reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Wspolczuje zabkujacym maluchom i mamuskom oczywiscie tez. Mlodemu tez ida czworki i budzi sie w nocy :/

Monika warto zasiegnac opinii lekarza, ale jak dziewczyny pisza, jedne dzieci zaczynaja chodzic wolniej, a drugie szybciej. Moj np. bardzo szybko poszedl na nogi, ale bardzo pozno zaczal robic papa, a bic brawo dopiero w zeszlym tygodniu (a niektore dzieciaki juz z pol roku klaszcza ;) )

Sunshine o cholercia, jak maz?
Festiwal nie jest platny odbywa sie na plazy.

Kasiek dobrze, ze wakacje udane, a kg sie zgubi :D

Aylin widocznie te katy to bardzo skomplikowana sprawa :/ Wspolczuje ekipy, mam nadzieje, ze niczego nie spitola. A odp na pytanie o samoloty wyslalam Ci na prv.

Pamietacie jak pisalam, ze moj dziec nie chce za bardzo jesc i w zyciu nie zmiesci sloiczka 250 g. Odmienilo mu sie. Teraz je sniadanie, zupke przed drzemka (200 g), drugie po drzemce (250 g) Jak dostanie w zamian owoce czy kanapke to po pol h domaga sie wiecej. Wczoraj chyba w akcie desperacji probowal wylizac pudeleczko po jogurcie wyciagniete ze smieci :/ Dobrze, ze w pore zauwazylam.

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
jestem zła, niedospana i jeszcze budowlańcy mnie wkur....a!!!!!!!!!! Nosz cholera nie wiedziałam ze trzeba mieć studia wyższe aby wiedzieć jak wygląda kąt 90 stopni!!!!!!!!!!!!
Współczuję remontu ale przede wszystkim takich 'fachowców'

Kuzwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wlasnie dzwonil Pe ze mial wypadek w drodze do pracy!!! Koles wjechal mu w dupe!!! Teraz pojechal do lekarza bo go szyja boli :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kurczę, oby to nic poważnego

mam do przeczytania 25stron, więc wieczorem czeka mnie miła lektura:)

witam! krosty zeszły po pierwszej kąpieli w morzu:) szogun mały leciał na każdą falę, zero strachu, każdego dnia urlopu kąpiel morska zaliczona:p deszcz padał tylko jednego dnia, ale do południa, więc popołudniu Polka znowu figlowała w wodzie:D nie mogła usiedzieć na piachu i lepić babek czy kopać dziur:D wieczorem wychodziła z nami na miasto, wracaliśmy po 22.00 i mała od razu padała (kąpiel robiliśmy przed wyjściem)
Super, że urlop udany:-) mała pewnie miała niezłą frajdę pluskając się w morzu

Dziewczyny jaki kolor drzwi wejściowych polecacie? Kurcze wszystko mam w kolorze DĄB i podobne, nie wiem czy jak wezmę dąb to czy nie będzie za 'mdło"... Ale nie chcę takich bardzo bardzo ciemnych, ale też nie rudo-ciepłe.... A jutro muszę się zdecydować... ehhh
sama nie wie jakie chcę... kobieta typowa - niezdecydowana.....
PTZ Chrobry kl.3 T04 Warszawa, Wrocław - Gerdex
Mi się podoba ciemny orzech

Hello:)
Dziewczyny, WIELKIE dzieki za wsparcie.
Tym opóźnieniem to się aż tak bardzo nie martwie, bo widzę, że są postepy. Później, bo później ale są.
Najgorsze są te spadki wagi. Na przełomie kwietnia i maja stracił 600 gram. I nie ząbkował wtedy, nie chorował, nie zaczynał chodzić... Pózniej nadrobił do 8,8 i znowu stracił do 8,5 kg. A je więcej niż Marcel, a czasami to nawet 2 obiady zjada.
Nie jest to jakiś duży spadek wagi, więc nie powinno nic złego się dziać. W końcu dzieciaczki mają teraz dużo ruchu ale lepiej sprawdzić i mieć pewność

Ubezpieczenie poprawione. Na całe szczęście nie było żadnego problemu.
Kupiłam od razu Oliwii książki do 1 klasy, zapłaciłam 313, 50zł:szok: a gdzie jeszcze tornister, przybory i cała reszta potrzebna do szkoły?

