reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

zaza bo tym facetom to się wydaje że my nic nie robimy w domu tylko się z dzieckiem bawimy !!!!!

josie a co do słodkiego to ja staram się jej nic nie dawać ale czasami gdzieś w gościach złapie biszkopta, ciasto drożdżowe lub babkę, z przykrywaniem małej mam to samo dopiero przykrywam ją jak wstaję w nocy ale i tak zaraz się rozkopuje, czasami wstaje rano zimna jak nie wiem co, ale jej tatuś też śpi bez przykrycia także ma to po nim

reklama
Witam :) my dziś dzień zalatany matka szukała sobie coś na wesele które już jest za dwa tygodnie, ale co może kupić z taką wagą:no::no::no: potem kawka u sowy koleżanką (bez ciastka) choć kusiły, a na koniec wizyta u pradziadków Antka- nie wiem czy Wam pisałam, ale nie lubię swojego dziadka:zawstydzona/y::dry:.

Myślę też w co Antka ubrac na to wesele hmm póki co mamy kapelusz słomkowy :D i babcia dziś mu kupiła trampki w zara.

Zazdroszcze Wam tych wakacji :baffled:ja o swoich zapomniałam juz:nerd: ale się cieszę, bo na początku sierpnia przyjedzie do mnie przyjaciółka zza lublina :) mam zaproszenie na długi weekend sierpniowy do Gdańska też, ale nie wiem czy nowu w taką daleką podróz pchać się Antkiem.

No i taka mądra jestem, ze 30min czytałam zaległości, a o multi-cytatach zapomniałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Aga a ta przyjaciołka to dokłądnie skąd???? Tak z ciekawości pytam, bo ja też zza Lublina.:-)

Marta - trochę długo ta biegunka trwa. Ja bym poszła jeszcze raz do lekarza. Oprócz leków to dieta - najlepiej bezmleczna, wiem,ż etrudne u takiego malucha, ale przynajmniej ograniczyć. U nas kiedyś pomogło. Dziewczyny kiedyś stosowały jakiś sok marchwiowy z Hippa -ORS Coś tam - chyba

Aga, ją miałam 2 tygodnie temu wesele, a miesiąc przed weselem zamówiłam sobie sukienkę przez internet. Przyszła, chciałam ją założyć i się okazało, że jest za mała! ta sukienka tak mi się podobała, że stwierdziłam, że ją do niej schudne i ją zaloze! mój mąż się że mnie śmiał i twierdził, że za nic nie schudne tyle.( tak w ogóle to w ciąży przytylam 30 kg., z czego 15 mi zostawalo po porodzie). A ją byłam uparta jak osioł i co?! dzień przed weselem poprosiłam mojego męża żeby mi pomógł zapiac tą sukienkę. On oczywiście już się śmiał, jakie było jego zdziwienie kiedy nie dość, że zapiol ją bez problemu, to jeszcze miałam w niej luz. Schudlam 10 kg. w miesiąc. Jak się chcę to się da radę.
A na weselu byliśmy bez małej, została z moją mamą. Bałam się, że ludzie ją startują :D

Byłam z nią u lekarza 2 dni temu :( pójdę chyba z nowu. Marchwianke z ryżem jej daje, jagody, kleiki, pieczone jabłka i nic nie pomaga, boję się że w szpitalu wyladujemy ....

Marta witaj :) Z biegunka nie pomoge, ale na odparzenia u nas sprawdzila sie zwykla kartoflanka.

Aga nie zalamuj sie. Mam wrazenie, ze zbyt surowo sie oceniasz. Dziewczyny, ktore Cie widzialy na pewno potwierdza :)

Mloda K super wiesci z Grubciem. Oby jak najszybciej wyzdrowial.

Alijenka fajno, ze noc przespana. Wiecej takich !

Josie ja raczej nie daje slodyczy, bo pozniej jest problem z "normalnym" jedzeniem. Moj L za to daje wszystko co sam je - po kawaleczku. Oczywiscie prosby nie dzialaja - to nie on sie pozniej gimnastykuje z obiadem :dry:

Kasiek musicie przygarnac malenstwo - zostaliscie wybrani ;)

Zaza nasze obowiazki zawsze sa latwiejsze i w ogole to malo robimy, a faceci sie poswiecaja :/

Iwon spoznione zyczenia dla Starszaka. Buzki od ciotki :)

Najadlam sie wstydu wczoraj przez mojego dziecia. Jako, ze robil awanture przed wyjsciem do sklepu i nie moglam zalozyc butow nawet, to dalam mu portfel do potrzymania. Spakowalismy sie, poszlismy do marketu (ok 30 min w jedna strone), zrobilam zakupy, poszlam do kasy, spakowalam zakupsy, patrze do portfela - nie ma karty :szok: Zimny pot mnie oblal - mowie uduuuusze. Przeprosilam, poprosilam o przetrzymanie w punkcie obslugi i zapitalalam po karte zalana potem. Byla na podlodze :/ Takim sposobem 6 km spaceru zaliczone.

