reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

claudette moja non stop brudna, a o buzi już nie wspomnę !!!! jak je chrupka w trakcie spaceru to nigdy jej buzi nie wycieram i zawsze taka oklejona :eek::eek::-D:-D, nie mam niestety satysfakcji z jej przebierania a tym bardziej ona bo tego nie lubi, a ja jej też nie lubię ubierać

Aylin no bym chciała nową pralkę ale jakoś ta stara się nie chce zepsuć :-:)-:)-(, a nie wiem jakby było z podłączeniem nowej pralki, mam już zmywarkę która stoi u K rodziców i czeka na remont domu tylko ciekawe czy jak ten remont zrobimy to ta zmywarka nie będzie już stara na to aby ją podłączyć, Mój K twierdzi że nie ma sensu jej teraz podłączać bo bym musiała nosić brudne garnki na dół do kuchni

kasiek a może Pola przejdzie bezboleśnie dalsze ząbkowanie nigdy nie wiadomo :sorry:, nie ma co się martwić na zapas

Aga nie znam się na tych lekach :(

reklama
Niespodzianka zapomniałam Ci odpisać bo pytałas czy mamy polski chleb w Asdzie, nie chyba nie, inne rzeczy są i kupujemy ale polski chleb w polskim sklepie :tak: I jesteśmy zadowoleni.

alijenka, claudette moj to taki brudasek, ze brak słów. Kuba jak miał brudna buzke po jedzeniu mając trochę ponad rok to kazał sobie wycierac, widać ze mu przeszkadzało, nie mowil a pokazywał :) ręce to samo, do dzisiaj sie na spokojnie nie pobawi w piaskownicy bo trzeba co po chwile ręce wycierac a jak sie przewróci na spacerze to trzeba wracać i sie przebierać bo brudne spodnie :-D Az do przesady. Za to Wojtek za przeproszeniem wzialby gowno do ręki i sie bawił w najlepsze, a jak mu buziaka wycieram to sie denerwuje jak nie wiem.
No ale mówią, ze brudne dzieci to szczęśliwe dzieci :-) Wcześniej co po chwile Go przebieralam a teraz olewam to trochę, zwłaszcza jak w domu siedzimy w taka pogodę, bluzka z ciastka ale co tam.

claudette no to wspolczuje takiej pogody, u nas teraz nie pada od dwóch godzin i dość ciepło wiec chociaż tyle

Nikolka wszystkiego naj naj najlepszego

Aga
używalam hascoseptu, ale lepszy jest Argentin t, i ma lepszy smak.

Moje dziecko tez coraz częściej chodzi brudne:zawstydzona/y:
Potrafi zawołać wszystkich z otoczenie: mama, tata, dziadzia, baba, Ada(Adrian), Aba (Gabi) i bach bach (pilka), brumbrum (samochód), aTy Ty - jak sie wyg lupiamy, nie nie -jak grozi plauszkiem no i dużo przypadkowych słów:-)
Próbuje go nie porównywać do Adriana , który zaczął wcześnie mówić(jak miał 1,5 roku to można było z nim już nieźle podyskutować). Ale z drugiej strony jest sparwniejszy manualnie - układanie wież a klocków i sortery nie stwarzają mu problemów

Dziewczyny czy dawała któraś HASCOSEPT maluchowi juz?

nie dawałam

co do rysowania to my mamy taką książeczkę Wesołe podwórko. Flamaster wodny - Opracowanie zbiorowe za 22,99 zł | Książki empik.com z mazakiem wodnym i tam jest wiele zwierzątek, które można kolorować nim i to po kilku sekundach znika, mała sobie tam coś bazgroli a i tak pokolorowane zawsze ładnie :-D nawet mój mąż koloruje w wolnych chwilach :-D:-D

Wczoraj się L. przewróciła i uderzyła w czoło i już chciała płakać ale tatuś zadał jej pytania 'Gdzie Lenka zrobiła ała', a ta pyk paluchem na czoło i 'tututu' i płaczu uniknęliśmy, ale za to potem cały czas chodziła i pukała się w czoło :-D

fajna ta książeczka.
To musiało genialnie wyglądać, jak pukała się w czoło :-)
Lenka dziś kończy roczek??

Moja G już śpi:-) opuściła drugą drzemkę, więc padła od razu!

No i w końcu zapisałam się na basen :-D:-D dwa razy w tygodniu na 7.30 :-D

Boszeeee Muńka na 7,30 ??????????? Oszalałaś ?????

