reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej
Nocka masakryczna, budził się chyba z 10 razy i płakał:-( niech mu wyłażą w końcu te czwórki bo oszaleje chyba. Przyzwyczaił matkę do przespanych nocek to dzisiaj wyglądam jak zombi
Z pozytywów to Oliwia nauczyła młodego pokazywać jaki jest duuuży ( podnosi rączki do góry) i ile ma kłopotów ( łapie się za główkę, kręci na boki i mówi ojojoj):-D
Jadę zaraz do miasta wyjaśnić sytuację z ubezp. OC bo dopatrzyłam się, że w umowie mam wpisany inny nr rejestracyjny niż powinien być. Najlepsze jest, że jeździłam tak pół roku:szok:

A u nas beznadziejnie. Nieszczęśc ciąg dalszy. Zaczęło sie od śmierci bratowej w grudniu. W styczniu okazało się że moja mama ma nowotwór jajnika i przerzuty na otrzewną. Koszmar:( jest po drugiej operaci i 7-mej chemii.
A z Gracusiem od lutego jeździmy po lekarzach i już sił mi brak. Neurolog, ortopeda, alegolog, endokrynolog... nie możemy znaleźć przyczyny spadków wagi. Wazy 8,5 kg. Jest opóźnony fizycznie. Teraz dopiero zaczął chodzić za rączkę. W poniedziałek pediatra stwierdziła opóźniony rozwój mowy, co ją martwi i jutro dostaniemy skierowanie do spacjalisty ( jakiego? nie wiem...)

Trzymajcie za nas kciuki.

Miłej niedzieli
Witaj. Logopeda zajmuje się wymową więc na pwewno dostaniecie skierowanie do niego. I ja również uważam, że to iż dopiero zaczął chodzić za rączki nie świadczy o opóźnionym rozwoju. Kolegi synek jest urodzony 4.07.2012 i w ogóle nie chodzi nawet trzymany i jest ok. Oczywiście trzymam kciuki aby było wszystko dobrze

Hej babiszonki :-)

Młody mi dzisiaj zrobił jazdę, ale co tam. Przywykłam, że ma humorki w kratkę. Za mamusią :-p A starszak wczoraj pojechał do dziadka i tym sposobem byłam w domu tylko z bąblem. Mega lipa. Brak męża i syna w domu, to już przesada. Niech już to moje starsze dziecię wraca i nawet marudzi i jojczy, lepsze to niż ta okropna cisza :-(
Mam identycznie jak starsza wariuje to marzę o chwili ciszy a jak nocuje u dziadków to mi za cicho i chciałabym żeby już była w domu;-)

Ale tutaj dzisiaj cisza, gdzie jesteście? My niedawno wróciliśmy z miasta, musiałam kupić pare rzeczy i siostra chciała sobie jakiś ciuchy jeszcze kupić, zadowolona jest wiec super. Teraz mam chwile bo maz i Ona bawią sie klockami z chłopakami. Uwielbiam te chwile :-D
Fajnie, że zakupy udane

Hej Wam - ja po piwku Jagodowym (Lubuskie) i właśnie piję niebieskiego Komesa :) i już mi się ciepło robi :D zaraz będę pijana :D
To ja w Lubuskim mieszkam i o takim nie słyszałam, zresztą i tak piję tylko Warkę

nienawidzę ząbkowania!!!!!!!!!!
Po dzisiejszej nocce ja też:no:

My zaliczylismy intensywny weekend w sobote basen, zabralam mloda zeby zobaczyla zwierzaki na farmie (taki piknik tematyczny) a po poludniu wizyta nocna u znajonych :-) bylo super, popilismy, pogralismy w Monopoly i tyle sie usmialismy, ze nie pamietac kiedy ostatni raz tak mnie twarz bolala od smiechu :dry: Poszlismy spac o 4 a o 7 mloda juz wstala wyspana :confused2: Powrot do domku, szybki prysznic i na kolejna imprezke roczkowa. Wrocilismy o 18 mloda padla w samochodzie, przebralam ja w pizamke i spi do teraz :shocked2: jeszcze mleka nie jadla.... moze teraz zechce wypic :dry:
Weeken pełen wrażeń;-) super

Dobra, lecę się szykować

reklama
hej,
jestem zła, niedospana i jeszcze budowlańcy mnie wkur....a!!!!!!!!!! Nosz cholera nie wiedziałam ze trzeba mieć studia wyższe aby wiedzieć jak wygląda kąt 90 stopni!!!!!!!!!!!!

A młoda - bawi się, nagle ryk. Od 3 dni jedziemy na przeciwbólowych - od popołudnia bo zaczynają się jazdy w okolicach 15.
I trwają doo nocy.
Koleżanka z placu zabaw mówiła ze im pediatra zapisał na ząbkowanie calcium (tylko młoda sie tak darła ze usłyszała "aby szybciej wyszły") a juz nie dopytała co miał na mysli bo jej uciekło.

