reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kasiekz Max to jest chłopiec ktorym się opiekowałam od 9miesiąca do prawie 8lat i to nie parę godzin dziennie, czasami byłam z nim sama 2tyg (rodzice pracowali w rozjazdach) był dla mnie jak syn i do dziś jak o nim myślę to :-:)-:)-:)-( więc jak sobie myślę, ze mają mi go przywieść to mi się serce raduje!! Od poniedziałku dorywczo tzn. 2-3razy w tyg. pilnuję prawie 2letniej Mai.

reklama
aronia dokładnie każdy ma swoje zdanie i już i szanujemy Twoje, ale ja nie wierzę w to że ta niepełnosprawność jest udowodniona od szczepionki za tym idą różne procedury, a przede wszystkim wielka afera w sanepidzie bo każdy taki przypadek trzeba zgłosić, chciałabym zobaczyć papiery dotyczące tego że to od szczepienia no ale w sumie masz rację nie ma co drążyć tematu :-:)-:)-:)-(

Aga a Ty jak zwykle prasownie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

katrina masz rację kiedyś mało co się móiło o wszystkim

kasiek ale tam nie ma żadnych kulek za 36 zł :-(

alijenka pomyłka, nie 36zł, a 35zł (34.88) i odbierałam w Dzierżoniowie (M był przy okazji). Inaczej możesz kupić z przesyłką za ok. 45zł na innych aukcjach.

agaundpestka rozumiem, też opiekowałam się dzieckiem - dziewczynką w USA i byłyśmy do siebie na maxa przywiązane:) Teraz ma 11 lat i pisze do mnie listy!:)

edit...ale świeci tu pustkami!!!

aronia znowu gadasz głupoty! Po to jest to forum, aby wyrażać swoje opinie na dany temat i przedstawiać swój punkt widzenia, a czasami zasięgnąć porady innych mam:) ty uważasz tak, kto inny inaczej i jest OK. No więc nigdzie nie uciekaj!

Ostatnia edycja:
Kasiek o kurde, oby Pola nie zalapala paskudztwa.

Alijenka jak niunia po poludniu?

Sunshine wspolczuje zeba :( Pamietaj (sama pisalas) paracetamol dobry na wszystko.

Aga fajnie by bylo jakby Ci Maxa na tydzien zostawili. Tesknota musi byc ogromna.

Aronia to, ze masz inne poglady nie znaczy, ze musisz znikac z forum. Ty przedstawilas swoje zdanie, dziewczyny swoje i git ;) Jestesmy grupka roznych osob i trudno oczekiwac abysmy w kazdej kwestii potakiwaly sobie nawzajem .

Josie pomysl o blogim relaksie nad morzem a wszelkie stresy Cie opuszcza ;P

tragiczny dzień za mną, aż szkoda gadać, tak mam dość tego dnia:dry: teraz pocieszam się pijąc piwko na balkonie

zapomniałam dać znać, że przetestowałam te pieluchomajtki z pampersa i jestem bardzo zadowolona, Serdżik chyba poczuł, że ma coś innego na tyłku, bo był strasznie zaciekawiony :)

zaza dziękuję za pocieszenie :szok::szok::szok::szok::szok::szok: i za sekret :-p:-p:-p:-p:-p
;-)

rany laski ja nie nadrobie bo od rana pakuje nas nad morze, kupuje rower, przyjmuje kolezanke i wszystko na raz!!! glowa mala!!!
i tak ci zazdroszczę, bo u mnie zawrót głowy, a do urlopu daleko...