A ja znów sama, od początku tygodnia mój K ciągle tylko Chorwacja, Niemcy, Chorwacja, jestem już dziś na skraju psychiki, mała od rana miała maruda na maksa, a do tego się coś mi z autem stało akurat jak nie ma K :-:)-:)-:)-(, do tego mam @@@@ już chyba z 9 dzień ehhhhhhhhhhh poprostu pięknie !!!!!!!!!!!!! nic dodać nic ująć !!!! a miał być taki fajny weekend mój K miał mieć wolne

Lenka wszystkiego najlepszego !!!!!!

Wskoczył kotek na ławeczkę,
zdmuchnął na torcie jedną świeczkę,
i zamiauczał pięknie miał.
Teraz pobiegł bez miauczenia
żeby złożyć Ci życzenia!!!

myszka-minnie-na-roczek-lenki.jpg

Ostatnia edycja:
Agaundpestka Pola stosowała hascosept w atomizerze:) Dostałam tantum verde, ale hascosept było po pierwsze tańsze, a po drugie Pani w aptece powiedziała, że dla dzieci lepsze:) Kuzynka również stosowała u swojego 9 mies. dziecia.

Alijenka tulę! Dasz radę, musimy się spotkać na ploty:)

Ostatnia edycja:
Boszeeee Muńka na 7,30 ??????????? Oszalałaś ?????

A ja znów sama, od początku tygodnia mój K ciągle tylko Chorwacja, Niemcy, Chorwacja, jestem już dziś na skraju psychiki, mała od rana miała maruda na maksa, a do tego się coś mi z autem stało akurat jak nie ma K :-:)-:)-:)-(, do tego mam @@@@ już chyba z 9 dzień ehhhhhhhhhhh poprostu pięknie !!!!!!!!!!!!! nic dodać nic ująć !!!! a miał być taki fajny weekend mój K miał mieć wolne

oj współczuję... tulę mocno!!

No chyba oszalałam :-) ale wiem, że wieczorem ciężko by mi było ruszyć tyłek, a tak to ruszę cztery litery, wbiję się w dresik i z buta na basen, bo mam rzut beretem. Mój Sz przeważnie jeździ na 9.00 do pracy, więc zostanie z Gabi. Myślę, że po takim poranku będzie fajny dzień :-D

Lecę na filmik i gorącą szarlotkę z lodami i bitą śmietaną :-D to tak przed poniedziałkowym basenem ;-)

Czy Wasze dzieciaczki (te chodzące, ale jeszcze trzymane za rączki) chcą tylko chodzić i chodzić???? Moja G już nie ma radochy z placu zabaw, ciągle chce chodzić, a ja po jakimś czasie wymiękam. A jak biorę ją na ręce to ryk!!!

Ostatnia edycja:
kasiek no musimy się spotkać tylko teraz Antoś chorowity, a nie wiem jak Bartuś czy też nie łapie coś albo coś źle przeczytałam na fejsie

Muńka to masz dobrze, jakbym miała basen rzut beretem też bym pewnie częściej latała na niego :-):-):-), a tak to pakowanie w auto i tego wszystkiego do auta i rozpakowywanie to masakra, jeszcze teraz spoko bo ciepło ale zimą to gehenna choć ja i tak lubię to bo chociaż mam jedyną rozrywkę
a za tą szarlotkę to cię z piór obskubię !!!!!!!!!!!!!

wcinam bułkę z masłem i zapijam piwem hmmmmmmmmm fajne połączenie jak w żulowskim domu :szok::szok:

Chyba nam się suwaczek zepsuł, bo Lenka miała 20stego roczek.. Mhm.. A co tam, niech ją odmłodzi trochę :-D

Muńka fajnie masz z tym basenem, sama chętnie bym się wybrała, ale motywacji brak.. :confused2:

alijenka Ty to biedna jesteś z tymi wyjazdami K. podziwiam Cię..

reklama
claudette tak właśnie myślałam że Lenka już miała urodziny coś mi tu nie pasiło ale co tam nie zaszkodzi więcej życzeń :-):-)

no a z wyjazdami K mam dość no ale co ja mogę !!!! on się mnie pyta co robić czy jechać czy nie ale i tak zawsze mu pozostawiam tą decyzję bo to jego praca a nie moja i dodatkowe pieniądze

Ostatnia edycja:
Do góry