reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jejku jaki mały marudny.. czwórki mu idą ale do finiszu jeszcze daleko

Marta fajnie, że możesz sobie ustawiać grafik tak by tobie pasowało
Andzia no niestety widzi gorzej i musi nosić okulary (czego nie lubi). Ma też minimalny ubytek słuchu. Jest to wszystko powiązane z rozszczepem.
Alijenka też wolę siedzieć z dzieciakami niż chodzić do pracy by zarobić na niańkę
Agaundpestka my idziemy 27. na wesele ale dzieciaki zabieram tylko na parę godz. Później zostają z moją mamą

Co do przytycia w ciąży to w jednej jak i drugiej przytyłam po 9 kg. Z czego zostało może ze 2 kg

reklama
Aga - a to jednak nie moje strony, bo ja bardziej w stronę Aylin mieszkam.
Kryp- ja nie bardzo zwrociłam uwagę na twoj post myślałam, ze to tylko jakas reklama na fb(ktorego nie posiadam):zawstydzona/y: :sorry2:Moj nosi rozmiar 80-86, a ile cm ma - nie wiem:zawstydzona/y: witaj:-)
Asik mam nadzieje, ze Oliwka ze wszystkiego wyrośnie &&&&&&

Mąż zdał, kurs na barmana robi :)
wygląda na to, że wśród was byłam prawdziwym wielorybem ciazowym :p
Moja lejdi nosi ubranka 86.

alijenka - ja w pierwszej ciąży przytyłam w sumie 14kg i do połowy (albo nawet ciut dalej) poza biustem, to nic nie było po mnie widać, że w niej jestem. Nie całe 3 m-ce po urodzeniu Magdy zgubiłam balast z nawiązką. Niestety druga i trzecia ciąża to juz zupełnie inna bajka, jesli chodzi o gabaryty (wagowo przybrałam po 16kg).

Kryp - gdy trafi się dzień, w którym produkcja postów jest większa, to niestety, ale niektóre wpisy się gubią, zwłaszcza te, które sa takie ogólne - nie adresowane do konkretnej osoby.

marta - witaj

naskrobane, a mi łeb pęka i czytam tak na jedno oko:/ dziś Polka zostaje z moją siostrą, bo idę na jakąś biznesową kolację z M...bosche, nie wiem co ubrać, bo to mój pierwszy raz:D

ja przytyłam 16kg w ciąży i jak Pola miała 4 mies. to ważyłam tyle co przed ciążą. Zaznaczam jednak, że od jej 4 tygodnia życia, byłam na diecie bez nabiałowej i bez jajecznej. mnie wywaliło bardzo szybko, w 15 tygodniu miałam brzuch jak w 6mies.! a Polusia miała tylko 2.900kg (u mnie to rodzinne, ja ważyłam 2860:p)

aga pies wychowany z dwoma kotami od urodzenia (u mojej mamy), więc od razu zaakceptował, a ten kot chyba też z psem przebywał, bo za Luną łazi:D Pola kocha kotki, bo jak wspomniałam babcia ma dwa też biało-czarne:D Tylko wstała i wołała kici kici miau miau:D Byłam u weta, kocica zdrowa i odrobaczona, ma max. 6 tyg.:) Pewnie, że na weselicho idź z Antosiem, chłopak wyszaleje się! Też byłam z Polą i nie żałowałam.

alijenka co to nietolerancja w ciąży? A cokolwiek ci chwyciła ta henna?

asik ja siedzę w domu, bo jak szukałam niań to mnie ceny przestraszyły. Żłobek odpada, bo oboje najwcześniej o 17.00 jesteśmy w domu, więc nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko siedziało tam codziennie tyle godzin.

aylin zgadzam się carter's jest rewelacyjną, porządną firmą! Mam kilka rzeczy dla Poli jeszcze po mojej siostrze i materiał cudowny. Natomiast jak kupiłam kiedyś w Smyku bodziaki w promocji to zrobiły się z nich szmaty! Wszystko porozciągane do kubła na śmieci, albo na ściereczki do kurzu! Dobrze, że dałam wówczas za 5pak tylko 25zł, bo inaczej pociachałabym się.

