reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej
Szkolenie mnie wykańcza
Dziękuję za pudroderm - komary żywcem nas pożerają. Off i rajd nie dają rady na te pazerne bestie
Jutro w nocy wrócę do dzieciny - tęsknię za nią

reklama
Hej

My wczoraj byłyśmy rekreacyjnie na basenie, szkoda że w mojej okolicy jeszcze są pozamykane otwarte baseny :-( choć przy takim upale to ciężko by było w słońcu wytrzymać.

bossszzze ja chyba nigdy nie skończę prania już 4 dzień robię i co chwilę coś jeszcze się znajduje :szok::szok::szok::szok:

Rysica współczuję :szok::szok::szok:

aronia przykro z tego powodu że w Twoim otoczeniu jest tyle dzieci które mają powikłania poszczepienne, u mnie całe szczęście nie ma ani jednego takiego dzieciątka, a z drugiej strony ile jest powikłań po chorobach na które są te szczepionki :eek::eek::eek:

i coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam :-:)-:)-(

cześć kobitki!

młodemu znowu wrócił atak zębiszczy:-(no i młody ma od wczoraj katar... teraz nie wiem czy to aletrgia wziewna czy zęby (ale chyba nie skoro wyłażą mu dolne:confused:)czy przeziębienie?
a ja zapomniałam, że dzisiaj na 7 do pracy i sobie przypomniałam o 6.40:-D ale zdążyłam!

Andzia mocno trzymam kciuki za Adiego!!!!!

Sunshine mamy taki sam niekapek TT, Serdżi z niego pije, rezczywiście nie kapie, chyba, że młody nim o podłogę uderzy i się uszczelka poluzuje, ale mnie jakoś nie odpowiada, bo mam wrażenie, że nie umiem tej uszczelki i diubka domyć :/

Ryscia jak miło, że jesteś!!!! Monia jak zwykle zachwycająca!!! mała modelka :) a z pracą to rzeczywiście ciężko coś poradzić, więc sobie chociaż ponarzekaj ;-)

Kasienka - Alinka zawsze spała na klęcząco z pupą do góry, Kubuś też, ale co się dziwić - po kimś to mają (ich tatuś jak ma za dużo % to tak śpi).
hahah dobre!!!:-D dzieci jak dzieci, ale tata w takiej pozycji to musi zabawnie wyglądać;-)

Hej
Szkolenie mnie wykańcza
Dziękuję za pudroderm - komary żywcem nas pożerają. Off i rajd nie dają rady na te pazerne bestie
Jutro w nocy wrócę do dzieciny - tęsknię za nią
a co to ten pudroderm? chyba przegapiłam...

a jeszcze zapomniałam ...

Aronia co do szczepionek, które wymieniłaś i nasi rodzice, i dziadkowie obywali się bez... za to byli szczepieni przeciwko Polio tak jak mój siostrzeniec, kótry najprawdopodoniej "dzięki" tej szczepionce właśnie jest niepełnosprawny, prawdopodobnie dzięki tej szczepionce tydzień czasu spędził pod respiratorem... piszę pradowpodobnie, bo nie lekarze do tej pory tylko gdybają :/ faktem jest, że gdyby był zdrowy w trakcie szczepienia nic by się nie stało i wydaje mi się, że jest tak ze wszystkimi szczepionkami, bo przecież takie jest w ogółe założenie ich działania "zainfekowanie zdrowego organizmu osłabionym wirusem/bakterią"

Ostatnia edycja:
Hej baby :)

