reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Andzia nie denerwuj mnie :-D Ja sie wcale nie śmieje :-D Tzn.moze trochę ;-) Czekam aż Wojtek sie obudzi i idziemy na spacer, tylko zastanawiam sie czy jeszcze nie za gorąco, moze pózniej ?! Ale Kuba sie nudzi, basen rozłożony w ogrodzie a On marudzi :szok: Nie wiem co sie mu dzisiaj dzieje...

reklama
Hej dziewczynki,

czytam Was codziennie i strasznie się cieszę z postępów rozwojowych naszych szkrabów :-) Wszystkim szczerze gratuluję nowych umiejętności!!!!!

Nie jestem w stanie odpisać każdej z osobna, ale baaaaaardzo dziękuję za trzymanie kciuków za mojego Grubcia. Jest światełko w tunelu. Został wreszcie prawidłowo zdiagnozowany i poprawa w zdrowiu znaczna. Już nie ma kroplówek, je i pije samodzielnie. Już nawet wygrzewa się na słoneczku przy drzwiach tarasowych, więc ewidentnie idzie ku dobremu.

U Szymka zasób słów bez zmian - mama, tata, dada, papa, kakun (cokolwiek to oznacza), ale jakoś mniej gada. Teraz jak coś chce to wyciąga rączkę i jęczy.....Szczerze to trochę wkurzające jest, ale co począć jak chłopak ewidentnie woli rozwijać się ruchowo niż słownie :-D

To tyle na teraz bo się obudził więc pewno głodny jest.

jak nic nie pisały to teraz lawina postów!:D

Polka śpi już ponad 2,5godz.:D

andzia byłam dwukrotnie w Lido di Spina w sezonie. Plaża giga szeroka i najpierw boiska do siatkówki, potem leżaki, a potem ludzie na ręcznikach itp. 80% leżaków było zawsze pustych, a dzikich tłumów nigdy nie było. Pewnie zależy od konkretnego miejsca w danej miejscowości. Dla przykładu jak zobaczyłam co się dzieje na plaży w Ustce to nigdy więcej (nie ma nawet jak przejść):D Bibione podałam dla przykładu, bo bliziutko, ale nigdy nie byłam. Jak chcesz spokój to dawaj z nami w maju do Toskanii:)))

asik współczuję! Mojej znajomej dziecko też urodziło się z rozszczepem wargi (co najlepsze jej lekarz nie wyrył tego za czasów ciąży na badaniu usg 3D:wściekła/y:). Nie znam się na tym, ale wydaje mi się im szybciej tym lepiej - powinnaś z tym odwołaniem operacji zrobić szum medialny, bo to niebywałe! Żeby dzieć się męczył, bo oni nie mają kasy a co miesiąc ściągają z nas grubą sumę:angry:

Ostatnia edycja:
Siedzę jeszcze w pracy :dry: Tak to jest przed urlopem, ale to moja decyzja, bo wolę sobie na spokojnie popracować teraz, niż zasuwać na speedzie przez 8 godzin.

M. i tak musi jeszcze zrobić zakupy, zabrał dzieciaki, więc nadrobię zaległości.

Aylin a czemu zaczyna się problem, jak wygrywają ludzie którym się nie przelewa? :blink:

Sunshine, Zaza ale macie fajnie, że Wasze dzieci takie towarzyskie :-) Mój w sumie też chyba lubi ludzi, ale w pewnym momencie dopada go zmęczenie i zaczyna marudzić.

Andzia kontrola dzisiaj ok, to znaczy żadnych pytań nie było, siedzieli sobie cichutko w dokumentach. Ale zapowiedzieli, że jutro będą nas czochrać ;-) Do środy mają skończyć, oby :)

Polaa wow, Hiszpania, super! :-)

Młodak ludzie kochani, zaczęłam czytać Twojego posta o grubciu i myślałam w pierwszej chwili, że piszesz o Szymku! :szok::sorry2: Aż mi się gorąco zrobiło, że coś się stało i że o tym nie wiedziałam :sorry2: Uff, że to "tylko" zwierzak ;) Dobrze, że już lepiej :)

Uciekam pracować...

alez wzrosla produkcja

dziec mnie dzisiaj zaskoczyl ... chyba przerzucamy sie na pojedyncza drzemke, bo nie chcial za chiny zasnac z ranca ... dopiero zasnal o 11 na 3 godziny az w szoku bylam ... ale jes strasznie wymagajacy jeczacy ... dobrze ze spalam z nim bo bym dzisiaj nie uciagnela ..

buziole dla Was. :* i dziekuje za odpowiedzi

asik moja koleżanka we wrześniu tamtego roku urodziła synka z rozszczepem wargi i podniebienia i już jest po jednej operacji za którą zapłacili 12 tys zapisała się do fundacji i znajomi z podatku wpłacali pieniądze, teraz czeka go tylko jeszcze jedna operacja właśnie przeszczep czegoś nie wiem dokładnie bo się w temat nie zagłębiałam, aby móc później zęby wstawić

kasiek rozszczep wargi to mały pikuś w porównaniu z tym jak masz jeszcze rozszczep podniebienia to dopiero katorga z jedzeniem dziecka i oddychaniem aaaaa w ogóle, wiem jak moja koleżanka się namęczyła jak mały był noworodkiem, on nie umiał ssać bo jak ma ssać jak nie ma podniebienia, co ona łez wylała to masakra

Ostatnia edycja:
reklama
Asik - a gdzie miała być operacja? Moja koleżanka ma córeczkę z maja zeszłego roku i mimo iż mają blisko do Zabrza, to ona robiła operację w IMiD w Warszawie i pięknie jej zrobili. i nie odwołali operacji. Ale ona miała operację zszycia podniebienia i dziąsełka, teraz czeka ją przeszczep kości z korekcją noska i to wszystko. Chyba, że potrzebna będzie operacja zszycia przetoki, która się zrobiła. Może warto by było do nich zadzwonić do IMiDu i porozmawiać?? A specjaliści są tam naprawdę dobrzy.

Do góry