reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam :) szokkkk :szok::szok:z ilością postów jaką napisałyście od wczoraj. Tak się wczytałam, ze oczywiście nie zaznaczyłam multicytatów :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: obiecuję poprawę :) mnie ostatnio mniej, bo jedno moje dziecie dało mi w kość, a drugie jakoś depresyjka trzyma:-:)-(
Dziś rozmawiam jeszcze raz z koleżanką i potem podejmuję decyzję czy zaopiekuję jej się dzieckiem na stałę, mała jest 3mies starsza od Antka :)

moja pierwszą noc przespała jak miała 2 mies. i tak sobie smacznie spała aż do 4 mies., bo wtedy zaczęły wychodzić pierwsze zęby:/ nie uczyłam jej nie jeść w nocy, bo jest ciągle na cycu. jak nie ząbkuje to śpi do rana bez pobudek, a jak coś męczy to śpi z nami i o chwilę podłącza się do cyca:D tak więc zazwyczaj chodzę wyspania, bo więcej tych dni przespanych. tym bardziej, że ona o 8.00 wstaje najwcześniej:)

w końcu idą czwórki tj. mam nadzieję, bo wodospad śliny, nieustanny płacz i wszystko w buzi! oby wyszły przed wyjazdem na wakacje:)

aga powodzenia, zawsze to jakaś dodatkowa kaska. moja sąsiadka chciała, abym zajęła się jej córką 4 miesiące młodszą od naszych szkrabów. Ale to było jak Polka zaczynała stawiać pierwsze kroki, a tamta jeszcze nie umiała siedzieć, więc wykończyłabym się :D No i bałam się, bo jej mała miała gronkowca na skórze:/ Teraz chodzi do jakiejś opiekunki, która ma łącznie czwórkę dzieci i właśnie załapała tam chorobę bostońską:(

Ostatnia edycja:
aga powodzenia, zawsze to jakaś dodatkowa kaska. moja sąsiadka chciała, abym zajęła się jej córką 4 miesiące młodszą od naszych szkrabów. Ale to było jak Polka zaczynała stawiać pierwsze kroki, a tamta jeszcze nie umiała siedzieć, więc wykończyłabym się :D No i bałam się, bo jej mała miała gronkowca na skórze:/ Teraz chodzi do jakiejś opiekunki, która ma łącznie czwórkę dzieci i właśnie załapała tam chorobę bostońską:(
Moja koleżanka też chciała mi dać małą wcześniej, ale nie chciałam być tak uwiązana na wakację to raz, a dwa, ze Antek też zaczyna chodzić. Teraz niby dzieci starsze :D
A jej mała jak i dwoje pozostałych dzieci chodziło do kobiety która w domu opiekowała się dziećmi jako opiekun dzienny i po 2 dniach wysyłania dzieci z podsluchem :/ chcieli mi całą trójkę wcisnąć :nerd:masakra co za opiekunka dziś jadą do jej przełożonych zobaczymy co z tego będzie dalej.

bosze czytam was już któryś raz dzisiaj i zawsze na szybk bez multicytatów, a potem nie mam jak odpisać:wściekła/y:

marta S nie je w nocy odkąd wyszły mu górne 4 zęby, tak go bolało, że sam odmawiał w nocy melczka, a jak zęby wyszły to mu go po prostu nie dawałam już, nawet wody też nie - co niektórzy twierdzą, że się znęcam, ale skoro zasypia bez tej wody to chyba nie jednak:-p
a noc przespał całą ostatnio pierwszy raz, budzi się tylko po to, żeby mu smoczusia dać lub/i pieluszkę, a czasem nad ranem trzeba go wziąć do siebie ;-)

aga masakra!!!

właśnie odebrałam pocztę, przyszły dla Polki drewniane magnesy na lodówkę:) A ona przy tym spędza sporo czasu. Kolorowych literek nie mogłam kupić, bo są za małe, a moja wszystko wkłada do dzióba i oto ma teraz taki sprzęt oczywiście z allegro:
wthth7916.jpg
Ale są też inne fajne, np. farma zwierzątek lub auta:)
5e61bce765ff8e9258aaaa13a7ceb3ae.jpg