Aronia ale dlaczego informacja przytoczona przez josie Cię nie przekonuje? :blink: Ja też znam tą historię i to są przecież fakty - autorowi "zamieszania" udowodniono na drodze sądowej, że prowadzone przez niego badania były chociażby błędne metodologicznie. Wystarczy to, że były robione na próbie kilkunastu!! dzieci. Jestem z wykształcenia socjologiem i jak dla mnie to już wystarczający dowód. A było ich o wiele więcej, tylko nie chce mi się opisywać tutaj tego przypadku, wystarczy wpisać jego nazwisko i można sobie doczytać.
Poza tym potem było prowadzonych wiele badań naukowych, rzetelnych, których przebieg i wyniki są dostępne w bibliotekach i w necie.
Natomiast przytoczone przez Ciebie główne argumenty "przeciw" o jakichś trefnych badaniach na aids itp. sorry, ale nie dotyczą tematu :sorry2: To zupełnie inna historia, których jest wiele i są przykre, ale nie mają nic wspólnego z tematem MMR-autyzm. Idąc tym tokiem myślenia, powinnam obawiać się np. mleka modyfikowanego, bo słyszałam o aferze sprzedawania soli przemysłowej zamiast spożywczej. Jedno i drugie dotyczy żywności, ale czy mam z tego powodu wyciągnąć wniosek, że i do mleka też pewnie coś dodają?

Ostatnia edycja:
Witajcie,

pogoda u nas dzisiaj nieciekawa, wczoraj bardzo ciepło a dzisiaj bedzie padać z tego co widzę no ale co zrobić. Musze zaraz budzić Kubę bo na 9 do przedszkola. Jak On lubi spać rano :szok: Wojtek za to od 7.15 wariuje.

Rysica wspolczuje takiego zmęczenia i tego wczesnego wstawania.

Alijenka coś wiem o tym praniu, my wróciliśmy w poniedziałek o 24 z lotniska i wtedy juz wrzucilam jedno pranie do pralki, na szczescie wczoraj była super pogoda wiec kolejne trzy wypralam. Oczywiscie w Polsce sie pralo ale mimo to zawsze sie nazbiera pod koniec jakbym w ogóle nie prala.

Papittka a czemu dopiero od 3roku życia można na ten basen??

Aylin wspolczuje tych komarow, my będąc w Polsce cześć pobytu mieszkaliśmy na działce u cioci męża i po pierwszym dniu miałam dość tych komarow, masakra

Pieluchomajtki pampersa są rewelacyjne! Już żadne inne, szybko się wkłada (koniec koszmaru z zaklejaniem rzep pampersa, które się przekrzywiały i drażniły skórkę), spała od 20.00 do 8.00 i pieluchomajtki były pełne ale suche, nic nie przemokły! Grubość taka sama jak zwykłego pampersa, elastyczne, nic nie ciśnie brzuszka. Zakochałam się w nich:p Drogie (1zł za szt.), ale chociaż na noc będę zakładać:)

zaza
zajrzyj do Apteczki:) Pudroderm (ok.11zł) na paprające się ugryzienia komarów. Likwiduje też świąd itp.

pola tłumaczą to tym że niby małe dziecko nasika czy cos narobi. Przecież są specjalne od tego majteczki ale oni uwazają inaczej a i tak dziecko po trzecim roku musi je mieć.
Kasienka nie choruj. Ale przez klime najszybciej gardło łapie.

Kubulek śpi wykończony katarem tak go w nocy męczyło ze cały spocony był i co chwile przez sen płakał bo katar mu do gardziołka schodzi. dwa razy mu ihalacje w nocy przez sen robiłam teściowa leciała do apteki o północy po nasivin.

Mam pytanie do mam których dzieci też często zmagają sie z katarem czy używacie aspiratorów do noca? bo ja mam taki zwykły na wzór starej gruszki. A pani w aptece poleciła teściowej żeby przekazała zeby kupic aspirator podłączany do odkurzacza. On kosztuje ok 50 zł. Bo sama wypróbowała u swoich maluchów.

reklama
Zastanawiam się możę kupie. Bo są jeszcze takie żeby mama buzią wciągała i wiem ze też są dobre nie wiem co mam zrobić kupie oba jeden będzie w domu drugi na wyjsciu haha

Do góry