reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kasiekz - właśnie zobaczyłam co wstawiłaś w propozycje upominków dla dzieci i powiem Ci, że mam takiego dmuchanego zwierzaka, ale leży nienadmuchany w szafie....:biggrin2: muszę zobaczyć, czy wsio z nim oki i nadmucham:biggrin2:
a co do magnesów to są suuuuper!!!!! G uwielbia bawić się magnesami przy lodówce i szukałam czegoś fajnego. Nie trafiłam na takie.

reklama
Josie, jeszcze nie kupowałam na amazonie...trudne to? to tam chyba darmowa przesyłka od jakiejs kwoty, prawda?

Kasienka, Basia - piekne imię!

Katrina, ściskamy Was z okazji 4-go ;-)

Dziś będzie cięższy dzień...jakos tak wyszło, ze połozylismy się po północy, a P. wstawał po 5.00 bo w tej chwili wylatuje własnie do Pragi (i wraca jutro wieczorem)...+ standardowe pobudeczki, wiec efektywnego spania pewnie ze 3h...ech...na emeryturze się wyśpię :sorry2:

Jeszcze cos chciałam napisać...ale zapomniałam...;-)

hej,

Josie moja też jest mikroszkrabem i ja juz sie nie przejmuję. Taki jej urok. Mam tylko problem z kupieniem jej jakichkolwiek spodni. Wszystkie za szerokie w pasie. Wczoraj do sushine nawet mówiełam ze młodej chyba szelki kupie bo innego pomysłu juz nie mam

Pociesza mnie fakt ze jak skonczy 4 lata to bede miała cała stertę ciuchów po córce mojej przyjaciółki - jej młoda do 4 raoku życia była wielkim okrągłym klopsem a teraz (8 lat) szczypior pospolity i nawet getry z niej lecą.

boskie. Ja chcę takie dla nuny :) gdzie je mozna dostac?

Aylin wlasnie moj tez odkaszluje jakby cos ... i czasem mnie zadziwia bo widac ze zaleci gleboko ... az mu swieczki staja w oczac staja

co do imienia to Basia bedzie :) z wrazenia spac nie moge :p szok musi minac

o dokładnie - i połowa znajomych drze się zawsze ze młoda się dusi a my spokojnie juz czekamy 3 sekundy i po sprawie. Ale czasem wygląda to strasznie - czerwony dzieć z łezkami w oczach

Basie to wariatki :) w takim pozytywnym sensie. Moja przyjaciółka z liceum to Basia - teraz w hiszpani siedzi ale kontakt nadal mamy i zwiezamy sie sobie ze spraw których z innymi nie poruszamy. Zresztą to jest dziewczyna która ma niesamowite szczeście w zyciu - do matury z polskiego szła przygotowana - cała sterta ścią. I miejsce wylosowała za takim wielkim filarem. Jedynym na sali. Z matmy - mówieła ze jak nie bedzie siedzieć przy mnie i jeszcze 2 kolezankach to nie zda. I wylosowała takie ze siedziała pomiędzy nami dwiema najlepszymi a trzeci siedziałą po jej prawej stronie.
Na egzaminie dyplomowym na 100 zadanych pytań nauczyła się 2. I te 2 wylosowała. Ja bym sie nie nauczyła 2 i trafiłabym na nie :)

J

Dziś będzie cięższy dzień...jakos tak wyszło, ze połozylismy się po północy, a P. wstawał po 5.00 bo w tej chwili wylatuje własnie do Pragi (i wraca jutro wieczorem)...+ standardowe pobudeczki, wiec efektywnego spania pewnie ze 3h...ech...na emeryturze się wyśpię :sorry2:

praga piękna o tej porze roku :) Niech ci Oblaty kupi :) skoro piwa nie mozesz

Mój T połozył wczoraj nune spać - o 21. Zasnął razem z nią. Ale to nic - wchodzę do sypialnie po 23 a tam obrazek - tatuś rozłozony na całym materacu a dzieć na podłodze - za to z poduszka pod głową :)

Kasienka - gratulacje. Basia - rzadkie imię w dzisiejszych czasach, ale piękne. Ja ponoć wybrałam je dla mojej mlodszej siostry:-D
Ale nerwus z niej, ze szwagierki tez ( również Baśka):-D ;-) I nie zgodzę sie, że dziewczynki łatwiejsze w "obsłudze" - mówię to ja najstarsza z 5 siostr i matka dwóch synów.:-D
Hatszept - mój też lubi bawić się siusiakiem. Współczuje niewyspania. Jak ja prześpie cała noc bez pobudek to też to jakoś uczcze.;-):-D

Mati wczoraj nawet się bawił - byłam tego świadkiem. Ponoć było o niebo lepiej. Hmmm, może będzie dobrze:-) Dziś z rana oczywiście histeria od samych drzwi, ale tym się nie stresuje. Do rozstawania z mama tez sie przyzwyczai. Prawda???????:unsure:

Hello:-)

Kasienka :-):-):-):-):-):-) corcia:-):-):-):-)
ja też chcę;-)

no i Basia pięknie:-)
miałam uczennicę Basię (lat 7 wtedy), ło matko ale wariatuńcio z niej było;-) ale kochana bardzo:-)

my dziś zaliczylismy lekarza - G ma lekki katar od dwóch dni a ja nie chcę, żeby się rozeszlo. W końcu w nowej przychodni;-)

G ciągle nie ma butów zakrytych. Wczoraj w Deichmann nie było rozmiarów niestety, więc trzeba bedziecwybrac się do blue city może po emelki ... lub do faktory może w ecco będą normalniejsze ceny. Ale tak bardzo nie mam siły... normalnie wczoraj wieczorem myślałam, że usnę. Pe robił kolację a ja lezalam.

Aylin fajny widok:p

Idę doczytac;-)

Hatszept byle jak najwięcej takich nocy jak ta poprzednia z trzema pobudkami tylko:-) sobie też tego życzę, bo G bije rekordy... zgadali się z Piterem czy co...?
dziś w nocy usypiajac ugryzła mnie dwa razy... już przez sen nieświadomie ale bolało tak czy inaczej... auć :-(

Muńka super z tym wózkiem:-D:-D:-D też myślę nad zakupem bo G u sąsiadki popychala ładnie:-)

Andzia może Mati da radę. Trzymam kciuki&&&

Ostatnia edycja:
dzien dobry

mlody cos marudny od rana, jeczy o wszystko a przy wyjsciu na spacer teraz to histeria wrecz byla

hatszept mega prosto sie kupuje, podajesz numer karty, adres przesylki i tyle :) tam jest takie cos jak super saver delivery , ale trzeba patrzec czy do polski tez jest darmowe, nie kazda aukcja ma ta opcje. ja musialam doplacic 5 funtow za przesylke

Emu Australia Infant Walkerville Bootie: Amazon.co.uk: Shoes & Bags

Cześć kobitki

Czy Wy nie macie nic do robort, tylko na BB siedzicie????:-p Normalnie masakra ile produkujecie

Ale Damian jest śmieszny:happy: pojechaliśmy wczoraj do znajomych którzy mają córę 2mc starszą od niego i jak tylko ją zobaczył to zaczął biec z otwartymi ramionami, dopadł do niej zaczął ją przytulać i dawać buziaki:-D:-D:-D a ona biedna taka wystraszona stała

NO i się pochawimy mamy trzeci ząbek - górną dwójkę, znaleziona przez przypadek:-D:-D
Gratuluję:-) nam już prawie dolna 4 wyszła

Hej :)
Asik,
trzymam kciuki za własciwą decyzję dot. Oliwki! :tak: ja jednak zrobiłabym teraz operację...wiesz dlaczego? bo nigdy nie ma pewnosci, ze będzie bez powikłan....zawsze niestety mogą być - tez jak Oliwka bedzie miała 16 lat...to przeciez operacja....moze brutalne to co napisałam, ze tak jest...ale przeciez takie przypadki są baaaaaaardzo rzadkie...trzeba byc dobrej mysli i nie uprawiac czarnowidztwa! ;-) Musisz dawac siły Oliwce swoim przekonaniem, ze słusznie postępujecie, jak juz podejmiecie ostateczną decyzję.

Pytanie do mam chłopców...;-) czy jak zdejmujecie chłopakom pieluszki i puszczacie przez chwilę po mieszkaniu/kąpiecie chłopaków/przewijacie to trzymają się cały czas za - pisząc wprost - fiutka? ;-) U nas nonstop...za kazdym razem, kiedy nie ma pieluszki fiutek cały czas jest miętolony...ciągnięty...itp....wszedzie, zawsze, nonstop, z duzą zawiętoscią...hmmm...:baffled: tez tak macie? ;-)
Damian sporadycznie łapie się za siusiaka, przeważnie jak się kąpie.

Tak, ja wiem, że po każdej operacji mogą być powikłania ale tu chodzi o receptory wzrostu twarzy (jeśli uszkodzą to twarz przestanie rosnąć) a po 16 r.ż.nie jest to już tak niebezpieczne

Aronia my byliśmy u 2 lekarzy i akurat oni zrobiliby operację teraz.

