reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin wszystkie diesle :) cdti byleby nie kupic 1,9 zwyklego diesla wolnossacego ... :) a co do samochodow i psucia czasem to lud szczescia bo jedno bedzie sie psulo a inne przejezdzi kupe km bez zepsucia ... przyklad nasze i kolegi K auto ... ten sam model ten sam silnik a my naprawiamy raz na dwa lata on wkladal w nie cos co chwile :) no i potem przy wymianie wybor czesci tez jest wazny

Kasiek lacze sie w bolu moj tez ma wscieklizne i do tego gryzie :| super ze weselicho przetanczone :)

Mlodak zdrowka dla Szymusia ... bedzie dobrze

Asik ople gora :D my mamy omege :D

Zaza ale przekorniak maly :D

reklama
Asik, zaza całkiem mi dobrze za biurkiem :-p;-) Czas szybko leci, bo mnóstwo zadań, odgruzowuję się cały dzień ;) Dobra, pracuję dalej, cicho sza :ninja2:

Zapomniałam napisać, że wesele udane tj. żarcie okropne, paskudne, mało itp. Ale Pola miała 4 koleżanki w tym jedną dwa miesiące starszą. Dziewczyny same szalały na parkiecie i tym sposobem matka z ojcem mogli się wybawić. Polka chodzi od 3,5 mies. więc biegała jak szalona, no i do każdego podchodziła dać cześć:D
sunshine
nie ma wyjścia, bo M to człowiek gór. Mont Blanc i wiele innych ma zaliczone:p

super, ze chociaz pod tym wzgledem udane :-):-p
a maz wyczyniowiec widze :-D moj lubi sie wspinac ale takich osiagniec nie ma :-p

No i chyba angina..... O 12 powtórka badań i wtedy decyzja co dalej. Jestem zalamana. Teraz przysnal. A ja mam okres i nawet tampona nie zmienilam od wieczora. I nie mam jak tego zrobić bo śpi w fotelu.

oby to ie bylo to.... daj znac co u Was jak tylko bedziesz mogla.... a nie moze pielegniarka z nim zostac na chwilke?

Asik- i jak wycieczka sie udala? ;-)

Zaza- wspolczuje problemow z rodzinka :-( dobrze, ze my sie tu nie klocimy bo by juz zyc sie odechcialo :-p

maly madrala z niego :-D tylko szkoda ksiazki :-p

co do sesji to nie wiem czy sie spodziewac super efektow to byla taka postawowa na bialym tle i mloda byla zmeczona tuz przed drzemka wiec szczerych usmiechow nie bylo nio ale zobaczymy ;-)

U mojej tez zauwazylam roznice jakis czas temu :tak: bardzo duzo rozumie :tak: jak mowie wyrzuc pieluszke do smieci bierze i wyrzuca, zanosi ciuchy do prania jak powiem, ze do prania a jak jest gloda idzie do lodowki a jak ma ochote na ciacho to do szafki, po owoce wyciaga reke bo stoja na wierzchu, rano jak sie budzi wola mama, mama a jak przyjde to pokazuje na polki z ksiazkami i na pytanie"co chcesz kochanie" odp "tio" czyli ksiazke :-D wogole duzo juz gada:szok:

oj tak potwierdzam u nas tez skok rozwojowy na tle komunikacyjnym! strasznie duzo rozumie! a najbardziej uwielbiam jak zadzwoni telefon (np budzik rano) a on go bierze przyklada do ucha i mowi : ało! ało!

hej kobiałki

mlodak współczuję ja zawsze daję nurofen forte i dajesz go 2,5 ml

kasiek mała ma tylko tantum verde do psikania i mam jej odkażać buzię octeniseptem no i przeciwbólowy podawać, dziś ma aż przekrwione dziąsła ale widzę że język już ładniejszy niż wczoraj
fajnie że wesele udane
i daj znać ile Twoi teściowie biorą za wynajem ????????????

josie moja za piwem by się skichała tak lubi !!!!!!!! nie ma bata, że jak piję przy niej piwko aby jej nie dać choć ust zamoczyć

Kasienka ja doprawiam małej jedzonko bo niby powyżej 12 miesiąca można już lekko dosalać, moja je często z nami nasze jedzenie i niestety już takie niedoprawione nie przechodzi, a słoiczki nadal wcina ale też lekko doprawiam chyba że są z HIPPA to juz nie doprawiam bo one są lekko posolone

Aylin my mamy opla omegę ale teraz mój K chce kupić opla omegę C w tym silniku 3 litry

cdn mała wstała

alijenka biedna mała. i jak ty jej tam psikasz octaniseptem...mojej męczyłam się, aby rurkę wsadzić i tantum popsikać a co dopiero tym:D biorą 40zł od osoby, dzieci nic nie płacą. widoki na góry są bajeczne, no i pod samym lasem brzózek, można zrobić sobie ognisko itp.

ja dziś sama, bo M na wyjeździe aż w Gdańsku. za to ma mi świeże ryby przywieźć:p łeb mi pęka, ale zaopatrzyłam się w chipsy i piwko na samotny wieczór:D:D

Witam i ja :) ale jestem zmordowana. A po 4dniach bez koleżanki znowu zrobił się zazdrosny więc dziś był ciężki dzień :/ myślałam, ze jak oddam małą to siądę z młodym na podłodze i się zabawimy (odpoczniemy) a ten z butem w ręce ciągnie mnie do drzwi i płacz jak ja nie chcę:baffled: więc wyjścia nie było ubraliśmy się odpowiednio do pogody (deszczu) i łaziliśmy. Ale za to od 30min smacznie śpi ;) dałam mu sporą kolację i w nocy ograniczamy (próbujemy) cyca :D

Młodak & i uściski ślę!

Ja też w domu, młoda wczoraj miała 37.7 a rano wstała z 38.8, idziemy do lekarza na kontrolę, ale chyba dziś już antybiotyk będzie, bo coraz gorzej.. :-(
Zdrówka!! I daj znać co lekarz powiedział.

powiedzcie mi kobietki drogie czy Wy juz doprawiacie dzieciom jedzonko ? mam na mysli sol ?
Doprawiam, ale nie tak jak dla nas, choć czasami i też je nasze jedzenie.

a tak w ogóle to moje dziecię chyba jakiś skok miało, bo takie rozumne jest teraz, że jestem w szoku nieraz, szkoda tylko, że przy tym także złośliwe... wczoraj na przykład oglądał moją książkę, mówię do niego " Setgiuszki, ale tej książki nie wolno rwać", a on się tylko spojrzał na mnie, dojrzałam nagle błysk w oku i książka podarta:baffled: a dzisiaj rano powiedzialam, że przyniosę nocniczek i że zrobi siusiu do nocnika, a on na to zaczął kręcić głowką na nie, nagle się napiął i czuję zapach siuśków, pampers napompowany...
To widzę, ze nosze dzieci dorośleją :) bo moje też coraz mądrzejsze, a matka dumniejsza :)
Aaaaa powiem Ci, ze Sergiuszek wymiata swoim tańcem :D

Młodak jak Szymek ??

Alijenka buziaki dla Nataszki!!

Kasiekz pociesz się, ze ja miałam dziś dwójkę, ze wścieklizną :)

Mlodak jak Szymek? Zostaliscie?
Uściski dla chorowitka i Mamy&&&&

Aga teraz już będzie lepiej :-)

Alijenka uściski dla chorowitki &&&&&

Gosia też zmienia się intelektualnie. Wynosi pampersy, pokazuje, czego chce (np teraz właśnie pokazała Pe, że chce na kolana), rozumie coraz więcej. Aż przyjemnie popatrzeć:-)

Mloda jak tam u Was? Zdrowka dla Szymcia.

Aga wspolczuje meczacego dnia.

Sunshine a ja bylam pewna, ze ten air show bedzie w bank holiday :/ Wybacz za wprowadzenie w blad, ale czeka Cie za to wieksza atrakcja ;) Spotkanie ze mna ;)

Baby ja juz nie wyrabiam. Mlody zrobil sie jeczaco-placzacy. Ciagle chce na rece, krzyczy, wymusza. Do tego doszly proby bicia mnie :/ Reaguje stanowczo i wiem, ze musze po prostu przeczekac, robiac swoje, ale wymiekam czasem. No kurde dzis wdrapal sie na kanape, wdrapal sie na mnie (myslalam, ze chce sie przytulic), a ten mi z glowy w nos :/ Normalnie w pierwszym odruchu mialam ochote mu oddac, a tu musze udawac opanowanie, wiec zestawilam go na podloge ze stanowczym "nie wolno bic" - ryczal jakbym go przypalala czyms :crazy:

PS przepraszam, ze nie odp wszystkim, ale sie czuje jakbym mozg wysmarkala przez te wrzaski

Ostatnia edycja:
reklama
Mąż oznajmił, że za tydzień wyjeżdża na trzy tygodnie do Irlandii z Maria........................................... w delegacje.................
Cieszyć się czy płakać :eek:

Do góry