reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon z przeczuc wychodzi mi chlopak :D i tak bym chciala ale wazniejsze dla mnie zdrowko dzidziolka... i napewno dasz rade po pracy ... choc faktycznie czasem wyczerpanie psychiczne jest gorsze niz fizyczne

Sunshine to bede trzymac kciuki za Twoja kolezanke i za corunie :)

Mlodak
oby tylko trzydniowka ... zdrowka dla Szymusia :(

Claudette zdrowka dla Lenki

Kasiek sery plesniowe ... pomysl na 5 :|

Aylin moj ma faze na VECTRE C bo domyslam sie ze o tym mowa ? a jaki silnik ?

Josie
ja zapraszam :) ja kisze sie w domu :)

powiedzcie mi kobietki drogie czy Wy juz doprawiacie dzieciom jedzonko ? mam na mysli sol ?

Ostatnia edycja:
reklama
Poniedzialek :confused2:

Jesteśmy na SOR. Młody pod kroplówką. Gorączka była 39,5 i zaczął wymiotowac. Badania ma raczej dobre. Leoko odwodniony i niski cukier. Jak nie będzie wymiotow to ok 11 do domu.

ojjj biedulek oby to nic powaznego i niech szybko wraca do domku :tak:

Aylin- opel vectra nie jest zly znajomi mieli i chwalili tyle, ze u nas to trzeba uwazac bo jezdza nimi na taxi i czesto sa juz przetyrane :confused2:

JOsie- jakbym czytala o Pe on co chwile podsuwa jej cos do sprobowania - zazwyczaj slodkiego bo sam uwielbia :confused2: ale piwo :szok: w sumie moja kolezanka robi swoim dziecia (6 i 7 lat) kawe rozpuszczalna na sniadanie wiec wiesz.......

Aylin- to ta wysypka jeszcze sie trzyma? kurcze dziwnie to wyglada :-(

Kasiek- super, ze lazenie po gorach tak Polci sie spodobalo :tak: jak bedzie starsza fajne wycieczki bedziecie mogi robic :-)

Claudette- zdroweczka dla Lenki oby anty pomogl &&&&

Kasienka- ja juz nie gotuje osobno dla mlodej za to jak robie zupy krem czy drugie danie dodaje troszke soli ale teraz robie nasze pod nia i jej smakuje a my sie przyzwyczajamy do mnejszej ilosci soli ;-) sloiczki juz sa bleeee :confused2:

Ostatnia edycja:
Kasienka ja wlasnie przestalam sie sola przejmowac i odpukac je lepiej jak ma posolone. wiec niech je :baffled: tak to jest, czlowiek sie naczyta, samodzielne usypianie, niesolenie, zdrowe jedzonko na parze, a zycie i tak zweryfikuje:confused2: ze zdrowych rzeczy to moj je jogurt naturalny. przynajmniej nie musze danonkow mu kupowac :-D

to moze bym przyjechala do ciebie w srode. bo jutro jeszcze bede po weekendzie ogarniac pranie itd. a w srode ma byc chlodniej , tzn 23 :laugh2:

mlodak zdrowka!! a coz to go dopadlo? jakies zatrucie czy raczej jelitowka?

aylin dla was tez zdrowka. a pediatra wam odradzala nurofen?

Zapomniałam napisać, że wesele udane tj. żarcie okropne, paskudne, mało itp. Ale Pola miała 4 koleżanki w tym jedną dwa miesiące starszą. Dziewczyny same szalały na parkiecie i tym sposobem matka z ojcem mogli się wybawić. Polka chodzi od 3,5 mies. więc biegała jak szalona, no i do każdego podchodziła dać cześć:D

aylin
bo ja ciągle zastanawiam się czy to co było u nas to na pewno wysypka po Bactrimie skoro wcześniej go brało i nie było żadnych reakcji. moja miała takie krosty jak potówki, ale bardziej czerwone i całe plecy, ramiona, klatka i brzuch. mam opla vectrę i nie mogę polecić:/ na pewno nigdy więcej nie kupiłabym tego wiecznie psującego się auta. u nas ciągle coś nawala, a auto po teściach, którzy mają go z salonu a więc nie wytłuczony na taxówkach itp. teraz po wypadzie w góry poszło łożysko a przed wyjazdem robiliśmy 'przesuwające się' klocki hamulcowe.

kasienka ja soli używam minimalistycznie dla siebie więc i dla Polki, bo większość jemy wspólnie. inne przyprawy jak imbir, gałka, curry czy papryka czerwona je od bardzo dawna.

sunshine
nie ma wyjścia, bo M to człowiek gór. Mont Blanc i wiele innych ma zaliczone:p

No i chyba angina..... O 12 powtórka badań i wtedy decyzja co dalej. Jestem zalamana. Teraz przysnal. A ja mam okres i nawet tampona nie zmienilam od wieczora. I nie mam jak tego zrobić bo śpi w fotelu.

aylin dla was tez zdrowka. a pediatra wam odradzala nurofen?

tak, mówiła ze jeżeli bedzie dobrze reagować na niego to jest "bezpieczniejszy". Dla szkrabów. Cokolwiek miała na mysli.

Aylin moj ma faze na VECTRE C bo domyslam sie ze o tym mowa ? a jaki silnik ?

powiedzcie mi kobietki drogie czy Wy juz doprawiacie dzieciom jedzonko ? mam na mysli sol ?

solę jedzenie - troszke mniej niz dla nas. Bo dosolis zawsze mozna. I pieprzy oraz papryki ostrej równiez uzywam. A w piatek curry z kalafiorem i kurakiem robiłam - lekko ostre.

A samochów - tak vectra c disel 1,9 150 konny

Aylin- opel vectra nie jest zly znajomi mieli i chwalili tyle, ze u nas to trzeba uwazac bo jezdza nimi na taxi i czesto sa juz przetyrane :confused2:

Aylin- to ta wysypka jeszcze sie trzyma? kurcze dziwnie to wyglada :-(

u nas taksówkarze wszystkim jeżdzą - my raczej ku niemieckiej granicy spoglądamy i stamtąd chyba bedziemy ściągać.

a wysypka i owszem się utrzymuje. Ale gorączka ustępuje (ma teraz ok 37-38 a nie pod 40) no i loczk wróciły :)

aylin
bo ja ciągle zastanawiam się czy to co było u nas to na pewno wysypka po Bactrimie skoro wcześniej go brało i nie było żadnych reakcji. moja miała takie krosty jak potówki, ale bardziej czerwone i całe plecy, ramiona, klatka i brzuch. mam opla vectrę i nie mogę polecić:/ na pewno nigdy więcej nie kupiłabym tego wiecznie psującego się auta. u nas ciągle coś nawala, a auto po teściach, którzy mają go z salonu a więc nie wytłuczony na taxówkach itp. teraz po wypadzie w góry poszło łożysko a przed wyjazdem robiliśmy 'przesuwające się' klocki hamulcowe.

u nas też - od szyi w dół wysypka. I przy naciagnięciu skóry znikają. Jak sie napnie to ich nie ma.

Hmmm a ile lat ma? autko :)

aylin to ja już nie mam pojęcia co to za krosty u nas i chyba pozostaje mi uwierzyć lekarzowi, że nagle dostała uczulenia na bactrim. autko stare, bo 2003 diesel kombi, ale był mało użytkowany więc powinien być jak ta lala, a nie jak złom:/ mam audi z 2004 i tu kompletnie nic się nie dzieje zarówno z mechaniką jak i blachą...

mlodak dobrze, że już wiesz co małemu dolega. walczcie teraz dzielnie z dziadostwem:)

mała ma dziś wściekliznę.........

Hej laseczki
Oliwia pojechała w sobotę do teściowej a dzisiaj pojechały razem nad morze:happy: A ja wczoraj zostawiłam młodszego dziecia z moją mamą i pojechałam z K. w trasę do Niemiec.

byłam polecam :) Mysmy byli na "ostatnim weekendzie we dwoje" :) w 9 msc przed narodzinami Tysi.

I cuż - wiecej napisze potem bo chorowitek wstaja
My też już byliśmy w Karpaczu w podróży poślubnej;-) Nocowaliśmy w Makado, właścicielka niczego sobie a i pokoje też fajne

A piguly ... ehhh. Chciałoby się wejść do przychodni i nie być potraktowaną jak natręt.
Wchodzimy, jest 16.50. Na hasło: 'szukam pediatry' pani zmierzyła mnie wzrokiem, jakbym zapukala do jej mieszkania o północy. W końcu padło info, ze w drugim oddziale pediatra jest. Zero pytań, o co chodzi, co się stało. Mówię: dziecko ma przytrzasniety palec - to na ostry dyżur... nosz na pogotowie? wrrr... nic ją nie obchodziło.
Dalej, G zobaczyła zabawki na szafce, którymi się tam zawsze bawi. No i do nich. Płacz, bo idziemy. Źle się czuła więc zawrocilam. Za chwilę to samo. A tamte stoją w trójkę i obgaduja kogoś tam, mnie mierząc kątem oka.' co ona tu jeszcze robi?'. Dodam, ze przychodnia do 19. W końcu zapytałam się, czy mogę pożyczyć jedną z tych zabawek, przyniosę jutro. Jutro? Nas tu jutro nie ma,.proszę pani.(w głosie przygana - jak mogłam zapomnieć, ze one kiedyś tam nie pracują). No to, mówię, w poniedziałek rano. ( tutaj wszystkie trzy zamilkly, popatrzyly na siebie z odpowiednim usmieszkiem
), jedna do mnie, no nie... Więc zapytałam, czy jest jakiś problem? (pacjentów nie będzie, znają mnie z widzenia bo często przychodzilam z G na mocz). No wie pani, jakby tak każdy brał zabawki to już by żadnej nie było...
(Zabawek jest parę i wyglądają, jakby ktoś je tam po prostu zostawił dla innych dzieci).
Nie uzyskałam żadnej pomocy, ani informacji bez łaski ani pomocy do placzacego dziecka (qrcze patyk do gardła do łapki, jakaś naklejka, cokolwiek by wystarczyło). W zamian poczułam się jak zlodziejka plastikowej tandety.
Tak tam zresztą jest za każdym razem. Lekarki są ok ale pielęgniarki... jedna bardziej beznadziejna od drugiej.
Kiedyś musiałam na szybko G pobrać mocz to inna taka była w wyraźnym szoku, ze chcę to zrobić w gabinecie zabiegowym, " bo przecież w każdej chwili mogą wejść pacjenci"... a G to co, do jasnej... octeniseptu do dezynfekcji pipki mi nie dała tylko wrzuciła: jest mydło i woda ... wiele takich sytuacji i w końcu przelalo mi się.
Zmieniaj przychodnię jak najszybciej, pielęgniarki są po to by pomóc w razie potrzeby a nie traktową pacjęta jak intruza:baffled:

Dziś pojechałam pooglądać farby i co miałam kupić niebieski/ turkus, a wyszłam z zieloną :cool: i chyba zaczynam żałować swojej decyzji, bo boję się, ze będzie za ciemny ten pokoik .
Antek dziś nauczył się chodzić do tyłu i cały czas tak chce chodzić :)
Zielony też ładny (mój brat ma taki kolor w pokoju). Chodzi do tyłu? Swietnie musi to wyglądać:-D A i super, że tak łagodnie ząbkuje

No ale moj dzis wlazl w pokrzywy idac ze mna za reke :/
Bidulek...

Iwon na usg polowkowe ide 2 wrzesnia okaze sie co bedzie :) o ile sie ujawni
co do wieczoru to Nikos sie kapie ubiera je modli do aniolka, wkladamy go do lozeczka dajemy smoka i wychodzimy z pokoju, zasypia sam
Trzymam kciuki obyś poznała płeć dzidzi;-)

Po poludniu jedziemy na sesje zdjeciowa :tak: i wymyslam kreacje dla mlodej i siebie bo to byl prezent na dzien matki od taty i sesja mamy z corcia..... super tylko nie mam w co sie ubrac a szafa pelna :eek:
Sesja pewnie rewelacyjna, czekamy na fotki

hej hej

asik dla mnie Karpacz to nuda chyba że ktoś lubi łazić :p
My uwielbiamy góry ( z chęcią wybrałabym się do Zakopanego ale nie damy rady finansowo:-(). Morze też ok ale nie za długo bo nie dla mnie leżenie plackiem na plaży, ja muszę być w ciągłym ruchu;-)

Hej baby,
witam Was w ostatni dzień urlopu, z winem i sałatką z łososiem :blink:
Asik a wiesz, że my we wrześniu też mamy 10-tą rocznicę ślubu? :-) Karpacz fajny pomysł :tak: Ja po cichu marzę o jakimś romantycznym weekendzie nad morzem, ale na razie cicho sza, żeby się udało ;-)
Jak w pracy po urlopie?
Nam stuknęło 2 sierpnia 5 lat po ślubie a 13 września będzie 10 lat jak jesteśmy ze sobą. Czasami się zastanawiam jak ten mój chłop tyle ze mną wytrzymał:-p?
Gratuluję rocznicy ślubu i oby plany wypaliły

wróciłam z Karkonoszy. było cudownie, Polka kocha spacerować po górach, biegać po ruinach zamków itp. poza tym odkąd posmakowała frytek, to mogłaby jeść je na śniadanie, obiad i kolację:confused2:
Super, że wypad udany:-) ostatnio też dałam małemu frytki, bardzo mu posmakowały. Dzięki za polecenie Szklarskiej ale myślałam o weekendzie we dwoje więc atrakcje dal dzieci nie potrzebne

Wrocilam do domu i juz mnie maz wkurzyl bo mlodego wzial do lozka znowu!!!! Za kare nie robie mu zadnego prania i od jutra wojna!
Ze juz nie wspomne ze na wyjezdzie dawal mu do jedzenia chipsy bekonowe i dal mu nawet sprobowac piwa
Chipsy, piwko, młody wie od małego co dobre:-D

Jesteśmy na SOR. Młody pod kroplówką. Gorączka była 39,5 i zaczął wymiotowac. Badania ma raczej dobre. Leoko odwodniony i niski cukier. Jak nie będzie wymiotow to ok 11 do domu.
Powodzenia aby wszystko było ok i zdrówka dla małego

Ja też w domu, młoda wczoraj miała 37.7 a rano wstała z 38.8, idziemy do lekarza na kontrolę, ale chyba dziś już antybiotyk będzie, bo coraz gorzej.. :-(
Dla małej również dużo zdrówka

Hej :)
Co powiecie o Oplu Vectra? Mój zastanawia sie nad nim. Będzie chyba do szczecina po autko jechał. Szkoda ze tak daleko i nie za bardzo mamy co z młoda zrobić - zabraąłbym się w odwiedziny do Iwon :)
Znajomi mają vectrę i nie narzekają. My mamy astrę i też ok więc z czystym sumieniem mogę polecić opelka;-)

Mały je to co my więc solę potrawy ale troszkę mniej. Poza tym on nie lubi mdłego jedzonka

reklama
heloł dziołszki!

hmm sorki, że się nie udzielam ostatnio, ale jakoś tak miałam kilka spięć z siostrą i mamą i brak weny u mnie nastąpił...

a od dziś w pracy po 2 tyg urlopu i strasznie tęsknie za moim szkrabem!!!!!!!!!!!!!!! tak mi fajnie było z nim w domku :(

Mlodak kciukasy za wyzdrowienie Szymka!!!!

Kasienka ja odkąd zaczęłam zupki dla młodego solić (wiadomo odrobinę) to zaczął jeść, bo tak tylko słoiczki jadł :/ teraz soli nie unikam, wiadomo, że solę bardzo mało, ale przestałam wariować na tym punkcie

Sunshine ech nie mogę się doczekać tej waszej sesji! oczywiście zazdraszczam!!!

Aylin normalnie maskara z tym wypadkiem! najważniejsze, że mężowi nic się nie stało!!!!!!!!!!!!!!!! a jak auto to zawsze polecam Audi ;-)

Iwon i jak tam w pracy po urlopie? bo ja mam lenia ;-)

a tak w ogóle to moje dziecię chyba jakiś skok miało, bo takie rozumne jest teraz, że jestem w szoku nieraz, szkoda tylko, że przy tym także złośliwe... wczoraj na przykład oglądał moją książkę, mówię do niego " Setgiuszki, ale tej książki nie wolno rwać", a on się tylko spojrzał na mnie, dojrzałam nagle błysk w oku i książka podarta:baffled: a dzisiaj rano powiedzialam, że przyniosę nocniczek i że zrobi siusiu do nocnika, a on na to zaczął kręcić głowką na nie, nagle się napiął i czuję zapach siuśków, pampers napompowany...

Do góry