reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam :-)

Widze, ze butki kupujecie dzieciom, my młodemu kupiliśmy przedwczoraj :tak: Kurcze On ma droższe buty ode mnie :szok::-D

Aga śliczny pokoik, bardzo mi sie podoba :tak:

Katrina ja podobnie jak Ty, nie wiem co to nieprzespane nocki, no moz kilka sie zdarzyło jak byli noworodkami :tak: Jak kiedys będąc w Polsce powiedziałam mamie, ze Kuba wstał wczas bo po 7 i sie nie wyspalam to mi powiedziała, żebym nie grzeszyla i w sumie miała racje. Na szczescie nie mogę narzekać pod tym względem ale za to w dzien nadrabiaja...urwisy jedne :)

u nas super pogoda, az sie wierzyć nie chce, dzisiaj upał :szok: Jeszcze jutro ma tak byc a pózniej deszcz no ale cóż.

Iwon to maz juz wrócił?? Kiedy to zlecialo? :szok:

MsMickey, Polaa - mi Magda (najstarsza) dała w doopę z niespaniem w nocy. Do skończenia przez nia pierwszego roku, to chyba na palcach ręki mogłam policzyć przespane noce. A tak to nawet i po 7-9 razy było wstawanie.
Dlatego dziękuję Bogu, ze te maluchy sa takie kochane do spania, bo niestety, ale mając tyle lat to i potrzeba snu u mnie jest większa. Tzn. snu takiego ciagłego - bo chodzę spać dość późno.

Aga - przed wpuszczeniem Antosia do pokoiku przygotuj sobie aparat i najlepiej, żeby np mama go wpuściła, a Ty rób fotki jego min - powiem Ci widok bezcenny.
Pamiętam jak mąż zrobił ten pokoik do zabawy jak Alinka była mała - jak weszła do Niego to chyba z 15 min. dotykała tapety na ścianie i nie mogła wyjść z zachwytu.

Ostatnia edycja:
Katrina widzisz, ja też mogę policzyć na palcach jednej ręki noce, które G przespałą... zazdroszczę Ci po prostu:)
I aż nie oddycham prawie bo śpi nieprzerwanie od 21... co się już jakiś czas nie zdarzało. Normalnie ma ok dwie pobudki ale ostatnio budzi się co chwila normalnie i najlepiej śpi na moim cycku... grrr

zobaczcie, jakie znalazłam na alledrogo zarąbiaste chinosy... cena przegięciowa ale fajne są:)

oryginal NEXT ... chinos 12-18 m (3452201176) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kasiek u mnie tak bylo-jakis tydz po mmr goraczka trwalo to dzien lub dwa. A lekarka mi wmawiala ze tak pozno to na bank nie od szczepienia pomimo ze nawet w ulotce pisza ze do 14 dni....

Goldenlucy jak weszlam do zary baby i zobaczylam kolekcje dla dziewuszek to chcialam kupowac w ciemno i pozniej myslec komu dac:)))) opamietalam sie oczywisie. Ale jestem w potrzebie. Potrzebuje coreczki!!! :p
MsMickey ja wklejalam paputy ale jeszcze nie dostalam ich wiec nie wiem czy fajne. Jestem na komorce wiec nie znajde linka teraz.
Poprzednio mialam bobuxy i byly boskie

Katrina, polaa zazdroszczę tego późnego wstawania dzieciaków. Młody po szpitalu budzi się tak kilka minut po 7. Niby normalna pora ale wcześniej wstawał ok 8:30 i przywyklam do tego. Wstawalam wcześniej, pilam kawę i już ogarnieta byłam jak otwierał oczy. Teraz na to szans nie mam. Chodzę późno spać i rano są tego efekty.
No i nie wiem czy mały nie planuje zrezygnować z drzemki w dzień. Wczoraj padł o 14:15 i spał do 15:05. Bez problemu wytrzymał do kolacji, nawet nie ziewal. Wieczorem zasnął dopiero o 21:15. Coraz więcej bez snu wytrzymuje.

