reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Josie ja najczesciej daje zmiksowanego banana z odrobina mleka lub z bieluchem, a tesciowa gania za T z danio :no: Nic dziwnego, ze Tomek pozniej nie chce jesc obiadu jak dostaje potajemnie ciasteczko, serek czy inne "smakolyki" "zdrowe" dla dzieci. Jak zabraniam dawac to ewidentnie dziecku zaluje :-) Ale u ciebie chyba podobnie, bo przeciez karmisz Jasia korzonkami i otrebami ;-)

Mloda to dal popalic :D Przjedzie mu... moze jakis kryzys przechodzi. Ja teraz jak chodze do znajomych to sie pytam co dziecko moze obmacac i co moze wywalic (oczywiscie pozniej sprzatam). Bo dla mnie wywalenie plyt dvd w plastikowych opakowaniach jest ok (pozniej wkladam), ale kogos moze denerwowac. Ja w ogole wychodze z zalozenia, ze jesli dziecko nie moze czegos popsuc czy zrobic sobie krzywde to pozwalam na macanie, ogladanie i wywalanie. Mam czasem wrazenie, ze jestem odosobniona w tych pogladach :sorry2:

reklama
hejo dziołchy

ale żeście naskrobały ze hoho

moja dziadyga dziś zrobiła pobudkę i 5.24 :-:)-:)-:)-:)-(

aronia co do jedzenia dziecka to wiesz też nie można pozwolić na to aby ona cały czas ruszała buzią, powinna mieć ustalone godziny jedzenia i w tych godzinach tylko jeść, powinno być 5 posiłków na dzień, a często nasze dzieci niestety mają ich 10-12

Kasienka brzusio cudny !!!!!!!!!!!!!!

Iwon fajnie masz z tą nową pralką :-D:-D, ja też się zastanawiałam nad kupnem nowej pralki bym chciała tą ecco bubel :-D:-D:-D:-D ale nie wiem czy jest teraz sens czy dopiero ją kupić jak będziemy robić remont

Muńka fajnie że imprezka się udała :-):-) i zawsze czas tak szybko leci jak coś jest extra :-D

josie ale piękny suwaczek :-):-):-):-)

Iwon ja kładę spać małą o nowej godzinie i tak to nic nie daje :-:)-(

mlodak butki nr. 2 i współczuję zachowania S ale ja ze swoją też coraz gorzej mam, mam nadzieje że im to minie po 75 tygodniu

Mlodak- zdecydowanie butki nr.2 :-)

Moze po prostu organizm G jakos sobie szybkp radzi z infekcja,bo ona nigdy dlugo nie choruje i nieczesto.

O kuzwa zaczyna lac a ja siedze w parku!!!! G spi!!!! Uciekam!!!!!

Mlodak zdecydowanie nr 2 :) a zachowanie Szymusia moze bunt jakis ... zaczyna sprawdzac co wolno ... a jojczenie moze zeby ? i cale zycie sie i tak bedziemy zastanawiac :p

Alijenka jutro dluzej pospi :)

Iwon super przepis na serek :) nie pomyslalam :D

Josie​ jedz poki mozesz :p

Muńka​ nie zmoklas za bardzo?

Dzięki za życzenia zdrowia :) chyba pierwszy raz od kiedy mam A mnie tak rozłożyło.
Powiedzcie z czego mogę robić inhalację ??
No i to przestawianie czau myślałam, ze młody tego tak nie odczuje, a jednak :/ mimo, ze poszedł spać około 20tej wstał po 6tej, a wcześniej spał do 8ej, a ostatnie dni nawet prawie do 9tej. I mimo, ze wstał po 6tej drzemka dopiero teraz.