Rysica ja bym antracyr wzieła - ale ja mam wszystko w szarościach ) Moze weż antracyt a ja ci mój dąb odstapie ? Mam fajne antywłamaniowe tylko w kolorze nie pasujacym mi do niczego :)

Niwspodzianka - ja ci odpisałam :)

A w ogóle to pijana jestem :) Tokaj dzis u znajomyc rozlewali :0

u mnie carlo rossi biale - musialam otworzyc do ratatouille wiec co sie mialo marnowac:-D

dzis deszcz meteorytow, a u mnie chmury za oknem. ale jedna spadajaca gwiazde widzialam na coke festiwalu :tak:

maz znow nasze dziecko uspil w naszym lozku. oszaleje z nim. jest zbyt leniwy zeby go usypiac w pokoju to kladzie sie z nim u nas w sypialni. a pozniej sie dziwic ze dizecko budzi sie u siebie z placzem, i do mamy nie chce isc.... wiem ze w kwestii wychowania bedziemy zawsze mowic dwoma roznymi glosami i doprowadza mnie to do szewskiej pasji:angry:

a no i przykleili mi dzis plastry na ten moj rozstep miesni brzucha i swiedzi to i ciagnie jak cholera... no po prostu ekstra

zaza where are you, widzialam foty :-)

josie jestem jestem - własnie czytałam co u was:-p

wakacje udane!!! młody kocha morze i rybę - moja krew:-D ośrodek rewelka, natomiast sama miejscowość wywołuje u mnie mieszane uczucia :/ na szczęście plaża super - więc co więcej trzeba?;-)

sorki, że tak ogólniej odpiszę, ale nie chciało mi się multi cytatów robić:sorry2:

Aylin o ty jeszcze z tym remontem nie skończyłaś????????///

Monika pamiętam Cię :) współczuję, że u ciebie dalej ciąg nieszczęść :( a byłaś z Gracjankiem u gastrologa? waga sama w sobie nie jest zła - S dopiero niedawno dobił do 10kg, wydaje mi się, że podstawa to także morfologia, badania kału i moczu -macie to już za sobą?

kasiek super, że wakacje wam się udały :)

iwon nie narzekaj, bo za niedługo się przyzwyczaisz do braku męża i jak wróci to cię będzie wkurzał;-)

Kasienka co ty nam tu wyskakujesz z takim brzuszkiem;-):-p ja mam większy jak wstanę rano głodna chudzielcu;-) a tak serio to super wyglądasz - nic tylko pozazdrościć takiej ciążowej figury!!!!

no i więcej nie pamiętam :)

a i zapomniałam się pochwalić a raczej pożalić, że w drodze mamy dwie górne czwórki...

Ostatnia edycja:
Ja dziś "odkryłam" w buzi Kubusia dolną prawą trójkę... tylko kupki dawały podejrzenia, że coś nam przybędzie.

Uśmiałam się dziś - sąsiadki córka była w ciąży, termin juz minął tydzień temu. Matka (sąsiadka) już chodziła podminowana od kilku dni i co chwilę dzwoniła do córki. W końcu dzisiaj zrobili jej cesarkę - tylko zamiast Kubusia - jest dziewczynka. A oni totalnie nastawienie na chłopca. Ostatnio zażartowałam do Amandy, ze może to dziewczynka, nie chłopiec - nie, to Kuba i koniec. No to niechcący wykrakałam.

Zazatwoj brzuch wyglada na zdjeciach z plazy bosko wiec nie wiem o czym mowisz!

