reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Nikodem wazy 11,7 ... szczepienie przeciw ospie zniosl dzielnie :)

do brzusia powolutku zaczynam sie zwracac ONA :) wiec zaczyna docierac ...

20 tydzien

Kasiek u nas nie bylo zadnych reakcji poszczepiennych ... a moze goraczka na zeby ?

Muńka MsMickey Sunshine sliczne butki :D i pomyslec ze za jakis czas bede takie tez kupowac :D

Josie pokaz spodnie :p no i za robote cza sie brac i robic a nie ze corka potrzebna :p

Aga
slicznie i kolorowo :D

Mlodak przydatny z tym pilotem :D a z tym spaniem to wow , moj jak nie przespi trzech godzin w dzien to nie do zycia

Zaza fajne butki :) no i oby przeszla ta biegunka... ja duzo ryzu dawalam pod kazda postacia kleik gotowany ucierany

Ostatnia edycja:
reklama
Dziś normalnie młoda spała 12godz. (20.30-8.30). Oczywiście z 4 pobudkami, ale i tak hicior:p Pewnie przez tą temperaturę...

josie
właśnie wyczytałam, że po tej szczepionce gorączka w 7-14 dniu może wystąpić. I ufaj tu lekarzom:D Dziś wstała i dalej ma 37,1C...grrry

goldenlucy
przyjdzie i na nią pora, że zacznie przesypiać noce. Dziecko mojej kuzyni zaczęło dopiero od 22 miesiąca. Nagle się przestawiła i spała do 8.00 rano bez pobudek:) Mała była na piersi. Z kolei u mnie zależy od dnia. Są dni, że pięknie przesypiamy całą noc, a są i takie że pobudka co godzinę albo i częściej!

sunshine śliczne! Ja jeszcze nie miałam czasu grzebać za kapciami:/

zaza mąka ziemniaczana czyni cuda:) Powodzenia u lekarza.

kasienka w 20 tyg. to miałam 3 razy większy brzuch:D:D No cóż jednych wypych wcześniej, innych później! Zdrówka dla was dziewczyny!

aga superrrrrrrrrrr! A ile on ma zabawek:) Sowy są extra i przyłączam się do Aylin - skąd je masz?:D No i podziw, bo ty wszystko sama robiłaś!

Ja zapracowana i tyle naskrobałyście, ze nie dam rady odnieść sioe do wpisów :szok:każdej

Kasienka - brzunio malusi i slicznusi:-D Dzielny Nikoś
Zaza -zdrowka dla Serdziego
Aga- pokoik super urządzony. Mamy identyczny - (niestety) kształt - kiszka taka i kolor (zielony). ja zaczynam żalować (jak ogladam wasze aranzacje),że chlopaków pokoik urzadziłam bardziej po dorosłemu (Tzn. meble - BRW - Indiana), musze nadrabiać dodatkami.

Piekne rzeczy kupujecie, a buciki dla dziewczynek przepiekne.

W sprawach żlobkowych pzrełom. Wczoraj było super (tylko jeden napad płaczu), az dyrektorka modliła się aby tak zostalo:-D
Dziś sie rozczarowała bo znowu płacz od wejscia, ale po pożegnaniu jak powiedziała do niego : Mama pózniej przyjdzie p ciebie, Musi iść do pracy - uspokoił się.:szok: Dzielny moj synio:-) A dyrektorka powtarza cały czas,że bardzo inteligentny:tak::-D

Aaaaaaaaa jeszcze jedno: POla i Kathrina- jesteście bezlitosne - tak sie nad nami znęcać;-):-D

Ostatnia edycja:
Miałam dać jak skończę całkiem, ale obawiam się, ze nie wiem kiedy to będzie ;) jeszcze na ścianach będzie sporo czerwonych ramek ze zdjęciami, nowy stolik itp., ale póki co cieszę się, ze mimo bardzo ograniczonego portfela mu coś zrobiłam :) https://plus.google.com/photos/1007...s/5919871279691248449?authkey=CMyAyb7alPKYsgE

fajniusi pokoik :-)

Ide spac bo zbankrutuje :-p

Zobacz załącznik 581158 te przynajmniej na pewno w jej rozmiarze :-p

cudaśne te butki!!!!:tak:

hej

u nas dalej rzadkie kupki :( idziemy dzisiaj do lekarza, ale do przychodni, bo ta nasza prywatan ma dziś dyżur w szpitalu :( moje dziecko nie chce pić, ani smecty, ani acidositu :( nie może marchewki, bo alergię... nie wiem mogę mu pomóc :(
no ale gorączki brak i czuje się świetnie, tylko odparzona pupa go boli i szczypie :(

buciki też kupiliśmy ostatnio dla S, ale bez szaleństw takie do ścierania ,półbuty dziecięce - DEICHMANN
teraz szukam czegoś porządnego na deszczowe dni i te emelki strasnzie mi się podobają, ale S ma strasznie wysokie podbicie i boję się przez neta zamówić...

oj...bidulek mały!! oby szybko mu przeszło! Buty genialne!