Wczoraj dałam Antkowi pierwszy raz pamelo i zajadał się nim :)

a to jest imienny?? nie możesz komuś odsprzedać??
Zdrówka!!!
Niestety imienny :/

Pamiętacie jak pisałam o tym dziecku co się dusiło? Miało zapalenie płuc:no: co najgorsze zero objawów, tak jakby nic mu nie było. Przyszedł wieczór i nagle dzieciak dostał wysokiej gorączki i zaczął się dusić. Na szczęście już jest dobrze
Ja jako dziecko miałam parę razy takie bezobjawowe zapalenie płuc :/ dusiłam się karetka już pod tlenem mnie zabierała, a w szpitalu okazywało się, ze zapalenie płuc.

dziewczyny jakie serki homogenizowane dajecie dzieciom?? sa jakies zdroe/niezdrowe? moj sie obrazil na jogurt naturalny niestety
cos znalazlam

Czy dzieci powinny jeść serki? - wideo Dzień Dobry TVN
Mój najczęściej je jogurty naturalne z owocami lub serki naturalne słodzone syropem lipowym, ale wczoraj kupiłam mu bakusie dla odmiany. A też kupiłam mu serki babybell nie dość, ze drogie, bo 4małe prawie 5zł to go od nich odrzuca :baffled:
77eb910afa4e253a8d20ee763d010a6b.jpg

A co szymuś zrobił? chyba łatwiej będzie opisać czego nie zrobił, czyli nie był grzeczny. Darł się, pluł jedzeniem (czego nie robi normalnie), rozlewał wodę, właził na stół (ale to akurat normalka), rzucał pilotami, próbował urwać wszelkie wystające części z kina domowego, otwierał szafki kuchenne, wyciągał garnki, pokrywki, ścierki, rozwalał gazety, rwał gazety, przewracał krzesła...... no naprawdę mogłabym tak długo.
Pierwszy raz w życiu wstydziłam się za niego. Wyszłam na matkę wychowującą bezstresowo chyba.
Przecież nie może być zawsze grzeczny :)

Mloda to dal popalic :D Przjedzie mu... moze jakis kryzys przechodzi. Ja teraz jak chodze do znajomych to sie pytam co dziecko moze obmacac i co moze wywalic (oczywiscie pozniej sprzatam). Bo dla mnie wywalenie plyt dvd w plastikowych opakowaniach jest ok (pozniej wkladam), ale kogos moze denerwowac. Ja w ogole wychodze z zalozenia, ze jesli dziecko nie moze czegos popsuc czy zrobic sobie krzywde to pozwalam na macanie, ogladanie i wywalanie. Mam czasem wrazenie, ze jestem odosobniona w tych pogladach :sorry2:
Nie jesteś odosobniona :D

Załączniki

• 77eb910afa4e253a8d20ee763d010a6b.jpg
    77eb910afa4e253a8d20ee763d010a6b.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 45
Dzięki za podpowiedzi z butami. Znalazłam jeszcze takie:
butki.jpg

Jak długość wkładki jest 13,5, a młody ma stopę 13cm to powinny być ok? Czy brać większe? Głupieje przy tych rozmiarach butów.

Usnął. Wreszcie bloga cisza w domu.... no czasami kot zamraczy, ale ten dźwięk jakoś w tej chwili na mnie nie działa alergicznie :-D

Iwon nie strasz tym przeziębieniem. Ledwo co anginę przeszedł. No chyba się powieszę jak teraz znów będzie chory.

Muńka u nas niby młody też nie chorował. Od trzydniówki w sierpniu się zaczęło wszystko dziać bo się zapalenie dróg moczowych przyplątało i teraz ta nieszczęsna angina. A do sierpnia to 3 razy katar miał tylko.

Kasieńka, alijenka oby to jakiś bunt i minął czym prędzej bo osiwieję. No i żeby nie choróbsko....

Niespodzianka nie jesteś odosobniona. Ja też jeśli tylko widzę, że nie zrobi krzywdy komuś, czemuś czy nie popsuje danej rzeczy to pozwalam dotykać, brać. Jak gdzieś jesteśmy to pytam czy może i tyle.

Aga
no wiem, że młody z reguły grzeczny, ale ostatnio chyba za bardzo go chwaliłam bo diabeł w niego wstąpił od wczoraj.

