reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

jako ze nasze dzieciaczki dopiero co skoczyly roczek i tak z sentymentem wspominalysmy czas kiedy przyszly na swiat, maz mi pokazal jaki tort powinnam dostac z okazji narodzin corci- z komentarzem- "tak to wlasnie wyglada" :cool2:

106360_3987a5a823d2.jpg

Załączniki

• 106360_3987a5a823d2.jpg
    106360_3987a5a823d2.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 53
reklama
nie da sie za Wami nadazyc :szok: Juz bylam przy koncu a tu mi nagle przed oczami wyrosla jeszcze jedna cala strona :-D Bejbiszonek wycial nam dzis taki numer z drzemka, ze wszystko stoi na glowie :baffled: Zamiast podrzemac od 12 do 14, jak od "zawsze" to wzial sie zaparl i przetrzymal do 15 z minutami :szok: Trudno sie mowi, pomyslalam, pospi do 17 a potem myk na plaze (dzis u nas byla idealna pogoda) a ten spal do 19!!!! 4 godziny! Wogole nie zjadl obiadu. Caly dzien zdezorganizowany. Doszlismy do wniosku, ze pewnie przez to pojdzie pozno spac, wiec pojechalismy jednak na plaze a tu nastepna sensacja: kiedy plywalam (maz z dzieciem i psem na plazy) nadlecial helikopter. Kiedy byl na tyle blisko, ze moglam przeczytac, ze to ratunkowy, bylo dla mnie jasne, ze bedzie ladowal. Huk opetanczy, kawalki trzciny fruwaly tumanem. Myslalam, ze nogi pogubie tak lecialam na brzeg przerazona, ze maz sam sobie nie poradzi, jak dziecko i pies (uwiazana na 10metrowej smyczy) wpadna w panike. Wyladowal z 10metrow od nas. Po akcji ratunkowej (cos sie komus stalo w domku letniskowym) ten sam cyrk z odlatywaniem. Tym razem maz byl w wodzie ale ja ogarnelam wszystko. Z dzieciem na rekach i smycza w dloni biegiem jak najdalej. Pies schowal sie za dzieckiem a bejbiszonek wczepil sie we mnie raczkami i nozkami z calych sil jednoczesnie ogladajac sie na wszystkie strony. Nawet jak pozniej wsiadalismy do samochodu to jeszcze spogladal tam, dokad odlecial smiglowiec. Takze my cala trojka w stresie a maz... zachwycony. Robil zdjecia i cieszyl sie, ze pilot dal mu... naklejke (tj. podczas gdy lekarz udzielal pomocy pilot rozdawal naklejki dzieciom na plazy). Po dwoch dniach sensacji az sie boje jutrzejszego dnia :szok:

Ja sie na temat ciazowych kg nie wypowiadam, bo mam do zrzucenia az 15 a poki karmie UU boje sie dietowac :dry:Z UU zwiazane sa tez pobudki nocne, w ilosci > 6. No i tym samym nie umiem powiedziec, ile dziec mleczka wypija, bo doi tyle ile chce. Krowim mlekiem brzydzi sie totalnie. Obiady je nasze i obsluguje sie sam, wiec tez nie mam pojecia ile wsuwa. Takze w tych kwestiach za bardzo pomocna byc nie moge :sorry2:

alijenka - a to nie wiedzialam :happy2: A mozesz polecic jakies cieple, czyste piaszczyste morze w odleglosci okolo 2000km (mozesz liczyc od siebie) nie bedace Chorwacja, Korsyka, Lazurowym Wybrzezem (za drogo, za snobistycznie, za francusko) i Wlochami? Nie lubie samolotow a kocham plywac :sorry2:

cześć dziewczynki :-)
witam po pracy i po doczytaniu was :dry:
kasia, Aylin rozmiar 68?? Ale Wasze corcie to drobne dziewczynki :tak:
no właśnie co dziwne że moja Misia wcale kruszynką nie jest bo raczej dośc wysoka i waga na roczek czyli ponad miesiąc temu pokazała 10400 :sorry2: to 68 to tylko body z h&m bo one się tak rozciągają

w ogóle to fajnie, że pytasz, bo ja miałam o to samo pytać :) jestem ciekawa czy S mocno odstaje od reszty z tym mlekiem, bo raczej mało je chyba...

