reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin szacun. Torcik przecudny :)

Muńka życzę aby Gabrysi przeszły szybko te pobudki o 4 rano.
A swoją drogą to ciekawe co ja bym zrobiła na Twoim miejscu. Nie wyobrażam sobie o tej porze szykować kaszke, wsadzac małegodo krzeselka i karmić go lyzeczka.

Pytanko - czy któraś z Was kupuje kaszki zbożowe Nestle? Jak dla mnie koszmar. Po dodaniu do mleka robią się grudki i tylko blender pomaga. Wkurzam się co rano na maksa bo szykowanie kaszki trwa 15 minut. I potem muszę podgrzac w mikrofali bo jest już zimna.

Ja też sobie nie wyobrażam gdybym miała ją sadzać do krzesełka i dawać łyżeczką... daje jej mleko z butli.
Kupuję nestle 5 zbóż, jest pyszna i łatwo daje się rozmieszać.

aaaaa dotarł wózek!! aż boję się otworzyć i zobaczyć, jak wygląda kolorystycznie na żywo!

reklama
Munka kolor mu sie nie zmieni - otwieraj:tak: Co do wstawania na mleko, nie chce krakac, ale moj Adi wstawal tak do 3 roku zycia, dopoki mu butli calkiem nie odstawilam.

Aylin sliczne torciki.

Mlodak ja kupuje i robi sie tak jak woda jest za zimna lub za goraca. Wniosek - woda musi byc letnia:-)

Aylin ty mistrzu!!! Ukłony:))) BOSKI

Mlodak ja kupuje na necie hurtem kaszki holle i robię z wodą zimną prosto z butelki lub też z ciepłą i nigdy nie ma grudek, więc polecam skosztować:) Bezcukrowe i bez innych dodatków - również zbożowe, musli, jaglane itd.

Muńka tego właśnie się boję, bo moja nie toleruje butelki - tylko łyżkę. Dlatego karmię cycem, bo nie wiem co zrobiłabym w nocy jakby obudziła się głodna:/

Andzia miałam kiedyś pytać i zapomniałam. W nocy młody dużo cyckuje? Moja ostatnio przesadza!

Ja mistrzem jak Aylin nie jestem i tort dla gości piekła moja kuzynka (ja zrobiłam dla Poli osobny). Polki ulubiona świnka Peppa. Ludziki marcepanowe - pyszne do zjedzenia:)
CIMG4468 (768x1024).jpgCIMG4473 (1024x768).jpg

Załączniki

• CIMG4468 (768x1024).jpg
    CIMG4468 (768x1024).jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 47
  • CIMG4473 (1024x768).jpg
    CIMG4473 (1024x768).jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
No to ja mieszać nie umiem. Robiłam zgodnie z przepisem temperatura 40 stopni i dupa.

dwa razy w lewo raz w prawo i tak do skutku:-D;-)
dziwne:baffled:

Kasiek - ostatnio coraz mniej. Przed spaniem sporo wyciaga, potem ok. 5:30 - 6:00 tez sporo. Czasami jeszcze budzi sie w nocy ( 1 gora 2 i nie codziennie)zeby pocyckac,ale to raczej bierze do buzi i zasypia i nie ssie.
Nie zaczailam. Ten tort na zdjeciu robials Ty czy kuzynka? Jest sliczny

Ostatnia edycja:
Munka kolor mu sie nie zmieni - otwieraj:tak: Co do wstawania na mleko, nie chce krakac, ale moj Adi wstawal tak do 3 roku zycia, dopoki mu butli calkiem nie odstawilam.

bałam się o kolor, bo wózek MsMickey ma inny kolor niż pokazany w necie, ale brąz jest taki sam :-)

Muńka tego właśnie się boję, bo moja nie toleruje butelki - tylko łyżkę. Dlatego karmię cycem, bo nie wiem co zrobiłabym w nocy jakby obudziła się głodna:/

a kiedy zamierzasz skończyć karmienie??

Wózio:

Zobacz załącznik 565399

miałam problem z założeniem budki, bo bardzo ciężko to szło, ale ogólnie spoko, jestem happy :-)
Nie wiem tylko, czy mogę z nim już wyjść, bo to prezent roczkowy od rodzinki ze strony męża.

Załączniki

• wozio.jpg
    wozio.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 47
  • wozio2.jpg
    wozio2.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Aylin ty mistrzu!!! Ukłony:))) BOSKI

Mlodak ja kupuje na necie hurtem kaszki holle i robię z wodą zimną prosto z butelki lub też z ciepłą i nigdy nie ma grudek, więc polecam skosztować:) Bezcukrowe i bez innych dodatków - również zbożowe, musli, jaglane itd.

Andzia miałam kiedyś pytać i zapomniałam. W nocy młody dużo cyckuje? Moja ostatnio przesadza!

Ja mistrzem jak Aylin nie jestem i tort dla gości piekła moja kuzynka (ja zrobiłam dla Poli osobny). Polki ulubiona świnka Peppa. Ludziki marcepanowe - pyszne do zjedzenia:)
Zobacz załącznik 565395Zobacz załącznik 565396

śliczny - ukłony w kierunku kuzynki. To juz wyższa szkoła (piętrowy!!!!!!!) ale do 10 urodzin moze osiągnę ten etap :p

Muńka - ja bym wyszła :)

Kasiekz ja kaszki Holle kupuję ale akurat w sklepie babka nie miała wiec kupiłam nestle z nadzieją że to poprzednie opakowanie było lewe ale jednak nie. Dziś już kupiłam Holle a nestle w kosz pójdzie bo nie będę się wkurzac.

Muńka wózek super. Ja bym nie wytrzymała i od razu smigala testować :)

Pytanie z innej beczki: czy ma któraś odkurzacz bezworkowy i jak się on sprawdza?

reklama
Młodak ja mam taki, ktory jest i na worek i na wode. Na wode zadko uzywam,bo nie chce mi sie pozniej tego plukac, ale powietrze jest na pewno swiezsze niz przy odkurzaniu z workiem.

Do góry