reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej babiszonki :-)

Muszę Wam powiedzieć, że jak tu weszłam i zaczęłam nadrabiać, to poczułam ulgę, bo okazało się, że naskrobałyście tylko trzy strony :-p I znowu jestem na bieżąco. Lubię być na bieżąco :sorry2:

Młody mi dzisiaj zrobił jazdę, ale co tam. Przywykłam, że ma humorki w kratkę. Za mamusią :-p A starszak wczoraj pojechał do dziadka i tym sposobem byłam w domu tylko z bąblem. Mega lipa. Brak męża i syna w domu, to już przesada. Niech już to moje starsze dziecię wraca i nawet marudzi i jojczy, lepsze to niż ta okropna cisza :-(

Niespo pewnie to jakiś kolejny etap rozwojowy, ta nagła nieśmiałość do ludzi. On już wkracza w 15 m-c? Ponoć w tym okresie pojawia się u maluchów znowu lęk przed rozstaniem z rodzicami. Może to ma związek z jego zachowaniem?

Młodak u nas odwrotnie, młody bardziej się boi facetów niż kobiet.

Rysica
i jak tam z małą?

Kasieńka
nieduży masz brzusio :) Fajnie, bo nie przytyjesz pewnie dużo w ciąży. Kiedy poznasz płeć?

Alijenka to skoro od poniedziałku jesteś sama, to zbiórka o 21 na BB i obowiązkowo pijemy :-p

Asiik hej, hej po przerwie :)

Monika
przykro mi z powodu Gracjanka, mam nadzieję że w końcu go właściwie zdiagnozują i mu pomogą. Trzymaj się kochana i powodzenia :)

Monika ale to, ze chodzi dopiero za rączki to chyba nie znaczy, ze jest opóźniony fizycznie?! Tak mi sie wydaje, przeciez na każde dziecko przychodzi pora :tak: Nie obejrzysz sie a zacznie gonić jak szalony, trzymam kciuki oczywiscie i za mamę tez :tak: Odzywaj sie częściej

Iwon skąd ja znam te humorki w kratkę ;-) I Mały chyba tez ma to po mnie :zawstydzona/y:

Ale tutaj dzisiaj cisza, gdzie jesteście? My niedawno wróciliśmy z miasta, musiałam kupić pare rzeczy i siostra chciała sobie jakiś ciuchy jeszcze kupić, zadowolona jest wiec super. Teraz mam chwile bo maz i Ona bawią sie klockami z chłopakami. Uwielbiam te chwile :-D

Iwon jak dotrzymam do 21 to będę :-D:-D:-D, no i gdzieś Ty jest !!!!!!!!!!! już 21,11

Monika ojej to faktycznie się narobiło, ale tak jak polaa pisze to że chodzi dopiero za rączkę nie oznacza chyba że jest opóźniony, zresztą często się zdarza że chłopcy później zaczynają chodzić, mówić itd

polaa ja też dziś byłam na zakupach z mała po buty, kupiłam ale jak zajechałam do domu zauważyłam że jeden jest lekko jaśniejszy i nie wiem teraz czy jechać zrobić zwrot czy dać sobie spokój bo przecież za chwilkę nie będzie tego widać a tym bardziej że są białe :-:)-(

Ostatnia edycja:
Hej Wam - ja po piwku Jagodowym (Lubuskie) i właśnie piję niebieskiego Komesa :) i już mi się ciepło robi :D zaraz będę pijana :D

Iwon - dziękuję, Monika już dobrze - znaczy już zdrowa, to była trzydniówka, za to dzisiaj mega marudna!!!!! obydwie górne czwórki w natarciu! dolne już ma ;P

Niespodzianka- na 100% bedziemy :-D:rofl2::cool2::rofl::happy2: przyjedziemy w piatek w nocy wiec caly weekend zostaniemy u Ciebie w miasteczku :tak: i dzieki za cynk od nosnie tych "samolotow" Pe juz sie nakrecil i cieszy jak dziecko :rolleyes2: A nie trzeba wczesniej kupic wejsciowek?

A u nas beznadziejnie. Nieszczęśc ciąg dalszy. Zaczęło sie od śmierci bratowej w grudniu. W styczniu okazało się że moja mama ma nowotwór jajnika i przerzuty na otrzewną. Koszmar:( jest po drugiej operaci i 7-mej chemii.
A z Gracusiem od lutego jeździmy po lekarzach i już sił mi brak. Neurolog, ortopeda, alegolog, endokrynolog... nie możemy znaleźć przyczyny spadków wagi. Wazy 8,5 kg. Jest opóźnony fizycznie. Teraz dopiero zaczął chodzić za rączkę. W poniedziałek pediatra stwierdziła opóźniony rozwój mowy, co ją martwi i jutro dostaniemy skierowanie do spacjalisty ( jakiego? nie wiem...)
Trzymajcie za nas kciuki.

Przykro mi, ze tyle sie dzieje :-( ale jesli chodzi o Twojego Gracjanka to widzidze nic nadzwyczajnego :no: Tu na forum niektore dzieci tez waza nie cale 9kg i jeszcze nie chodza w tym moja :dry: ale wydaje mi sie, ze przyjdzie czas na to jak ze wszytskim, nic na sile ;-) Oczywiscie kciuki oby wszystko bylo dobrze :tak:

Iwon- nie ma co dziwic, ze te dzieci takie marudne i zmienne nastroje maja, jak mamuski takie same :-p

Alijenka- paluszki nie sa takie tuczace :-p ja ide zrobic sobie kolacje bo zglodnialam :dry:

Rysica- widac, ze na urlopie odzylas ;-):-)

Aylin- oby szybko wyszly!

My zaliczylismy intensywny weekend w sobote basen, zabralam mloda zeby zobaczyla zwierzaki na farmie (taki piknik tematyczny) a po poludniu wizyta nocna u znajonych :-) bylo super, popilismy, pogralismy w Monopoly i tyle sie usmialismy, ze nie pamietac kiedy ostatni raz tak mnie twarz bolala od smiechu :dry: Poszlismy spac o 4 a o 7 mloda juz wstala wyspana :confused2: Powrot do domku, szybki prysznic i na kolejna imprezke roczkowa. Wrocilismy o 18 mloda padla w samochodzie, przebralam ja w pizamke i spi do teraz :shocked2: jeszcze mleka nie jadla.... moze teraz zechce wypic :dry:

reklama
Sunshine - urlop dopiero zacznę, teraz śr-pt to było zwolnienie lekarskie ;) w weekend rodzice, a od jutra sama z dzieciakami dwa dni, potem dwa dni mąż jest w domu, potem znowu dwa dni jest w pracy.... może uda nam się dojść do porozumienia jakie drzwi montujemy i zamówić, i żeby nam przyjechali i wymierzyli... stare drzwi już się dosłownie rozpadają na pół, klamka wypada.... masakra :p najwyższy czas na nowe....

Do góry