kryp nie mam pojęcia, w paszporcie podałam 80cm, bo coś koło tego ma. Bluzki nosi 86, a spodnie 80:)

Aga, ja na wesele mała zostawilam że swoją mamą, była z nami na poprawinach, gdzie było 2 razy mniej ludzi. Biegała jak szalona po całej sali, a ja za nią. Tak się umeczyla, że zasnela na moich rękach, przy "jesteś szalona" :) była "maskotka" całych oczepin :)

Witajcie,

ktoras kiedys pisała, ze Dziewczyny z UK ukradly słońce, hmm chetnie oddam na pare dni :-D Mam serdecznie dość, a dzisiaj jak Wojtus spał popołudniu to zamiar odpocząć wzięłam sie za ogródek, kosilam, wyrywalam, zamiatalam przed domem i spocilam sie jak świnia :zawstydzona/y: Ledwo skończyłam, umylam sie, usiadłam i Wojtek sie obudził, do teraz ledwo chodzę. Mały juz na szczescie śpi, Kuba jeszcze ogląda bajkę i tez do spania, mąż wlasnie pojechał do pracy wiec bede miała święty spokój :-) Jak ja to lubię....

ja w ciąży z Wojtkiem przytylam 20kg, w październiku czyli 4 miesiące po porodzie wazylam 1kg mniej niż przed ciąża :tak: Teraz juz 12kg mniej.
W ciąży z Kuba przytylam 30 kg :zawstydzona/y: Ale nie zalowalam sobie :-D Do wagi sprzed ciąży doszłam jak Kuba miał 8 miesięcy. No to w trzeciej przytyje tylko 10kg hehe :-D

My mamy wesele 28 września :tak: Do Polski musimy lecieć ale przy okazji odwiedzi sie rodzine, dziadki zajmą sie wnukami jak my pójdziemy, wlasnie we wrześniu bedzie 5lat jak sie znamy i to nasze pierwsze takie wyjście na cała noc :-) Wcześniej oczywiscie na jakaś kolacje sie wyszło jak np.tesciowa do nas przyleciała czy moja mama a tak to nie ma jak. Jak sie spotykamy w soboty ze znajomymi to oczywiscie z dziećmi. Ale Oni tez maja dzieci i nie maja z kim ich tutaj zostawiać wiec nie narzekam, maja sie z kim bawić :tak:

Aga jasne, ze bierz Antka na wesele :tak: Wybawi sie chłopak :-)

Kasiek to malutka była Pola jak sie urodziła, moje to duże chłopaki: Kuba 4.300kg a Wojtek 3.900kg.

kryp moj nosi ubranka 80/86. Musze Go porządnie zmierzyć.

mmartamm pisz jak najwiecej, od tego jest to forum a nie przepraszaj ;-)

