reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hejoo :-)

Kurcze, od jakiegoś czasu budzę się około czwartej i nie mogę spać. Odlatuję przed szóstą i potem jak zadzwoni budzik jestem nieprzytomna, bo wtedy wpada się w głęboki sen :confused2:

Dzięki baby za gratki, praleczka już dzisiaj do mnie jedzie :-) Dobrze, że M. jest w domu, to wszystkiego dopilnuje.

Kasiek zależało mi żeby pralka była przystępna cenowo, oszczędna (pod kątem zużycia wody), miała duży wsad (ta ma 7 kg) i aby nie była zbyt głośna. Pan nam doradził w sklepie aristona no i jest :happy: Super masz z mamą :tak: Kiedy moja jeszcze żyła, każdy taki "zakupowy" gest z jej strony odbierałam jako bardzo miły :happy: Fajnie, kiedy mama tak dba o córkę.

Josie sweet suwaczek :rofl2: Mój płacze po kąpieli codziennie :sorry2: Tak już ma. W wannie jest super, ale jak tylko znajhdzie się na przewijaku, to włącza wyjca. Chyba nie lubi się ubierać, smarować, no i jest niecierpliwy, bo czeka już na butelkę :tak: A demotywator boski! :-D:-D:-D

Polka ja też lubię dłużej posiedzieć, coś pooglądać, poczytać :-) Tylko, że bąbel nam nie daje rano pospać, stąd moje zmęczenie (kładę się około 24, a wstajemy czasem już po 5).

Aga zdróóówka! :happy: Mój też się zrobił przytulas. Cudowne uczucie, kiedy mnie obejmuje za szyję i się wtula :sorry2:

reklama
G wstała chwilkę przed 6.00 :baffled::crazy: po jakiego buta ta zmiana czasu....

Witam:) pierwsza ?(okaże się na koniec pisania) :)
No to jestem rozłożona na całego :/ a tyle planów miałam w tym tyg., ze nawet bilet tygodniowy w niedzielę kupiłam i d... :/ przepadnie :(

a to jest imienny?? nie możesz komuś odsprzedać??
Zdrówka!!

Munka - fajnie ze imprezka udana. Jak Gabi ?? Mati dziś zaczął kaszleć. Zapodałam Lipomal z nadzieja ze pzrejdzie.

G już prawie bez kataru. Jakoś udaje nam się przeważnie zdusić chorobę w zalążku. Mam nadzieję, że nic nie wróci.
Zdrówka dla M!!!

Muńka a kładziecie ją spać o "starej" czy nowej godzinie? My zrobiliśmy tak, że stopniowo wydłużaliśmy moment pójścia spać. Np. przedwczoraj wykąpaliśmy go o 18 (normalnie się kąpie o 18.30), wczoraj o 18.15 i tak chcemy dojechać do właściwej godziny :happy: Wstał o 5.30 więc nie jest tragicznie :sorry2:

A jeszcze a propo pralek, to chciałam Wam napisać, że ta nasza stara, to amika. Kupiła nam ją teściowa, jak się wprowadzaliśmy na nasze pierwsze mieszkanie, czyli 11 lat temu. I proszę, jak długo ta pralka wytrzymała. Bez żadnej większej awarii :tak: A produkt polski. Niestety teraz nam odradzali, bo ponoć te amiki, które obecnie produkują są już awaryjne...

Iwon - wczoraj to akurat było zamieszanie, bo mi na pół godziny usnęła (17.50-18.20), potem ją umyłam, dałam kachę i położyłam. Ale w sumie, to nie pomyślałam, żeby wcześniej wsio zacząć...tylko wyszłoby na to, że S wraca z pracy i od razu ją do wanny :sorry2: no nic, spróbujemy.

josie - ooooooooo ale niespodzianka, slicznie :-)

Gronkowiec to jest pierunsko zarazliwe dziadostwo, do tego jesli sie raz zlapalo, jest sie nosicielem cale zycie i przy byle czym badziew wylazi :wściekła/y: Mam zawsze po silniejszym katarze. Wczesniej chodzilam do lekarza i dostawalam antybiotyk ale w ciazy mi dac nie chcieli i od tej pory param sie domowa wypalanka :szok: Niestety bable w tym roku nie chca peknac (nawet z moja pomoca) i wypalanie nic nie daje :wściekła/y:Dobrze, ze to duze nie jest tym razem (odpukac!), jakis 1cm² ale bolesne :crazy:

Agaundpestka - a ile u nas planow poszlo w leb przez moja chorobe :wściekła/y:Jeszcze raz zdrowka! :-)

kasiekz - ale Pola nie cycka swojego cycka tylko Twoj :-D Takze niech pije miete na zdrowie :tak:Natomiast u mam karmiacych mieta moze zmniejszyc laktacje a nawet ja wygasic, wiec stad zalecana ostroznosc ;-)

Znowu smieciarka oprozniajaca kontener ze szklem mnie obudzila przed 7 rano :angry: A sen przy chorobie tak potrzebny!

