z duchami gadała w nocy

Hej!!

My już w W :-) pogodę na drogę miałyśmy paskudną, ale najważniejsze, że G całą przespała.

Aylin - my też już po pierwszym obcięciu grzywki :-D byłam u fryzjerki i od razu machnęła G.

Munka - super, ze sprawa wygrana - trzeba to opić:-)

oj trzeba trzeba, ale jeszcze wyrok musi się uprawomocnić, więc czekamy ;-) MsMickey zaproponowała opijanie, więc z takim towarzystwem opijać będę chyba mlekiem :-D;-)

No i Kochane Lachonki, jesteście wielkie!!!!! dostałam się na kurs!!!!!!!! :-D:-D

To tyle póki co, bo mam jeszcze sporo na głowie, małż przyjdzie to mi auto wypakuje, więc zabiorę się za pranie, ogarnianie, a jeszcze kuzynce muszę podwieźć jedzonko, które przekazała jej mama. Powinnam iść na Zumbę, ale nie wiem czy dam radę :baffled: No i jutro oficjalnie wracam do pracy (o ile o dwóch godzinach tygodniowo można mówić praca :-D ). Nie wiem nawet dokładnie jakie problemy mają moi jutrzejsi pacjenci, więc dopiero jutro się okaże.

Katrina - G nie ma jeszcze piątek. Ma wszystkie 1, 2, 4, dolne 3 i górne 3 niedługo będą w całości.

Hej dziewczęta,
Piszę tego posta od południa i nie mogę skończyć. Ciągle coś….

Aga, niezła historia z tą sąsiadką :-)
Muńka super wieści, gratulacje z wygranej.:tak:
Alijenka u nas tez dzisiaj szalony dzień. Mały dziamgacz nie daje mi nic zrobić. Cały czas muszę siedzieć z nim. Dobrze, ze teraz śpi.:-)

Katrina u nas piątek nie ma. Teraz wyszły mu na raz cztery trójki i dwie dwójki na dole, czyli 6 zębów jednocześnie. Oj ciężko było i jest. A śmiesznie z tymi dolnymi dwójkami, bo miał już wszystkie czwórki a tych dwójek nie było ni widu ni słychu. Aż momentami się martwiałam. Ale już są. A teraz pora tylko czekać na piątki. ;-)

Aylin ja tez tak mam. Tylko u mnie jest tak, ze ja czasami gdzieś coś położę, nie chowając tego, a później nie mogę tego zlokalizować.:szok:

Andzia fajnie z tym nocnikiem. Ja też bym tak chciała, żeby Szymon sam z siebie chętnie na nim siadał. Ale nie poddaje się i go zachęcam.

Kifsi mój jak pośpi do 8 to jest wielkie święto. Zazwyczaj pobudka około 7.:wściekła/y:

Kasiekz ja właśnie mam zamiar obejrzeć ten film. Czekam tylko na moją sister bo planujemy zrobić to wspólnie, gdyż ona sama nie chce oglądać.:-)

Mlodak mój Sz. maruda ostatnio. Twój, w przeciwieństwie do mojego, chociaż w nocy daje Ci pospać. A wiesz, że ostatnie wakacje spędziłam jakieś 7km od Ciebie :-):tak:

No i udało mi się dokończyć. Lecę do kuchni dać jeść starszej latorośli bo wróciła ze szkoły.

A i strasznie się cieszę bo w sobotę przylatuje moja siostra, huurraa….:-D:-D:-D

reklama
Alijenka naszego kapiemy o 20 wiec kolo 20.30 spi
Z tym budzeniem pewnie jej przejdzie, nasz tez jeszcze sie sporadycznie budzi ale juz tylko podnosi glowe mowi mama albo a-a-a i kladzie sie spowrotem. Nie ma juz plakania i stekania wiec musze powiedziec ze nauka spania zakonczona sukcesem:) i co najwazniejsze nie placze juz rano po obudzeniu tylko puka w drzwi zeby mu otworzyc:)

A rozkopany byl zawsze rano wiec po prostu mu kupilam ocieplana pizame na noc- wypelniona jakby wata, w mothercare. I teraz go wcale nie przykrywam bo mu cieplo w tej pizamce

Munka masz dobra passe moze zagraj w lotka :D

Do góry