reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ja tez ;-)

A wiecie co Pe mnie wkurzyl i podjelam decyzje ze jade do kolezanki do Londynu na jej 30-stke w Soho wiec weekend zapowiada sie ciekawie :-p:cool2: a on nie zobaczy jak to jest przebywac z dzieckiem 24/7 :-p;-)

Witam nowe forumowiczki! :-)

Widzę, że nikt wcześniej tego nie zrobił, więc robię to ja:
mmartamm nie pisz posta pod postem, tylko edytuj. Następnym razem za karę dostaniesz karnego...:cool2:

edek: jednak nie - alijenka i Aylin trzyma rękę na pulsie ;-)

Mleko
(gerber) pijemy jeszcze jak najbardziej - rano 180 +kaszka, drugie śniadanie kaszka na gęsto z owocami, wieczór 180 + kaszka. I jak ma zły dzień i nie zje kolacji to wtedy budzi się w nocy i wypija 120-150 ml :tak: A jak nic ją nie uwiera to nocki ładnie przespane.

Czwórki mamy to właśnie na tapecie :dry: Co najmniej od początku miesiąca. Jedna już się chyba przebiła.

Niespodzianka
gratuluję zakupu autka ;-) Moja mama jeździ peżotem od bardzo dawna i jeszcze nie udało jej się go zarżnąć, a jeździ maskakrycznie!

Mloda czy mozna miec uczulenie na koty, a na psy nie? Pytam bos obyta z kotami, ale oczywiscie jesli ktos znac odp to pliiis.
Można. Ja tak mam - potwierdzone testami. Niestety...

a co z obiadkami baby??? ile zjadają awsze dzieiciaki???
Ja daję tylko jedn danie. Je albo to co my, albo "zupkę" (ugotowaną wcześniej). Je ile zje ;-)

Ja ze swoim K śmiesznie wyglądam bo on jest wysoki a ja bardzo niska, taki kurdupelek ze mnie:-p
Tzn? Ja mam 160 cm a M 196 ;-)

jako ze nasze dzieciaczki dopiero co skoczyly roczek i tak z sentymentem wspominalysmy czas kiedy przyszly na swiat, maz mi pokazal jaki tort powinnam dostac z okazji narodzin corci- z komentarzem- "tak to wlasnie wyglada" :cool2:

Zobacz załącznik 572549
:szok::-D

EDIT: aaaaaaaaaaa zapomnialabym Aurelka dzis pierwsze kroki samodzielne miala :biggrin2::tak: mamcia ja stawiala w polowie drogi do kanapy i ta ze swiadomoscia ze sie zaraz zlapie biegiem szla :-D cwaniara jedna!!! :-D
Gratki! :tak:

Od jutra Antek ma koleżankę, a ja małą do opieki od 7:45:szok::szok: mam nadzieję, ze dam sobię radę i jak najszybciej muszę sprawić sobie podwójny wózek.
Powiem Wam, ze jedna dziewczyna podejrzewała, ze coś z dzieckiem nie tak po wizycie u tej niani i wsadziła dyktafon do torby dziecka co dziś tam usłyszałam to głowa boli :szok::szok::szok: np: "zamknij się, bo wypierd... cię przez okno, kurwy itp" włos na głowie stawał dęba:-:)-(jutro ta niania dostanie dyscyplinarkę, a miałam 3dzieci pod opieką.
:szok:
Powodzenia!

Znowu średnio ogarniam forum, bo M całay czas na zwolnieniu i codziennie robimy wycieczki. Byliśmy dziś drugi raz nad jeziorkiem i Zośka jest zachwycona! :-D

ps czy Wasze dzieci też piją wodę z wanny/basenu/jeziora/fontanny? :baffled:

Eh.... miałam tyle napisać, ale po 12 godzinach w pracy ledwie parę literek jestem w stanie wystukac.... :(

Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi odnośnie jedzenia i pobudek nocnych :)

Gratulacje dla Aurelki!!!! Pamiętam jak moja pierwsze kroczki stawiała ;) to było 4 miesiące temu.... już nawet zapomnialam jak to było jak nie umiała chodzić ;)

Odnośnie niani.... jestem w szoku! Dobrze znajomi zrobili, że wrzucili ten dyktafon! Niech ta jedza dostanie za swoje!

Jutro będę w domu, wiec coś wiecej skrobne.... teraz wracam pociagiem do siebie, chyba tu usne!

