reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Josie - Kuba jak tylko mu się zęby przebijały, to miał katarek, nie mega katar, ale pod noskiem się świeciło. Jeśli Alinka w tym czasie nic nie przyniosła ze szkoły, to na tym sie kończyło, a jeśli ona była przeziębiona, to zaraz był kaszel - a w czasie, kiedy Kuba jeszcze nie chciał siadać, to zaraz zapalenie oskrzeli. W ciągu 4 mies. miał wtedy 3 razy chore oskrzela i lekarz już się zastanawiał czy nie ma astmy. Od czasu jak siedzi, stoi i chodzi - katar nie spływa mu juz na oskrzela.

hej dziołchy

u nas dziś pobudka o 6 rano :-:)-(
dziś chyba na basen wybędę z małą bo pada i nie będzie co robić :szok::eek:

Aga, kasiek mi wstępnie środa pasuje :-):-):-)

alijenka nie koniecznie moja droga - jest dla nas pocieszenie. Moja siostra nie chodziła do żłobka, poszła dopiero do przedszkola w wieku 3 lat i w ogóle nie chorowała:)
ja też nie chorowałam jak poszłam do przedszkola ale kiedyś było inaczej

Dziołchy!!! Happy Day !!! Hatszept urodziła,a ja wygrałam sprawę!!!!!!! :-D:-D
Gratulacje !!!!!!!!!! :-):-):-)
A ja dziś miałam zabawną sytuacje :) jestem u siostrzenicy i nagle zaczyna lampa latać i niezły hałas. Siostrzenica mówi, ze ma dosyć tej sąsiadki, ze tam tak wiecznie, a jak nie ten łomot/ skoki to muzyka czy w nocy 2h stękania :D , więc ja długo nie myśląc biorę A na ręce i idę piętro wyżej :D Otwiera mi młoda dziewczyna w stroju sportowym, oczywiście nieźle spocona. Więc zaczynam:
ja: przepraszam czy może Pani zabrać tą skakankę i iść na do parku skakać, bo nie wiem czy mam lampę łapać czy dziecko które się boi :D (sama kiedyś skakałam więc znałam ten odgłos)

ona: szok i przeprasza, ze nie myślała, ze tak słychać,

ja: ze już nie wspomnę o tej głośnej muzyce czy nocnych odgłosach budzących moje dziecko :D
Powiedziałam, ze jak się powtórzy to będę dzwonić do Pawła (właściciel mieszkania) no i ze sąsiedzi też chcą już skargę pisać :D
Po godzinie siedzę z siostrą ktoś puka :D otwiera moja siostra, a babka mówi przepraszam ja do pani sąsiadki :D :D czyli do mnie z ciastkami na przeprosiny :D no i ze do tej pory mieszkali w domku i nie myśleli, ze może komuś hałas przeszkadzać :D
A moja mądra rodzinka pare miesięcy nie potrafiła iść do góry :)
ja kiedyś tak zrobiłam jak mieszkałam we Wrocku i dostałam tylko zjebkę że się wtrącam w czyjeś życie i że każdy może sobie robić u siebie w domu to co chce
Kasiek - no znaki na ziemi wskazują, że chyba u nas zaczął się atak piątek, marudzenie, pchanie paluchów tak głęboko, ze prawie mu się ciofa, kupki, katarek.... tak zawsze było przy ząbkach, a do czwórek wszystkie już mamy.

O ja naiwna, a już się cieszyłam...
a trójki macie ?????

katrina wow. Pisałam tu, że w wieku 20 czy 22miec. córka sąsiadki miała już pełne uzębienie:) GRATKI, bo będziecie mieć problem z głowy!

alijenka siostra ma 14lat więc niby nie aż tak dawne czasy. Powiem ci, że chyba dużo zależy też od dziecka, rodziny, genów itd. Oby te nasze były dobre i młode za często nie chorowały:p

Przyszły Emu te szare. Josie kożuszek wygląda OK, nigdzie nie jest przetarty czy wgnieciony, Aylin podeszwa tylko jak na zdjęciu troszkę na pięcie starta, a poza tym OK. Więc za te 40zł będzie miała używki do latania koło domu. I dziewczyny jakie te buty są wygodne! P biegała po domu i ściągnąć nie chciała:p

Pamiętacie jak z 1,5mies. temu kupiłam P buty w CCC:////// Młoda skarży się i pokazuje na palce...mierzę centymetrem a one na styk, w skarpecie to masakra. Ja nie wiem jak je kupiłam:/ Przecież to 22 i wydawał się w sklepie luz...

muńka oooooooooo super wiadomość!!! GRATKI:)

aylin yyyyyy a dlaczego, co zmajstrowałaś?

