reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aura dostala dzis szczepionke i dzielnie ja zniosla obeszlo sie bez lez :-)
EDIT: aaaaaaaaaaa zapomnialabym Aurelka dzis pierwsze kroki samodzielne miala :-):tak: mamcia ja stawiala w polowie drogi do kanapy i ta ze swiadomoscia ze sie zaraz zlapie biegiem szla :-D cwaniara jedna!!! :-D
Dzielna dziewczynka;-) i gratki za pierwsze kroczki

Od jutra Antek ma koleżankę, a ja małą do opieki od 7:45:szok::szok: mam nadzieję, ze dam sobię radę i jak najszybciej muszę sprawić sobie podwójny wózek.
Powiem Wam, ze jedna dziewczyna podejrzewała, ze coś z dzieckiem nie tak po wizycie u tej niani i wsadziła dyktafon do torby dziecka co dziś tam usłyszałam to głowa boli :szok::szok::szok: np: "zamknij się, bo wypierd... cię przez okno, kurwy itp" włos na głowie stawał dęba:-:)-(jutro ta niania dostanie dyscyplinarkę, a miałam 3dzieci pod opieką.
Pwodzenia. Znajomi dobrze zrobili z tym podsłuchem, chociaż babsztyl teraz dostanie za swoje
Tzn? Ja mam 160 cm a M 196 ;-)ps czy Wasze dzieci też piją wodę z wanny/basenu/jeziora/fontanny? :baffled:
155:confused2:cm a K 182. A wodę złopie z czego się tylko da, próbował nawt psą z miski wypić:szok:

różowy kolega na baterie zamówiony, stolik w knajpie zarezerwowany, odliczam do kolejnej soboty:-D
A rozbieraka zamówiony:-D..? udanej zabawy

Ile macie stopni w mieszkaniu? U nas jest ciągle 25/26:szok: i mały śpi w bodziakach, nie przykryty bo się poci strasznie

Jadę dzisiaj do miasta kupić Oliwii kieckę na wesele:tak: Ja mam 2 i nie wiem w której iść

Ostatnia edycja:
reklama
dobry!

młody mi dzisiaj zrobił suprajsa i wstał pół godz wcześniej, skutkiem czego ja brałam prysznic, a o stał przy wannie, po czym postanowił odsłonić mamusię i zalałam łazienkę, bo nie pomyslałam, żeby przy dzieciu prysznic skierować na ścianę:confused2:
potem robił mi awantury o byle co:confused2:

mam nadzieję, że jak wrócę do domu po pracy to będzie miał lepszy nastrój... D wróci dzisiaj koło 22-23 dopiero

josie aylin ponoć tak jest, że to co preferuje mama w ciąży i podczas karmienia, to dziecko potem lubi jeść - ja miałam ciągoty na słdokie i S też niestety słodkie lubi, daję mu bardzo rzadko, ale jak się wtedy dorwie to dziecka nie ma:-D

asik powodzenia na zakupach!!!

a no to chwila dla mnie i bb ;)

Niespodzianka co do tegp peugeota to jest tak jak z kazdym autem na jakie trafisz :p sa faktycznie kiepskie samochody ale peugeoty do nich jako tako nie naleza ... moze niektore modele sa felerne ale 406 nie i 407 tez nie ... moj m pracowal we francuzach wiec on akurat te chwalil , nawet w planach kiedys byla 406

Macku
moj nie pija wody z wanny a tylko w wannie poki co sie kapie :) a raczej stoi wiec ciezko byloby mu pic

Aga masakra ... ale dobrze ze podsuchali

Zaza no to bedzie zabawa :D

Kasiek chciala pomoc mamusi :D to sie nazywa nasladownictwo :D az strach robic cokolwiek przy swoich dzieciach :D

Josie dobrze ze ja jadlam wszystko ... ale rosol mlody uwielbia tak jak i ja w ciazy :D

Sunshine
gratuluje pierwszych kroczkow :D

Asik u nas jest ok 23/24 ale musialabym dokladnie sprawdzic ... bo termometr jest zabawka Nikosia :p wiec moze sie popsul ... w tamtym roku mialam min 25-26 i byl golasek caly czas :D a teraz w bodziaku z krotkim w dzien i z dlugim na noc

Ostatnia edycja:
czy u mnie w pracy zdarzy się kiedyś dzień bez awarii?????????????????????:wściekła/y:
zresztą czego ja się spodzieam, w końcu jest piątek, to zamiast odwalić papierologię i spokojnie iśc do domu to trzeba się na w.k.urwiać, nabiegać, nadzwonić i natłumaczyć, no i ten SAP:confused2:

dobra to się wyżaliłam i wracam walczyć

Hej, hej! :-)

Dzisiaj ostatni dzień pracy - juhuuuu :cool2:

