reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

P wstała o 8.40:) Ale dostała na kolację panadol - pewnie dlatego spokojnie pospała.

kasienka alijenka iwon
widzę, że nie tylko ja nie mam zapędów kobiecych i nie cierpię zakupów. Spożywcze robi tylko i wyłącznie M, ja tylko czasem po coś podskoczę. Ale ciuchy to wspólnie.

iwon stanowczo za rzadko pijesz! Jakbyś miała wprawę to sięgałabyś po kolejną lampkę a nie usypiała znużona i upojona:ppp

alijenka aga super!!! Nie mogę się doczekać:)))

iwon alijenka ależ ja chodzę do SPA:) Raz na 2 miesiące wykupuję sobie z koleżanką wejściówkę na Grouponie dla 2 osób i mamy super kameralną atmosferę. Tylko my, poczęstunek owocowy, maseczki, masaże, sauna itd. Tak ok. 4 godz. relaksu za 120zł:)

aga dobrze ci z tą mamą, zawsze piszesz że zabiera gdzieś Antosia i masz chwilę dla siebie lub na ogarnięcie chałupy:D Moja wiecznie zarobiona, a i siostra coraz mniej u mnie, bo wiadome - 15lat, a więc koleżaneczki, zakupki, ploteczki...grrry

andzia no właśnie zaniedbujesz nas:p Ale doskonale rozumiemy, więc zdrówka dla malucha!

aylin czad z tą kolejką! Dobry ten wasz prezio - przynajmniej się stara:)

niespodzianka życzę szybkiego wyjścia trójek, u mnie już 2 miechy wydostają się czwórki i mam serdecznie dość, a na myśl o trójkach to się trzęsę!

Ostatnia edycja:
reklama
hej

Iwon Aga fajnie się spało?:-D

ja oczywiście znowu przelotem, bo przeczytanie tego co naskrobałyście zajmuje mi za dużo czasu :-p

Niespodzianka ja bym cię z chęcią powitała, ale mam za daleko :(

Niespodzianka - przyleć do Lublina to ja cie powitam. A co tam poświęce sie :-D;-)
Mati - lepiej, trochę mniej kaszle, ładnie mu sie odrywa. Tylko co ja teraz mam zrobić?? Dostał Sumamed - działa przez 10 dni od zakonczenia podawania, wiec niszczy też wszystko przez 10 dni. Licząc skonczy działanie 10.10 , potem trzeba trochę dziecko przetrzymac w domu czyli <> do 20.10. Urlopu już tyle nie mam, zwolnienia też wolę nie brać. Jak puszcze go do żlobka to zaraz znowu coś złapie:wściekła/y::-( No nic trzeba będzie kombinować. Tochę siostra, trochę mama, no i my.

Kasiek - ja Was zaniedbuję???:zawstydzona/y::-( Kurcze tez czasem musze popracować:-D;-):-p

edek. Anty skonczy działanie ok.14.10 - czyli wszytsko sie przesuwa:angry:

Ostatnia edycja:
Gaduły paskudne!!

Byłysmy wczoraj znów w Factory :-D kolejne kozaczki kupiłam dla G, ale tym razem ocieplane

DSC_9201.jpg

A i wychowawczyni Oliwii powiedziała, że jest najbardziej niegrzeczna ze wszystkich dziewczynek:angry::-:)no:

No widzisz a znajomego gliny się czepaialy, że dziecko z przodu wiezie:no: dzieciak zapięty w foteliku, auto bez poduszek. Dużo zależy do policjanta na jakiego się trafi.

A co takiego Oliwcia robi, że uważają ją za niegrzeczną??
Bo gliny to często mają problem ze znajomością przepisów drogowych :sorry2:

