reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
czy ja coś przeoczyłam czy ktoś już wie, że będzie miał dziewczynkę? czy tylko o chłopcach wiadomo?

kamila!
biedactwo, to hormony pewnie, popłacz troszkę to może się "oczyścisz" i będzie ci lepiej

ja raczej nie mam nastrojów do płaczu, częściej mnie jakiś taki wkurw bierze niekontrolowany i niby bez powodu, choć oczywiście powód zawsze się znajdzie

czy ja coś przeoczyłam czy ktoś już wie, że będzie miał dziewczynkę? czy tylko o chłopcach wiadomo?

kamila!
biedactwo, to hormony pewnie, popłacz troszkę to może się "oczyścisz" i będzie ci lepiej

ja raczej nie mam nastrojów do płaczu, częściej mnie jakiś taki wkurw bierze niekontrolowany i niby bez powodu, choć oczywiście powód zawsze się znajdzie
nie chyba nie ma jeszcze żadnej dziewczynki u nas...

Chce mi sie płakać ale jakoś nie moge ?!?! dziwne to... a smutno zrobiło mi się bo synio usną i jest cisza w domu .. :baffled:

kamila!
to ty się ciesz! ile ja bym dała, żeby mój synio usnął i była cisza w domu! na szczęście teraz moja mama trochę go "przejęła" a ja sobie leże z laptopem i buszuję po necie. Mój synek niestety nie śpi już w dzień mniej więcej odkąd skończył 2 lata...

Glukoza na czczo 79,po 2h i obciazeniu 75g 71
Podana norma przy tej na czczo: 74-106 czyli ok
A dla tej po 2h jest taka sama norma? Ktos wie?
Jesli tak to czy 71 to bardzo zle czy tylko troszke?

kamila!
to ty się ciesz! ile ja bym dała, żeby mój synio usnął i była cisza w domu! na szczęście teraz moja mama trochę go "przejęła" a ja sobie leże z laptopem i buszuję po necie. Mój synek niestety nie śpi już w dzień mniej więcej odkąd skończył 2 lata...
mój tez nigdy nie śpi i nie jestem przyzwyczajona do tej ciszy uwielbiam jak bryka śmieje sie bawi śpiewa tańczy i wymyśla nowe słowa :) a jak spi to tak cicho ciemno beznadziejnie no ale cóż..

nanulika
wydaje mi się że wyniki masz książkowe.

W mojej mądrej książce napisali, że kobietom w ciąży mogą puchnąć lub krwawić dziąsła pod wpływem działania estrogenu na tkanki jam ustnej. Należy wtedy zwiększyć dbałość o higienę jamy ustnej, zmienić szczoteczkę do zębów na miękką, żeby dodatkowo dziąseł nie podrażniać. Używać regularnie nici dentystycznej, można też używać delikatnego antyseptycznego płynu do płukania ust.

avo- to jst dokladnie tak jak pisala an.ka- normalne, ja tez gdzies widzialam artykul, ze takie krwawienie przypada na okreslony tydzien ciazy- poszukam, moze znajde ten artykul.

Czy Wy tez tak macie, ze zachciewa Wam sie brzydkich , tluczacych i nie jakos super zdrowych, ale przepysznycz potraw?
Jejku to sie ciesze, bo myslalam, ze tylko ja sie w smietnik przemieniam.
Rzeczy, ktore lubilam, zdrowe, teraz jem automatycznie- z porzymusu, a chipsy, kluski, placki, pierniczki...moglabym non stop :(

Aha i obudzily sie znow mdlosci :baffled: Nie bylo ich, bylo zle, a jak sa, to jeszce gorzej ehhh i kto tu nas zrozumie buuuu chyba sobie tez pojde poplakac, nad sokiem buraczanym :baffled:

reklama
z tego co czytam to się opyla! jeśli mnie to ma uchronić przed pęknięciem albo nacięciem podczas porodu to zacznę już dziś tylko zapytam ginki czy przy tych plamieniach mogę..

mamina
a sexiki to to co myślę czy może jakiś nowy rodzaj ćwiczeń który się tak ładnie nazywa? :-D

SEXIKI to jest zalecenie lekarza pani doktor maminy, cwiczenia te sa bardzo wskazane w calym okresie zycia maja na celu utrzymanie gorracej temperatury pomiedzy babka a powtarzaczem slowa "zaraz"czyli facetem.
wzmacniaja nie tylko miesnie kegla ale rowniez miesnie ust kobiety co pomaga jej w przyszlosci walczyc ze slowem "zaraz" :wściekła/y:

Do góry