a co z obiadkami baby??? ile zjadają awsze dzieiciaki???
wg schematu to powinno być 220ml zupki plus II danie, ale S zjada sloiczek zupki (oryginalnie 220g tam było, ale nie wiem ile ml?), ale to chyba nie jest 220ml
no i po takiej zupce obowiązkowo przerwa przed drugim daniem
u nas mleko jest rano samo, wieczorem z kleikiem i na podwieczorek kaszka
co do obiadku to u nas jak jest zupka to Misia zjada miseczkę zupki + słoiczek drugiego 190 a jak nie ma zupki to tylko drugie ale nawet 250

może zaktualizujemy wątek z harmonogramem :sorry2:

jako ze nasze dzieciaczki dopiero co skoczyly roczek i tak z sentymentem wspominalysmy czas kiedy przyszly na swiat, maz mi pokazal jaki tort powinnam dostac z okazji narodzin corci- z komentarzem- "tak to wlasnie wyglada" :cool2:

Zobacz załącznik 572549

:-D:-D:-D:-D

Aronia przecież faceci to duże dzieci:-D:-p

dobra lasencje, uciekam spać bo o 6 trzeba wstać

Sunshine jaki tort :-D Usmialam sie

ja te polecam costa brava :tak: Byłam bardzo zadowolona, jeden minus ze kamienista plaża była 3 minuty pieszo od hotelu a piaszczysta 5 minut samochodem ale mieliśmy wynajęty wiec nie było problemu :)

Josie, Alyienka jak oduczalyscie od picia mleka w nocy? Help! Już mam dość tego wstawania :(

Pola, widzę że masz tyle wzrostu co ja i moją wymarzoną wagę .... zazdroszczę!

Aylin, ja jeszcze półtora miesiaca temu wazylam 78 kg .... ale uparlam się i 10 poszło w niepamięć, odkopalam nawet moje ciuchy sprzed ciąży :) Ty też dasz radę :)
I wychodzi na to, że ją też jestem od wszystkiego uzależniona( siedzę z kieliszkiem winka :))

Aylienka, moja miała szczepienie 3 tygodnie temu i dobrze to zniosła, 2 dni po szczepieniu pojawiło jej się parę krostek, ale na drugi dzień już ich nie było :)
Miło mi poznać imienniczke ;D dokładnie to mieszkam w Kobylce, koło Wołomina :)

Aronia, ale miałaś przeżycia! Ją pewnie w akcie paniki i desperacji, chwycilabym dziecie i psa pod rękę i gnala przed siebie :) a co do takiego długiego spania, to moja Dominika ostatnio spała 4,5 godziny w dzień! Akurat był skwar, więc wrzucilam materac do basenu i cały ten czas z zimny piwkiem w dłoni prazylam się na słońcu :)

Lecę spać, bo o 6 pobudka do pracy, jutro idę na 12 godzin ...... już mi się nie chcę! A pewnie mój stwor zrobi mi jeszcze co najmniej jedną pobudke. Spokojnej nocy :)

Sunshine OMG!!!!!!

Marta ja mialam dwa karmienia nocne, wiec najpierw zaczelam dawac wiecej i z kleikiem po kapieli, do tego nastepne karmienie zamiast o 1 dawalam przed moim pojsciem spac czyli przed polnoca na spiocha. I tak wytrzymywal coraz dluzej i dluzej az przesypial do wczesnego ranka.. A pozniej zajelam sie tym o polnocy- dawalam mu wiecej jedzienia po poludniu, duza kasze po kapieli i tak wytrzymywal do 5, pozniej6, a teraz to spi 12h choc zazwyczaj przynajmniej raz budzi sie na przytulenie- w nocy laduje u nas w lozku niestety :-\

Ogladam the killing. Bardzo fajny serial:-)

reklama
Niespodzianka - hmmm ja mam z kolei odmienna teorię, odnoszę wrażenie, że tu nawet marchewki mają spora ilość tłuszczu, bo powietrze u nas zdrowe, to raczej nie z tego, a człowiek tyje i po czym???? Przecież nie po słodyczach...

Do góry