Dziewczyny macie jakies fajne przepisy na miesko dla dzieciakow? Chodzi mi o taka pieczen na kanapki, ktora wychodzi krucha i jest latwa do pogryzienia.

wrzucę zaraz przepis na odpowiedni wątek ;-)

W sprawach żlobkowych pzrełom. Wczoraj było super (tylko jeden napad płaczu), az dyrektorka modliła się aby tak zostalo:-D
Dziś sie rozczarowała bo znowu płacz od wejscia, ale po pożegnaniu jak powiedziała do niego : Mama pózniej przyjdzie p ciebie, Musi iść do pracy - uspokoił się.:szok: Dzielny moj synio:-) A dyrektorka powtarza cały czas,że bardzo inteligentny:tak::-D

nie mogło być inaczej!! youpii! :-)
dzięki za info butkowe!

Dzwoniłam dziś do przychodni, bo G ma we wtorek szczepienie i nadal mają MMR :sorry2: kurczaki już sama nie wiem...

Ja tak na szybko, bo P. wyjechany, a drugi P. absorbujący, wiec nie miałam jak czytac/pisac wczoraj/dzis rano...

Munka, Mickey, PON dla mnie ok!!!!!!
Zapraszam do mnie!!! o ktrórej mniej wiecej byscie wpadły?
Tylko co ja mam z nianią zrobić wtedy? :/;) any idea??? pytam na serio ;/;)

Katrina, karalne jest to co piszesz o nockach ;)))

hatszept - daj jej dzień wolny, albo niech będzie dopóki nas nie będzie :-) Ja stawiam się w poniedziałek, ale jeśli będę miała już pacjentów to niestety nie przyjadę. Jak dla mnie najlepiej po drzemce G czyli koło 12.00-12.30, ale chyba potem śpi P. Wolałabyś po jego drzemce??

Kasienka- boshe to jak ja bym wkleila teraz zdjecie to bym wygladala jak Ty w 20 tc :szok::-D sliczny brzusio i ladna masz skore bez roztepow i takich tam, tylko pozazdroscic :tak: Zdowka kochane dziewuszki :-)

Niespodzianka- podpinam sie pod prosbe ;-) a gdzie kupisz mieso?

Andzia- pewnie, ze inteligentny :tak: dzielny chlopak :-) a jak babcia zareagowala na wieci bo chyba przegapilam :dry:

Josie- czy Ty napisalas nam jak minela pierwsza nocka bez barierek w lozeczku:dry: pamietam, ze wyczekiwalam posta ale chyba sie nie doczekalam :-p to jak chodzi w nocy czy obudzil sie i bawil grzecznie zabawkami :happy:
A jak nie masz komu dac tych siuszkow to ja tez z checia przygarne :-p

Goldenlucy- a Ty nie kus ZARA :-p bo tez bym pol asortymentu wykupila :-p

Munka- wydaje mi sie ze to MMR wcale nie takie straszne jak pisza :no: zadne dziecko nie mialo wiekszej goraczki ani wysypki ani innych powiklan, moja nawet nie zaplakala i tez obeszlo sie bez goraczki :tak: wiec chyba nie ma co sie bac :-)

Jutro wraca Pe i mowil, ze moze krocej im to zajac wiec moze za tydzien wroci na stale :-)

Ostatnia edycja:
Hatszept ja mogę w pon no problem.
Jeszcze tylko ustalę samochod czy to się uda...
Co do godziny to G też śpi od ok 10 więc może po drzemce... łatwiej będzie ją ogarnąć. A z opiekunką to może niech zostanie do uśpienia P na drzemkę właśnie? Czy Pe będzie spał u siebie z dziewczynami w salonie? (ewentualny hałas)

reklama
Munka - u nas w pzrychodni tez mmr, pielegniarki powiedzialy,ze za 70 zl mogą zamówic Priorixa. Mówiły ze nie było u nich przypadku, zeby cos sie działo po mmr.+
Sunshine- mama płacze od czwartku. Najpierw mówiła,że pzrecież daje radę, ale jest jej cięzko, i nie wie dlaczego jej "zabrałam" dziecko:szok:. Teraz postanowiła doprowadzić swoje zdrowie do porządku i dopiero znowu pilnować Matiego. Moze to troche potrwać, bo u niej oprócz problemów z ciśnieniem, dochodzi depresja (której nie wyleczyła 2 lata temu). Przynajmniej zmobilizowałam ja do działania, bo do tej pory miała lepsze, gorsze dni i jakoś to odwlekała.

Do góry