Dobranoc :)

różowy kolega na baterie zamówiony, stolik w knajpie zarezerwowany, odliczam do kolejnej soboty:-D

andzia zdrówka dla chłopców twoich!!!

budzi się za każdym razem co smoczek wypadnie?
na szczęście nie:-D zwykle budził się tylko raz, ale teraz przez te zębiska to częściej, no i smoczek zło konieczne wtedy:-(

A
ksiaze zjadl pulpety w sosie pomidorowym dzis, ale oczywiscie nie chcial nawet tknac dopoki nie dorzucilam makaronu :-D:rofl2:
josie czy ty aby na pewno jakiegoś wyjazdu we wrześniu 2011 do Italii nie mialaś? ;-):-p

dzieć zrobił mi pranie w swoim basenie:wściekła/y:na kupce miałam ułożone, wyprane i wysuszone ciuchy, a ta pod moją nieobecność wrzuciła wszystko do basenu i potem dumna rozwieszała po krzesłach, piaskownicy itp. grrrry
:-D:-D:-D
po prostu masz pomocną córcię:-p
Padam na pyszczek :-( jest tak goraco ze sie roztapiam :shocked2: ale nie to zebym narzekala :-p

Nie dziwie sie mlodej bo dzis spala tylko 30min i malo co zjadla a teraz po kapieli padla jak mucha :-D

Aura dostala dzis szczepionke i dzielnie ja zniosla obeszlo sie bez lez :-)

Mamci udalo sie umozyc kare za przekroczenie limitu na koncie wiec jeste happy ;-)

Wybaczcie ale glowa peka i @ meczy wnetrznosci :dry:

EDIT: aaaaaaaaaaa zapomnialabym Aurelka dzis pierwsze kroki samodzielne miala :-):tak: mamcia ja stawiala w polowie drogi do kanapy i ta ze swiadomoscia ze sie zaraz zlapie biegiem szla :-D cwaniara jedna!!! :-D

Witam w piwkiem w ręku! ;-)

Alijenka - jesteś? :cool2:
ja jestem:-D ale piwko już wypite:-p

ps czy Wasze dzieci też piją wodę z wanny/basenu/jeziora/fontanny? :baffled:
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak

Sunshine to udanej zabawy w weekend :tak: Wybaw sie za wszystkie czasy ;-) Gratulacje dla Aurelki.

macku moj jak najbardziej pije wodę :tak: On w ogóle nurkuje :-D A przy okazji napić sie trzeba

kasiek haha sorry ale sie usmialam, udana jest Polka :tak: A jaka mądra, wie, ze rozwiesic trzeba jak mokre :-D

Aga powodzenia jutro, dasz rade na pewno :tak:
A co do tej niani to masakra no ale niestety niektóre są jakie są...przykre ale prawdziwe.

macku ależ moja namiętnie wypija wodę z wanny. na dodatek sama odkręca sobie kran i podstawia buzię
:angry:. dziś napełniała wiaderko w basenie i z niego żłopała jak koń!

aga brak słów! po prostu strach się bać:no: kupuj wózek:)

polaa ona zawsze wiesza ze mną jak z pralki wyciągnę, więc wie co i jak:D a że trzeba namoczyć to też wie, bo ja po praniu swoje majtki w wannie mydłem szarym przepłukuję (mam uczulenie na każdy proszek w miejscach intymnych:/). co do imienia to moja przyjaciółka nazywa się Jagoda, ale tak oryginalnie to Jadwiga, więc doskonale rozumiem:)

katrina
też mam taki włochaty odkurzacz. a do ogórków itp. wypuszczam chomika z klatki i zaraz wszystko wciągnięte:)

aronia 2 miesiące czwórka! Oszaleje, ale z drugiej strony to u nas ten proces trwa już z 1,5miecha z przerwami:szok:

i zapomniałam co tam jeszcze, więc idę spać, bo łeb mi pęka od farby (płot malowałam:p)

Zaza juz ostatnio zapomnialam ci odpisac- nie nie bylismy we wloszech wtedy:-) :-) ale wloska kuchnie kochamy wiec moze cios w tym jest ze dziecko ksztaltuje upodobania kulinarne w brzuchu jeszcze...

Macku tak moj pije wode z basenu i jak idziemy do szatni to jeszcze sobie musi odbeknac!!! o_O

Kasiek to ile ty masz zwierzat bo juz sie pohgubilam:-) pola ma raj! Chomik sobie z nia radzi???

reklama
Dzień dobry :)

Pierwsza jestem??

Josie - coś w tym jest bo ja uwielbiam ostre potrawy - w ciazy jadłam, przed też, jak karmiłam to sie powstrzymywałam. A młoda makaron z chili wciąga i chce wiecej....

Do góry