reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

helooooooooooooo lasencje
aylin- sliczne te buciki ale ciekawa jestem czy jej fat stopka by sie zmiescila:confused: a ceny niezle:szok:

na alegro troszke niższe. Ja mam od kolezanki ze sklepu wiec bez jej marzy ale i tak ceny kosmiczne. Moze podaj wymiary stópki małej - zmierze ci emelka to zobaczysz czy by nie były. To naprawdę super buciki z bardzo miękkiej skórki

Polecam wam talerzyk SMAGLI. Antypoślizgowy spód (na gumie) i wysokie boki. Młodej o niebo wygodniej nabierało się na łyżeczkę:) Miseczka też antypoślizgowa i super wyprofilowana dla bobasa. Do kompletu są też kubeczki.
Zobacz załącznik 580831
No i kupiła stolik/biurko SUNDVIK z otwieranym blatem wraz z krzesełkiem - wszystko białe (są też szarobrązowe). Genialna przechowalniana kredek, kartek itp.
Zobacz załącznik 580832Zobacz załącznik 580833
POLECAM:ppp

miseczki mam i polecam - mąż kupił z miesiąc temu

a stolik cudo. Jak sie ogarnę finansowo to pewnie modej kupie

Dlaczego Ty je tu pokazałaś :angry::angry: zakochałam się, ale muszę się szybko odkochać:-):-D

ty się nie odko**** tyko znajdz skep wyprzedazowy. U nas jeden jest i mają czasem - wyboru wielkiego nie ma ae mozna przykładowo za 60 zł kupić. Ja tak modej balerinki kupiłam :)

Aylin, wow...2 lata stania przy oknie w żłobku??? dramat...ja bym zrezygnowała z pracy w takiej sytuacji...przykre bardzo...
Ja tez jestem fanką Emelków :tak: tylko je mamy - nie próbowalismy innych marek i jestesmy baaardzo zadowoleni! Uwazam, ze są warte swojej ceny!

emelki uwielbiam - ae sandałki miałam befado bo emela w rozmiarze 19 nigdzie juz nie mogłam dopaść. I też całkiem fajne buciki - ale te skórzane a nie materiałowe

a ten biedny dzieciak to cakiem normalny facet teraz. Mama nie moła z pracy zrezygnowac - on był 3 a po nim jeszcze jedna dziewczynka na swiat przyszła.

no w końcu muszę :-) Mam też małą traumę, po tym jak synek siorki zadławił się kawałkiem jabłka (miał trochę ponad rok) udało im się w porę zareagować, ale gdyby nie znali jak sobie radzić w takiej sytuacji, to mogłoby być gorzej. Tak czy inaczej wzywali potem pogotowie, bo młody co chwilę wymiotował :baffled: Ehhh... tego zawsze najbardziej się bałam...

Dziś wyciągnęłam z szafy zabawkową spacerówkę i wsadziłam w nią lalę.... po prostu szał w trampkach!!!!!! Pół godziny dziecko miałam z głowy :-D Jeździła tym wóziem po całej chacie,a jak lala wypadała, to G mówiła "oć" (choć) i wkładała ją ponownie. Jak lala wypadła w kuchni, to G przyszła z wózkiem do salonu, stanęła na środku i krzyczała "lala"!!! "lala" !!!! hehehehehehehehehehe! chyba myślała, że sama przyjdzie :-D

A u nas jest już 10 ząbków w tym jeden powoli na widoku, ale ja te zęby znajduję przypadkiem, bo nadal z objawów ząbkowania tylko brzydki zapach ślinki. Nie wiem tylko czy to co jej wyszło na dole to 4-ki, czy 5-tki :sorry2:

tysia ma odruch odkaszlniecia jaj jej cos twardego za daeko zaleci. Nie wiem jak to robi ale juz sie nie boję. Dziamdzia sobie wszystko sama.

A wózek dostała na urodziny od mojej przyjaciółki. Ae dopiero teraz go odkryła. I wozi na zmianę misia i lale :)

a zabki to 4 raczej. 5 chyba gdzies koło 2 roku zycia dopiero wyłażą

a USG dla mnie niespodziaka .... bedzie CORA :D ... szok byl bo jakos tak bylam przekonana na chlopaka ale jestem mega szczesliwa :D bo najwazniejsze ze z dzidziolem jest wszystko w porzadku ... wszystkie rzeczy w normie ... genetycznie tez ok bo sprawdzala ... anatomicznie tez ... narzady na swoim miejscu... serduszko bije pieknie ... mala z czkawka i nie dala sobie zrobic zdjecia takiego 3d bo schowala sie za pepowina lapka sie zaslonila i dodatkowo wtulila w lozysko ;D ale byla grzeczniutka wiec wszystko dalo sie super wymierzyc

gratulacje :)

O no prosze Sunshine ja potrzebuje wlasnie detoksu od laptopa i allegro, to tez pojde sie popluskac :)

pamietaj ze dobre allegro nie jest złe :)

Sunshine, Zaza, ja juz naprawdę przyzwyczajona do takich nocek...nawet w pracy w ciązy po takich nockach ogarniałam, ale gdy pobudki były co godzine to juz naprawde za duzo szczescia jak na jeden raz...:baffled: matko...jak nasza malutka (albo Piorus w koncu!!!) przespi nieprzerwanie 5-6 godzin lub wiecej :szok: to mozecie sie spodziewac posta na forum pisanego boldem i 100!!! :-) to byłoby wydarzenie!!!

jak moja zacznie to nie dość ze bold 100 to jeszcze stado wykrzykników, czerwona czcionka i podkreślenie.... a co fajerwerki też będą.....

reklama
młodak - zazrdaszczam samozaparcia. Jam leniwa strasznie. Ae trzymam kciuki za ciebie.

pola - ja tez nie rozumiem.

sunshine - dla młodej? te na 2 zdjeciu mi sie podobaja
A te butki co nie trafiłaś z rozmiarem dla młodej - podaj jakie rozmiary, ceny i daj zdjecia. Zapytam kolezanki czy nie chce odkupić. Jej mała dopiero za chodzenie sie zabiera a ma maLą stópkę

agaundpestka - ale rozmowe przeprowadz po zaplacie za sierpien!!!! Tak jak opisujesz te znajoma to wyglada mi na niezla malpe i jak postawisuz sprawe na ostrzu noza (a postawic musisz) to moze sie "zemscic" :no:

Emelki sa cud-miod! Choc cena strasznowata :baffled: Bejbiszonek w ciagu 3tyg moze wyrosnac z bucika a tu 160zl poszlo... Za 80zl wzielabym bez wahania.

Asik - jesli wiekszosc lekarzy radzi czekac to ja tez bym sie sklaniala ku czekaniu. Wbrew pozorom to powazna, wielogodzinna operacja.

hatszept
- nasz uwielbia sie bawic sisiorkiem jak jest na golasa :-) Raz jak zobaczyl tate golego probowal zlapac jedna raczka tatusiowego ptaszka (m uciekal wtedy z chichotem jak panienka :-D) a druga majstrowal przy swoim - czyzby odkryl, ze to to samo? :-)

Kasienka - super!!!! :tak:

Bylismy dzis ogladac butki na jesien dla bejbiszonka. Katastrofa. Wszystkie twarde i drogie. Miekkie rozmiary koncza sie na 20, max. 21 a my potrzebowalismy wiekszych :wściekła/y:

a USG dla mnie niespodziaka .... bedzie CORA :D ... szok byl bo jakos tak bylam przekonana na chlopaka ale jestem mega szczesliwa :D bo najwazniejsze ze z dzidziolem jest wszystko w porzadku ... wszystkie rzeczy w normie ... genetycznie tez ok bo sprawdzala ... anatomicznie tez ... narzady na swoim miejscu... serduszko bije pieknie ... mala z czkawka i nie dala sobie zrobic zdjecia takiego 3d bo schowala sie za pepowina lapka sie zaslonila i dodatkowo wtulila w lozysko ;D ale byla grzeczniutka wiec wszystko dalo sie super wymierzyc

cuuuudownie!!! gratuluję!!! :-) dobrze słyszeć, że jednak baby się rodzą :-D no i wiesz....jeśli ja będę miała w przyszłości synka to... takie podwójne teściowe możemy być ;-);-)

