PaulinaMaria
kocham moje dwa serduszka
hej mogę sie przylączyc?? Mam termin na 11 czerwca;-) z pierwszym dzieckiem miałam na 10;D ale urodziłam przed czasem;-)
Witaj w naszym gronie mamy taki sam termin na suwaczku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hej mogę sie przylączyc?? Mam termin na 11 czerwca;-) z pierwszym dzieckiem miałam na 10;D ale urodziłam przed czasem;-)
SEXIKI to jest zalecenie lekarza pani doktor maminy, cwiczenia te sa bardzo wskazane w calym okresie zycia maja na celu utrzymanie gorracej temperatury pomiedzy babka a powtarzaczem slowa "zaraz"czyli facetem.
wzmacniaja nie tylko miesnie kegla ale rowniez miesnie ust kobiety co pomaga jej w przyszlosci walczyc ze slowem "zaraz"
Ale ja się tak teraz zastanawiam nad tym podtrzymywaniem ciąży. Może racje mają ci, którzy tego nie uznają... Bo przecież trudno tan naprawdę udowodnić, że ciąża była donoszona właśnie dzięki dupkowi/lutce. I odwrotnie - są przecież przypadki, że ciąża jest roniona pomimo leków...gdyby nie luteina i inne leki na podtrzymanie wczesnej ciąży - bliźniaków bym raczej nie miała....
przeciez jezeli medycyna idzie do przodu to czemu nie pomagac kobietom donosic zagrozoną ciążę jak i potem ratowac przedwczesnie urodzone dzieciaczki.. ??? czemu ta ich polityka służy???
No ja to szoku doznałam jak przeczytałam, że bodajże w Australii aborcja jest dozwolona do 24 tcNie mogę tego pojąć jak ciąża do 12 tygodnia może nie być uważana za ciażę! PRzecież dziecko ma juz wtedy ok 6 cm... żyje serce mu bije.... przecież to człowiek jak ludzie mogą podchodzić ze tego nie ma... Przecież to 3 miesiące - jedna trzecia całej ciąży... ehhh mam nadzieje że w tych krajach które maja takie podejście kiedyś to się zmieni bo wiele wiele więcej dzieci by się rodziło gdyby pomagano kobietom z zagrożoną wczesną ciążą.
Ale problem w tym, że ja jeszcze nie mam karty ciąży Ogólnie mój rodzinny jest spoko jeśli chodzi o zwolnienia, ale włąśnie nie wiem czy iść do niego, czy próbować złapać mojego gina. Bo coś czuję, że mnie przeziębienie łapie i wolę od razu do wyrka wskoczyć i zacząć się kurować.Pamiętaj tylko, żebyś miała przy sobie kartę ciąży, bo ona jest podstawa u takiego lekarza do zwolnienia 100%.
Ja mam tak codziennie wieczorem! Koszmar!Wiecie co dzisiaj jestem non stop głodna i cały czas coś jem ... przed chwila zjadłam cały talerz świeżo ugotowanych kluchów i zagryzłam to dwiema kanapkami Nadal jestem głodna i już myślę co by tu zjeść... Mam ochotę na kebaba... ://...
Ja jak pójdę na L4 to będę pierożki robić itp. Nigdy jeszcze nie robiłam...To ja też dziś wyciągnę z zamrażary mamine pierogi na obiad. Narobiłyście mi smaku. Pierogi rządzą u mnie mięsko, pieczarki i kapustka... aj ale się najem...
Mi do tej pory raz krwawiły. Poza tym na szczęście cisza... ALe co kilka dni szoruję ząbki pastą sensodyne - może ona mi pomaga...czy wy też macie takie napuchniętę dziasła. Strasznie mi poza tym krwawią przy myciu zębów. W pierwszej ciąży dziąsła mi krwawiły, ale dopiero blizej końcówki, a teraz normlanie za zębami czuje takie małe wzgórki
Ja wystarczy, że się zdenerwuję a od razu ma mi się na płacz...ja raczej nie mam nastrojów do płaczu, częściej mnie jakiś taki wkurw bierze niekontrolowany i niby bez powodu, choć oczywiście powód zawsze się znajdzie
Dla mnie to też czarna magia...Dziewczynki jeśli któras jest w stanie pomoc w interpretacji:
Dziewczynki jeśli któras jest w stanie pomoc w interpretacji:
tu nic na czerwono nie ma, ale za to insulina po 2h jest na czerwono i zaznaczona jako H:
Badanie
Parametr
Wynik
Jednostka
L
H
Norma
Insulina
Insulina
48,8
µIU/ml
2,6
24,9
H
głupieje jak czytam w necie co ma byc i jak....
a nie wszedzie widze normy w tym netowym podglądzie...
Witaj w naszym gronie mamy taki sam termin na suwaczku
No ale na ile to pomoc leków a na ile "tak być musiało" nie będziemy wiedzieć nigdy, jak sądzę...macku - nie chce meczyc kota w tym temacie, ale jezeli sie bierze leki na podtrzymanie a i tak dochodzi do poronienia, to najwyrazniej tak byc musiało. Ale nie robic nic i czekac czy sie uda???
Przy dzisiejszym problemie z zajsciem i utrzymaniem ciąży na takś skalę??? Półkilogramowe dzieciaczki przeżywaja i są "normalne", zdrowe, i w ogóle po jakims czasie nie wiadomo juz ze taki człowiek zyje dzieki, ze tak powiem aparaturze. Dziwi mnie taka polityka..
Ja też, więc to chyba norma ;-)Jak często myślicie o swoim dzidziusiu w brzuszku ? Lub o chwilach po jego narodzinach ?
Ja 24h/dobe i zastanawiam sie czy to normalne czy już mam jakąś obsesję..