reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

u mnie noc tragedia, co chwile sie budzil i rzucal sie a to na mnie a to na ojca, musial byc kontakt calym cialem :szok::no: moze to od zeba bo juz jest biala kreska na dwojce gornej

Dziewczyny, mam teraz problem ze swoją córka. Od tygodnia ma biegunkę, co najgorsze, zamiast się polepszyć to ciągle jest tak samo. :( byłam z nią u lekarza, 2 razy. Ostatnio w niedzielę, powiedział żeby dawać smecte i dicoflor i czekać, bo powinno przejść, a jeśli nie przejdzie w ciągu najbliższych dni to czeka nas szpital. Do tego zrobiły jej się straszne odparzenia. Nie wiem czy od biegunki czy od zmiany pampersów. Czy którejś dzieciaczek też miał takie biegunki? co mu pomogło? proszę o jakieś rady, bo pół internetu przekopalam i wszystkie metody zastosowałam, a biegunka jak była, tak jest ....

marta moj mial taka biegunke jak bylismy nad morzem, musial cos zjesc chyba na plazy. trwalo to ydzien, nie dawalam zadnych lekow, tylko mleko z kleikiem ryzowym, duzo marchewki, obiad tez z ryzem. jakos przeszlo ale odparzenia tez mial jak nigdy, puszczalam go duzo bez pieluchy.

rodzynki wlasnie pierwszy raz dalam wczoraj i myslalam ze sobie nie poradiz a on wcinal jedna po drugiej :D

aylin, wlasnie musze zaczac go cieplej ubierac do spania bo czesto mi rano kaszle i sie martwie ze sie zaziebi od tego spania... nie wiem tylko czy mu skarpety nie pospadaja jak on sie tak wierci..

ale wczoraj poszalalam na wyprzedazach, mamy zapas ciuszkow na jesien i duzo na zime. a teraz juz chyba dzieciaki wolniej beda rosly nie? mam nadzieje...

reklama
Niespodzianka spacer się przydał ja codziennie tyle kilosów robię :-D:-D

Aylin moja to się trzęsie za piwem :) czasami aż mi głupio !!!!

mi też głupio - ze znajomymi poszlismy na piwo a ta mała przebiegła piwospijaczka wyniuchała ze to w szklaneczce to nie soczek i sie domagała aby jej dać. Jej picie było bee. Nasze super.
Na szczeście kolezanka ma 4 msc młodszą córkę która też ten trunek uwielbia :)

ale wczoraj poszalalam na wyprzedazach, mamy zapas ciuszkow na jesien i duzo na zime. a teraz juz chyba dzieciaki wolniej beda rosly nie? mam nadzieje...

Pochwal się :) oglądac lubię :)

no wiec ja szaleje na alledrogo :) bO dziecina mi skoczyła ze wzrostem i nagle wyrosła z bodziaków. A tuniki sa koszulkami. Ale czym ja się chwale - my na 74 nosimy rzeczy :)
W sklepach jak poogladałam przeceny to stwierdziłam ze ich powaliło i ja za bluze dla dziecka nie dam 40 zł. Cieniutką. Skoro na allegro mam komplet 3 cześciowy carters'a w tej samej cenie

napisałam rano posta i komp mi się wyłączył!!! teraz połowy nie pamiętam więc wybaczcie:)

Polka od wczoraj i zupkę sama je łyżeczką:) Ale musi być gęsta, rzadką daję sama, bo inaczej wiadome jakby to się skończyło:D

niespodzianka współczuję! moja kiedyś awanturowała się i dostała w aucie portfel. potem mama poszła z dzieciem na zakupy, a przy kasie portfela nie ma w torbie (no bo gdzieś w aucie dzieć go rzucił:angry:) :D:D

aga zajedź do Astry czasem może tam fajnego ciucha na wesele kupić:)

josie moja dostaje pół kosteczki gorzkiej czekolady lub pół kinderka...ale to wszystko bardzo okazyjnie. suszonych owoców jak i normalnych nie tyka, więc to się u nas nie sprawdza. kupuję jej też naturalne ciasteczka waniliowe w sklepie eko.

mmartamm odparzenia od rozwolnienia. a może zjadła coś nie teges? u nas smecta i dicoflor załatwiły sprawę. oby to nie było nic poważnego! u 1,5 rocznego dziecka sąsiadki biegunka trwała 6 dni i lekarz zdiagnozował grypę jelitową. dostała dicoflor, smectę i przez pierwsze 3 dni gastrolit. minęło:)

no i Kiti, bo tak ja Polka nazwała:)
20130715_203520.jpg

Załączniki

• 20130715_203520.jpg
    20130715_203520.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 28
W końcu mam chwilkę dla siebie bo młodszy dzieć uciął sobie drzemkę a Oliśka bajkę ogląda. Całe szczęście już ją gardło nie boli i kaszel prawie przeszedł

Dużo z Was wróciło już do pracy? Ja niestety nie mam z kim zostawić Damiana a nie opłaca mi się zatrudniać niańki bo mało co zostało by z mojej wypłaty. Więc jeszcze 2 lata będę z dzieciakami w domu ( do p-la przyjmują 3-latki)

Aylin mój aż się trzęsie jak widzi butelkę z piwem, raz dałam mu spróbować to się krzywił ale jeszcze chciał.
Andzia dzwoniłam i to nie raz.. jedyny sposób to sąd. Oliwia ma na dole źrenice rozlane jak kot ( ubytek tęczówki i naczyniówki obu oczu)
Josie współczuje nocki. Super, że zakupy udane, my na jesień/zimę nie mamy prawie nic

aktualne zdj Damiana Zdjęcie0109.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0109.jpg
    Zdjęcie0109.jpg
    53,5 KB · Wyświetleń: 35
asik24, ją wróciłam do pracy jak Dominika miała 7 miesięcy , ale tylko dlatego, że sama sobie grafik ustawiam i pracuję w te dni, kiedy mój mąż ma wolne :)

kasiek - Kiti ładniutka
Asik - Ale Oliwcia dobrze widzi??? Bo to już za dużo by było na jedną osóbkę . Dobrze, że już z gardełkim lepiej. Ja po pierwszej ciąży i po drugiej wróciłam do pracy jak chłopcy mieli po 6 m-cy. Nie miałam innego wyjścia, wolałabym siedzieć z chłopakami w domu :tak:
Marta - super, że macie elastyczny czas pracy i możecie sami zajmować się córcią.
Josie - wybieram sie i wybrać się nie mogę na wyprzedaże. Gdzie szalałaś? Może podeślę siostrę, bo u nas to marny wybór w dzieciowych markach:wściekła/y:
Aylin - ja wolę jednak coś zobaczyć zanim kupię, ale nie powiem z alledrogo tez korzystam i ze sklepów internetowych również.
Iwon - czy "czochranie" było przyjemne?????:-D

kuna ale jestem zła, poszłam sobie zrobić brwi i dupa jasna, moja skóra jest jakaś durna w ogóle nie chce łapać henny i to już mi dziewczyna taką mocną nałożyła że masakra, mówi że nikomu tej nie nakłada bo ona prawie jak makijaż permanentny

asik ja też siedzę z mała w domu bo mi się nie opłaca wracać, z MOPS-U dostaję 477 zł, a jak bym pracowała to też by mi tyle zostało po opłaceniu niańki

reklama
Do góry