o boshe, co za dzien. Zalozylam sprawe na policji :szok: A bylo to tak: monsz siedzial z dzieciem na balkonie az tu widzi, jak dwa basztyle z firmy "dbajacej" o zielen spryskuja nam pod oknami ziemie jakimis chemikaliami (herbicydami). Szybko wszystkie okna pozamykane (mimo 25st) i za telefon z morda do spoldzielni. Spoldzielnia twierdzi, ze to "nie jest trucizna" i ze mamy z ta firma porozmawiac sami. No to ja chwycilam za aparat (szkoda ze nie kamere :wściekła/y:) i pognalam robic zdjecia, aby udowodnic, ze opryskuja okolice piaskownicy i placu dla zabaw. A tu babsko mi wyskoczylo z tekstem, ze jak zrobie jeszcze jedno zdjecie, to mnie... uderzy. No to ja za aparat a ta mnie po glowie, przez twarz uderzyla metalowym pretem i oblala przy tym ta trutka :szok: Ran/sincow nie mam ale natychmiast z miejsca zadzwonilam po policje. Szybko przyjechali, spisali raport i pojechali do tej babki. Sprawa ma sie zajac... sad. Poinformowalismy urzad ds ochrony srodowiska, sasiadow (sa po naszej stronie, tez maja male dzieci), spoldzielnie i straz miejska. Jaja jak berety. Jeszcze caly stres ze mnie nie zszedl. Mysle, ze babsztylowi nic nie zrobia ("niska szkodliwosc" itp) ale nie pozwole sie bic pod wlasnym domem! Ani na pewno nie poddam sie i bede walczyc o niespryskiwanie okolicy! No kurcze blade! Male dzieci, psy, potwierane okna, upal a oni polewaja trutke????? :angry: Bo sie trutnie lenia motyke wziac do reki?
Szkoda, ze psa nie wzielam, bo by sie pewnie na nia zaraz sunka rzucila i by sie baba miala z pyszna. Albo gdybym miala kamere, to tez by miala przegwizdane. Uff, mam nadzieje, ze jakos zasne :dry:

Bejbiszonek nie dostaje od nas slodyczy, poza (okazyjnie) lodami na zabkowanie.

Alijenka
- a czemu nie lubisz Chorwacji? Mnie sie Chorwacja podobala ale Chorwaci (liczykrupy) nie :-p

własnie wybieram wibrator dla koleżanki na panieński:-D jezusicku jaki wybór:-D :-D dosłownie na każdą okazję:-p

Najadlam sie wstydu wczoraj przez mojego dziecia. Jako, ze robil awanture przed wyjsciem do sklepu i nie moglam zalozyc butow nawet, to dalam mu portfel do potrzymania. Spakowalismy sie, poszlismy do marketu (ok 30 min w jedna strone), zrobilam zakupy, poszlam do kasy, spakowalam zakupsy, patrze do portfela - nie ma karty :szok: Zimny pot mnie oblal - mowie uduuuusze. Przeprosilam, poprosilam o przetrzymanie w punkcie obslugi i zapitalalam po karte zalana potem. Byla na podlodze :/ Takim sposobem 6 km spaceru zaliczone.
toż to żaden wstyd:-p za to kilometrówkę wyrobiłas na dziś;-)

mi też głupio - ze znajomymi poszlismy na piwo a ta mała przebiegła piwospijaczka wyniuchała ze to w szklaneczce to nie soczek i sie domagała aby jej dać. Jej picie było bee. Nasze super.
Na szczeście kolezanka ma 4 msc młodszą córkę która też ten trunek uwielbia :)
u nas to samo - S jak tylko dojrzy piwo ( a rozróżnia już te w butelkach, puszkach i szklankach - ciekawe skąd?:-D) to leci jak szalony i drze się ofkors jak piwa nie dostanie:rofl2:

widzę, że temat ciążowych kg- ja mogę się pochwalić 17kg, które przybrałam w ciąży, schudłam już prawie całkiem, 1 kg mi został, a teraz to w sumie 2 - wszystko przez te piwa
kg się pozbyłam, bo dieta eliminacyjna jest wysuszająca:dry: kasiek uwierz mi, że bez jajek i bez nabiału to pikuś:sorry2:

reklama
hej,

moja Tysia jak juz pisałam ciuszki nosi na 74, aczkolwiek tuniki zakładam jej na 80, i bluzeczki też. Getry róznie, a krótkie spodenki na 68. Ale moja nadal w ogonie wagowym wiec nie ma co sie dziwić.

A i od dzis juz calkiem na pampersy nr 4 przeszlismy :)

Ja przytyłam 7 kg, tydzień po porodzie wazyłam tyle co przed ciażą, dzis 4 kg wiecej. A przed ciaza juz naskładane troce miałam. Ale dieta trwa to moze coś tam spda - na wage stane w sobote.

Do góry