Ale moj za to ma nowa faze - zgrzyta zebami, tak na maksa ze brzmi to jakby sobie je kruszyl, gorne o dolne. i staram sie nei zwracac na to uwagi ale ten dzwiek mnie doprowadza do szalenstwa i zawsze jakos tak sie wzdrygam nieswiadomie, on to widzi i robi jeszcze dla zabawy:szok::no:

moja miała taką fazę, jak jej jedynki wyszły...:baffled: oj...nie zazdroszczę!!

Muńka to ty już teraz do pracy? od kiedy zaczynasz?
a akcję z wózkiem z chęcią bym sobie zobaczyła:-D hmm tylko to moje dziecię takie niewygadane chyba?...

tak, ale będę miała pacjentów tylko w poniedziałki i środy i to tak od 14.00. No, ale powoli będę pewnie rozglądać się również za jakimś etatem. Najgorsze, że ja naprawdę mam problem, żeby zostawić G z kimś innym niż ja, mój mąż, moja mama, czy siorka...:sorry2:

Munka, aaaaaaaaaaaa!!! :-D dziś P. wrócił z P. z placu zabaw i stwierdził, ze kategorycznie!!! musimy malemu kupic wózek dla lalek :-D:-D:-D bo porywa dziewczynkom wózki ;-) tak więc niestety będziesz musiała go zabrac do nas we wtorek ;-);-);-)! Zgadamy się jesli ten wtorek nie wypali, ale ja wstepnie go bukuję!
No i skandal, ze lala sie nie pofatygowała do kuchni!!! no naprawdę!!! :-D

W CH Targówek - tam gdzie ikea, domoteka itp. ostatnio była mega wyprzedaż w mothercare bo likwidowali sklep. Mozesz sprawdzic, czy jeszcze trwa, ale podobno kolejki masakryczne...
U nas 12 ząbków (wszystkie 1., 2., i 4.) i 13.sie pojawił...- pierwsza 3.
Buziak w czółko dla Gabi...!!!

nooooo problemo, zabierzemy wózio ze sobą :-D wiedziałam o tej wyprzedaży, ale czytałam na forach i kobitki pisały, że zostały same malutkie rozmiary, więc nie chciało mi się jechać. Poza tym tak, jak piszesz, w kolejce trzeba było czekać ponad godzinę:baffled: A wyprzedaż skończyła się 31-go.

Postanowiłam się porządnie wziąć za siebie. W piątek byłam na 2 godzinnej BOKWIE. Przed myślałam, że nie dam rady, ale naprawdę nie było tak źle. Wypociłam się konkretnie i wróciłam tak szczęśliwa do domu, że szok. To były takie zajęcia pokazowe i od jutra ruszają już zajęcia regularne (środa i sobota). Niestety nie mam dobrych butów do ćwiczeń (w tych co byłam uwierają mnie strasznie w paluchy bo za małe je kupiłam 6 lat temu zresztą) więc na razie chodzić nie będę bo nie ma co się męczyć. I zaczęłam ćwiczyć z Jillian Micheals. Codziennie. I czuję się bosko. Na wagę na razie nie wchodzę, ale czuję się lżejsza. Mimo że dopiero kilka dni ćwiczę to czuję, że mięśnie już są silniejsze i łatwiej mi chociażby wejść z małym na rękach na piętro. I o dziwo nie mam zakwasów!!!!
Do tego jem 5 razy i mniejsze porcje. Jakościowo oprócz zmniejszenia ilości słodyczy nic nie zmieniam bo raczej zawsze starałam się odżywiać zdrowo.
Dziewczyny błagam o kciuki abym wytrwała bo mam dość swojego ciała.

