reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Munka w sumie nic sie nie stalo. Wisi nad nami taki kredyt odnawialny. I niby nikt nie rzada od nas splaty, ale L caly czas chodzi i narzeka, ze caly czas na minusie. Narzeka, narzeka, ale jak sie trafia jakas "okazja" typu wzmacniacz do auta czy gra na przecenie to zapomina o debecie. Dlatego postanowilam wziac sprawy w swoje rece, wyznaczylam konkretna kwote do wydawania co tydzien (oprocz wszystkich rachunkow) i koniec. Nie ma kupowania *******.

Jesli chodzi o krostki ro nie pomoge. Tomkowi czasem wyskakuja takie drobniutkie rozowe, moze uczulenie, ale ciezko mi dojsc od czego. Poza tym zadnych dolegliwosci nie ma, a dla tutejszych lekarzy to jest normalne... jak wszystko :p

Mloda ja tez patrzylam na wyglad :p No i na to zeby mi sie za drzwi zmiescil.

Moj tato ma w Pl wodny odkurzacz i jak bylam, to musialam wyprobowac... Instrukcji nie chcialo mi sie szukac, obsluzylam intuicyjnie i skonczylo sie to na kaluzy wody na podlodze i Tomcia taplajacego sie w niej.
A wlasnie a propo taplania. Wczoraj mlody wylal cala szklanke (zimnej) kawy na parkiet i brodzil w niej w swoich pieknych bialych spiochach. Moja wina, bo naiwna myslalam, ze jak postawie na poleczce pod lawa to nie zauwazy :baffled:

reklama
Młodak jakoś ze 2lata chyba go mam, ogólnie to on stoi na ładowarce cały czas jak go nie używamy, więc wiecznie jest full ;-) Czasem trzeba go porządnie porozkręcać i poczyścić, ale tak to tylko po każdym odkurzaniu opróżniamy ten kubełek z kurzem i jest ok. Bardzo jestem zadowolona, bo kurzu w domu mnóstwo zawsze, a tak rach ciach machnie się szybko zamiast z mopem latać dziennie. Fajne też jest to, że tym małym odkurzaczem który się wyciąga z dużego wszędzie można dojść praktycznie i kanapę często nim odkurzamy i łózko i auto też ;-) Ogólnie to u nas ciągle w ruchu jest. Raz styku nie było i nie ładował - rozkręciliśmy i naprawiliśmy samo, ale to tyle jeśli chodzi o awaryjność.

Lena jest tak śpiąca, że kładzie się non stop na ziemi, i pokazuje mi cały czas na wózek, a jak jej powiedziałam, że nie będę jej woziła w wózku to wpadła w histerię. Szaleństwo...

edek: Niespodzianka moja się taplała ostatnio w siuśkach, bo latała bez pieluchy i nie zauważyłam, że się posikała... ale miała zabawę :|

Mlodak ja mam taki odkurzacz, ale nie wiem czy ten model, bo kupilam 6 lat temu ichyba drozszy byl www.ceneo.pl/393449. ale chyba nie o taki tobie chodzi, poza tym jest duzy, ciezki i glosny. Mama mnie namowila, bo z filtrem hepa.
Z niecierpliwoscia czekam az sie popsuje i kupie podobny do tego co ma Claudette.
Munka moj skazowiec wiec takie krostki ma czesto. Nie pomoge.
Niespodzianka - powodzenia z limitem tygodniowym. Ja ostatnio probowalam w ten sposob oszczedzac i zawsze cos wyskoczylo. Trace nadzieje, ze w dzisiejszych czasach przy srednich zarobkach i dwojce dzieci maozna cos oszczedzic.

