reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej

witam po weekendzie :)
bilans 30-tki męza taki, że stojak na buty połamany, ale za to ktoś zostawił bluzę:-D i mąż się struł
a my z S spędziliśmy uroczy weekend z cioteczkami, pogoda rewelacja, S był taki grzeczny (jak na niego), że aż nie moge uwierzyć!
gorzej ze zmianą czasu, bo padł wczoraj już w drodze powrotnej o 18, przebudził się, w domu, zjadł mleko i o 19.30 spał z powrotem, efektem czego była dzisiaj pobudka o 5

Zaza super torcik ... a jak zrobilas to niebieskie ?
dodałam barwnika w proszku, wcześniej rozpuściłam go w odrobinie wody, ponoć lepszse są barwniki w żelu, ale ja nie miałam gdzie takiego kupić i jakby co to pamiętaj, żeby dodać tego na prawdę odrobinę, ja na cały tort dodałam proszku tyle, ile by się zmieściło na połowie małego paznokcia ;)

MsMickey i jak Gosia i ty się czujecie?

dziewczyny mam pytanie, kiedyś już pytałam ale nie wiem czy mi odpowiedziałyście to więc pytam jeszcze raz
czy mam traktować mleko które pije mała jako normalny posiłek ??????????? bo nie wiem czy ja ją dobrze karmię ???
u nas mleko jest na kolację z butli bez zagęszczania, tak około 150 -180ml wypija

Asik powodzenia dla Oliwki na dzisiejszym pasowaniu!!!&&&&& a przepisik fajny, trzeba będzie kiedyś wypróbować

Aga oj ja to bym się jej odgryzła jakoś, a tak w ogóle się nie przejmuj, bo Antoś jest tylko twój ;)

Mlodak ale numer ci Szymek wyciął :)

alijenka - Ty lepiej na kolanach pros los, zeby to nie bylo poszczepienne! przeziebienie to przeziebienie, uciazliwe ale jednak tylko przeziebienie. A poszczepienny NOP moze zakonczyc sie o wiele tragiczniej :no:
co to za głupie teksty????!!!! co to za straszenie??? :/

Nianie daj Szymkowi napewno wyłączy monitor ;-)
hahah u nas też się to czasami sprawdza
mój syn ostatnio sam sobie włączył "Ojca Mateusza" na VOD na naszym TV, dodam tylko, że ja nawet nie wiedziałam jak VOD uruchomić:-D

reklama

aga
heh czyli chcesz zrezygnować z cyca wcześniej?

alijenka aga laski tak jutro czekam na was, teraz aguś napisz czy rozglądałaś się o której coś tu jeździ?
Nie, chcę karmić do końca zimy, ale chcę by w nocy lepiej spał, tak jak wcześniej, ze budził się około 5tej na cyca, a nie tak jak znowu ostatnio 1,3 itp. Po drugie jest już na tyle duży, ze w nocy nie musi jeść :)

A co do podróży to patrzyłam na pociąg, bo nie wiem jakie busy/ autobusy jezdzą.
Pociąg mam 10:34 i po 13tej. Mi w sumie by pasował ten wcześniejszy bym wróciła póki jeszcze jasno, ale dostosuję się do drzemek Waszych księżniczek.

Wczoraj szaleliśmy całą rodzinką w parku :-) Mam zdjęcia, wrzucę w pierwszej wolnej :-) A wieczór zakończył się drineczkami w gronie przyjaciół, więc łykend zaliczam do udanych :tak:
Super, ze weekend miło spędzony :)

Zaza ja się właśnie obawiałam tej pobudki o 5 po przestawieniu czasu, a tu się nam całkiem ładnie udało przejść przez ten proces bezboleśnie ;-) Wczoraj położyliśmy go godzinę później po staremu, czyli po nowemu tak jak zawsze o 19 i wstał dzisiaj o 6.50 ("stara" 7.50 więc :szok:). Oby mu tak zostało :)
Właśnie baby, a jak u Was bąble po przestawieniu czasu? Jakieś zmiany wprowadziłyście?

Alijenka
ja mleka nie traktuję już jako osobny posiłek. Jeśli pije mleko rano około 6, to i tak je "normalne" śniadanie o 8. Kolację też dostaje sycącą o 18, a mleko w butli tylko jako dodatek przed spaniem (wypija 210 nie zagęszczonego).

Przelecialam na szybkiego bo dziec mi robi przemeblowanie w duzym i musze zerkac czy nie demoluje ;)

MsMickey zdrowka dla Gosi

Alijenka dzieki za artykul o zywieniu. Niby wszystko wiedzialam, ale ze stosowaniem gorzej i chyba przez to mlody wydziwia po obiadach. Ciesze sie, ze niuska juz nie ma tempki i mam nadzieje, ze nocki lepsze beda.

Aga ciocia bardzo subtelna :/ Moje tez takie - zamiast pomyslec to wala bez zastanowienia...

Iwon czekam na zdjecia :)

Aronia zdrowka!

Munka jak niespodzianka dla tescia?

Zaza 100 lat dla malza. Czyms sie strul? Czyms do jedzenia - bo przeciez na pewno nie alko ;)

Asik achh to slubowanie - gratki dla Oliwki.

Mloda alez ancymonek z Szymka :D Wspolczuje klotni z K.

Kasiek a co kupilas?

Andzia hahah bb wciaga i juz nie puszcza :p

Wiecej nie pamietam - wybaczcie.

