reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Papitka dziewczyny ostatnio pisały o Katarku...podłączasz do odkurzacza! Ma same dobre opinie i wszyscy zachwalają (ma też moja szwagierka). Moja ma rzadko kiedy katar i wyciągam fridą, bo nie wyobrażam sobie gruszką:D Ale jakby dostała jakiegoś giga kataru lub miałaby często to zainwestowałabym w Katarek (szwagierka wyciąga nim nawet 5 letniej córce). Kupisz na allegro: http://katarek.pl/

reklama
Papitkaa ja mam taki aspirator najzwyklejszy i jestem zadowolona bo wszędzie go możesz zabrać Nosefrida Aspirator Do Nosa - Ceneo.pl i ja tą fridą też wyciągam dobrze małej katar moja siostrzenica ma 3 lata i nadal używają fridy

Kasienka zdrówka !!

U mnie remont torów kolejowych od których mieszkam może z 30 metrów, rozwalają wszystko i kładą nowe jest MASAKRA robią całą dobę, drą się, klną i tak hałasują tymi maszynami że można ogłuchnąć :-:)-:)-:)-(

Ja używałam do tej pory fridy. Młody mial w sumie 3 razy katar i przy tym ostatnim frida nie dawała rady. Myślałam ze.sobie płuca wypluje. I kupilam.katarek. Przy katarze nie uzywalam jeszcze ale wyprobowalam na sobie do jednej dziurki frida do drugiej katarek. No i frida przegrała z kretesem. Jux w koszu lezy. Takze polecam. Frida kosztuje w aptece 30zl wief tez nie malo koim zdaniem a wwile sie człowiek nameczy żeby wybrać. A przy katarku trwa to kilka sekund i młody sam do niego leci.

Padam. Szymek obudził się o 1 i balował do 3:20. O 7:50 był już wyspany. Ja oczy na zapałki i pije 4kawę.
Idę dac mu obiad i może później się zdrzemniemy.....

aronia przykro z tego powodu że w Twoim otoczeniu jest tyle dzieci które mają powikłania poszczepienne, u mnie całe szczęście nie ma ani jednego takiego dzieciątka, a z drugiej strony ile jest powikłań po chorobach na które są te szczepionki :eek::eek::eek:

Wlasnie dlatego uwazam, ze kazda powinna ryzyko oszacowac sama.

Iwon - historie przeniesienia AIDS do Azji (nie badan, tylko swiadomego i celowego sprzedawania zakazonych lekow krwiopochodnych m.in. na hemofilie) podalam jako przyklad niewiarygodnosci przemyslu farmaceutycznego, ktory dla zysku gotow jest wrecz zabijac a co dopiero falszowac badania (podobnie moglabym przypomniec jak falszowano dane odnosnie rzekomego ocieplenia klimatu, ktore ujawnili rosyjscy hakerzy ale byloby to zbyt off top). W tym sek, ze nie bylo na wieksza skale badan niesponsorowanych przez producentow szczepionek a w sponsorowane nie wierze ani o jote. Badania niezalezne na mniejsza skale byly i wypadaly dla szczepionek negatywnie ale problemem wlasnie jest ich skala (spowodowana brakiem funduszy). Dlatego rodzice bardziej decyduja "na wiare" czy szczepic czy nie. A mm zawsze mi sie wydawalo podejrzane: sproszkowane mleko krowie, poddane przemyslowej obrobce a nastepnie znow nawodnione :-D;-)

Zaza - napisalas (nie umiem robic multicytatow :zawstydzona/y:): "faktem jest, że gdyby był zdrowy w trakcie szczepienia nic by się nie stało i wydaje mi się, że jest tak ze wszystkimi szczepionkami, bo przecież takie jest w ogółe założenie ich działania "zainfekowanie zdrowego organizmu osłabionym wirusem/bakterią"" - tylko skad masz pewnosc, czy dziecko w momencie szczepienia jest zdrowe? Wiekszosc infekcji zaczyna sie niezauwazalnie i pediatra nie jest w stanie ich wylapac :-( No wiec znow powracamy do kwestii indywidualnej oceny ryzyka ;-)

------------------------------------------------------------------------------------

kasiekz - nie wiem, czy mozna mnie nazwac farciara. Pare miesiecy zdrowej, fizjologicznej przerwy od @ nie sa niczym zlym :-p

U nas ma dzis podobno temperatura dochodzic pod 40 w cieniu :szok: A potem spadek o kilkanscie stopni w dol :wściekła/y: Oczywiscie burzowy. Czy to nie mogloby byc zawsze przyjemne 25? Najlepiej malokomarowe :happy2:

Z racji calodobowej sauny w mieszkaniu wietrzymy wiec intensywnie pupe i zaliczylismy podobna eko-frajde jak Pola kaskizy (nadal nie wiem, jakto prawidlowo deklinowac nick :sorry:): bejbiszonek nasiusial spora kaluze na panelach a potem walil w siuski radosnie raczka rozpryskujac mocz po wszystkich katach :szok::-):rofl2:

Alijenka wdech-wydech. Widze, ze nasze dzieciaki w podobnych nastrojach. Tomek dopiero co usnal a teoretycznie powinien sie budzic z pierwszej drzemki :dry: Poza tym wyje, krzyczy, placze, wymusza i mnie ugryzl. Podejrzewam, ze podobnie jak u Ciebie.

Andzia kciukaski - daj znac jak juz bedzie po.

reklama
200 kulek a jak nic:) Najpierw na sucho potem już z wodą i chwila spokoju dla mamy! Zakupiłam za 36zł:p
20130620_090421 (600x800).jpg

alijenka
moja wczoraj miała taki dzień, że ciągle trzymała się przysłowiowej 'spódnicy mamy' i ryczała!! Tylko na rekach chciała siedzieć. Dziś trochę lepiej. Też szczypie! I też wywalę o 16.00 do basenu:D

aronia moja jak nasika to kałużę omija:p lepsze to niż kupa nawet na czole:D

Załączniki

• 20130620_090421 (600x800).jpg
    20130620_090421 (600x800).jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 39
Do góry