Potwierdzam że dzieciaki mają.świetna pamięć. Śmiem nawet myśleć że Szymek lepszą ode mnie. Jakimś cudem on zawsze wie gdzie ja położyłam pilota od oświetlenia tarasu :)

Pogoda piękna się zapowiada więc zamierzam cały dzień na dworze.spędzić.

Aaaaaaaaaa i chyba idą dolne 4. Miałam nadzieję na odrobinę odpoczynku po górnych a tu ataków histerii ciąg dalszy.

Ostatnia edycja:
hej

u nas dalej rzadkie kupki :( idziemy dzisiaj do lekarza, ale do przychodni, bo ta nasza prywatan ma dziś dyżur w szpitalu :( moje dziecko nie chce pić, ani smecty, ani acidositu :( nie może marchewki, bo alergię... nie wiem mogę mu pomóc :(
no ale gorączki brak i czuje się świetnie, tylko odparzona pupa go boli i szczypie :(

buciki też kupiliśmy ostatnio dla S, ale bez szaleństw takie do ścierania ,półbuty dziecięce - DEICHMANN
teraz szukam czegoś porządnego na deszczowe dni i te emelki strasnzie mi się podobają, ale S ma strasznie wysokie podbicie i boję się przez neta zamówić...

katrina nie wspominaj więcej o tym, ok? :-p

hmm wasze dzieciaczki wszystko znajdują, a mój wiecznie coś gubi, albo wręcz specjalnie chowa - tak jak dzisiaj pilota od tv pod koc wsadził...

Hejkaaaa
Aga - super. I zieleń bardzo fajnie wygląda. A pokoik jak Tysiowy - długa kicha. Ja kombinuje jak go optycznie skrócić :)
Gdzie kupiłaś te naklejki na szafie - sówki? Przekochane.
. Ja marzę o przespanej nocy. Już nie wiem co tu zrobić żeby ona spała normalnie.:no:

Jak znajdziesz sposób to podaj - a nóż u mnie to też poskutkuje....

cudne

trafiłąm na takie uzywane ze dwa dni temu. Na allegro za jakieś smieszne pieniadze. Moze znajde bo na Tysie wg podanych wymiarów za szerokie w pasie były.

Goldenlucy jak weszlam do zary baby i zobaczylam kolekcje dla dziewuszek to chcialam kupowac w ciemno i pozniej myslec komu dac:)))) opamietalam sie oczywisie. Ale jestem w potrzebie. Potrzebuje coreczki!!! :p
MsMickey ja wklejalam paputy ale jeszcze nie dostalam ich wiec nie wiem czy fajne. Jestem na komorce wiec nie znajde linka teraz.

wiesz ja przygarnę :) Bo zara mi sie podoba ale ceny juz mniej

Josie KUPUJ ZAWSZE I WYSYŁAJ NA MÓJ ADRES!!! :) Prześlę Ci go na priv jakby co;D

hehe wiec jesteśmy dwie chętne na to co Josie kupi :)

reklama
Dziewczyny butki super. I przestancie mi wklejac cuda, bo mnie korci zeby na zakupy dla mlodego isc ;-) I tak musze kupic rzeczy na jesien, ale jak weszlam na stronke z ciuchami i zaczelam dodawac do koszyka to mi wyszlo 60 funtow lekko... a nie wszystko dodalam, bo jeszcze jakies spioszki, pizamki, buty na zime...

Aga pokoik super. Kolor bardzo ladny - jak napisalas, ze zielen to co innego mialam na mysli. I ile Antos ma zabawek :D Dzieciaki beda miec raj :D

Zaza zdrowka dla Sergiego. U nas na odparzenia pomagal bephanten + maka ziemniaczana. Cienka warstwa bephanten na to sypalam maka i powstawala dziwna, ciezka do zmycia maz ;) Ale pomagalo.

Szykuje sie kolejny piekny dzien, a ja musze zakupy zalatwic :/ Zaraz sie zbiore, a pozniej chyba do parku na koc - a co :D Tzn pewnie koc bedzie lezal, a ja bede biegac za T :D
Dziewczyny macie jakies fajne przepisy na miesko dla dzieciakow? Chodzi mi o taka pieczen na kanapki, ktora wychodzi krucha i jest latwa do pogryzienia.

Do góry