Dziewczyny mam prosbe o uaktualnienie harmonogramu. Glownie o jedzenie mi chodzi pliis. Josie jakbys mogla to tez wskazowki dla mamy niejadka. T wydziwia jak moze :p

Iwon i tu możesz mieć rację bo jak organizm osłabiony to łapie wszystko :-(

Niespodzianka u mnie też ze stosowaniem gorzej :-(

kasiek no to się obkupiłaś, chwal się co nakupowałaś !!!! :-D

zaza u mnie to samo dziś pobudka przed 6 :-(, a impra męża znaczy się udana :-D

Muszę o to mleko zapytać kogoś od żywienia bo głupieję

Ostatnia edycja:
A ja nie musze sie obawiac tych wczesniejszych pobudek bo u nas one nastaly :confused2: wczesniej mloda zmiany czasu przechodzila bardzo lagodnie TA daje mi popalic:confused2: znowu pobudka po 5! A i padla wczesniej....

A tak wogole to Helolllll Lejdis :-p

MsMickey- jak G? lepiej? zdroweczka dla Waszej gromadki :tak:
Aga- wytrawalosci! i powodzenia w realizacji planow :tak:
Kasiekz- zazdroszcze udanych zakupow ja ostatnio nie mam weny :confused2: nio i chyba nie myslisz, ze omonie Cie pochwalenie sie lowami :-p
Iwon- wrzucaj, wrzucaj foty z przyjemnoscia popatrze na ta PL zlota jesien i na Was rowniez :-)
Alijenka- moja rano i wieczorem wypija 240ml mleka mm i traktuje to jako posilek bo zazwyczaj wypija cale a jak dam kaszke to nie i w sumie wychodzi na to samo albo i mniej :( a za 1-1,5 ma drugie sniadanie wiec wydaje mi sie, ze jej wystarcza.
Asik- powodzenia dla O na pasowaniu! poprosimy o foty dzielnej uczennicy:tak:
Mlodak- obejrzalam filmik/bajke pierwsza zanim dam Aurelce do obejrzenia i musze powiedziec, ze jest wkretliwa :eek: ale to chyba przez ten jezyk rosyjski! jednak powstrzymam sie i nie puszcze mlodej :-p A Szymek niezly spec z tym lozeczkiem :-D moze i nianie da rade nastawic:-D
Zaza- super, ze imprezka udana! i dzia za cynk z tym tortem! to wszytsko jeszcze przede mna wiec powoli zbieram rady i porady :happy: Super, ze wszytsko sie udalo!

Dziewczyny postanowlam powoli wprowadzac mleko krowie, na siadanie do platow ale mloda ma luzne kupki czy to znaczy, ze ma alergie? Ja i Pe tez tak reagujemy na mleko krowie wiec nie wiem czy to nie rodzinne:-pWszystkie inne przetwory krowie sa ok!nic jej po nich nie jest, tylko czyste mleko......

Sunshine to moze byc raczej nietolerancja laktozy, bo w mleku duuuuzo jej jest ... natomiast w jogurtach serkach bialych mniej duzo ... jeszcze w zoltym serze jest sporo ... wiec jesli tak reaguje to lepiej dawac inne produkty niz czyste mleko

Witam :-)

W końcu czas tutaj zajrzeć ;-)

Andzia nałóg to nałóg :-D

Aga powodzenia!!

Iwon fajnie, ze weekend mieliście udany :tak: I czekamy na zdjecia :tak:

Kasiek, aga, alijenka udanego spotkania jutro :-)

Zaza wszystkiego Najlepszego dla męża :-)

Susnhine pobudka po 5? Wspolczuje, ja moich dzisiaj musiałam o 8 budzić, zeby zdążyć do przedszkola a tamten tydzień Kuba miał wolny to spali do 9 albo i dłużej, moje spiochy ale po mnie to maja :zawstydzona/y:

MsMickey zdrowka.

u mas pogoda dzisiaj beznadziejna, pada co po chwile. Kuba w przedszkolu, Wojtek sie bawi a ja odpoczywam :-) Maz za godzinę wróci z pracy. Niech ten poniedziałek juz sie skończy :-D Zawsze mi sie tak ciągną poniedziałki

jeszcze nic nie przeczytalam, tylko mi sie post zazy rzucil w oczy, wiec sie na szybko odniose. Ja nie strasze NOPem, tylko "odstraszam" przeziebienie. Po prostu nie rozumiem, jak mozna zyczyc sobie jak i komus (a co i rusz pojawialy sie takie posty), zeby goraczka byla poszczepienna a nie od przeziebienia. Takze to mialo "odczarowac zaklecie" innych a nie straszyc NOPem. Jako aktualnie chora doskonale wiem, jak podle moze byc przeziebienie. Ale zawsze i wszedzie bedzie lepsze niz NOP (goraczka poszczepienna to przeciez nic innego jak jeden z mozliwych NOPow) :sorry:

alijenka - podobno te problemy ze spaniem to taki etap rozwojowy :baffled: Czyli trzeba przeczekac ;-)

Zdrowka dla nas wszystkich! :tak:

reklama
u nas zmiana czasu lajtowa, bo wstała o 7.30 nowego czasu.

kupiłam trzy wielkie torby spodni, bluzek, piżam, dresów itd.-sponsorzy rodzice z okazji moich urodzin więc nic nie wydałam:p

aga
577 Linia 577 | Przewozy TRAKO jeśli pociągiem to śmiało dawaj tym po 10.00 - ty jesteś gościem i drzemkami się nie przejmuj:)

alijenka to na 11.00, 11.30 pasowałoby ci?

zaza dobrze, że tylko szafka ucierpiała podczas zakrapianego balu samców:p

iwon super, że weekendzik udany i odpowiednio zakończony:)

sunshine w krowie nie pomogę, bo u nas po jogurtach wymioty i zatwardzenie, więc na odwrót

edek: P zasnęła na łóżku oglądając baję:)

aaaaaaaaaa Emu dla dzieci kosztują 349zł...powaliło:szok:

Ostatnia edycja:
Do góry