Witam, przepraszam, ze mnie mało i nie odpisuję każdemu, ale walczę nadal z praniem, a i sterta do prasowania już mnie zasypuje:szok: do tego przygotowania do sobotniej imprezki, chodzące dziecie :D i mogłabym tak wymieniać :D
Po 16tej przychodzi do mnie matka z 2letnią (chyba) córeczką która szuka niani na parę godzin, generalnie już chce mnie tylko ja mam zobaczyć czy sobie z 2poradzę :)

Do tego nie pisałam Wam chyba, ze dzwonił do mnie Max :) tzn. do Antka na urodziny :p jak mu podziękowałam , ze pamiętał to powiedział " niestety przykro mi, ale niestety tata musiał mi przypomnieć" :p i co spytałam czy chce do mnie przyjechać powiedział, ze tak i jak może to na tydzień :) więc zobaczymy czy mi go przywiozą.
powodzenia z Mają i trzymam kciuki za przyjazd Maxa!

edit....aaaaa sąsiadki dzieci mają szkarlatynę!!! Była z jedną we wt u lekarza, że wysypana, lekarz zerknął i powiedział, że to alergia pokarmowa, więc Polka bawiła się z nią w piaskownicy! Wczoraj wysypało drugą i poszła dziś do innego lekarza, który orzekł szkarlatynę, bo węzły powiększone, język malinowy z białym nalotem i wysypka (wygląda jak przy skazie, multum drobniutkich krostek na rękach, klatce i plecach) i zero gorączki! Zawału dostane zaraz:///
nieciekawie :( oby Pola się nie zaraziła...

Ja też uważam, że autyzm nie bierze się od szczepionki, z tym się rodzi: Autyzm - Przyczyny wystąpienia autyzmu.

Kiedyś się o pewnych rzeczach nie mówiło lub nie były nazwane, ale tez były. Kiedyś dziecko jak było bardzo niegrzeczne, mówiło się łobuz, teraz ma ADHD, kiedyś nauczyciele mówili na nieuka matołek, teraz ma dysleksje, dysortografie, itd.
Chorzy na autyzm sa od dawna, to nie jest nowa choroba, tylko nie mówiło sie o tym i nie było ich aż tylu - myślę, że bardzo dużo role odgrywa tu wiek rodziców, a średnia wieku jest coraz wyższa (i kto to pisze). Niestety ma to lub może to mieć wpływ na rozwój dziecka jeszcze w okresie płodowym i później.
bardzo ładnie napisane :)

Boli mnie ząb....................... :-(
współczuję

Zaza wspolczuje dnia. Ja porzucilam diete na dzis i jem kanapki z szynka i majonezem (jakie to wykwintne) popijajac winem* . Wszystko w ramach odstresowania

* kiedy imprezka na forum?

Aronia każda z nas ma swoje poglądy i ma do nich prawo. Ty również, nikt Tobie tego prawa nie zabiera. A jesteśmy tu aby ze sobą tu na forum rozmawiać a nie przekonywać do swojego zdania. Moim zdaniem problem jest w tym, że sobie zalozylaś to iż na pewno bedziemy chciały Ciebie wykluczyc za odmienne poglądy. Nic bardziej mylnego. Szanujemy zdanie innych.

Katrina pięknie napisalas.

Sunshine dentysta wzywa!!!!

Josie ale zazdroszczę wyjazdu.

Aga to super ze udało sie z ta opieka. No i żeby Max przyjechal życzę.

Zaza współczuje dnia.

Moja kolezanka wlasnie wyslals mi mms ze zdjęciem maluszka dziś urodzonego. Aoe sie ciesze, jakby to mój własny byl :)

Ja tylko na chwilke bo komp zajęty. Nie mam siły juz do tego mojego robaczka. Wszystko nie pasuje ciągle piszczy jak nie po jego myśli i po całym domu biegam z jedzeniem nic dosłownie nic nie chce jeść dzisiaj nawet łyczka mleka nie zrobił i poszedł też na głodnego spać. Najbardziej mnie martwi ta niechęć do jedzenia no zeby mleka nie tknąć?:-(

reklama
Bosche mam wrażenie, że im cieplej tym więcej jem. Co chwile otwieram lodówkę, szafki i sprawdzam co jeszcze wszamać! A dziś na wadze zobaczyłam, że jestem 2kg do przodu:/ A ponoć człowiek w upały tylko pije!

aga
u mnie 30C w domu, Polka śpi w samych pieluchogaciach, a i tak mokra! Bosche, zero wiatru...Jestem oblepiona!

papitka nie wiem jak u was, ale u nas z 35C było i młoda też bez apetytu. Tylko cyc!

Do góry