Munka - dobrze Cie rozumiem z tymi fotelikami. Ja tez nie wiedzialam o ich istnieniu. Dopiero niedawno widzialam u znajomych ale pomyslalam sobie, podobnie jak tu dziewczyny pisaly, ze niewygodne itp. No ale sarna zmienila moje zdanie i zaczelam grzebac w sieci. Dlaczego te foteliki sa tak nieznane? Nie mam pojecia, moge tylko gdybac. Nie ma ich w ofercie zadnych gigantow fotelikowych typu maxi cosi. Skandynawskie firmy sa niemal niedostepne. Wszystko drogie. Dopiero przed kilkoma miesiacami dostepny w Polsce Cybex wypuscil do sprzedazy fotelik do tylu. Czy to jednorazowy wybryk czy zmiana tendencji na rynku fotelikow - nie mam pojecia. A jak wygladaja 4- czy 6-latki jadac do tylu? - nogi maja po turecku lub na boki, fotki masz w linku (zdjecia po srodku tekstu):

dzięki!!
Trochę średnio z tą pozycją nóg (szczególnie na dalszą trasę), ale i tak największym plusem jest w tym przypadku bezpieczeństwo.

Ech, dziewczyny, nie ma porownania, moim zdaniem: foteliki do przodu sa wygodniejsze i dla dziecka i dla rodzica. Te do tylu maja tylko jeden atut: bezpieczenstwo

jeden, ale chyba najważniejszy :-)

Kasienka - śliczny brzunio!!!

Dziewczyny: mozecie podpowiedziec jakis zabawny serial do ogladania? W typie Dharmy i Grega. Albo Rancza? Wlasnie skonczylam ogladanie Dharmy i Grega na necie (przed stu laty ogladalam w TV a teraz na necie) - fajnie mnie to odprezalo. Tylko nie Przyjaciol, prosze, tu na powtorke nie bardzo mam ochoty. Zadne Alfy, Bille Cosbie, Pelne Chaty - wyroslam ;-) Piata planeta od slonca - tez nie. Googlowalam i kombinowalam ale nic nie wymyslilam. Chce mi sie cos lekkiego, wesolego i na poziomie. Z wdziecznosci za dobre pomysly bede Was rzadziej meczyc na bb ;-)

nie podpowiem, bo nie oglądam nic poza lekarzami,prawem agaty i czasem honoru - na więcej nie mam czasu :-)

Właśnie doczytalam i foteliku na środku i chyba jutro zmienię. Mamy osobne siedzenie i pełny pas więc jest ok. Ale z drugiej strony: co ze zderzeniem czolowym? Czy Dzieć nie poleci do przodu pomiędzy siedzeniami? Choć rozumiem też kwestię uderzenia bocznego... no nic, spróbuję ...

Muńka w takim razie umowmy się na next week ok? Hatszept?

Kciuki!! &&&
Next week ok!
Jak masz możliwość to przenieś fotelik na środek, do przodu nie ma prawa polecieć przy zabezpieczonym foteliku.

I jak odkurzacz??? My mamy i jest do d.... mało wciąga:baffled:

Załączniki

• DSC_9201.jpg
    DSC_9201.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 51
Muńka odkurzacz zamówiony na alledrogo więc jeszcze nie wiem... firma dobra więc jeśli będzie coś nie tak to sprzedam.
Bukuj przszły tydzień :-) poniedziałek ? Trzeba Hatszept zapytać jeszcze...

No i znów piękne buty...:-):-):-)

Josie kupiłam tę torbę na śmieci i taką do zawieszenia na fotel z tego kompletu. Zobaczymy co to jest;-) jeśli będzie kiepska to będę Ciebie obwiniac ...:p

Współczuję antybiotyku i braku możliwości zwolnienia z pracy... ale tak jak piszesz - trochę mama trochę siostra i się załata:-)

O matko, jak mi się spać chce :confused2: O drugiej w nocy wzięłam tabletkę młodego na alergię - myślicie, że to może być efekt uboczny? Fakt, pomogła mi, bo mnie w nosie nie drapie i suchutko (czyli to moje ciągłe kichanie na bank przez roztocza), ale jestem taka "wyciszona" :sorry2: A alergolog twierdzi, że to niby leki nowej generacji, a te już nie działają otępiająco. Hmm..

