reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey ale się rozmarzyłam...czad:) Też odpoczęłabym tak sobie, mam nadzieję że nastąpi to jutro.

Andzia jakbyś była zainteresowana tortem bezmlecznym i bezjajecznym na roczek to polecam Tort Brzoskwiniowy. Pace lizać...zamiast lukru z przepisu obsmarowałam go tym kremem i poukładałam na wierzch brzoskwinki, plus kwiatki jadalne:) Zamiast łyżki spirytusu daj łyżkę octu balsamicznego (winnego lub jabłkowego, żeby był puszysty). Biszkopt przepyszny! A jak nie masz mleka owsianego to zrób na bebilon pepti pyszna dieta: TORT DLA ALERGIKA bez mleka i jajek
Laski Polka dostała m.in ten tunel z ikea i to od wczoraj najlepsza zabawka:) Wchodzi, wychodzi, wrzuca tam balony, zabawki, rzuca się na niego, robi 'a kuku'...normalnie szał:D Poza tym dostała też jak Aylin xylofon, ciuszki (w tym od teściowej body 74, a moja Polka nosi 80!) i kasę.

No ja chyba muszę sama młodemu ten tunel kupić. Miał dostać od chrzestnego, ale oczywiście i tak kupił co sam chciał :(
A teściówki prezent skomentuję tak: Szymek dostał 3 piłkę.....

reklama
Hej Gerlz;-)

Jedno mnie niepokoi: łapie się za ucho ostatnio. Tak jakby chciała się podrapać. Gdy jest zmęczona czy rozdrazniona. I za nos też się trze. Nie wiem więc, czy coś ją boli (zapalenie), czy zęby idą kolejne... Temp brak. Jak myślicie? Od razu dodam, że siedzimy na zadupiu - najbliższy pediatra chyba w Słupsku. Muszę zapytać się gospodyni bo wnuczek na miejscu ma 3 lata.

Moim zdaniem nie masz się co martwić. Mój KJ jak jest zmęczony to kręci główką na NIE, trze uszy a w ostatniej fazie drapie się po twarzy:szok:. Przywykłam choć jak zaczął to robić (kręcić główką) to miałam niezłego schiza. :dry:
Iwon- od niedawna kąpiemy się w dorosłej wannie. W wanience wydawało mi się bardziej ekonomicznie, ale okazało się, że wlewam do niej tyle wody co do wanny i więc jednego grata mniej;-)

A pozostając w temacie czy do wanny dorosłej używacie jakieś maty antypoślizgowe?? KJ strasznie się dupsko ślizga i chyba muszę się za czymś rozejrzeć tylko nie wiem za czym...:baffled: HELP PLS. :-)
Siedzę sobie właśnie na łączce za domem, patrzę na las tuż obok, G właśnie usnela po zabawie na trawie i śpi w wózku. I'm loving it:-)
Dziś leniwy dzień, trochę na rowery weszliśmy. Niestety nie mogliśmy wziąć swoich a na tych nie da się dłużej pojeździć (jubilat 2 - kto pamięta?;-) i jakiś gorak dla nastolatków). Kolana po goraku bolały mnie od razu, na jubilacie było lepiej... G w foteliku:-) nawet ok tylko zmeczyla się potem i płacz był troszkę.

Na obiadek wędzona ryba z wędzarni znad jeziora Gardno:-) zakąszona pączkiem przeze mnie - Pe patrzył z niedowierzaniem:p

Hmmmm to się nazywa granie na gulu...:-D ZAZDROSZCZĘ.
Co do Jubilata- ciągle w produkcji ale inna generacja:-D:-D

A co do ryby przegryzionej pączkiem- CZY CHCESZ NAM O CZYMŚ POWIEDZIEĆ?? TAKIE SMAKI....;-):-p:-p
Gratuluję udanych imprez roczkowych. My w weekenda też byliśmy na urodzinach ale 30:blink: Moje dziecko przygarnęło sobie nowego dziadka i babcię... Wystarczy się do niego uśmiechnąć i wyciągnąć ręce a on już idzie, nic się nie wstydzi- no może czasem przez pierwsze 2 minutki:sorry2: Wasze też tak mają??

