reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziękuję w imieniu Martynki.
My mamy to już za sobą. Był grill balkonowy :) sałatek nie robiłam obeszłam ten dodatek warzywami krojonymi w słupki i do tego dipami :p
poza tym tort, babeczki, muffinki, i truskawki. A tort - jak zgram zdjecia to się pochwale moimi kulinarnymi wyczynami :p

reklama
Hej hej :)

Spóźnione gratulacje dla rocznych Jasia i Martynki oraz ich dumnych rodziców :-)

Ech baby, ale sobie pofolgowałam z żarciem w ten weekend :sorry2: Ale jak tu nie jeść, jak wczoraj byliśmy u znajomych na grillu. Były trzy pary + gromada dzieciaków, super imprezka na świeżym powietrzu, a gospodarze przygotowali takie cuda ... mięsko, sałatki, krewetki, masełko czosnkowe, truskawki, arbuzy, drineczki, mmmmm, kocham lato! :-D:cool2:

Pamka jakie ładne nowe zdjęcia Kejdżeja dałaś :-)

Majeczko wszystkiego naj naj najlepszego

Wczasowiczki zadowolone, imprezowiczki rowniez - suuuper.:-)
My tez. Weekend udany, rowniez gillowy -Iwon - niestety nie mialam tak dobrze, musialam sama wszytsko przygotowac. Ale nie narzekam oczywiscie:-D
Caly dzien na dworze, uwielbiam takie dni. Tylko nie wiem czy Adrianowi nie pogorszylismy ( kaszle nadal). M wlasnie jest z nim u lekarza - boje sie.:-(

edit. Ufffffffff jest lepiej, ale anty jeszcze do srody.

Ostatnia edycja:
Hej Gerlz;-)

Uściski i gilgotki dla urodzinowcow :-):-):-):-):-) czyli berfdej bojów i gerlów :p:p:p:p

No i OCZYWIŚCIE uściski zrozumienia dla mam (rozumiem, co do tej pory przezylyscie ;-))

A my spędzamy czas na plaży i spacerach. Uwielbiam plażę na nowo gdyż G potrafi zająć się sobą przez jakiś czas plus zabawy z tatą i mama na RELAX:-):-):-):-):-)

Plaże puste, ludzi pojedyncze sztuki na horyzoncie... Bossssko:-) nikt nie podglada, nie sypie piaskiem, nie krzyczy pod nosem:-)

G plażę uwielbia wręcz organicznie; szaleje na piasku, zanurza ręce, nogi... Zabawnie popatrzeć:-):-):-)

Namiot z lidla sprawdzą się doskonale: do spania, schowania się czy posxukania cienia. Nie musimy nosić padałana :p

G do agrowypasu jest stworzona: pieski, kotki plus kurki to jest to:-) cały dzień na dworzu :-)

Jedno mnie niepokoi: łapie się za ucho ostatnio. Tak jakby chciała się podrapać. Gdy jest zmęczona czy rozdrazniona. I za nos też się trze. Nie wiem więc, czy coś ją boli (zapalenie), czy zęby idą kolejne... Temp brak. Jak myślicie? Od razu dodam, że siedzimy na zadupiu - najbliższy pediatra chyba w Słupsku. Muszę zapytać się gospodyni bo wnuczek na miejscu ma 3 lata.

Pozdrawiam i miłego dnia:-)

p.s. Właśnie ogluszyl mnie żuraw przelatujacy z krzykiem nad domem:-)

Msmickey ale Wam fajnie i swojsko, zazdraszczam :-)
Jeśli chodzi o łapanie się za uszko i tarcie noska to mój bąbel ma identycznie :tak: I zauważyłam, że robi to właśnie wtedy kiedy jest zmęczony. Tarcie noska było już od dawna, ale to łapanie się za ucho to od jakiegoś miesiąca...

Po roczku:)
Pogoda dopisala, goscie tez:) Mala speszona tlumem ludzi (18osob), bardzo niesmiala i ciagle na rekach. Na widok pietrowego tortu z jadalnymi figurkami swinki Peppe ozywila sie i zaczela kwiczec (nasladuje juz odglosy 6 zwierzatek)!
Moj tort bez mleka i jajek tez wyszedl pysznie-zajadala sie mala, ja i goscie:) Polecam wiec te torty z przepisow co wklejalam:p
Poza tym byl obiad: rosol z perliczki i mlode ziemniaki z dwoma salatkami i trzema rodzajami miesa. Potem ten tort z szampanem. Na koniec salatki, ciasto do kawy i lody:)

Pierwotnie mial byc grill, ale uznalam ze za duzo osob na mojego malego grilla i pogoda byla nie pewna. I nie zaluje:)

Lece spac...jutro nadrobie:)

I najlepszego dla wszystkich roczniakow!!!:)

Kocham taką pogodę!!!

STO LAT DLA MARTYNKI I JASIA :tak::-)
Urodzinki się udały :tak: tort pycha, goście oczarowani i wzajemnie, za tydzień kolejna imprezka :-D:tak:

Dziękuję w imieniu Martynki.
My mamy to już za sobą. Był grill balkonowy :) sałatek nie robiłam obeszłam ten dodatek warzywami krojonymi w słupki i do tego dipami :p
poza tym tort, babeczki, muffinki, i truskawki. A tort - jak zgram zdjecia to się pochwale moimi kulinarnymi wyczynami :p

Dziewczyny!! super, że imprezki udane :-) trochę zazdroszczę, że macie to już z głowy, ale oczywiście nie mogę się doczekać soboty, uwielbiam, jak zbiera się cała familia :tak: Poza tym mniej więcej plan jedzeniowy mam ogarnięty, więc też lżej na duszy.

Wczasowiczki zadowolone, imprezowiczki rowniez - suuuper.:-)
My tez. Weekend udany, rowniez gillowy -Iwon - niestety nie mialam tak dobrze, musialam sama wszytsko przygotowac. Ale nie narzekam oczywiscie:-D
Caly dzien na dworze, uwielbiam takie dni. Tylko nie wiem czy Adrianowi nie pogorszylismy ( kaszle nadal). M wlasnie jest z nim u lekarza - boje sie.:-(

edit. Ufffffffff jest lepiej, ale anty jeszcze do srody.

no to uuffff.... ;-)

MsMickey - hej hola, tęsknimy, wracajcie!!! :-D;-) super, że jest super! Co do uszka, to ja bym była raczej spokojna, bo jakby ją bolało, to pewnie byłaby marudna. Ja byłam kiedyś z tego samego powodu z G u laryngologa, tylko, że ona była wtedy mniejsza. Wsio okazało się oki. Teraz jak sama wiesz, jak G jest śpiąca to maca się pogłowie i bawi włosami i wtedy pewnie też o to chodziło (albo zęby). Lekarka powiedziała, że czasami woskowina potrafi się zebrać i to może powodować swędzenie, także staram się Gabioszce czyścić uszy co jakiś czas po kąpieli.

W tym tygodniu postanowiłam iść na łatwiznę i będę jadła szybko przygotowujące się potrawy, czyli makaron z truskawkami, pizzę sklepową (uwielbiam Riggę). Przed imprezą się napiekę i nagotuję, więc zbieram siły :-D

Czekam też na kuriera, bo myślę, że lada dzień dostarczy nam spacerówę :-D zamówiłam jednak brązową i jestem mega ciekawa jak będzie wyglądać w rzeczywistości!!!!!!

Hello,
od wczoraj masakrycznie boli mnie głowa. Pierwszy raz od niepamiętam kiedy...

dla szukajacych inspiracji na torty:
ten robiłam na sobotę Moje Wypieki | Tort cytrynowy
ten na niedzielę Moje Wypieki | Tort śmietankowo - truskawkowy, najprostszy
zdobione masą plastyczna mashmallows z tego przepisu Moje Wypieki | Tort urodzinowy
tylko nie w tym paskudnym kolorze a na żółto :)
jak sie odważę (i zgram zdjęcia) to wkleje dzieła...

MsMickey - nawet nie wiesz jak ci zazdraszczam....

Młoda dostała na urodziny: rowerek po mojej siostrze (mój ojciec wiecznie bez kasy prezenty z drugiej ręki), sorter torebkę (fajna materiałowa z jednej strony ma takie szeleszczące zakładki a z drugiej sorter zapinany na suwaczek. i Rączkę wiec będzie na dłuższa chwilkę, jeździk quick smart, garnuszek na klocuszek (wymienić muszę bo juz mamy) ksylofon i zestaw do herbaty - przyjecia będą :)

reklama
Ja pitole jak mnie już wkurza ta nieokreślona pogoda... muszę wyjść do sklepu i oczywiście przed chwilą było słońce, a zaraz pewnie znów będzie ulewa!!! :angry:

Do góry