Monsz wyjechal na 2 dni. Ja sama z dzieciem :szok: Trzymjacie kciuki, zeby mi sil starczylo, bom niewykurowana :no:

wiecie co chyba wczorajszy dzien ogolnie jakis taki nie halo byl i z moim samopoczuciem bo dzisiaj mezulek zrobil zdjecie brzuszka i wcale on nie jest taki ogromny ... jakies wzdecie mialam to fakt ale nie sadzilam ze moze tak wydac brzuszek i ze nalozy sie to na ogolne samopoczucie :p

dzisiejszy ... roznica ogromna :) z Sarunia
Zobacz załącznik 590949
z Nikosiem

ale dzieki za wsparcie :p u Was zawsze czy bede mala czy wielka uslysze ze super :p

dzisiaj pobudka o 7 :) i nie wiem o ktorej mlodego klasc spac :p bo czasem wstaje 6 czasem 7 :| a od czego zalezy nie mam pojecia

Muńka superze Wam sie tak udala ta niespodzianka :) i ze Gabi juz przeszlo :)... a z odsmokowaniem dacie rade

Aronia zdeka wiekszy jest ale juz dzisiaj wcale nie taka wielka ta roznica

Iwon wolalabym zeby ednak nie za duza byla ... ja sie boje zeby ona nie przybierala od tych slodyczy ktore zjadam :| koniec z nimi... nowa pralka super sprawa :)... co do placzu po kapieli to mowi sie ze woda wyciaga i dzieci z wody glodne wychodza :) stad pewnie to zniecierpliwienie :p a tu mama jeszcze smaruje

Aga zdrowka dla Was

Polaa dobrze masz z tymi pobudkami... a takie mama tu piekne :)

Kasiek moze tak wlasne przy dziewczynkach :)

Josie suwaczek sliczzzzny ... a jak Wy sie czujecie ?

Ostatnia edycja:
Iwon - gratki nowej pralki. My ostatnio też zmienialiśmy - Beko - i szału nie ma.

Munka - super, ze Gabi minał katar.

U nas zmiana czasu nic nie zmieniła, no chyba ze w druga stronę. Chłopcy wczoraj i przedwczoraj poszli spać ok. 20,30 bez problemu, miałam wrażeni,że jeszcze by poszaleli. Na stary czas chodzili spać o 20,00. Rano Adi wstal o 5 i mowi, ze sie już wyspal i chce iść do przedszkola:-)

Aronia - &&&& i dużo siły

Kasieńka - brzusio i tak śliczny :-)

Ostatnia edycja:
U nas dzisiaj pobudka o 6:20. Nieprzytomna jestem. Po wczorajszym koszmarnym dniu liczyłam na wyspanie a tu dooooooopa.
Młody przeszedł samego siebie. Wyl, krzyczał, wyrywał się, machal rękami. No masakra. No i nie spał cały dzień więc o 16 chciałam aby dzień się skończył.
Z nadzieją spokojnej i długiej nocy położyłam go o 20:30. Usnął momentalnie, ale budził się średnio dwa razy na godzinę. Do tego K przez pół nocy kasłał.
No i jedyna znajoma która została w tej naszej mieścinie chyba już nie będzie chciała mnie nigdy zobaczyć - byliśmy u niej wczoraj i takie występy młody zapodał, że szkoda gadać. Po godzinie czasu ja miałam dość, paliłam się ze wstydu normalnie. A koleżanka z minuty na minutę coraz większe oczy robiła na pomysły mojego syna.

Dziś nastrój ma podobny. Mało co mu się podoba. Teraz wywala mi książki z regału więc "mam chwilę dla siebie". Ale czuję, że ta swoboda długo nie potrwa bo już tylko jakieś 10 książek zostało. Potem znów będzie jojczenie.

Muńka
co robisz, że zduszasz katar w zarodku? Mi się to jeszcze nigdy nie udało. Jak się zaczyna od razu coś podaję i zawsze się rozwinie i trwa tydzień.

josie super suwaczek :-)

Kasieńka brzunio cud-malina.

Cześć lasencje

Nadrobiłam tylko 4 strony- więcej mi się nie chciało:-p

U nas zmiana czasu jakoś 'bezboleśnie' przeszła. Młody w niedziele wstał o 7 nowego czasu a wieczorem położyliśmy go jak już był b. śpiący czyli o 20.30. I jakoś poszło..

Aronia zdrówka

Dziś miałam cudowne przeżycie. P ogląda gazetkę. Pokazuje na bobasa i woła 'dzidzia', a po chwili na panią w rozpuszczonych blond włosach (jak ja noszę) i mówi 'mama' po czym zerka na mnie przytula mnie, całuje i mówi 'mama tu'...tak się rozkleiłam, że nie mogłam jej wypuścić z rąk i przestać całować:zawstydzona/y:
jakie to słodkieeee:-D

Kaienka
brzusio cudny

Muńka super, że impreza udana

Iwon gratki nowej pralki i oby jak najdłużej służyła:tak:

Aga zdrówka

Andzia zdrówka dla Matiego

Pamiętacie jak pisałam o tym dziecku co się dusiło? Miało zapalenie płuc:no: co najgorsze zero objawów, tak jakby nic mu nie było. Przyszedł wieczór i nagle dzieciak dostał wysokiej gorączki i zaczął się dusić. Na szczęście już jest dobrze

reklama

Muńka
co robisz, że zduszasz katar w zarodku? Mi się to jeszcze nigdy nie udało. Jak się zaczyna od razu coś podaję i zawsze się rozwinie i trwa tydzień.

psikam wodą morską do nosa, daję od razu 10 kropelek witaminy C i herbatę z miodem i pigwą, także nic specjalnego, ale u nas się często sprawdza.

Pamiętacie jak pisałam o tym dziecku co się dusiło? Miało zapalenie płuc:no: co najgorsze zero objawów, tak jakby nic mu nie było. Przyszedł wieczór i nagle dzieciak dostał wysokiej gorączki i zaczął się dusić. Na szczęście już jest dobrze

no to całe szczęście!! ale skąd nagle zapalenie płuc!

Do góry