Aylin a cos ty wywinela?

No więc ze 2 msc temu wyjeżdżaliśmy na weekend - miał sie ktos opiekowac kotem moim. I mamy taka szkatułke na pieniądze - wszystkie drobne tam wrzucamy. Mój T wrzucił euro pozostałe z wyjazdu (koło 200 chyba) i mnie tkneło ze ktos moze przyjść nakarmić bydle moje z innym ktosiem którego moze skusić leżaca kasa na wierzchu. Więc ja schowałam. W miedzyczasie wyszło ze nie jedziemy z małą i w domu była moja mama. Przed wyjazdem powiedziałam jej gdzie połozyłam pieniądze. W efekcie - ja jako ze przekazałam komunikat dalej - zapomniałam gdzie ja połozyłam, moja mama nie zarejestrowała gdzie. Przed wyjazdem przekopałam mieszkanie - nie znalazłam. Teraz przekopuje na nowo. Nosz kurde 60 metrów ma mieszkanie - salon, sypialnia i łazienka odpadają. Bo mam wizje ze upchałam albo w przedpokoju albo u tysi. I nie moge znaleźć,.....

MOja od sierpnia nosi rozmiar 20.

katrina tak mamy całe 16 zębów :-D:-D:-D, tylko pytałam Ciebie o trójki bo pisałaś że czwórki macie wszystkie, a trójki troszke później wychodzą niż czwórki

Aylin hahaa widzę że w chowaniu czegoś ie jestem osamotniona też tak mam że coś gdzieś położę i potem za cholerę nie wiem gdzie, a kładąc to mówię sobie zawsze przecież jak położę w tym miejscu to nie zapomnę gdzie, ehhhhhhhhh i zawsze się mylę w tym stwierdzeniu :-):-)

katrina tak mamy całe 16 zębów :-D:-D:-D, tylko pytałam Ciebie o trójki bo pisałaś że czwórki macie wszystkie, a trójki troszke później wychodzą niż czwórki

Aylin hahaa widzę że w chowaniu czegoś ie jestem osamotniona też tak mam że coś gdzieś położę i potem za cholerę nie wiem gdzie, a kładąc to mówię sobie zawsze przecież jak położę w tym miejscu to nie zapomnę gdzie, ehhhhhhhhh i zawsze się mylę w tym stwierdzeniu :-):-)

No własnie to na pewno było takie miejsce o które miałam zawadzić podczas przygotowań do wyjazdu. Najprawdopodobniej wsadziłam w pokrowiec do okularów przeciwsłonecznych - bo wezmę. Tylko tego pokrowca znaleźć nie mogę. Ale w efekcie znalazłam starą torebkę - w niej 50 zł, saszetkę na biżuterie o której zapomniałam. 100 zł w kieszeniach...... Tylko tego czego szukam nie mogę. A najbardziej upierdliwe jest to ze cały czas mysle gdzie to upchałam....

Aaaaa - była wczoraj u mnie fryzjerka - o obciełam Tysi grzywkę :)

A dziś babcia wzieła dziecia do teatru (remont mieszkania nad nami z burzeniem ścian - nie da się wytrzymac a tym bardziej uśpić małej wiec do babci wozimy) Moja mama obrotna wiec skoro przedstawienie od lat 3 to zapytała w kasie czy moze wejśc zobaczyć - jak mała nie wytrzyma to zaraz wyjdzie a jak wysiedzi to zapłąci po spektaklu. Tysia podobno klaskała, krzyczała, piszczała, smiała się a po 45 minutach jak zaczeła przysypiać mama ja zabrać chciała - to awanture zrobiła ze ona zostaje. I ogladneła całe :) Mam zwierza teatralnego :)
Były na:
Dzień dobry, Świnko - Teatr Maska

A i dawno nie narzekałam na nocki - dziś od 1.25 mała wyła, płakała, jęczała. Do rana. Średnio wyspana jestem.... Po powrocie w szczękę zaglądnę ale obstawiam dalszą część 4....

reklama
Hej laski, wpadam się tylko przywitać :-) Trochę niewyspana jestem, bo wczoraj było wino na zgodę ;-) I zasnęłam około pierwszej. J. póki co zdrowy, tylko dzisiaj płakał jak go zostawiałam w żłobku :eek: Kryzys pogodowy? Dzisiaj mają koncert jesienny dla rodziców, to będzie pierwszy "występ" Julka :-D

Do góry