Ostatnia edycja:
hej laseczki jestem!!! :-D:-D:-D

doczytalam na razie tylko do 4 czerwca :

Pamka pracujesz w rowerach? a jaka dokladnie firma?
Aylin pracujesz w totolotku? :szok:

wakacje super udane! mlody grzeczny jak aniolek, stworzony do podrozowania, zepsul sie dopiero na ostatnie 2 dni ale to chyba przez zeby bo zauwazylam dzis dolna dwojke

lece ogarnac chate ale chyba dzis wroce

edek: dziewczyny czy używacie Katarku? Po tym katarze Szymka zdecydowałam, że muszę kupić bo prawie płuca sobie wyciągałam. Koszmar. Młody się męczył, ja też, K również. Czy wszystkie są takie same? Jesteście z jakiegoś zadowolone? Na allegro różnych firm są i nie wiem który zamówić.

mam uzywam i nie oddam za nic. Zadna frida przy tym cudzie nie ma szans. katarek jest chyba jeden - sprzedawcy rózni.

wakacje super udane! mlody grzeczny jak aniolek, stworzony do podrozowania, zepsul sie dopiero na ostatnie 2 dni ale to chyba przez zeby bo zauwazylam dzis dolna dwojke

noooo, dokladnie to w totalizatorze sportowym. A skad to zaskoczenie?

Spedziłam ponad 4 w szpitalu. Młoda spadła babci z rowerka. Walneła głową o mkostke brukową. Na lewej skroni ma ja dokładnie odbitą. Wylada jak ofiara przemocy domowej.... Na szczeście nic wiecej jej sie nie stało. Ale pierwszą dawke naświetlania ma za sobą.
Wypis ze szpitala oprócz zalecec obserwowac i zgłosic sie w pzypadku wymiotów zawiera zdanie "prowadzis oszcządny tryb życia" Helllllloooo - oni chyba mojego dziecka nie widzeli....

Munka w sumie nic sie nie stalo. Wisi nad nami taki kredyt odnawialny. I niby nikt nie rzada od nas splaty, ale L caly czas chodzi i narzeka, ze caly czas na minusie. Narzeka, narzeka, ale jak sie trafia jakas "okazja" typu wzmacniacz do auta czy gra na przecenie to zapomina o debecie. Dlatego postanowilam wziac sprawy w swoje rece, wyznaczylam konkretna kwote do wydawania co tydzien (oprocz wszystkich rachunkow) i koniec. Nie ma kupowania *******.

rozumiem :tak: my też staramy się wydawać kasę z rozsądkiem a i tak ciężko jakąś fajną kasę odłożyć - zawsze coś.

Wszystkiego dobrego dla kolejnych jubilatków!!!!! Sto lat!!!

A tu Kuba przy próbie zdmuchniecia świeczki:

fajowy tort!!!!

hej!!!!!!!! :-)

dobra spadam poprasować (nie cierpię!!!)

Aylin - bidulka.... Dobrze, że tylko na poturbowaniu się skończyło!!!

mam uzywam i nie oddam za nic. Zadna frida przy tym cudzie nie ma szans. katarek jest chyba jeden - sprzedawcy rózni.

noooo, dokladnie to w totalizatorze sportowym. A skad to zaskoczenie?

Spedziłam ponad 4 w szpitalu. Młoda spadła babci z rowerka. Walneła głową o mkostke brukową. Na lewej skroni ma ja dokładnie odbitą. Wylada jak ofiara przemocy domowej.... Na szczeście nic wiecej jej sie nie stało. Ale pierwszą dawke naświetlania ma za sobą.
Wypis ze szpitala oprócz zalecec obserwowac i zgłosic sie w pzypadku wymiotów zawiera zdanie "prowadzis oszcządny tryb życia" Helllllloooo - oni chyba mojego dziecka nie widzeli....

Ja pierdykam, to się nastresowałaś pewno. Dobrze, że nic poważnego się nie stało.

A co do katarka to na allegro są dwa co się podłącza do odkurzacza (który to najpierw kupić muszę....)
2.JPG1.jpg
Który masz????

Załączniki

• 2.JPG
    2.JPG
    51,4 KB · Wyświetleń: 18
  • 1.jpg
    1.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 22
reklama
Do góry