A pisałam, że bez kranu w kuchni jestem od 2 dni? No z.j.biście jest. Nie gotuję bo przecież 1 czy 2 garnków nie wrzucę do zmywary bo zanim nazbieram pełną to co niektóre rzeczy mogą zzielenieć. Kubki, noże, łyżeczki i miseczki Szymka myjemy w łazience w umywalce. Bajecznie po prostu.
Bateria się popsuła, na nową brak kasy obecnie, więc K próbuje naprawić. Jak widać z marnym skutkiem. Żyć nie umierać po prostu.
No i jeszcze odrzucili moją prośbę w urzędzie o anulowanie podatku no bo przecież K za dużo zarabia, a ja nie byłam w stanie przedstawić paragonów i faktur za leki Szymka.
Znów mi się wszystko wali. Z lekka łapię doła......
No to się wyżaliłam.

Załączniki

• butki.jpg
    butki.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
młodak jak jeszcze nawet w ciąży nie byłam przyszli do mnie znajomi ze swoją wówczas 2 letnią córką. Po tym co u mnie odstawiła i jak mi pół domu uwaliła, a szczególnie wtarciem całego jogurtu czekoladowego w nowy fotel powiedział do M, że nigdy więcej ich nie zapraszamy - będziemy do nich chodzić:D:D Buhahaha, teraz ja mam bobasa, więc znowu się spotykamy, bo patrzę na to innym okiem:p Buty nr 2:)
EDEK: o kranie nie pisałaś. Współczuję, bo to duże utrudnienie:/ Ja buty brałabym min. 1cm większe. Tak też radzą: http://www.bangla.pl/artykuly/a32/jak-dobrac-rozmiar-obuwia

josie ja daję tylko kozie:) Wszystkie bez chemii, cukru i zdrowe - zawsze możecie spróbować:p Ale na początku z owocem, bo jak nie przyzwyczajony to mu smak nie podejdzie:)

iwon Aylin to chyba na 2 tygodnie wybyła:) Mam suszarkę aristona i jest OK, działa już 5 lat i zero awarii:)

aga masakra z tym zapaleniem płuc za dziecka! Ja robię zawsze inhalacje ze ściągającego majeranku. Po prostu zwykłą przyprawę suszoną zalewam w kubku wrzątkiem, przykrywam i po kilkunastu minutach przelewam do inhalatora. Siostra M gotuje zaś 3 łyżki majeranku w 0,5 l wody i w tym się inhaluje:)

muńka mam nadzieję, że zbytnio nie przemokłyście:p

aronia dobrze, że może a nie musi, bo ja miętę piję od początku hektolitrami i nic nie zmniejsza:p

asik masakra!!!!!!!!!!!!

kasienka brzusio cudo:)

Ostatnia edycja:
Aga te babybell pamietam z czasow studenckiej pracy w londynie, mniaaaam

alijenka wlasnie ten artykul ktory wkleilas o bledach w zywieniu bardzo fajny. no i troche sie teraz uspokoilam tym filmikiem bo babka mowi ze jak dziecko nie tyje to nie ma az takich obaw z zoltym serem. janek uwielbia. bialy mu kompletnie nie pasuje w konsystencji, az sobie sciera z jezyka :-D:dry:

dzis mu zrobie na deser twarozek zblendowany z truskawkami i jogurtem, zobaczymy co z tego bedzie

Mlodak to ostatnie butki sa najfajniejsze i długie - dobrze, bo zimno ma sie robić.
Ja jak mam brudny garnek i jeszcze miejsce w zmyawarce to wrzucam go do reszty naczyn.
Aga - zdrówka bidulko.
Niespodzianka - moi chlopcy tez sa wszystkomacający;-):-D, jeżeli wiem ze czegos nie posują to nie oponuje, w pzreciwnym razie musiałabym non stop powtarzać: nie ruszaj, nie dotykaj, nie bierz :-)
Munka - dopłynęłaś?

Ochłodzenie sie zbliża:-( Szkoda. Dzisiaj o 7 rano było u nas 15st.:szok:, jak w lecie.

reklama
andzia i nawet noc była ciepła, całą miałam otwarte okno, a w pokoju ciągle 22C! Jutro w dzień już tylko 14C i tak do świąt.

P wciągnęła warzywa zapiekane pod kołderką z koziego sera i z pełnym brzuchem poszła spać:) Lecę ogarniać!

Do góry