&&&&&&&&&&&&&&&

Młodak, przepis na bitki jest w odpowiednim wątku :tak: na chyba przedostatniej albo "przedprzedostatniej" ;-) stronie z konca 2012. Naprawdę polecam! Dodałam jeszcze krojoną w talarki marchewkę i miesko naprawdę jest super! A ja powinnam jesc (choc nie przepadam), bo anemia mi sie przytrafiła...No i będę Cię dopingować, choć nie wiem, z czego Ty sie odchudzasz...:baffled:

Sunshine, a ja też poproszę gofra! :-) takie "dorosłe" te kozaczki! wow! mi najbardziej pierwsze się podobają...kurcze...tez muszę poszukac cieplejszych butów dla P....ja jestem tez mega fanką emu...ale nie widzę na allegro rozmiarów dla takich maluszków...

hatszept Pola jak tylko bez pampka to od razu palce w ruch i macanie cipci!:D

muńka moja też kursuje wózkiem (spacerówką) dla lalek po domu, ale wozi chomika (w kuli):D Z tym lala lala musiało bosko wyglądać! Polka jak zostaje z M to od razu siniaki itp.:p

kasienka SUPER SUPER SUPER SUPER!!! Ja też byłam przekonana, że będzie syn a tu niespodzianka:))

sunshine brązowe z kokardkami są super! Ja poluje na te brązowe Stride Rite, tj. będę je miała w październiku:)
_7187145.jpg34402_large.jpg

Załączniki

• _7187145.jpg
    _7187145.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 40
  • 34402_large.jpg
    34402_large.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 60
Josie jak dla mnie najwazniejsze ze zdrowa :) no i Jas jeszcze nadrobi wymiarami w przyszlosci :)

Zaza o raju zjadl ogryzek ??

Sunshine wiem ze dziewuszki fajne sa :) tylko jakos tak sie czlowiek przyzwyczail do chopaka :p ze sie wydaje latwiejszy w obsludze :p ale jestem szczesliwa

Atinka ja to nawet kiedys marzylam o blizniakach chlopak + dziewczynka :p a potem jakos sie odmienilo na dwoch chlopakow ale teraz jest dobrze tak jak jest :) tylko duze zaskoczenie

Hatszept moj tez strasznie lubi wozki dla lalek :p

Mlodak
trzymam &&&&&

Aylin wlasnie moj tez odkaszluje jakby cos ... i czasem mnie zadziwia bo widac ze zaleci gleboko ... az mu swieczki staja w oczac staja

Polaa to to czlowiek nawet boi sie pojac ... kara smierci powinna wrocic w takich przypadkach

Munka plany super :D to trza sie poznac na zywo :p

Kasiek oj jest niespodzianka jak nie wiem

co do imienia to Basia bedzie :) z wrazenia spac nie moge :p szok musi minac

Ostatnia edycja:
Kasienka- Baski sa fajne :tak::-)
Hatszept- wlasnie takich powaznych szukam, nie lubie rozu przynajmniej nie buty zimowe :no: a tak do wszytskiego beda pasowac a te rozmiar 4 czyli 21. Na zime powinnych byc dobre :tak:
Kasiek- kurcze te twoje widze ocieplane o takich to ja moge pomarzyc :-( angole nie przyzwyczajeni do zim i sniegow i takich nie ma w zeszym roku dla siebie w PL kozaki ocieplane kupowala, porazka normalnie.... a te co wkleilam tez mysle o brazowych ;-) rozmiar 21 wiec na zime powinny byc ok.

Uciekam obejrzec Przyjaciolki (spokojnie powtorki na ipla) :-p do jutra :-)

reklama
Sunshine ładne kozaczki, mi te ostatnie sie bardzo podobają :tak:
Nie denerwuj tymi goframi :-D

Rysica a mi sie zawsze wydawało, ze chłopcy latwiejsi w obsłudze ale nie mam dziewczynki wiec nie bede sie upierac przy swoim zdaniu :tak: Koleżanki tylko tak niektóre mówiły, które maja parke :tak: Ale każdy ma inne zdanie :) moze sie kiedys przekonam jak to jest z dziewczynami...marzenie...

Kasienka kara śmierci? Tak ale tortury a nie strzał i po sprawie, niech tez cierpią jak te dzieci, lepiej nic nie pisze bo mnie krew zalewa.

Do góry