reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Nikodem wazy 11,7 ... szczepienie przeciw ospie zniosl dzielnie :)

do brzusia powolutku zaczynam sie zwracac ONA :) wiec zaczyna docierac ...

20 tydzien

Kasiek u nas nie bylo zadnych reakcji poszczepiennych ... a moze goraczka na zeby ?

Muńka MsMickey Sunshine sliczne butki :D i pomyslec ze za jakis czas bede takie tez kupowac :D

Josie pokaz spodnie :p no i za robote cza sie brac i robic a nie ze corka potrzebna :p

Aga
slicznie i kolorowo :D

Mlodak przydatny z tym pilotem :D a z tym spaniem to wow , moj jak nie przespi trzech godzin w dzien to nie do zycia

Zaza fajne butki :) no i oby przeszla ta biegunka... ja duzo ryzu dawalam pod kazda postacia kleik gotowany ucierany

Ostatnia edycja:
reklama
Dziś normalnie młoda spała 12godz. (20.30-8.30). Oczywiście z 4 pobudkami, ale i tak hicior:p Pewnie przez tą temperaturę...

josie
właśnie wyczytałam, że po tej szczepionce gorączka w 7-14 dniu może wystąpić. I ufaj tu lekarzom:D Dziś wstała i dalej ma 37,1C...grrry

goldenlucy
przyjdzie i na nią pora, że zacznie przesypiać noce. Dziecko mojej kuzyni zaczęło dopiero od 22 miesiąca. Nagle się przestawiła i spała do 8.00 rano bez pobudek:) Mała była na piersi. Z kolei u mnie zależy od dnia. Są dni, że pięknie przesypiamy całą noc, a są i takie że pobudka co godzinę albo i częściej!

sunshine śliczne! Ja jeszcze nie miałam czasu grzebać za kapciami:/

zaza mąka ziemniaczana czyni cuda:) Powodzenia u lekarza.

kasienka w 20 tyg. to miałam 3 razy większy brzuch:D:D No cóż jednych wypych wcześniej, innych później! Zdrówka dla was dziewczyny!

aga superrrrrrrrrrr! A ile on ma zabawek:) Sowy są extra i przyłączam się do Aylin - skąd je masz?:D No i podziw, bo ty wszystko sama robiłaś!

Ja zapracowana i tyle naskrobałyście, ze nie dam rady odnieść sioe do wpisów :szok:każdej

Kasienka - brzunio malusi i slicznusi:-D Dzielny Nikoś
Zaza -zdrowka dla Serdziego
Aga- pokoik super urządzony. Mamy identyczny - (niestety) kształt - kiszka taka i kolor (zielony). ja zaczynam żalować (jak ogladam wasze aranzacje),że chlopaków pokoik urzadziłam bardziej po dorosłemu (Tzn. meble - BRW - Indiana), musze nadrabiać dodatkami.

Piekne rzeczy kupujecie, a buciki dla dziewczynek przepiekne.

W sprawach żlobkowych pzrełom. Wczoraj było super (tylko jeden napad płaczu), az dyrektorka modliła się aby tak zostalo:-D
Dziś sie rozczarowała bo znowu płacz od wejscia, ale po pożegnaniu jak powiedziała do niego : Mama pózniej przyjdzie p ciebie, Musi iść do pracy - uspokoił się.:szok: Dzielny moj synio:-) A dyrektorka powtarza cały czas,że bardzo inteligentny:tak::-D

Aaaaaaaaa jeszcze jedno: POla i Kathrina- jesteście bezlitosne - tak sie nad nami znęcać;-):-D

Ostatnia edycja:
Miałam dać jak skończę całkiem, ale obawiam się, ze nie wiem kiedy to będzie ;) jeszcze na ścianach będzie sporo czerwonych ramek ze zdjęciami, nowy stolik itp., ale póki co cieszę się, ze mimo bardzo ograniczonego portfela mu coś zrobiłam :) https://plus.google.com/photos/1007...s/5919871279691248449?authkey=CMyAyb7alPKYsgE

fajniusi pokoik :-)

Ide spac bo zbankrutuje :-p

Zobacz załącznik 581158 te przynajmniej na pewno w jej rozmiarze :-p

cudaśne te butki!!!!:tak:

hej

u nas dalej rzadkie kupki :( idziemy dzisiaj do lekarza, ale do przychodni, bo ta nasza prywatan ma dziś dyżur w szpitalu :( moje dziecko nie chce pić, ani smecty, ani acidositu :( nie może marchewki, bo alergię... nie wiem mogę mu pomóc :(
no ale gorączki brak i czuje się świetnie, tylko odparzona pupa go boli i szczypie :(

buciki też kupiliśmy ostatnio dla S, ale bez szaleństw takie do ścierania ,półbuty dziecięce - DEICHMANN
teraz szukam czegoś porządnego na deszczowe dni i te emelki strasnzie mi się podobają, ale S ma strasznie wysokie podbicie i boję się przez neta zamówić...

oj...bidulek mały!! oby szybko mu przeszło! Buty genialne!

