reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aronia ja bynajmniej nie szczepię "na wiarę", ponieważ zapoznałam się z materiałem bardzo wnikliwie. Tylko że do mnie bardziej przemawiają fakty niż emocje, ponieważ chodzi o zdrowie mojego dziecka. Zapoznałam się z argumentami obu stron. A badania są jak najbardziej rzetelne. Natomiast nie spotkałam się z badaniami, które by potwierdziły, że autyzm jest udokumentowanym medycznie efektem podania szczepionki. Jeśli są takie badania, proszę wskaż mi źródło. Chętnie się zapoznam.
Ze swojej strony kończę temat i zachęcam wszystkie mamy do poniższego artykułu wraz z komentarzem. Jest tu wiele medycznych określeń i potrzeba wnikliwości, żeby wszystko zrozumieć, ale przecież warto.

Szczepienia - Szczepienia a autyzm: historia zmieniających się hipotez

A co do mleka mm - pozostawiam Twoją wypowiedż bez komentarza, ponieważ znowu wszystko kręci się wokół "wydaje mi się", "nie wierzę", "nie ufam" czyli znowu brak rzeczowych argumentów tylko emocje i teoria spisku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Aronia ja rezygnuję z polemiki z Tobą, bo przecież i tak cię nie przekonam :-p;-)

normalnie zaraz nie wytrzymam ta mała glizda ryczy na wszystko co jej nie pasi dosłownie jeszcze trochę to ją uduszę !!!!!!!!!!!!!!!!! :eek::eek::eek::eek::eek::eek:
hmm jakbym swoje mysli słyszała:-D alijenka musisz przetrwać i nie martw się, że twoje dziecko jest niedobre, bo zdradzę ci sekret... jest takich niegrzeczniaków całe mnóstwo;-)

200 kulek a jak nic:) Najpierw na sucho potem już z wodą i chwila spokoju dla mamy! Zakupiłam za 36zł:p
Zobacz załącznik 567217
ale super! ale 36 za basen z kulkami??? czy tylko za kulki?

rany laski ja nie nadrobie bo od rana pakuje nas nad morze, kupuje rower, przyjmuje kolezanke i wszystko na raz!!! glowa mala!!!

kasiek dzieki za wizualizacje 200 kulek bo wlasnie sie zastanawialam czy wystarczy do namiotu, ale z tego co widze spokojnie mozna kupic wiecej!

josie nie za dobrze Ci ??? morze ???? a czy nie byłaś dopiero co na urlopie ???? :eek::eek::eek:

kasiek gdzie zakupiłaś te kulki ???????????????

zaza dziękuję za pocieszenie :szok::szok::szok::szok::szok::szok: i za sekret :-p:-p:-p:-p:-p

Witam, przepraszam, ze mnie mało i nie odpisuję każdemu, ale walczę nadal z praniem, a i sterta do prasowania już mnie zasypuje:szok: do tego przygotowania do sobotniej imprezki, chodzące dziecie :D i mogłabym tak wymieniać :D
Po 16tej przychodzi do mnie matka z 2letnią (chyba) córeczką która szuka niani na parę godzin, generalnie już chce mnie tylko ja mam zobaczyć czy sobie z 2poradzę :)

Do tego nie pisałam Wam chyba, ze dzwonił do mnie Max :) tzn. do Antka na urodziny :p jak mu podziękowałam , ze pamiętał to powiedział " niestety przykro mi, ale niestety tata musiał mi przypomnieć" :p i co spytałam czy chce do mnie przyjechać powiedział, ze tak i jak może to na tydzień :) więc zobaczymy czy mi go przywiozą.

Zaza za kulki. Basen to muszelka z Tesco za 29zł, a jej druga połowa robi za piaskownicę.