Dziś wyciągnęłam z szafy zabawkową spacerówkę i wsadziłam w nią lalę.... po prostu szał w trampkach!!!!!! Pół godziny dziecko miałam z głowy :-D Jeździła tym wóziem po całej chacie,a jak lala wypadała, to G mówiła "oć" (choć) i wkładała ją ponownie. Jak lala wypadła w kuchni, to G przyszła z wózkiem do salonu, stanęła na środku i krzyczała "lala"!!! "lala" !!!! hehehehehehehehehehe! chyba myślała, że sama przyjdzie :-D
Słodko musiała wyglądać wołając lalę

a USG dla mnie niespodziaka .... bedzie CORA :D ... szok byl bo jakos tak bylam przekonana na chlopaka ale jestem mega szczesliwa :D bo najwazniejsze ze z dzidziolem jest wszystko w porzadku ... wszystkie rzeczy w normie ... genetycznie tez ok bo sprawdzala ... anatomicznie tez ... narzady na swoim miejscu... serduszko bije pieknie ... mala z czkawka i nie dala sobie zrobic zdjecia takiego 3d bo schowala sie za pepowina lapka sie zaslonila i dodatkowo wtulila w lozysko ;D ale byla grzeczniutka wiec wszystko dalo sie super wymierzyc
Suuuuuuuuuuper:-):-):-) gratuluje. Najważniejsze, ze zdrowa

Ale moj za to ma nowa faze - zgrzyta zebami, tak na maksa ze brzmi to jakby sobie je kruszyl, gorne o dolne. i staram sie nei zwracac na to uwagi ale ten dzwiek mnie doprowadza do szalenstwa i zawsze jakos tak sie wzdrygam nieswiadomie, on to widzi i robi jeszcze dla zabawy:szok::no:
Aż mnie ciarki przeszły:baffled:jak ja nie lubie zgrzytania zębami

AAAA jeszcze wam tylko napisze ze dzis na placu zabaw bylam w szoku , wsiadl z nami do autka chlopiec wiekszy od jaska, ale tak patrze ze taki jakis niekumaty, kiwa sie na tych nogach wzrok taki rozbiegany i pytam mamy ile on ma a ona ze 10 miesiecy :szok: rozumiecie? 10 miesiecy i wiekszy od Jaska ktory za kilka dni konczy 15!!!! kurcze ten moj synek to taki liliputek!
no ale wlasnie w szoku bylam ze ten moj taki rozumny, wie o co chodzi z tym autkiem, jak patrzy to konkretnie wie czego chce, cos tam juz mowi, a ten drugi takie warzywko jeszcze. kiedy to sie stalo :szok::-D
Nie martw się, kiedyś młody nadrobi braki wzrostowe.
No właśnie kiedy te nasze szkraby zrobiły się takie kumate?

Postanowiłam się porządnie wziąć za siebie. W piątek byłam na 2 godzinnej BOKWIE. Przed myślałam, że nie dam rady, ale naprawdę nie było tak źle. Wypociłam się konkretnie i wróciłam tak szczęśliwa do domu, że szok. To były takie zajęcia pokazowe i od jutra ruszają już zajęcia regularne (środa i sobota). Niestety nie mam dobrych butów do ćwiczeń (w tych co byłam uwierają mnie strasznie w paluchy bo za małe je kupiłam 6 lat temu zresztą) więc na razie chodzić nie będę bo nie ma co się męczyć. I zaczęłam ćwiczyć z Jillian Micheals. Codziennie. I czuję się bosko. Na wagę na razie nie wchodzę, ale czuję się lżejsza. Mimo że dopiero kilka dni ćwiczę to czuję, że mięśnie już są silniejsze i łatwiej mi chociażby wejść z małym na rękach na piętro. I o dziwo nie mam zakwasów!!!!
Do tego jem 5 razy i mniejsze porcje. Jakościowo oprócz zmniejszenia ilości słodyczy nic nie zmieniam bo raczej zawsze starałam się odżywiać zdrowo.
Dziewczyny błagam o kciuki abym wytrwała bo mam dość swojego ciała.
Podziwiam za wytrwałość i trzymam kciuki

Wykapana wcinam gofry i popijam kakao :-) nie mowcie mezowi, ze sie tak rozpieszczam jak go nie ma plizzzzz :-D:-p:rofl2:

Wpadly mi w oko takie kozaczki na zime dla mlodej :happy: co myslicie :confused:
Zobacz załącznik 580923Zobacz załącznik 580924Zobacz załącznik 580925Zobacz załącznik 580926Zobacz załącznik 580927
Boszeee, jak ja dawno nie jadłam gofrów....ależ mi smaka narobiłaś
Mi się podobają te drugie

hej,
Mój T połozył wczoraj nune spać - o 21. Zasnął razem z nią. Ale to nic - wchodzę do sypialnie po 23 a tam obrazek - tatuś rozłozony na całym materacu a dzieć na podłodze - za to z poduszka pod głową :)
:-D:-D:-D

Mati wczoraj nawet się bawił - byłam tego świadkiem. Ponoć było o niebo lepiej. Hmmm, może będzie dobrze:-) Dziś z rana oczywiście histeria od samych drzwi, ale tym się nie stresuje. Do rozstawania z mama tez sie przyzwyczai. Prawda???????:unsure:
Przyzwyczai się, będzie dobrze:tak:

Ostatnia edycja:
Ello

Ale mi mała dziś dała pospać !!!!!!!!!!!! do 7 rano i ani jednej pobudki w nocy :-D:-D:-D
teraz już śpi od 10 ale to chyba ta pogoda no i oczywiście już zaliczyła upadek z walnięciem głową w szafkę i obtarcie prawego polika o wykładzinę !!!!!!!!!!!!!!!!!!! także Muńka nie martw się u nas jak nie ma wywrotki codziennie to szooooooook !!!

atinka ja mam to samo jak czytam o tym co dziewczyny gotują, wstyd się przyznać do tego co ja gotuję :-:)-:)-(

Aga i jak wózek doszedł ???????? kurde tylko ciekawe jak to będzie po dzisiejszej rozmowie z mamą M ????? !!!!!!!!! czy wózek będzie jeszcze potrzebny :confused::confused::confused:

hatszept moja też się tak wszystkim dławiła, normalnie miałam strach w oczach jak coś twardego jadła ale teraz już jest oki, bardziej to ona się wodą krztusi, przy każdym wypiciu wody musi być zakrztuszenie inaczej się nie da

Muńka moja za to z wózeczka dla lalki ciągle ją wyrzuca i mówi bachhhhh :-D, wozi pusty wózek :-):-), a raczej jej 4 wychodzą bo najczęściej najpierw czwórki potem trójki a piątki niby po 24 miesiącu życia choć mojej już chyba zaczynają wychodzić bo ciągle palce w buzi jak nie z jednej strony to z drugiej i ma ślinotok, u nas jakoś te zęby tak szybko idą :-:)-(

Kasienka gratulacje !!!!!!!!!!!! strasznie się cieszę że będziesz miała córkę :-D:-D:-D no i Baśki super babki :-):-)

josie moja też czasami zgrzyta zębami ale już coraz rzadziej, a Jasio to rozumny chłopczyk !!!!!!!!!

zaza a mojej po jabłkach nic nie jest

mlodak &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśnięte !!!!!!!!!!

kasiek nie wiem dlaczego ale jakoś przeoczyłam Twój post z zakupkami :-:)-:)-(, śliczny ten stoliczek ile kosztował ??

Sunshine te czarne kozaczki są super :-):-)

MsMickey zdrówka dla G !!!!!!!!!!!

asik nioooo dziewczyny produkują ostatnio widać że sezon urlopowy się zakończył, mam już mętlik od tego nadrabiania, wszystko mi się już myli !!!!!!!!!!!!

a mam pytanie próbowałyście podkładów Max Factora ?????

Ostatnia edycja:
reklama
Piszę tego posta od dwóch godzin:D:D

Wiecie co, Polka wciąga serki, jogurty, jajka i zero wysypek...nie mam pojęcia od czego wtedy dostała krostek, ale więcej do durnego dermatologa nie pójdę:)

Muńka
magnesy są super - polecam:) Kupiłam na allegro cały zestaw 7 szt.

Kasienka a wiesz, że u moich i M znajomych są już trzy Basie. Imię znów wraca do mody:) To teraz Kasieńko, przyszła mamo Basieńki trzymaj się do tego 40tc!:*

Aylin moja waży 10kg a większość spodenek spada z tyłka, a co dopiero u was! Ja nie wiem jak oni to szyją! W PL to chyba tylko na necie (kiedyś były na Zalando.pl), mi przywiezie kuzynka z USA, bo przyjeżdża w październiku (cena ok. 100zł).

Andzia super, że w żłobku było lepiej - pisz codziennie relację! Trzymam kciuki:)

Alijenka nie mam pojęcia, bo mama kupiła. Coś 129, albo 159zł...Wg mnie strasznie drogo chcą, ale jest BOSKI! Moja też o 10.00 padła - chyba ta pogoda, ale od jutra 24C i słoneczko:)))

Ostatnia edycja:
Do góry