Jedna 4 juz się od strony wewnętrznej przebiła - teraz jeszcze 3,5 zostały.

Rysica - jak w reklamie - kopnij w drzwi niech się całkiem rozpadną "remont już zaplanowany" :)

MOnika - moja też 9 nie waży. Za rączkę w ogóle nie chodziła "bo to dla mięczaków" a gadać też nie gada.
Synek koleżanki w wieku naszych dzieci - nie mówi, nie chodzi a raczkować zaczął ze 2 msc temu.
Syn przyjaciółki mojej nie siedział do 14 msc życia - o raczkowaniu czy chodzeniu nie wspinam nawet. Jak ruszył to do 2 roku zycia nadrobił z nawiązką - bo chciał wszystko na raz robić.

Czy Wy o waszym mieście mówicie o Radomiu? bo z samolotami mi się kojarzy :)

Kuzwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wlasnie dzwonil Pe ze mial wypadek w drodze do pracy!!! Koles wjechal mu w dupe!!! Teraz pojechal do lekarza bo go szyja boli :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

AYLIN hahaha dobre! W sumie to nawet nie musze kopać, klamka wypada :p jutro o 8 przyjadą i wymierza, mąż ranoumówił ekipę :-) ale te drzwi to prawie 2 tygodnie wybieraliśmy.

Zaraz ide z dzieciakami na spacerek :-D

hej

sunshine :-(

aylin wspolczuje zabkowania... u nas nie wiem co sie dzieje ale maly sie budzi ze strasznym placzem od dwoch dni, i prawie nic nie chce jesc... pampersy czworki mu sie znow robia duze, juz prawie sie rzepy stykaja jak zapinam... zreszta widze po nim ze schudl ostatnio bo juz mial takie cycki nabite przez chwile a teraz znow zero tluszczu tam.

Monika wspolczuje... trzymam kciuki. i idzcie koniecznie do innych lekarzy bo czesto sie jednemu cos wydaje a drugi mowi zupelnie co innego.... a moj janek z poczatku czerwca jest a wazy cos ponad 9 kilo i to juz chyba od 2-3 miesiecy

Hello:)
Dziewczyny, WIELKIE dzieki za wsparcie.
Tym opóźnieniem to się aż tak bardzo nie martwie, bo widzę, że są postepy. Później, bo później ale są.
Najgorsze są te spadki wagi. Na przełomie kwietnia i maja stracił 600 gram. I nie ząbkował wtedy, nie chorował, nie zaczynał chodzić... Pózniej nadrobił do 8,8 i znowu stracił do 8,5 kg. A je więcej niż Marcel, a czasami to nawet 2 obiady zjada.

mam do przeczytania 25stron, więc wieczorem czeka mnie miła lektura:)

witam! krosty zeszły po pierwszej kąpieli w morzu:) szogun mały leciał na każdą falę, zero strachu, każdego dnia urlopu kąpiel morska zaliczona:p deszcz padał tylko jednego dnia, ale do południa, więc popołudniu Polka znowu figlowała w wodzie:D nie mogła usiedzieć na piachu i lepić babek czy kopać dziur:D wieczorem wychodziła z nami na miasto, wracaliśmy po 22.00 i mała od razu padała (kąpiel robiliśmy przed wyjściem:p).

spotkałam mamę której dzieć też był cyckoholikiem. kupiła kubeczek momma i młoda w 3 dni odstawiła się od cyca. żyje więc nadzieją, że mi to się kiedyś uda:p

poza tym moje dziecko nie boi się obcych, wszystkim macha, przebija piątki i posyła buziaki. ale w domu? jak tylko mama odejdzie 3 kroki (nie daj Boże do wc czy do kuchni) to ryk! grrry...tylko ręce!

poczytam was wieczorkiem, bo ciekawa jestem co tam u was i jakie temaciki przerabiałyście:)

edek....a i mama przybrała znowu 1 kg do przodu, to już razem 3kg!!! wakacje...grrrrry!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jaki kolor drzwi wejściowych polecacie? Kurcze wszystko mam w kolorze DĄB i podobne, nie wiem czy jak wezmę dąb to czy nie będzie za 'mdło"... Ale nie chcę takich bardzo bardzo ciemnych, ale też nie rudo-ciepłe.... A jutro muszę się zdecydować... ehhh
sama nie wie jakie chcę... kobieta typowa - niezdecydowana.....
PTZ Chrobry kl.3 T04 Warszawa, Wrocław - Gerdex

reklama
hello

Sunshine - mam nadzieję, że to nic poważnego :-(

Monika - mój tez jeszcze nie chodzi i uważam, że to nie jest zły objaw, bo też widzę u niego, że się rozwija, a co do spadku wagi - wiesz nasze dzieci sa teraz bardzo ruchliwe i wszystko co zjedzą momentalnie spalają. Warto sprawdzić, czy wszystko w porządku, ale moim zdaniem takie drobne spadki wagi, to nie jest jeszcze podstawa do niepokoju.

Do góry