reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Cześć dziewczyny.

Rany, po weekendzie ile do nadrobienia.:-)

Muńka wiem co przeżywasz ze schodami. My mieszkamy w domu, gdzie mamy 3 kondygnacje. A dla mojego Sz. wchodzenie i schodzenie po schodach jest najlepszą zabawą. Na każdym piętrze mamy pozakładane bramki na schody i chyba tylko to mnie ratuje przed całodziennym bieganiem za brzdącem w górę i w dół :-) Wiecie, moja starsza córa nauczyła Sz. zjeżdżać po schodach w dół leżąc na brzuchu i teraz Sz. jak szybko chce zejść w dół to raz ciach kładzie się na pierwszym schodku na brzuch, odpycha i zjeżdża na dół mając przy tym nieprzeciętną zabawę. Dobrze że schody wyłożone są wykładziną dywanową więc ma w miarę miękko. Gorzej będzie jak spotka się ze schodami drewnianymi.:-)

Iwon, ja używałam mukofluid u mojej starszej córy. Faktycznie w smaku i zapachu jest obrzydliwy, ale bardzo gęsty katar rozrzedza super i udrażnia nosek szybko. A wiesz, że takie małe dzieci mają dziwne poczucie smaku. Czasami to co dla nas wydaje się okropne dla nich jest niebywale smakowite :-)

Asik, u nas też zdarzają się dni bez żadnej drzemki. I wieczorem Szymek potrafi jeszcze ganiać jak szalony :wściekła/y:

No nic , coś jeszcze miałam komuś napisać ale oczywiście wypadło.
Poza tym czas zjeść jakieś śniadanie i spróbuje was trochę nadrobić.

reklama
Dzięki baby za wszystkie rady :-*

Kasienka nie ma jakiegos mega gęstego (sorry za te szczegóły, kto je niech nie czyta :sorry:), kolor też ok, trochę mu się wylewa z nosa. Po prostu mimo, że odciągam, ma wciąż zapchany jak tylko się położy spać.

Z tego wszystkiego zapomiałam Wam kogoś ważnego przedstawić. No więc: Dziewczyny - to jest pralka. Pralka - to są dziewczyny :-);-):-p

IMG-20131029-00961.jpg

Załączniki

• IMG-20131029-00961.jpg
    IMG-20131029-00961.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 60
hejo

jestem, wróciłam do Was po 4 dniowej przerwie :-D:-D i nawet nie staram się Was nadrobić :-):-)

Sylka widziałam żeś mój rocznik jest :-D:-D:-D

kasiek goście byli do soboty ale w sobotę my za to byliśmy w Legnicy odwieźć moją ciotkę, a wczoraj cały dzień poza domem bo najpierw u K ojca a później u mojej chrzestnej

Aga i jak tam malutka Zosieńka ??????

co do kiśla to ja zawsze rozgotowuję jakiś owoc i dodaję mąki ziemniaczanej i troszkę cukru można dodać, choć jak mam owoc bardzo słodki to już nie dosładzam ale moja mała nie bardzo lubi kiśle czy galaretki, ale można zrobić z soku owocowego tak samo

dziewczyny co macie dzieciaki z katarem spróbujcie z masłem, kiedyś o tym pisałam u nas sprawdziło się to rewelacyjnie

Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka !!!!!!!

Iwon pytam bo jak nie ma gestego to nie da Ci na rozrzedzenie bo po co ... ale daj znac co powiedziala lekarka ... ja chetnie sie dowiem jej opini o tym Aerius ... co dwie opienie to nie jedna :)

Asik bez drzemki ... poleglabym na placu boju

Sunshine moze faktycznie zeby :) a nie mleko

Alijenka a ile tego masla ? tak na przyszlosc

Sylka nie boisz sie ze zaryje buzka ?

Josie​ w ciazy gorzej sie mysli :p

iwon praleczka super!:) Ja miałam mucofluid do noska, a nie do picia:) O taki: Zdjęcia UCB Pharma Mucofluid, aerozol do nosa 50mg/ml (3/3) - bangla.pl Wygoda psikania i błyskawiczne działanie.

aga no proszę mistrz! Coś w tym jest, jak ja jestem z małą to ta potrafi się kręcić, marudzić, budzić a jak śpi z M oboje jak zabici!

asik sylka nie miał drzemki i poszedł spać o 21.00...heh u mnie to jeszcze długo nierealne, ale póki co nie narzekam, bo mam czas na BB i ogarnięcie czegokolwiek:p

asik u nas to samo - wszyscy wiedzą o chlewie na placu, który jest w pobliżu domu sołtysa i mają w doopie!

sunshine gratki za ząbki i może faktycznie przez nie była rewolucja!

muńka
ja mam schody i P w ogóle nie interesują. Mam na nich barierkę, ale w ogóle nie zamykam. Z kolei jak przyszła do mnie sąsiadka to jej dzieć ze schodów nie schodził:D

alijenka witaj z powrotem:)

PLAC ZABAW!!!
20131104_120237.jpg20131104_120245.jpg20131104_120312.jpg20131104_120329.jpg
To tylko kilka zdjęć...z tyłu placu multum plastikowych kubków po bibie. Ślizgawkę z rzygów deszcz spłukał! Otwarte za kasę z unii, a wiecznie błoto!

Załączniki

• 20131104_120237.jpg
    20131104_120237.jpg
    53,9 KB · Wyświetleń: 42
  • 20131104_120245.jpg
    20131104_120245.jpg
    53 KB · Wyświetleń: 38
  • 20131104_120312.jpg
    20131104_120312.jpg
    53,5 KB · Wyświetleń: 43
  • 20131104_120329.jpg
    20131104_120329.jpg
    56,2 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Kasienka z tym masłem to robi się tak że wkładasz kawałek do zamrażarki, a później odcinasz takie drzazgi nożykiem i wkładasz do noska jak maluch śpi, ja skrobię masło, takie zamrożone powoli się rozpuszcza i nie pozwala na to aby osiadały gile na gardle czy oskrzelach

a Iwon fajna ta pralka :-):-):-)

Kasiekz- G ma to chyba po mnie. Mama mi mowila,ze jak chodzili ze mna do znajomych,ktorzy mieli dom,to nie bawilam sie z dziećmi,tylko chodziłam po schodach :-/
U teściów bramek nie ma. W holu są schody na pólpietro i schody w dół do garażu. Z półpietra na kolejne pięterko i potem na poddasze...Na szczescie wspina sie sama,ja tylko ide za nią,gorzej ze schodzeniem:-/

Sylka- witaj w klubie dzieci uzależnionych od schodów

Witaj PRALKO! :-)

Asik,Sunshine - nie lubię Was :p

G w końcu dała odetchnąć i usnęła, a ja siedzę i masuje mnie mata do masażu :-D

reklama
Kuba wreszcie śpi. złozyłam cv do sklepu u mnie na osiedlu robiłabym cały dzień bo od 9 do 24 przez dwa dni i dwa dni wolne i tak na zmiane no ale damy rade. Trzymajcie kciuki zeby sie udało bo jak nie to normalnie padne przez tego chorowitka:tak:

Do góry