Pamka ja mam matę taką z Ikea i jestem zadowolona. Idealnie mieści mi się w brodziku. O taką:
21.01.2013 w kąpieli.jpg

U nas także kręcenie główką na "nie" i łapanie się za ucho na tapecie, więc to chyba taki etap dzieciaki przechodzą.

I młody też się nikogo nie wstydzi. Oprócz babci (nieźle mu nagadałam co:-D)

Załączniki

• 21.01.2013 w kąpieli.jpg
    21.01.2013 w kąpieli.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 37
Pamka ja mam matę z ikea taką niebieską. Sprawdza się.

Co do smaków to nie, ja tak czasem mam. A po rybie mam teraz lekkie mdłości... za dużo na raz:-(

Podoba mi się określenie: granie na gulu :p

Młodak Szymek ma bombową fryzurę na tym zdjęciu:-D:-D

MS MICKEY- kolejny objaw... hmmm może jednak coś jest na rzeczy:blink::blink:

Do ikeowa mamy daleko więc pewnie muszę gdzieś coś innego upatrzeć, ale dzięki za pomysły:tak:

Pamka kupiłam na allegro imitację kamyczków szarych i jest OK.

Mlodak jaki fryz!!!:)))

Pamka Mlodak jak to się nikogo nie wstydzą się...zazdroszczę! Moja ryczy na widok wszystkich, nie ma szans, aby ktoś prócz mojej siostry wziął ją na ręce. Już nie mogę doczekać się kiedy jej to minie:/

MsMickey zapomniałam dopisać, że u mnie identycznie. Młoda od 2 mies. łapie się za ucho, ciągnie (czasem aż ma na maxa czerwone) i jest to objaw zmęczenia. Nosek rączką też często przeciera (czasem aż tak nerwowo):) Przy uszach byłaby gorączka i nie rzadko wymioty.

kasiekz no jakoś mu przeszły te fazy ryku i wstydzenia się. Na szczęście bo wstyd było z nim gdziekolwiek iść :-D
Zdarzy mu się czasem zrobić minkę do płaczu gdy jest już mega zmęczony albo zaraz po przebudzeniu i nie bardzo czai co i jak. Ale normalnie to cieszy japę do wszystkich. Na rękach to on ogólnie nie lubi być, więc rączek nie wyciąga, no chyba, że coś upatrzy co jest wyżej i chce to dostać ;-)
Że nie wspomnę o biegu do wszystkich psów i kotów na ulicy czy za ogrodzeniami (to ewidentnie po mamusi ma)

Najlepszego wszystkim roczniaką tym co mieli mają i bedą mieć urodzinki.
Przepraszam ze nic nie pisze ale jakas deprecha mnie dopada. Jeszcze EThan budzi sie o 3 po butle, w dzień pluje jedzeniem wiec nienajada sie...dzien zaczyna o 5.40 oczywiście ale maruda taka se hej...chciałabym juz iść do pracy chcemy odkładać kase na mieszkanie ale zanim te dobre 250 tys. Odłoźymy to minie ale zawsze to jednak swoje. Ja zanim pojde do pracy chce isc na kurs językowy który musze przejść tak czy siak przed aplikacją o rezydenta.

WCzoraj pojechalismy do miasteczka gdzie jest iście polska góral sja restauracja i miejsc niebyło rezerwowac trzeba. .. i chyba juz wiemy gdzie na ślub i wesele będzie z oolskim klimatem.

MsMickey - no powiedz, czy my nie jesteśmy genialne???? Ty już z myślami o lekarzu w Słupsku, a tu forumowe super doradzaczki uspokoiły dupkę :-);-)

hej czerwcówki :) sorki, że tak rzadko się udzielam, ale czasu ostanio mam mało, a i weny brak, już nie wspomnę jak cięzko się wbić czasami:zawstydzona/y:

obecnie już kończę prezentację ze zdjęć i filmów, która będzie prezentem na 18 urodziny mojej kuzynki :) mam nadzieję, że jej się spodoba... a potem zabieram się za kontynuację prezentacji Sergiuszka, bo mamy tylko 7 miesięcy, więc na roczek chcę dodać resztę :)

przede mną też praca nad prezentacją 18-tkową dla kuzynki, ale dla Gabi na roczek jednak nie dałam rady zrobić tak, jak chciałam. Może jeszcze coś tam krótkiego stworzę, ale potem zrobię bardziej wypasioną (a przynajmniej bardzo bym chciała).