Agaundpestka ja nie wtajemniczona kto to Max, za późno dołączyłam:/ Ale skoro się cieszysz to życzę ci, aby go przywieźli:p Bosche kobieto ile tych rzeczy nabrałaś...pierzesz i pierzesz:D

Josie jak widać 200 szt. to na prawdę nie dużo, jeden woreczek. A ja mojego M ochrzaniałam gdzie ja to wsadzę:D

Alijenka na allegro: Kulki 200 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej

edit....aaaaa sąsiadki dzieci mają szkarlatynę!!! Była z jedną we wt u lekarza, że wysypana, lekarz zerknął i powiedział, że to alergia pokarmowa, więc Polka bawiła się z nią w piaskownicy! Wczoraj wysypało drugą i poszła dziś do innego lekarza, który orzekł szkarlatynę, bo węzły powiększone, język malinowy z białym nalotem i wysypka (wygląda jak przy skazie, multum drobniutkich krostek na rękach, klatce i plecach) i zero gorączki! Zawału dostane zaraz:///

Ostatnia edycja:
Ja też uważam, że autyzm nie bierze się od szczepionki, z tym się rodzi: Autyzm - Przyczyny wystąpienia autyzmu.

Kiedyś się o pewnych rzeczach nie mówiło lub nie były nazwane, ale tez były. Kiedyś dziecko jak było bardzo niegrzeczne, mówiło się łobuz, teraz ma ADHD, kiedyś nauczyciele mówili na nieuka matołek, teraz ma dysleksje, dysortografie, itd.
Chorzy na autyzm sa od dawna, to nie jest nowa choroba, tylko nie mówiło sie o tym i nie było ich aż tylu - myślę, że bardzo dużo role odgrywa tu wiek rodziców, a średnia wieku jest coraz wyższa (i kto to pisze). Niestety ma to lub może to mieć wpływ na rozwój dziecka jeszcze w okresie płodowym i później.

reklama
1. Iwon - dalsza dyskusja nie ma sensu. Nie tylko, ze nie przekonamy sie nawzajem a jeszcze piszemy o calkowicie roznych rzeczach. Odnosze wrazenie, ze mnie nie zrozumialas. Po pierwsze jest mi wszystko jedno, czy MMR wywoluje autyzm, czy go nasila, czy tez nie ma z nim nic wspolnego. Mnie wystarcza trzy przypadki w otoczeniu, w ktorych zdrowe dzieci po podaniu szczepionki staly sie niepelnosprawne. Zadne z nich, o czym pisalam, nie ma autyzmu. Za to kazde ma uznana niepelnosprawnosc wywolana szczepionka i przyznana rente. Te realne przyklady sa dla mnie wazniejsze i bardziej wiarygodne niz artykuly w necie. Kazdy pisac moze, klawiatura jest cierpliwa. Jesli wiec na jednej szali mam ryzyko niepelnosprawnosci a na drugiej kataru to wybor jest dla mnie oczywisty. Jezeli Ty widzisz to inaczej to Twoja sprawa. Po drugie zas z mm ZAZARTOWALAM - dlatego puscilam oko smilikiem na koncu zdania.

2. Uprzedzalam na samym poczatku, ze mam kontrowersyjne poglady, wiec lepiej, zebym nie pisala, bo sie popsuje atmosfera. Same widzicie teraz, jak jest. Mysle, ze bedzie lepiej, kiedy sie wycofam z forum, zanim sie do niego nie przyzwyczailam. Mam nadzieje, ze pozwolicie mi raz na "ruski rok" zajrzec do Was z jakims pytaniem odnosnie rozwoju, jezeli takowe bede miala.

3. alijenka - wspolczuje remontu. U nas przez 4 msc zamierzaja wykuwac dziury i robic inne bzdury, zeby do 4-pietrowego budynku wbudowac... winde. Paranoja. Podnosza czynsz a co gorsza, nie wiem, jak bejbiszonek ma spac w takim halasie :wściekła/y:

4. kasiekz - oby Pola nie zalapala tego paskudztwa. Karmisz UU, wiec miejmy nadzieje, ze daje jej to pewna ochrone :tak:

Do góry