reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mlodak - parafrazowalam ostatnie zdanie z filmu. Masza mowi "oj, izvarila ja kaszu" (oj, ale kaszy nawarzylam - po rosyjsku to takie samo powiedzenie jak po polsku) na "млодак, ой изварила ты кашу" (mlodak, oj, izvarila ty kaszu), czyli, jak juz na pewno teraz zrozumialas: mlodak, oj, nawarzylas kaszy :-) Filmik jest ekstra. Jestem zachwycona :tak:Obejrzalam jeszcze odcinek pierwszy, jak sie Masza i Misiek poznali:

Маша и Медведь - Первая встреча - YouTube

oraz jak Misiek wiosna probowal randkowac:

Маша и Медведь - Весна пришла! - YouTube

Dzieki za ten filmik. Zostalam jego fanka :-) Uniwersalny a jednoczesnie bardzo rosyjski (ten czanik!!!!!:tak:) Nie tylko uroczy ale i z swietna obserwacja rzeczywistosci (tworcy na pewno maja male dzieci - pierwszy odcinek jest jakby o moim :-)) i duza doza humoru :-D Szkoda, ze nie rozumiesz rosyjskiego, bo ciut humoru przez to umyka. Ale i tak jest swietny. Lepszy niz amerykanskie bezmozgowce :tak:

reklama
Mlodak hahahah z tym szczebelkiem to ci wycial numer :) a bajka... Aylin kiedys pisala o hippa hippa hey... Wszystkie dostepne 20 odcinkow znam juz na pamiec a on nadal nie znudzony. A ta bajka jest tragiczna !!!!!!! Oglada max godzine dziennie ale jak tylko widzi moj tel to od razu kiwa glowa e-e e-e jak ta hippa....

Ciekawe o ktorej jutro pobudki w zwiazku ze zmiana czasu

Na pobudke to liczę o 8:30 nowego czasu.

A tej bajki to nawet szukać nie zamierzam. Pewno wtedy już na BB bym nie miała jak zagladac. Już teraz ukrywam, o rozmowie to mogę zapomnieć. Najczęściej wysyłam smsa że oddzwonie bo taki ryk że rozmówcy nie słychać.

Aronia owszem fimik fajny. I wcale mi nie przeszkadza że język inny. Sz też to nie wadzi. Ale ten amok w jego oczach gdy go ogląda trochę mnie niepokoi :) No i jednak wolałabym mieć telefon dla siebie.

Ostatnia edycja:
hej hej dziołchy

u nas już nie ma śladu po szczepieniu :-D

mała poszła wczoraj spać o 21 i co z tego jak wstała o 6 :-(

mlodak a Niuśka nie chce oglądać bajki :-):-) moja znowu ciągle męczy piosenkę Wodeckiego "Pszczółka Maja" i ciągle chodzi i krzyczy maju maju maju
a Szymek nieźle z tym szczebelkiem i podziwiam że on śpi w śpiworku, moją jakbym tak wsadziła w śpiworek to byłaby histeria :-D:-D

aronia ja nawet nie pomyślałam o NOP

Aga ja też nie byłam nigdy domatorką a wręcz nie lubię siedzieć w domu dla mnie dom to był hotel, ale z małą sobie nie wyobrażam takich podróży

josie a ta bajka leci na baby tv :-):-), moja ją uwielbia

Hej:zawstydzona/y:

Znowu tu jestem, a miałam nie zagladać z pracy. No lae wiem ze u WAs wszystko Ok i moge spokojnie pracować. Miłego dnia.

My wczoarj cały dzień na dworze byliśmy, było mege ciepło ale i wiało i nie wiem czy mi Mateusza nie pzrewiało:-(

Aga- stare ciotki juz tak maja, nie pzrejmuj sie.
Alijenka - super ze z Niuśka już ok.
Mlodak - spryciula z Szynka. Monitora oddechju jeszcze uzywacie???:szok:

andzia nooo całe szczęście że to był jednodniowy wybryk gorączkowy :-):-), ale noc się nie zmieniła dziś też się budziła :-:)-(, wymiękam już z tym, zaczynam już źle się czuć, jestem przemęczona i niewyspana

mlodak ja nianię używałam ostatni raz na wakacjach :-):-) i też idę sobie drugą kawę zrobić :-D

kasiek to o której jutro mamy być u Ciebie ???????

Witam :) dziś postanowiłam ostatecznie przykrócić młodemu cyca w nocy i nie ma, ze zęby itp. nie dostanie wcześniej jak 4-5ta nad ranem. No i pewnie dlatego dziś były 3pobudki i złości w nocy:baffled: trwające około minuty potem przytulał się i spał dalej. Mam nadzieje, ze tym razem nam się uda.
Plan taki ograniczenie cyca, a potem pożegnanie, ze smoczkiem :)

Na dziś moja bratowa ma termin porodu :)

agaundpestka - widze, ze Tobie zdrowie wrocilo
Coś Ty mi odpuści jak znikną te wszystkie zgniłe liście dopiero :/

mała poszła wczoraj spać o 21 i co z tego jak wstała o 6 :-(
Antek od 21:15- 5:01, a w międzyczasie trzy pobudki były.

Znowu tu jestem, a miałam nie zagladać z pracy. No lae wiem ze u WAs wszystko Ok i moge spokojnie pracować. Miłego dnia.
Miłego!!!

znowu nie pamiętam co komu:/

P poszła spać o 20.00, a o 21.00 wyrzygała całą kolację i potem już po cycu spała do samego rana. Dlaczego zwymiotowała...nie wyciągnę prawdy z M co dał jej do jedzenia:D:D:D

wczoraj szalałam, od 13.00 do 21.00 na zakupach z siostrą, w końcu się obkupiłam:) hurrrra!

mlodak filmiki super, mi się spodobały, ale P dalej pozostaje wierną fanką Myszki Minnie:p M kupi mi z jej postacią piżamę, ta jak zobaczyła to od razu zaczęła ubierać i pełna euforii krzyczeć 'mini, mini':D No i życzę, aby z mężem było już tylko lepiej!

alijenka
współczuje nocki, ciężko stwierdzić czemu się biedna wybudza:/

aga
heh czyli chcesz zrezygnować z cyca wcześniej?

alijenka aga laski tak jutro czekam na was, teraz aguś napisz czy rozglądałaś się o której coś tu jeździ?

andzia to bb strasznie uzależnia...normalnie jak jakaś sekta:p

aronia
z łapką lepiej?

reklama
Hejo :-)

Weekendu nie nadrobię, ajm sorry :sorry:

Wczoraj szaleliśmy całą rodzinką w parku :-) Mam zdjęcia, wrzucę w pierwszej wolnej :-) A wieczór zakończył się drineczkami w gronie przyjaciół, więc łykend zaliczam do udanych :tak:

Andzia zdrówka dla Matiego, oby nic nie było! :tak: Faktycznie wczoraj późnym popołudniem zaczęło piź...ić jak w kieleckiem ;-)

Młodak już po kawce? Ja właśnie dopijam pierwszą :blink:

Alijenka witaj w klubie, ja też czuję się zmęczona przez to ciągłe nocne wstawanie. Przecież od ponad roku właściwie ani razu się porządnie nie wyspałam :confused2: Nawet stwierdziliśmy wczoraj z M. że te nasze częste infekcje mogą być efektem permanentnego zmęczenia.

Aga
powodzenia i wytrwałości w postanowieniach! :happy:

Kasiek ale miałaś fajnie z tymi zakupami! A co upolowałaś? :-p

Do góry