Dziewczyny macie jakies fajne przepisy na miesko dla dzieciakow? Chodzi mi o taka pieczen na kanapki, ktora wychodzi krucha i jest latwa do pogryzienia.

wrzucę zaraz przepis na odpowiedni wątek ;-)

W sprawach żlobkowych pzrełom. Wczoraj było super (tylko jeden napad płaczu), az dyrektorka modliła się aby tak zostalo:-D
Dziś sie rozczarowała bo znowu płacz od wejscia, ale po pożegnaniu jak powiedziała do niego : Mama pózniej przyjdzie p ciebie, Musi iść do pracy - uspokoił się.:szok: Dzielny moj synio:-) A dyrektorka powtarza cały czas,że bardzo inteligentny:tak::-D

nie mogło być inaczej!! youpii! :-)
dzięki za info butkowe!

Dzwoniłam dziś do przychodni, bo G ma we wtorek szczepienie i nadal mają MMR :sorry2: kurczaki już sama nie wiem...

Ja tak na szybko, bo P. wyjechany, a drugi P. absorbujący, wiec nie miałam jak czytac/pisac wczoraj/dzis rano...

Munka, Mickey, PON dla mnie ok!!!!!!
Zapraszam do mnie!!! o ktrórej mniej wiecej byscie wpadły?
Tylko co ja mam z nianią zrobić wtedy? :/;) any idea??? pytam na serio ;/;)

Katrina, karalne jest to co piszesz o nockach ;)))

hatszept - daj jej dzień wolny, albo niech będzie dopóki nas nie będzie :-) Ja stawiam się w poniedziałek, ale jeśli będę miała już pacjentów to niestety nie przyjadę. Jak dla mnie najlepiej po drzemce G czyli koło 12.00-12.30, ale chyba potem śpi P. Wolałabyś po jego drzemce??

Kasienka- boshe to jak ja bym wkleila teraz zdjecie to bym wygladala jak Ty w 20 tc :szok::-D sliczny brzusio i ladna masz skore bez roztepow i takich tam, tylko pozazdroscic :tak: Zdowka kochane dziewuszki :-)

Niespodzianka- podpinam sie pod prosbe ;-) a gdzie kupisz mieso?

Andzia- pewnie, ze inteligentny :tak: dzielny chlopak :-) a jak babcia zareagowala na wieci bo chyba przegapilam :dry:

Josie- czy Ty napisalas nam jak minela pierwsza nocka bez barierek w lozeczku:dry: pamietam, ze wyczekiwalam posta ale chyba sie nie doczekalam :-p to jak chodzi w nocy czy obudzil sie i bawil grzecznie zabawkami :happy:
A jak nie masz komu dac tych siuszkow to ja tez z checia przygarne :-p

Goldenlucy- a Ty nie kus ZARA :-p bo tez bym pol asortymentu wykupila :-p

Munka- wydaje mi sie ze to MMR wcale nie takie straszne jak pisza :no: zadne dziecko nie mialo wiekszej goraczki ani wysypki ani innych powiklan, moja nawet nie zaplakala i tez obeszlo sie bez goraczki :tak: wiec chyba nie ma co sie bac :-)

Jutro wraca Pe i mowil, ze moze krocej im to zajac wiec moze za tydzien wroci na stale :-)

Ostatnia edycja:
Hatszept ja mogę w pon no problem.
Jeszcze tylko ustalę samochod czy to się uda...
Co do godziny to G też śpi od ok 10 więc może po drzemce... łatwiej będzie ją ogarnąć. A z opiekunką to może niech zostanie do uśpienia P na drzemkę właśnie? Czy Pe będzie spał u siebie z dziewczynami w salonie? (ewentualny hałas)

reklama
Munka - u nas w pzrychodni tez mmr, pielegniarki powiedzialy,ze za 70 zl mogą zamówic Priorixa. Mówiły ze nie było u nich przypadku, zeby cos sie działo po mmr.+
Sunshine- mama płacze od czwartku. Najpierw mówiła,że pzrecież daje radę, ale jest jej cięzko, i nie wie dlaczego jej "zabrałam" dziecko:szok:. Teraz postanowiła doprowadzić swoje zdrowie do porządku i dopiero znowu pilnować Matiego. Moze to troche potrwać, bo u niej oprócz problemów z ciśnieniem, dochodzi depresja (której nie wyleczyła 2 lata temu). Przynajmniej zmobilizowałam ja do działania, bo do tej pory miała lepsze, gorsze dni i jakoś to odwlekała.

Do góry