Załączniki

• wthth7916.jpg
    wthth7916.jpg
    53 KB · Wyświetleń: 37
  • 5e61bce765ff8e9258aaaa13a7ceb3ae.jpg
    5e61bce765ff8e9258aaaa13a7ceb3ae.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 33
Ja na zwolnieniu, siedzę w domu. Adi kaszle, Mati ma czerwone gardło, chyba od tych ciągłych piskow. Poza tym jest dzisiaj nie do wytrzymania, od rana płacz i palce w buzi (górna dwójka w natarciu), jesscze dzisiaj nie spał:wściekła/y:, mam dość,ale to nie pierwszy i nie ostatni raz:-(
Spadam bo wisi na nodze z gilami po pas.
Może w końcu uśnie. Pa

edek. wysłał przypadkiem smsa do rmffm,czekam na trlefon:-D

Ostatnia edycja:
Stresuje sie, dzis prawdopodobnie zmieniamy auto jesli z tym nowym wszystko okaze sie ok... moje kochane aygo :-(
pewnie nowe autko pokochasz równie mocno co stare;-)

Poza tym to chyba czeka mnie kupno odkurzacza bezprzewodowego - takiego malego (jakies propozycje). Dziec kompletnie odrzucil koncepcje jedzenia kanapek pocietych na kwadraciki, paraduje po mieszkaniu ze szkolna kanapka w rece i zostawia slady bytnosci wszedzie.
mój też lata z całą kanapką po mieszkaniu, a jak już się naje to wtedy rozsmarowywuje wszędzie masełko, gad jeden;-)

Hej :-)
asik ulubione słowo mojego Wojtka to wlasnie "nie". Jak mówie daj buziaka on w śmiech i odpowiada "nie" :-D po czym przychodzi i daje :-D Albo "Wojtus chodź tutaj" a On "nie nie nie" i śmiech na całego :)
Damian jest bardzo całuśny;-) buziaki dawałby dosłownie wszystkim a ostatnio nawet zaliczył 'pierwszy pocałunek' z dziewczyną:szok:

Witam :) szokkkk :szok::szok:z ilością postów jaką napisałyście od wczoraj. Tak się wczytałam, ze oczywiście nie zaznaczyłam multicytatów :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: obiecuję poprawę :) mnie ostatnio mniej, bo jedno moje dziecie dało mi w kość, a drugie jakoś depresyjka trzyma:-:)-(
Dziś rozmawiam jeszcze raz z koleżanką i potem podejmuję decyzję czy zaopiekuję jej się dzieckiem na stałę, mała jest 3mies starsza od Antka :)
zawsze parę 'groszy' więcej.. poza tym myślę, że będą ładnie się bawili razem bo w podobnym wieku są

w końcu idą czwórki tj. mam nadzieję, bo wodospad śliny, nieustanny płacz i wszystko w buzi! oby wyszły przed wyjazdem na wakacje:)
oby szybko wyszły;-)

bosze czytam was już któryś raz dzisiaj i zawsze na szybk bez multicytatów, a potem nie mam jak odpisać:wściekła/y:

marta S nie je w nocy odkąd wyszły mu górne 4 zęby, tak go bolało, że sam odmawiał w nocy melczka, a jak zęby wyszły to mu go po prostu nie dawałam już, nawet wody też nie - co niektórzy twierdzą, że się znęcam, ale skoro zasypia bez tej wody to chyba nie jednak:-p
a noc przespał całą ostatnio pierwszy raz, budzi się tylko po to, żeby mu smoczusia dać lub/i pieluszkę, a czasem nad ranem trzeba go wziąć do siebie ;-)
budzi się za każdym razem co smoczek wypadnie?

aga masakra!!!

właśnie odebrałam pocztę, przyszły dla Polki drewniane magnesy na lodówkę:) A ona przy tym spędza sporo czasu. Kolorowych literek nie mogłam kupić, bo są za małe, a moja wszystko wkłada do dzióba i oto ma teraz taki sprzęt oczywiście z allegro:
Zobacz załącznik 572702
Ale są też inne fajne, np. farma zwierzątek lub auta:)
Zobacz załącznik 572705
świetne

Nie lubię jak babcia czy dziadek maja urodziny bo wciskają dzieciakom kasę:dry: dostali 100zł a wiem, że im się nie przelewa z tą ich marną emeryturą..

reklama
kasiek fajne te magnesy ale moja mała zaraz by poobrywała te rączki ze zwierzaczków :baffled::baffled:, a z czwórkami tak się nie ciesz bo one bardzo długo wychodzą :szok:

no Niuśka zasnęła :-D
miałyśmy iść na basen ale @ leje się ze mnie jak z wiadra :szok::szok:

Aga tak jak dziewczyny piszą kasa się przyda a przecież Ty to lubisz i dajesz sobie świetnie radę w przeciwieństwie do mnie bo ja bym nie mogła się opiekować obcym dzieckiem, pamiętam jak zaszłam w ciąże to chodziłam do takiego Karolka ale tylko na 2 godz dziennie i on w tym czasie spał :-):-):-)

Do góry