Muńka to chyba inne kozaczki kupiłam w ccc niż Ty bo te kozaczki co ja kupiłam w są ocieplane, ja je na zimę zakupiłam dla małej

Zdj&#281;cie0105.jpgZdj&#281;cie0106.jpg

Załączniki

• Zdj&#281;cie0105.jpg
    Zdj&#281;cie0105.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 50
  • Zdj&#281;cie0106.jpg
    Zdj&#281;cie0106.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 43
c
czy jest jakas kobitka ktora NIENAWIDZI zakupow ?? bo ja tego NIE ZNOSZE robic w kazdej formie :p

Jaaaaaaa. NIe znosze mierzyć, brrrrr.
Lubie dzieciowe - bo nie musze mierzyc przeważnie. No chyba ze buty ostatnio :)
Spozywka - moze nawet być. Tylko staram sie tak aby nie było tłumów.
A od tego tygodnia jeszcze tesco dowozi do domu - wiec juz mam 4 sklepy z dowozem :)

porownywalam, czytalam... Wozek to chyba z 3 miesiace wybieralam... a i tak wybralam badziew :-D

I tu mam prośbę do wszystkich. Jakie wózki polecacie?? Które wam się sprawdziły?? Kolezanka w ciązy własnie szuka.

śliczne

też ładniusie.

Aylin odradzam Karex Twing :-p Nie byl drogi (tak celowalam) prowadzi sie super, ale rozwiazania typu wpinanie fotelika (szybko kupilismy drugi, bo ten w zestawie badziew) czy dostep do kosza (nie da sie wlozyc reklamowki z zakupami - wszystko trzeba pojedynczo) to masakra. Poza tym dziecko w spacerowce sie zsuwa w dol jesli jest mniejsze i nie moze sie zaprzec nozkami. No i jest ciezki, ale z tego zdawalam sobie sprawe.

reklama
Cześć laski

Młody miał jedną pobudkę w nocy ale nawet nie wstawałam do niego bo się tylko pokręcił i zasnął. A wstał o 7 ale to dobrze bo odprowadziliśmy Oliwkę na utokar bo na wycieczkę szkolną pojechała:tak:

Jajka ugotowałam i pastę zaraz zrobię bo mi tu pewna osóbka chęci narobiła;-)

A co do zachowania Oliwii na lekcjach to gada, chodzi, je i zaczepia inne dzieci:no: a w kaszę dmuchać to ona sobie nie dawała już w p-lu:tak:

A dzisiaj to ma fazę na wchodzenie do wózka i sobie w nim staje. Wczoraj natomiast wlazl na fotel którym zastawilam szuflady w komodzie. I co? Otworzył sobie barek i na nim usiadł! Nie wiem jakim cudem się tam wdrapal. Oczywiście drzwi barku uszkodzone.....
U nas to samo- wszędzie włazi

Aronia wiadomo, tyłem bezpieczniej ale dla starszaka musi być nie wygodnie po turecku czy z nogami na boku w dłuższą trasę.

A wyobrazacie sobie czystość siedzenia po zimowym sezonie i dziecięcych bucikach?
Wyobrażam bo już to z Oliwią przerabiałam:tak:

Kasieńka gdzie Ty masz brzuch???
A Nikoś pewnie próbuje zwrócić na siebie Waszą uwagę

MsMickeytrzymam kciuki za usg i daj znać po.

Hej baby :cool2:
Dzisiaj dostałam w żłobku pierwszyrysunek Jula - fakt, że były na nim trzy kreski, ale co tam, obrazek wisi u mnie w pracy na tablicy :-D
Słodkie:tak:

jak wyciagam z wanny to jak krolik taki juz obrany:-( na weekend do dziadkow jedizemy, jednych i drugich, tylko czekam az tesciowa z tekstem wyjedzie ze to przez to ze ja mu forsuje zdrowe jedzienie. mam juz caly wachlarz odpowiedzi przygotowany :baffled:
Chyba nie jest aż tak źle, chociaż nie musisz się martwić, że Jaś nadwagę będzie miał;-)
Wyobrażam sobie odpowiedzi dla teściówki

Andzia na pewno coś wymyślicie i znajdzie się ktoś kto przypilnuje Matiego

W ogóle to marzy mi się jakiś kilkudniowy wyjazd do SPA w którym mogłabym zregenerować siły, wyspać się, wypocząć, tak solidnie.
To jedziemy razem:tak::tak::tak:

Muńka kozaczki fajne

Kasiek, Aga, Alijenka udanego spotkania

Do góry