Ja też mam zawsze folię p. deszczową :tak:

Baby kąpiecie jeszcze bąble w wanience czy już w "dorosłej" wannie?

w dorosłej.

Laski Polka dostała m.in ten tunel z ikea i to od wczoraj najlepsza zabawka:) Wchodzi, wychodzi, wrzuca tam balony, zabawki, rzuca się na niego, robi 'a kuku'...normalnie szał:D Poza tym dostała też jak Aylin xylofon, ciuszki (w tym od teściowej body 74, a moja Polka nosi 80!) i kasę.

no to super! :-) Gabi tunel też dostanie i już ją widzę, jak będzie szaleć!!

A pozostając w temacie czy do wanny dorosłej używacie jakieś maty antypoślizgowe?? KJ strasznie się dupsko ślizga i chyba muszę się za czymś rozejrzeć tylko nie wiem za czym...:baffled: HELP PLS. :-)
Wystarczy się do niego uśmiechnąć i wyciągnąć ręce a on już idzie, nic się nie wstydzi- no może czasem przez pierwsze 2 minutki:sorry2: Wasze też tak mają??

my bez maty byśmy nie dali rady. Gabi łazi po wannie jak głupia, więc mata się bardzo przydaje. Mamy zielonego krokodyla z ikeowa.
Moja też jest mega otwarta do ludzi, do tego stopnia, że sama zaczepia i potem mi ją głaszczą, zaczynają bawić i takie inne akcje. Ostatnio na plac zabaw weszła jakaś starsza samotna pani, po której było widać, że ona coś nie ten teges i oczywiście Gabrysia musiała złapać z nią kontakt wzrokowy, walnąć rogala i podać grabki...Mieliśmy panią do towarzystwa :sorry2:

Pamka ja mam matę taką z Ikea i jestem zadowolona. Idealnie mieści mi się w brodziku. O taką:
Zobacz załącznik 565267

U nas także kręcenie główką na "nie" i łapanie się za ucho na tapecie, więc to chyba taki etap dzieciaki przechodzą.

I młody też się nikogo nie wstydzi. Oprócz babci (nieźle mu nagadałam co:-D)

genialna fota!!! hehhe się uśmiałam :-D

Byłam dziś u swej ginekolog po skierowanie na USG piersi. Zbadała mnie (wsio oki), zapytała kiedy następne dziecko, dała skierowanie i tyle.

reklama
Hello

Ja obu chlopakow przerzucilam do wanny jak mieli 3 m-ce. Mam dosc mala lazienke, wiec wanianka bardzo mi przeszkadzala. Na poczatku kapalam ich w specjalnym siedzisku, teraz na macie, zwyklej, kupionej w ktoryms markecie.

Mati zachowuje sie roznie w zaleznosci od tego czy to on zaczepia, czy jest zaczepiany. Jezeli inicjatywa jest po jego stronie to wtedy sa usmiechy, piski radosci. Odwrotnie gorzej- zaczepiony przez kogos wyje,ze trudno go uspokoic.:confused:
Ale jest widoczna poprawa w kontaktach z osobami znanymi. Do tej pory ciezko bylo go dac na rece nawet babci, ktora go pilnuje codziennie. A wczoraj przelom : piszczal bo chcial do babci :szok:

MsMickey - mieszanie smakow, mdlosci ......... ;-):laugh2:
Munka - super, ze wizyta udana. To do dziala.:-D
PaulinaMaria - Wspołczuje nocek i powodzenia w oszczedzaniu na wlasne m
Kasiek - dzieki za przepisy.

Dziewczyny wy tak sumiennie pzrygotowujecie sie do imprez roczkowych, a ja nawet o tym nie mysle.:zawstydzona/y:
Nie chce mi sie :-( robic imprezy. Chyba bedzie tylko tort.

Do góry