Katrina kuzynka meza tak miala. Mieli juz chlopca i w drugiej ciqzy caly czas jej mowili ze dziewczynka a 3 dni przed porodem zrobil sie z niej chlopiec. A ona juz wszystko rozowe pokupowala...

aylin dobrze wiedzieć o mniszku, sośnie, miodzie i cytrynie:)

munka udanego wesela i oby młoda dzielnie to zniosła:) moja dotychczas zostawała sama tylko kilka godzinek. my na kolejne wesele idziemy 15.08 i Pola tradycyjnie z nami:p ona uwielbia takie huczne imprezy

zaza super, że i u was wakacje udane!:)

sunshine oby nic nie złapała!!!

msmickey Polka odkręca wodę od 1,5mies.,a od 1mies.pije ją...to dopiero omg. pewnie i wy niebawem do tego dojdziecie:p młodą też zabieramy na wesele:) już dwa za nami i powiem ci, że dzieć szczęśliwy i my też wybawieni - tym bardziej jak dużo twojej rodziny.

josie Polka uwielbia smażone ziemniaki:) wciąga całe miseczki z koperkiem:p

maćku moja też ma to 'nieistniejące' ADHD. dziś zrobiła demolkę w Smyku i poprzestawiała większość butów w butiku:D:D biega jak szalona i wiecznie musi coś robić:p

niespodzianka u mnie na odwrót. Polka dopiero zaczęła uśmiechać się do ludzi, robić im 'pa pa', przebijać piątkę i posyłać buziaki. a po wakacjach zrobiła się jak twój młodzieniec:p nawet nie mogłam wyjść wysikać się! poszłam z nią na rękach, postawiłam obok muszli klozetowej i ryk - oszaleje...

alijenka ja robię ogórasy obowiązkowo z liśćmi wiśni:) młoda też z 'zieleniną' w wózku jeździ:p

agaundpestka gdzie jesteś??????????????????

ach, mój dzieć na słowo 'nu nu' lub 'nie wolno' zaczyna przeraźliwie płakać...grrry

Ostatnia edycja:
hej,
Aylin o ty jeszcze z tym remontem nie skończyłaś????????///

wychodzi na to ze prędzej on skończy ze mną..... ale po awanturze konty będą proste.... jeszcze tylko walka ze biały niekoniecznie równa sie biały.... i ze odcienie bieli sa różne

Uśmiałam się dziś - sąsiadki córka była w ciąży, termin juz minął tydzień temu. Matka (sąsiadka) już chodziła podminowana od kilku dni i co chwilę dzwoniła do córki. W końcu dzisiaj zrobili jej cesarkę - tylko zamiast Kubusia - jest dziewczynka. A oni totalnie nastawienie na chłopca. Ostatnio zażartowałam do Amandy, ze może to dziewczynka, nie chłopiec - nie, to Kuba i koniec. No to niechcący wykrakałam.

mój własny ginekolog mówił ze on nie potwierdzi nigdy płci na 100%. Kiedy jeszcze jego zona była w ciazy a on kariere zaczynał potwierdzono mu 3 razy ze córa będzie :) I jest fajny Kuba...

Kasiek - oprócz tego jest jeszcze orzech :) ale to na żołądkowe

reklama
Rysica ja kocham się w dębie. mam w domu szarości przełamane dębem. dębowe wszystkie drzwi, podłogi, listwy, meble i nie jest mdło. mam białą kuchnię i ciągle żałuję, że nie zrobiłam jej w dębie. jednak zanim wpadłam na taki pomysł to na samym początku budowy zamówiłam już drzwi złoty dąb:/ i jak Aylin mogę się zamienić na szare lub dębowe:D:D Dobrze, że Monia miała 3-dniówke. U mnie po 4 dniach też wyszła wysypka utrzymująca się 4 dni, ale wg pediatry to nie była trzydniówka, a jakiś wirus, bo krosty zupełnie inne:/

Aylin widzę, że gustujesz w szarościach jak ja:D:D co do orzecha to znam niezastąpioną nalewkę orzechową własnej roboty:p pociesze cie, że mój dzieć też mega ząbkuje i przechodzi to bardzo boleśnie. nie tylko marudzi, ale budzi się co chwilę z krzykiem itp.

Ostatnia edycja:
Do góry