Ale mam lenia, wszystkie się snujemy po biurze i czekamy do tej 16.30 :-p Biurko wysprzątane, sprawy pozałatwiane, autoresponder w szkrzynce mailowej ustawiony, odliczanie czas zacząć ;-)

A pochwalę się wam, że mój bąbel nauczył się korzystać z telefonu komórkowego :-p Od kilku dni bierze go do łapki, przykłada do ucha i mówi zmieniając śmiesznie ton głosu " lelo, lelo" :-D (domyślam się, że chodzi mu o hallo :tak:)

kasiekz dzięki za pomysł z tymi kolorowymi magnesami, podkradnę Ci go, bo bąbel też uwielbia się bawić tymi na lodówce :)

Ostatnia edycja:
Witajcie,

Iwon no to Julek mógłby sobie przez telefon pogadać z Wojtkiem :-) Ostatnio młody tez tylko gdzieś dzwoni, nawet pilotem :-D

Asik udanych zakupów :tak: U nas teraz w domu około 24 stopni, za ciepło. Wojtek śpi w samych bodziakach z krótkim rękawem i odkryty. Ja mu nóżki przykrywam ale sam sie odkopuje, widocznie mu za ciepło, wcale sie nie dziwie.

Zaza wspolczuje tego, ze sie nawkurzasz w pracy ale juz weekend zaraz :)

my sie juz weekendujemy, mąż dzisiaj znowu wrócił z pracy koło 1 w nocy, wyspal sie i od rana bawi sie z Kuba, w końcu czuje ze weekend :-D

Polka już po zupie zielonej - brokuł, zielona fasola, brukselka, groszek i ziemniak+lubczyk:) czyli wszystko co kocha. Ja znowu na weekend do teściów w góry, bleee. Poza tym Polka pięknie przespała całą noc (wczoraj budziła się z 6 razy), więc już nie wiem czy wychodzą jakieś zębole czy nie:/

aylin
ja też jestem za tą tezą, bo w ciąży jadłam nieograniczone ilości nektarynek i Polka teraz je z owoców tylko i
wyłącznie nektarynki:)

kasienka młoda jak stoi w wannie to odkręca kran i piję jak stary:D śpi w długim bodziaku? Wow, moja nawet w zimie w krótkim, bo inaczej spociłaby się na amen:D

sunshine zapomniałam pogratulować pierwszych kroczków! super:)

asik u mnie w sypialni 24-27C i młoda śpi tylko i wyłącznie w topie na ramiączkach i pieluchogaciach. Przykrywam jak zasypia, ale potem i tak całą noc śpi odkryta:D

josie pies i chomik + teraz kot:D Chomik jest duży syryjski, bardzo kochany. Pola go wozi w wózku dla lalek, w koszu smoby itp., on w ogóle nie gryzie. Poza tym to mój trzeci syryjski i one są z natury nie gryzące:D Tak więc chomik ma raj okruchowy, jak biega w kuli po domu to zawsze po drodze zbiera (kula ma dziurki):) Co do Polki to ona jest bardzo delikatna i wie, że może go tylko głaskać lub nosić, a nie tarmosić jak psa:p

Witam :) jak do 16:30 nie będę siwa to będzie dobrze :D po walkach dzieciaki śpią. Kurczę daję sobie parę dni, ale nie wiem co z tego będzie nie mogę ich na sekundę zostawić obok siebie, bo Antek chyba z zazdrości bije, szczypie i za włosy ciągnie :no:i nie reaguje na żadne uwagi z mojej strony. No i uziemienie w domu na całego :(

Kasiekz fajnie, ze Pola taka delikatna mój pewnie zgniótł by chomika w 3sek. no chyba, ze by się go bał jak wszystkich innych zwierzątek :D

Pola miłego weekendowania :)

Iwon podaj nr telefonu Julkowi do Antka :D

Hehe - moja też ostatnio gada przez telefon.
Moze im zamotujmy jakąs infolinie dziecięcą? Pogadaja miedzy sobą, powymieniaja sie uwagami.

reklama
aga rozumiem, moja sąsiadka ma 19mies. córkę i nie potrafią się razem bawić. Ciągle tylko ryk i awantura o zabawkę, Polki najlepiej niech tamta nie dotyka i nic od niej nie chce - masakra:D Zostawić nie można na sekundę, bo jedna drugą pchnie lub obsypie piachem czy czymś rzuci...k.a.t.a.s.t.r.o.f.a. nie wiem, jak inni dają radę - może to kwestia przyzwyczajenia do siebie dzieci. No, ale nasze widzą się codziennie i dalej zgrzyt:/ Po prostu życzę wytrwałości i oby się polubili i świetnie bawili, a ty w tym czasie siedziała z wyłożonymi nogami do góry. No!

Widziały? http://wiadomosci.radiozet.pl/Polsk...epionek-wycofane.-Co-z-zaszczepionymi-dziecmi

Ostatnia edycja:
Do góry