reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

cd

mlodak biedny Szymuś :-:)-(

zaza Sergiusz to cwaniaczek :happy: ale zauważyłam że mojej też jak powiem nie rób tego to ona robi a jak się nie odzywam znaczy nie zareaguję przed tym jak ona coś zrobi to najczęściej rezygnuje sama

josie moja znowu jak przykłada tel. do ucha to mówi tak słodko ajjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-D:-D:-D

Sunshine a z moją i z kubłem na śmieci nie mogę sobie poradzić ciągle by chciała w nim grzebać, już mnie czasami gęba boli od mówienia nie wolno
a co to za Maria ?>>>?????????????

kasiek a co do psikania to robię to przymusowo bo inaczej się nie da, czasami ma fazę o jak widzi tantum verde to spokojnie da sobie psiknąć i jak tak robi to zaraz jej psikam octaniseptem, ale już widać że jest tym wszystkim zmęczona i ja też !!!! najgorsze są nocki bo tyle razy wstaję do niej a ona w dzień się wyśpi a ja nie :-:)-:)-(

Aga to mały zazdrośnik Ci rośnie !!!!!! nie cierpię deszczu i dobrze że nawet nie mam w co małą ubrać na taki deszcz :baffled::baffled:

Niespodzianka nie martw się mam to samo z młodą, ciągłe wymuszanie, szczypanie i płacz też mam już dość, a do tego jeszcze ta choroba, nie mam cierpliwości poprostu czasami mam ochotę jej tak wyrżnąć że masakra !!!!!!

reklama
ja tylko na chwilke :) tak psychologicznie troszke:)

nie mowcie dzieciom NIE WOLNO, albo NIE MOZNA, tylko po prostu NIE (ktoras juz to pisala z Was ) bo takie dziecko bedzie zazwyczaj pomijac krotsze slowo i bedzie mu wychodzic WOLNO MOZNA, zreszta starsze dzieci tez tak czesto pomijaja podswiadomie, i dorosli tak samo ... ja do Nikosia mowie samo NIE i zawsze reaguje na zakaz choc czasem chce na przekor ale ponowne slowo NIE daje skutek nawet jak sie pozlosci nie dotknie juz trzeci raz

ja tylko na chwilke :) tak psychologicznie troszke:)

nie mowcie dzieciom NIE WOLNO, albo NIE MOZNA, tylko po prostu NIE (ktoras juz to pisala z Was ) bo takie dziecko bedzie zazwyczaj pomijac krotsze slowo i bedzie mu wychodzic WOLNO MOZNA, zreszta starsze dzieci tez tak czesto pomijaja podswiadomie, i dorosli tak samo ... ja do Nikosia mowie samo NIE i zawsze reaguje na zakaz choc czasem chce na przekor ale ponowne slowo NIE daje skutek nawet jak sie pozlosci nie dotknie juz trzeci raz
Ja pisałam o tym i właśnie miałam dzisiaj przypomnieć :D

Sunshine długa delegacja.........

Niespodzianka
cierpliwości życzę, a te nasze dzieci po prostu z wiekiem są bardziej wymagające i ciekawsze życia.

A wyrósł z sandałów i kaloszy, kalosze kupię, bo na pewno się przydadzą, ale sandały z jednej strony koniec lata, a z drugiej jak będa upały jeszcze hmmm

Kasienka ja też kiedyś o tym pisałam a i tak ciągle mówię do małej nie wolno :-p:-p:-p

dobra dziewczyny ja zmykam do łóżka bo już z 4 razy byłam u małej także chyba ciężka następna noc mnie czeka :-:)-:)-:)-(

Dziewczyny te wstające w nocy do chorych dzieci nie wygodniej Wam po prostu położyć dziecie obok siebie niż tak wstawać nie wiadomo ile razy??

aga moja jak nie ząbkuje to po gęstej kaszy łyżeczką ma tylko jedną pobudkę nad samym ranem na cyca. ale jak idą zęble czy choroba, to mimo kaszy pobudka co chwilę i cyc w buźce. a co dajesz mu na obfitą kolację?

niespodzianka moja nie bije i jeszcze nie wymusza, ale ostatnio też jest płacząco jęcząca, najlepiej tylko na rękach i absolutnie nie wychodzić do toalety:/

alijenka mam wrażenie, że tantum super działa na ich dziąsła przy wychodzeniu zębów. tak jakby im je zamrażał i Polka w pewnym momencie nosiła i chciała aby jej psikać. Octaniseptu nie dziwie się że biedna nie chce - to takie paskudne kiedyś musiałam tym sobie dziąsło psikać...bleee. to idź z młoda spać w dzień, olej wszystko itp.

ja po piwku, oczywiście bezalkoholowym Lech Free i chipsach...idę w kimę:)

Jesteśmy na pediatrii. Nie schodzi mu gorączka praktycznie. Teraz jest z nim K, ja mam odsapnac do 24. Do tego czasu też musi złapać siku w pojemnik bo robią mu posiewy i wymazy wszelkie. Jeśli się nie uda a już raz wszystko ja mnie wylądowało to będzie cewnikowany. Nie przeżyje tego. Wolałabym umrzeć tu i teraz aby już był zdrowy.

reklama
Już nie wiem co robić by nie zasnąć. Jestem wykończona, druga noc z rzędu. Ale muszę bo mały może wyrwać sobie wenflon a wciąż na kroplowce jest.

Do góry