reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

wlasnie zrobilam sobie test z sodą... straaaasznie sie pieniło... czyżby chłopak ?? Intuicja mnie zawodzi ? Ciagle czuje ze to dziewczynka...

reklama
Witam Was kobitki po dluzszej przerwie:-)
Gratuluje wszystkich udanych wizyt :tak: strasznie sie milo czyta takie mile wiesci:tak::tak::tak:
A u mnie wszystko ok. Ostatnich kilka dni spedzilam z mamusia na plotkowaniu no i oczywiscie na jedzonku tych wszystkich pysznosci z Polski:-D:-D:-D. Sama nie wiem co mi najbardziej smakowalo :-D i napewno kilka kilo mam do przodu:-D:-D:-D
A jesli chodzi o plec to ja juz teraz zadnych przeczuc nie mam:-(

Nie pamiętam, która wczoraj pisała o tym, że lekarz wpisał, że tętno dziecka jest niemiarowe - tu cytuję z Wikipedii
miarowość – tętno jest miarowe (pulsus regularis) jeśli wszystkie uderzenia wykazują jednakową siłę, a odstępy między nimi są jednakowe, w przeciwnym razie mówimy o tętnie niemiarowym,
czyli, że ilość uderzeń na minutę może być ok, tylko siła uderzenia nie koniecznie.

Witam i ja :) czytam Was cały czas, ale jakoś głowa mnie bolała, ze nie pisałam.
Kamila fajny brzuszek :)
Gratuluje wszystkim udanych wizyt :)

Ale mi narobiłyście smaka na zupę ogórkową, albo zjadłabym szczawiową :) więc po weekendzie coś zrobię.
Ja porządki mam prawie za sobą codziennie po oknie, dziś firanki, lodówka, lampy szafki itp. jeszcze tylko łazienka i gotowe :) Co prawda na święta mnie nie ma, ale w następny weekend mam gości urodzinowych i musiałam mieszkanko doprowadzić do składu :)
Dziewczyny szukam pomysłu na sałatkę z pieczarkami marynowanymi- ma ktoś sprawdzony przepis??
I może jeszcze jakaś inna fajna sałateczka? Zjawi się około 14osób więc mam trochę roboty.

Witam
bardzo mało pracochłonna sałatka.
- puszka fasoli czerwonej
- słoik selera białego konserwowego takie niteczki
- puszka kukurydzy
- 20-30 dag szynki konserwowej
- 1 czerwona papryka ( taka surowa - nie wiem czy my możemy jeść taką)
- majonez, sól, pieprz.
Fasolę,seler i kukurydzę odsączasz na sitku. W międzyczasie kroisz paprykę i szynkę w takie paseczki prostokątne. Dodajesz łyżkę majonezu ( jak lubisz to można więcej), solisz, pieprzysz i mieszasz. Gotowe. Smacznego!!!

UWAGA SPAM, CHWALĘ SIĘ ;-)

Chciałam wam pokazać co ostatnio tworzę w wolnych chwilach
Zobacz załącznik 413143Zobacz załącznik 413145

Tialanka a to zdolniacha z ciebie... Ozdoby na choinkę w sam raz ;-))

reklama
Nie pamiętam, która wczoraj pisała o tym, że lekarz wpisał, że tętno dziecka jest niemiarowe - tu cytuję z Wikipedii
miarowość – tętno jest miarowe (pulsus regularis) jeśli wszystkie uderzenia wykazują jednakową siłę, a odstępy między nimi są jednakowe, w przeciwnym razie mówimy o tętnie niemiarowym,
czyli, że ilość uderzeń na minutę może być ok, tylko siła uderzenia nie koniecznie.

ja nie jestem przekonana,ze tu chodzi o siłę uderzenia- gdyż jej nie da się zmierzyć raczej zwykłum usg, co innego frakcję wyrzutową, ale ogólną serca , anie poszczególnego uderzenia. Ja miałam wielokrotnie echo serca i holtery i nigdy nikt nie wspominał o sile. Wiem za to,że u dzieci i miłosych ludzi występuje coś takiego jak niemiarowowść oddechowa- czyli,że w trakcie wdechu serce przyspiesza, przy wdechu zwalnia. Jest to fizjologia, uroda a nie wada. Być moze u dzidziusiów w brzuchu jest tak samo:)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry