reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Alijenka- zdrowka dla malej oby szybko ja puscilo &&&&

Mlodak- Wy juz po trzydniowce prawda? wiec nie wiem co to, moze zeby? a moze cos zjadl?

Kasienka- moja kolezanka idzie 4-go dowiedziec sie co bedzie i liczy, ze dziewczynka bo chlopaka juz ma ;-)

Iwon- oj tak prezent super a co wazniejsze nie drogi bo tylko £15 :szok: a wartosc 12-to krotna :-):tak: kupil na Grupon'ie ;-) gorzej z mobilizacja bo trzeba bylo 3 outfity przygotowac dla mlodej i dla mnie i dodatki oczywiscie :-p ale dalam rade, za 2 tyg jedziemy wybrac foty to wtedy sie pochwale..... mam nadzieje, ze bedzie czym :dry::rolleyes2:

Ostatnia edycja:
reklama
Młody się przebudzil jak go przebierałam bo był cały mokry. Teraz K go usypianie ale marnie to widzę. Temp zaraz po przebudzeniu 37,7.

Sunshine Szymek trzydniowki jeszcze nie miał.

Jaki lek z paracetamolem świecie? Bo ja mam Paracetamol hasco i strasznie dużo muszę tego dac. Jest coś skoncentrowanego dla takich małych dzieci? IBum forte sprawdza się super a na zmianę daje i mam problem.

Iwon to powodzenia w roli tymczasowo samotnej matki!!!

wróciłam z Karkonoszy. było cudownie, Polka kocha spacerować po górach, biegać po ruinach zamków itp. poza tym odkąd posmakowała frytek, to mogłaby jeść je na śniadanie, obiad i kolację:confused2:

msmickey o kubeczku pisałam ja. Zachwalała go pewna mama, która swoją 14mies. córkę odstawiła od UU w dwa dni. To niekapek Momma. Ja kupiłam tańszy niekapek NUK i Pola od razu go polubiła i pije z niego (z silikonowym dzióbkiem).

hatszept super, że z malutką wszystko ok...piękna:)!

alijenka jak mała? Co dostała na to badziewie aftowe?

monika mój dzieć też miał badania na fenyloketonurię w szpitalu zaraz po urodzeniu, poza tym teraz chyba wszystkie mają? A pediatry nie słuchaj! Pół rocznemu dziecku mojej koleżanki wmówił porażenie mózgowe...dziecko ma 3 lata i jest zdrowe:)

sunshine mała z misiem wygląda przesłodko!

aylin masakra!!! dachowanie przez sarne...mega ostro:( polecam skodę octavię, toyotę corollę lub audi

mlodak Polka tak miała i był to jakiś wirus, który po 4 dniach minął. Zero kataru, gardło leciutko zaczerwienione i jedynie ta gorączką. Zaczęło się od 37,2C, potem 38,6C, a skończyło na 39,4C. Paracetamolu dawałam 6ml.

claudette ponad 12 kg i ciuchy 92? Ona jest gigantyczna przy mojej Polce:D Ale noga też jej szybko rośnie i już trzecie buty będę kupować:/

aga to pozostaje życzyć powodzenia w malowaniu. Kolorem się nie przejmuj, zawsze możesz rozjaśnić mebelkami, zasłonami/firanką, dywanem itp.

iwon Pola na cycu, więc zasypia w 2min.:) Kąpiel, kaszka na gęsto łyżeczką 150-180ml, ok.30min. zabawa z tatą i potem przykładam do cyca i śpi:p

asik ja w okolicach Karpacza jestem dwa razy w miesiącu (weekendy u teściów). I szczerze ze względu na bobasy polecam ci Szklarską Porębę, bo o wiele więcej atrakcji dla dzieci (np. Dinopark) i tras do spacerowania wózkiem (wodospad Szklarka, droga pod Reglami) czy pobliski zamek Chojnik, na którym Polka była już z 4 razy:) Jakby co to moi teściowie wynajmują domek nad garażem (duży pokój, kuchnia, łazienka) w Antoniowie (15km od Szklarskiej) na szczycie góry przy samym lesie. Widok bajeczny, cudowne łono natury.

Ostatnia edycja:
Mlodak moj tez nie trawi paracetamolu hasco, te 6 ml piec razy wupluje zanim polknie
Ja mam pedicetamol taki skoncentrowany, chyba ok 3ml sie daje o ile pamietam. I nurofen forte na zmiane.

Wrocilam do domu i juz mnie maz wkurzyl bo mlodego wzial do lozka znowu!!!! Za kare nie robie mu zadnego prania i od jutra wojna!
Ze juz nie wspomne ze na wyjezdzie dawal mu do jedzenia chipsy bekonowe i dal mu nawet sprobowac piwa :/

A wiecie co dzis zrobilam? Jak wrocilismy rozmrozilam mlodmu na szybko ratatouille ktorgo nie chcial jesc przed wyjazdem i posolilam. A wlasciwie to nawet przesolilam. I co? Zjadl wszystko....

Kasienka widzimy sie w tym tyg? Juz sie postaram nigdzie nie jechac :p

Ostatnia edycja:
Młody wreszcie zasnął.

Aylin daję 6ml więc w porównaniu do ibum forte 2,5ml to wychodzi dużo. Na szczęście lepsze w smaku ale i tak zabawiam czym mogę żeby łyżeczke wsadzić. Strzykawki i te miarke wysuwa językiem.

Kładę się i ja. Na 2 budzik nastawiam w celu kontroli temp.

Jesteśmy na SOR. Młody pod kroplówką. Gorączka była 39,5 i zaczął wymiotowac. Badania ma raczej dobre. Leoko odwodniony i niski cukier. Jak nie będzie wymiotow to ok 11 do domu.

mlodak życzę, abyście jak najszybciej wrócili do domu i małemu nic nie było! biedaczek

cludette
zdrówka dla małej!

josie cóż za menu:D a ziemniakami smażonymi się przejmowałaś:p mojej teściowa dała tarte z porą i trzema rodzajami serów pleśniowych...młoda mi rzygała po tym, bo to ciężkie dla dorosłego, a co dopiero dla bobasa świeżo po skazie! myślałam, że uduszę ją:angry:

aylin
ty pisałeś o różyczce czy coś pomieszałam? A jak u was te krosty wyglądały?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :)

Wracam psychicznie do normy.
Przepraszam ze tak ostatnio tylko pisałam co u nas ale ogrom pecha lekko mnie przydusił.

Co powiecie o Oplu Vectra? Mój zastanawia sie nad nim. Będzie chyba do szczecina po autko jechał. Szkoda ze tak daleko i nie za bardzo mamy co z młoda zrobić - zabraąłbym się w odwiedziny do Iwon :)

Aylin daję 6ml więc w porównaniu do ibum forte 2,5ml to wychodzi dużo. Na szczęście lepsze w smaku ale i tak zabawiam czym mogę żeby łyżeczke wsadzić. Strzykawki i te miarke wysuwa językiem.
Nam kazała pediatra zamiast nurofenu paracetamol podawać - a ze ten mam to daję. A ilość nie ma znaczenia u mnie - i tak pluje. A na dodatek muszę podawac jeszcze syrop antywirusowy - 10 ml dziennie. Więć to 6,5 to i tak pikuś. A daje w takiej miarce dla dorosłych - młoda juz z rezygnazja wypija - wie ze nie ma wyproś. Ma to wypić i już.

Jesteśmy na SOR. Młody pod kroplówką. Gorączka była 39,5 i zaczął wymiotowac. Badania ma raczej dobre. Leoko odwodniony i niski cukier. Jak nie będzie wymiotow to ok 11 do domu.

Trzymam kciuki za was - aby was szybko wypuścili.

Kasiek - dokłądnie to cos różyczko podobne. Nasza pediatra mówi ze najbardziej jej to rózyczke przypomina - ale mówi ze to jej pierwszy przypadek od 20 lat. Wysypka podobna do tej przy rumieniu nagłym czy też 3 dniówce

O takie coś:
www.babskastrefa.info - Rumień nagły - Fotki, Zdjęcia, Tapety, Humor

Josie - moja wczoraj tez w akcie mojej desperacji dostała frytki - zjadła 2. I to był cały jej obiad.

Sunshine - z niecierpliwością czekam na efekty sesji :)

Ostatnia edycja:
Do góry