Do nas w końcu ciepełko zawitało... huraaaa.
Masakra ile Wy produkujecie.. a ja tylko na chwilkę zajrzałam więc wszystkim nie odp

asik współczuję! Mojej znajomej dziecko też urodziło się z rozszczepem wargi (co najlepsze jej lekarz nie wyrył tego za czasów ciąży na badaniu usg 3D:wściekła/y:). Nie znam się na tym, ale wydaje mi się im szybciej tym lepiej - powinnaś z tym odwołaniem operacji zrobić szum medialny, bo to niebywałe! Żeby dzieć się męczył, bo oni nie mają kasy a co miesiąc ściągają z nas grubą sumę:angry:
mi również na usg nic nie wykazało

Witam. Mam na imie Marta i jestem mama 13-miesiecznej Dominiki. Czy moglabym sie do was przylaczyc? :)
witaj

asik - zaraz Ci wysle priva w sprawie rozszczepu
wielkie dzięki
Asik - a gdzie miała być operacja? Moja koleżanka ma córeczkę z maja zeszłego roku i mimo iż mają blisko do Zabrza, to ona robiła operację w IMiD w Warszawie i pięknie jej zrobili. i nie odwołali operacji. Ale ona miała operację zszycia podniebienia i dziąsełka, teraz czeka ją przeszczep kości z korekcją noska i to wszystko. Chyba, że potrzebna będzie operacja zszycia przetoki, która się zrobiła. Może warto by było do nich zadzwonić do IMiDu i porozmawiać?? A specjaliści są tam naprawdę dobrzy.

No właśnie mieliśmy mieć w IMiD w W-wie.
Asik - współczuje odwołanej operacji. Rozczep to jednak poważna sprawa, powinni jak najszybciej Oliwcie zoperować.

Nasuwa się pytanie :dlaczego płacąc składki musimy płacić za badania??? Dlaczego nie robią ich przed operacją w szpitalu??:wściekła/y::wściekła/y:
(przed zabiegiem na migdałka Adriana też musiałam zrobić badania na swój koszt:angry:)

Oczywiście klinika/szpital powinien wykonać wszystkie badania potrzebne do operacji ale, że toną w długach obarczają tym pacjentów.. Dzwoniłam nawet do
nfz-u i co usłyszałam? Może iść pani do sądu...

Sunshine zobaczysz, dzieciaki zajmą się sobą a Wy odpoczniecie
Młodak super, że z Grubciem lepiej

Oliwia z braciszkiem IMG_1826.jpg

Załączniki

• IMG_1826.jpg
    IMG_1826.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
Cześć lasencje :)

wczoraj napisałam nieskładnie. Ale mniej wiecej jest tak ze jezeli ktoś ma głowe na karku i wygra duza kase to potrafi sobie z nia poradzić. Mamy takie przypadki ze ludzie pospłacali kredyty, kupili samochody a reszte zainwestowali. Ale sa i tacy którzy wygrali, stracili wszystko to co wygrali a nawet wiecej i graja nadal z postanowieniem ze nastepnym razem tak nie bedzie.

MOja przykryć sie za nic nie da - to boli. Wiec spi odkryta i już. Ubieram cieplej i tyle.

W sprawie słodyczy - czasem herbatniki je. Daje zwykłe. Jak my jemy lody to też troszeczkę dostaje. A tak na codzień to raczej owoce, serki z owocami czasem jogurt z musem słoiczkowym. A i kupuje jej te wyciskane z tubki. Masakrycznie to słodkie wiec po tym juz nie chce nic :)
Moja woli i tak rzeczy słone, winne. Ostatnio pokochała piwo. Dopadła puszkę stojącą na stoliku, zanim ja dopadłam to łyczka wypiła - wrzask jak zabrałam był masakryczny.... i co bawarie 0.0 mam jej kupowac???????? Albo do belgii sie przeprowadzić - tam dzieciaczką daja....

Dziewczyny, mam teraz problem ze swoją córka. Od tygodnia ma biegunkę, co najgorsze, zamiast się polepszyć to ciągle jest tak samo. :( byłam z nią u lekarza, 2 razy. Ostatnio w niedzielę, powiedział żeby dawać smecte i dicoflor i czekać, bo powinno przejść, a jeśli nie przejdzie w ciągu najbliższych dni to czeka nas szpital. Do tego zrobiły jej się straszne odparzenia. Nie wiem czy od biegunki czy od zmiany pampersów. Czy którejś dzieciaczek też miał takie biegunki? co mu pomogło? proszę o jakieś rady, bo pół internetu przekopalam i wszystkie metody zastosowałam, a biegunka jak była, tak jest ....
ORS 2000 Hippa - do kupienia w aptece, marchwianka, ryż, herbatniki, czekolada.

Byłam z nią u lekarza 2 dni temu :( pójdę chyba z nowu. Marchwianke z ryżem jej daje, jagody, kleiki, pieczone jabłka i nic nie pomaga, boję się że w szpitalu wyladujemy ....

jaki kleik dajesz?? którys wpływa rozluźniająco, tak samo zresztą jak jabłka. A zamiast jagód ugotuj jej kompot na suszonych z apteki czy sklepu zielarskiego. Nie wiem jaka to róznica ale te działają bardziej "zestalająco"

Sunshine - spacerek to samo zdrowie:-D;-), a wstydu to ja się najadłam ostatnio jak byłam na spacerze z chłopakami. Adi jak zwykle nie bardzo się mnie słuchal, ja szłam swoimm tempem,a on zaczął majstrować coś przy drzewie, i oczywiście nie miał zamiaru się stamtąd ruszyć, więc ja wracam do niego. A on na to na cały głos : Mamo nie mow do mnie dupku, dlaczgo mówisz na mnie dupku ??? Akurat przechodziła obok jakaś rodzina, ja zrobiłąm się czerwona, ciekawe co sobie pomyśleli - to dopiero wstyd:szok::zawstydzona/y:
A wczoraj rano jak krzyknęłam na niego powiedział: Powiedziałem Pani Asi,że mnie bijesz i ciągniesz za włosy. Pani Asia poskarży na ciebie :zawstydzona/y: Cwaniak jeden:-D

Asik Oliwcia ładniutka - a oczy?????? coś w nich jest:-) Damianek jak teraz wygląda??
A dzwoniłaś po tym jak odwołali operację???? Niech oddają kasę - złodzieje.:angry:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry