reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin jak na pierwszy raz torty bombowe!!! :-)

Kasiek Twój też super :-)

Muńka może Gabi się budzi, bo za mało zjada wieczorem? Ja zawsze dawałam Lenie samo mleko na noc i spała max do 6. Ostatnio dosypałam jej 3miarki kleiku i spała do 8! :-p Teraz się wypośrodkowała i wstaje koło 7, chyba, że obudzi ją kupa (nie wiem co się jej ostatnio z tymi kupami poprzestawiało.. :dry:). Wózek super!

Młodak ja mam coś w stylu bezworkowego i jest spoko :happy: A i też nie lubię kaszek z nestle, bo wychodzić wychodzą, ale.. Mała ma zawsze po nich dziwne jazdy brzuchowe :confused:

W ogóle dajecie kaszki codziennie?? Bo ja to prawie w ogóle już nie daję...

My wróciliśmy właśnie z zakupów i jestem mega zadowolona, bo kupiłam małej trochę leginsów za śmieszną kasę - dowód: takie za kolanka w h&m na przecenie po 5zł :-D

W ogóle wiecie, że moje dziecko mówi brum, brum? normalnie jak się jej słucha to ma się wrażenie, że wymawia r! :sorry:

reklama
Wszystkiego co najlepsze dla Poli i Anielki. Buziaki dla Was dziewczyny.

Zyczenia rowniez dla jednoroczniakow z poprzednich dni:
Jasiu
Martynko
Majciu
samych pogodnych dni!

Iwon ja kapie w duzej wannie od trzech dni. Mate zamowilam na ebay - zwykla w kropy - mam nadzieje, ze sie sprawdzi
.
Aylin sliczny tort. Bardzo sloneczny.

Kasiek Twoja kuzynka zajmuje sie zawodowo robieniem tortow? Piekny jej wyszedl.

Mloda ja mam bezworkowy odkurzacz. Kupilam specjalnie maly zeby zajmowal jak najmniej miejsca wiec niestety trzeba go czesto oprozniac, ale poza tym wad nie ma.

Munka ja bym chyba nie wytrzymala i wyszla na spacer - najwyzej przetrzesz kolka ;) Fajny wozeczek

MsMickey wcale nie zazdroszcze :p Tym bardziej, ze pogoda sie u mnie zrypala.

Ciekawe jak tam Alijenka, Aga i Josie. Achh.

Mam 10 min - mlody zajety na maksa butelka z soczewica. Odkad nauczyl sie wchodzi na kanapy mam z nim urwanie glowy. Wchodzi, schodzi, czasem schodzi na glowe jak sie spieszy. Wlazi tam gdzie nie powinien (np za kanape, albo za telewizor). Chociaz powtarzam mu, ze nie wolno to namietnie lapie za ekran tv z kanapy, wchodzi na parapet (okna wygladaja jak umazane tluszczem).

Z mniej przyjemnych rzeczy - musimy troche zacisnac pasa :/ Wczesniej nie bardzo zastanawialam sie nad wydawaniem - w koszyku ladowalo wszystko co wydawalo sie potrzebne (nie zrozumcie mnie zle - bez ekscesow) i duzo rzeczy sie marnowalo. Teraz zakupy tylko z lista.

Andzia tort robiła kuzynka. Nie jest cukiernikiem, pracuje w biurze - to jej hobby! Jestem jeszcze o dziś w szoku, że ma takie zdolności. Torty robi tylko 'po rodzinie':) Ja zrobiłam Polce brzoskwiniowy ten co przepis wkleiłam...pyszny, ale wstyd mi wklejać w porównaniu do własnoręcznie zrobionego tortu Aylin!:D Swojego mam tylko dwie foty i to jeszcze z tel.
20130610_114817.jpg

Muńka wózek piękny...moje kolory ziemi. Jak ja kocham brąz! Zamierzam karmić do wyjazdu na wakacje (sierpień) po powrocie postanowiłam, że odstawiamy. Czyli we wrześniu.

Niespodzianka nie zajmuje się zawodowo. Pracuje w biurze:) Ja swojemu mężowi od kilku miesięcy powtarzam, że zakupy z listą to oszczędność! A sąsiadka kupuje przez neta w Tesco i w ten sposób oszczędza, bo mówi, że nie wsadzi do koszyka niepotrzebnych rzeczy:)

Załączniki

• 20130610_114817.jpg
    20130610_114817.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
U nas po Chrzcinach w końcu sie udało. Pół roku chodziłam do ksieda a ze ślubu ni ma to był kłopot nawet chciał za darmo ślub dać ale co z resztą to już nie pomyślał. :-D
Śliczne torty Sto lat dla roczniaków.
Kubulek śpi w końcu chwila dla siebie. Rozpaprałam troszke mojego synka teraz jakiś okres buntu przechodzi i krzyczy w niebogłosy jak coś nie pasuje i nikt go dotknąć nie moze ani go trzymać za raczkę przy chodzeniu tylko ja. A on ciągle biega wiec usiąść mogę tylko jak śpi. Kilka razy ruszył sam ale z przyzwyczajenia szuka mojego palca i muszę mu go dać bo zaczyna sie wydzierać. A to mój własnoręczny marny torcik.DSC_0499.jpg Rafaello ;p

Załączniki

• DSC_0499.jpg
    DSC_0499.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 36

Załączniki

• 20405182_21000_IDShot_2.jpeg
    20405182_21000_IDShot_2.jpeg
    9,7 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Kasiekz ja kaszki Holle kupuję ale akurat w sklepie babka nie miała wiec kupiłam nestle z nadzieją że to poprzednie opakowanie było lewe ale jednak nie. Dziś już kupiłam Holle a nestle w kosz pójdzie bo nie będę się wkurzac.

Muńka wózek super. Ja bym nie wytrzymała i od razu smigala testować :)

Pytanie z innej beczki: czy ma któraś odkurzacz bezworkowy i jak się on sprawdza?

moi rodzice mają na wodę, czyści super,ale jest mega ciężki i nie polecam.

Muńka może Gabi się budzi, bo za mało zjada wieczorem? Ja zawsze dawałam Lenie samo mleko na noc i spała max do 6. Ostatnio dosypałam jej 3miarki kleiku i spała do 8! :-p Teraz się wypośrodkowała i wstaje koło 7, chyba, że obudzi ją kupa (nie wiem co się jej ostatnio z tymi kupami poprzestawiało.. :dry:). Wózek super!

W ogóle dajecie kaszki codziennie?? Bo ja to prawie w ogóle już nie daję...

moja na wieczór zjada kaszkę na 220ml wody, więc wydaje mi się, że się najada... Zobaczymy, jak to dłużej potrwa to będę myślała.

Munka ja bym chyba nie wytrzymala i wyszla na spacer - najwyzej przetrzesz kolka ;) Fajny wozeczek

Z mniej przyjemnych rzeczy - musimy troche zacisnac pasa :/ Wczesniej nie bardzo zastanawialam sie nad wydawaniem - w koszyku ladowalo wszystko co wydawalo sie potrzebne (nie zrozumcie mnie zle - bez ekscesow) i duzo rzeczy sie marnowalo. Teraz zakupy tylko z lista.

ale coś się stało, czy po prostu doszliście do wniosku, że musicie mniej wydawać?

Muńka wózek piękny...moje kolory ziemi. Jak ja kocham brąz! Zamierzam karmić do wyjazdu na wakacje (sierpień) po powrocie postanowiłam, że odstawiamy. Czyli we wrześniu.

to też zdecydowanie moje kolory ;-) powodzonka w odstawianiu!!

U nas po Chrzcinach w końcu sie udało. Pół roku chodziłam do ksieda a ze ślubu ni ma to był kłopot nawet chciał za darmo ślub dać ale co z resztą to już nie pomyślał. :-D
Śliczne torty Sto lat dla roczniaków.
Kubulek śpi w końcu chwila dla siebie. Rozpaprałam troszke mojego synka teraz jakiś okres buntu przechodzi i krzyczy w niebogłosy jak coś nie pasuje i nikt go dotknąć nie moze ani go trzymać za raczkę przy chodzeniu tylko ja. A on ciągle biega wiec usiąść mogę tylko jak śpi. Kilka razy ruszył sam ale z przyzwyczajenia szuka mojego palca i muszę mu go dać bo zaczyna sie wydzierać. A to mój własnoręczny marny torcik.Zobacz załącznik 565421 Rafaello ;p

tort wygląda mega smakowicie :-)

Idę do sklepu, ale zabieram stary wózek :-D do tego jeszcze nie mam torby i nie chce mi się bibelotów przekładać. Jadę jutro z G do lekarza, to przetestuje spacerówkę! w końcu mniej do dźwigania przy wkładaniu do bagażnika! youpii!!

A co do lekarza, to jadę, bo od kilku dni G ma wysypany kark. Nie wiem od czego to. Myślałam, że może potówki, ale nie wiem. Są to takie raczej krostki blade, ale też są miejsca troszkę zaróżowione. Jadę zapytać o co lotto. Miał któryś maluch tak??????

reklama
Niespodzianka no obawiam się, że w PL to nie znajdę tego modelu, a szkoda bo fajnie wygląda :-) Głupia jestem, że na wygląd patrzę, hihi.
A torcik wypas. Ależ Tomasz ma zdolną mamusię :))))))

Claudette mi się strasznie podobają te akumulatorowe, ale K się sprzeciwia. A jak długo go używasz już? I jak akumulator trzyma? Czy od zakupu już się "zużył" czy jeszcze nie czujesz różnicy? Ile czasu go ładujesz?

Muńka na szczęscie wodnego nie chcę, też słyszałam, że duże są raczej i ciężkie. Chcę zwykły tyle, że bezworkowy bo ciągle zapominam kupić worki, a u nas sporo tego idzie bo sierści kotów jest dużo.
A co do krostek - Szymek tylko na buzi miał wysyp ŁZS i jeszcze do tej pory wychodzą plamy na brzuchu. Na karku nigdy nic mu nie wyskoczyło, więc nie pomogę.
Życzę aby to nic groźnego nie było. Bo u naszych pediatrów to wszystkie dzieci skazowe są i dlatego już ich nie słucham. Dopóki nic młodego nie swędzi to się nie przejmuje. Gruczoły łojotokowe dzieci są niewykształcone i mają prawo pojawiać się krostki (tak mówiła nam dermatolog), a pediatrzy od razu skazy białkowej się doszukują.

edek: dziewczyny czy używacie Katarku? Po tym katarze Szymka zdecydowałam, że muszę kupić bo prawie płuca sobie wyciągałam. Koszmar. Młody się męczył, ja też, K również. Czy wszystkie są takie same? Jesteście z jakiegoś zadowolone? Na allegro różnych firm są i nie wiem który zamówić.

Ostatnia edycja:
Do góry