reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
hej,
Lasencje spróbujcie z widelczykiem plastikowym. Polka zawsze sobie coś tam nabije (mięsko, warzywo, owoc) i wsadzi do buzi. Z łyżki spada, a z widelca nie i jaka zabawa przy nabijaniu. Mam widelczyk Disney i jest bardzo bezpieczny:)

nie, widelec nie podchodzi. Ma byc łyżka i już. I to nie plastikowa tylko metalowa. Upodobania dziecię ma od małego

Aylin u mnie z karmieniem tak samo ja muszę jej dać osobną łyżeczkę i sama je, oczywiście nerwów mnie to kosztuje masę bo wszystko łącznie z nią jest brudne :crazy::crazy::crazy::crazy:

dlatego ciuszków mam duzo - z Taniego Armaniego i mnie nie rusza juz ze 4 razy dziennie jest przebierana. A do odplamiania mydełko galasowe i luz :)

A i moja nie gada - mama i tata. Tyle

Ja wiedzialam, ze jak pojde, to sie rozgadacie :p

Dzieciaki robia postepy! Gratuluje :)

Tomcio zaczal ostatnio gadac na potege, ale jest to raczej zbitek niezrozumialych sylab. Intonujac odpowiednio zadaje mi pytanie, a ja za chusteczke nie wiem co mu odpowiedziec :-D Poza tym zaczal sie interesowac kolkami na patyku i jakos tam probuje je wsadzac, ale do Gochy MsMickey mu daleko ;) (widac Gosie to madre dziewczynki :-p). Cieszy mnie, ze w ogole zaczal sie interesowac czyms innym niz bieganie, bo od 10 miesiaca skupiony tylko na ruchu. Wlasnie mi przyciagnal stary fotelik samochodowy z przedpokoju :eek:

Aylin ja też mam ciuszków dużo ale ja to bym musiała ją chyba z 10 razy przebierać w ciągu dnia !!!!!!!!!!!!! a prawdę mówiąc nie chce mi się ciągle tego prania robić i tak codziennie pralka lub dwie już są :-:)-:)-(

Niespodzianka - bez wątpienia :-):-):-)

Wracając do chwalenia się dzidziem to G wczoraj popełniła swoje pierwsze dzieło malarskie... na kartce, kredka w ręku, reakcja na ślad kredki i jest :-) chyba zachowam na pamiątkę;-)

G mówi trochę więcej niż napisałam tzn baba itp było już dawno ale przestała używać. Teraz wolność dźwięków;-) na psa jest u!u! (hau hau) a gdy zapytam się, gdzie jest tata, malpka, książka czy co tam to zlokalizuje. Ostatnio powiedziałam: poloz Gosiu tą butelkę na parapet (siedzialysmy na kanapie obok( i położyła:-):-):-)

Jednak spokojnie mogę być tą mamą, która non stop opowiada o swoim dziecku;-)

Munka jasne tylko się wychorujemy bo ja też katar... buuuu

Dziś na 15.40 do pediatry. I wyniki moczu do odebrania. No ciekawe...

Alijenka, Mlodak - może dzwonią po taksówkę?:p

Ostatnia edycja:
Polka dziś zrobiła niespodziankę i wstała punkt 9.00:) Wczoraj miała wieczór pełen wrażeń więc może dlatego.

Alijenka ale ja ci zazdroszczę tego uzębienia, jeszcze tyle zębów i nieprzespanych nocy przede mną:/

Zdrówka dla wszystkich chorujących i gratki dla tych robiących piękne postępy!

Dziewczyny super zdolne dziecieki macie.
Zaczne zaraz sie dołować (tylko skończe podział planu na kolejny kwartał, ale mnie dzis excel i SAP nienawidzi wiec do 14 mi zejdzie....) bo moja ani nie gada, ani nie rysuje...

Aylin ja też mam ciuszków dużo ale ja to bym musiała ją chyba z 10 razy przebierać w ciągu dnia !!!!!!!!!!!!! a prawdę mówiąc nie chce mi się ciągle tego prania robić i tak codziennie pralka lub dwie już są :-:)-:)-(

kup pralke z wiekszym bębnem :) ja nastawiam tak ok 5 x w tyg. Chyba ze przez tydzień nie piore to wtedy dopycham na maksa i piore codziennie :)

Witajcie,

rozgadane macie dzieciaczki :tak: Moj mało mowi ale jakoś specjalnie sie tym nie martwię, przeciez jeszcze ma czas i pózniej bede chciała, zeby tak duzo nie mowil :-D

Aga i jak Antos? Zdrowka, ja nie podawałam.
claudette ale słodkie z tymi japonkami musi to być :)
Alijenka wow ile Nataszka ma juz zabkow :-) Super.
zaza udanych chrzcin zycze, a myślałam ze to moj Wojtus był jako ostatni.
MsMickey zdrowka :tak: Twoja Gosia dobralaby sie z moim Wojtkiem, który kocha tańczyć :-D

U nas pogoda paskudna, pada od rana niestety ale weekend ma być podobno ładny i tego sie trzymam :-)

reklama
co do rysowania to my mamy taką książeczkę Wesołe podwórko. Flamaster wodny - Opracowanie zbiorowe za 22,99 zł | Książki empik.com z mazakiem wodnym i tam jest wiele zwierzątek, które można kolorować nim i to po kilku sekundach znika, mała sobie tam coś bazgroli a i tak pokolorowane zawsze ładnie :-D nawet mój mąż koloruje w wolnych chwilach :-D:-D

U nas kolejna czwórka się pojawiła, jeszcze tylko jedna :-D

Pola możemy sobie podać rękę z tą pogodą, u nas też od kilku dni fatalnie, czekam na jakieś słoneczko :sorry:

MsMickey zdróweczka dla Was!

alijenka ja tam też przebieram non stop Lenkę i piorę non stop, ale co tam, skoro ma mieć z tego frajdę.. Często też lata ubrudzona i też przymykam oko na to, dzieciństwo ma się w końcu tylko raz.. ;-)

kasiek ależ zazdroszczę pospania do 9! nie pamiętam kiedy ostatnio wstałam o takiej kosmicznej porze :sorry:

młodak tulasy na poprawę humoru!

Muńka ale słodko z tym zdjęciem!
zaza Lenka najbardziej lubi pokazywać gdzie jest Lenka :-D, mamy też nie chce pokazywać, tylko zarzuci okiem na mnie jak ktoś ją spyta, albo pokaże na siebie :-D

Wczoraj się L. przewróciła i uderzyła w czoło i już chciała płakać ale tatuś zadał jej pytania 'Gdzie Lenka zrobiła ała', a ta pyk paluchem na czoło i 'tututu' i płaczu uniknęliśmy, ale za to potem cały czas chodziła i pukała się w czoło :-D

Do góry