reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon no jak ja dziś odrazu w poście napisałam o nocce :-D:-D:-D:-D, a co do niekapka to spróbuj choć tak jak pisałam wcześniej aby z nigo cos poleciało to trzeba nieźle pociągnąć bardzo sobie mamy chwalą
i-nuk-fc-butelka-kubek-niekapek-150ml-disney-myszka-mickey-miki-z-uchwytem-i-ustnikiem.jpg
ale moja sobie z niego gryzak zrobiła

andzia podziwiam za to że jeszcze cyckujecie i inne dziewczyny też podziwiam za to jakoś sobie ja tego nie wyobrażam u nas :szok:

MsMickey ja też w trakcie pakowania i dziś w nocy wyjeżdżamy nad morze i już się boję podróży bo Niuśka pierwszy raz w tak daleką podróż pojedzie !!!!!!!!!!!!!

reklama
Mlodak ale Szymus ma upodobania :D

Kasia.natka sto latek na roczek dla MISI!!!!

Rysica pieknie :) nam tez poczatkowo chodzil potem nie a potem jak poszedl to juz w ogole nic innego nie chce robic :) a o raczkowaniu mozna zapomniec :)

Andzia a o czym myslisz ?? jestem jestem :p ale to dalej tajemnica :p:p

MsMickey udanej podrozy :)

Iwonto ja Was nie zalamuje :p ale pochwale ze moj o 20 po grysiku wlozony do lozeczka zasypia sam i spi cala noc do 6:30/7 ale wyspana nie jestem nic a nic :)
mysle ze mozna to nazwac chodzeniem :) i brawo dla Julcia :)

Zaza nie ma sie co bac, u nas trwalo trzy dni i zapomnial co to butelka :) tylko konsekwentnie jak nie bedzie chcial jesc probowac zajmowac przy jedzeniu ... my karmimy sama lyzeczka, pije rurka albo z odkrytego kubeczka :)

Ostatnia edycja:
Kasienka - to jak juz sie ujawnisz to zloze Ci gratulacje:-D;-) Co do wielkosci "tajemnicy" to Mati tez na poczatku byl w tyle. ?Uszka do gory.:-)
Alijenka - dzieki i powodzenia w pakowaniu:-)

No i pytanie dawno niezadawane : Czy ktoras jeszcze nie dostala okresu po porodzie??????? -
pytam oczywiscie mamy karmiace UU
Ja nie dostalam, a endo straszy, ze moge juz przekwitac:szok:

Andzia chyba ten endo przekwita :D ... widocznie masz wysoki poziom hormonu ;)

a no i bylismy wczoraj na zdrowych dzieciach moj dziec o dziwo nie dobil do 11kg :D ma 10,890 hehe :) i mierzy 77cm

wszystko w normie :) i Pani doktor mowila ze duzy

Ostatnia edycja:
Kasienka - nie bardzo przekwita, bo aktualnie w ciazy jest:-D Ja mam hashimoto i prawdopodobnie to bardzo czeste zjawisko po 2 ciazy, nawet w tym wieku (czyt. w bardzo mlodym wieku:-D:-D)
U nas w przychodni nie mierza dzieci. Mati wazy 10 kg, a ubranka nosi niektore juz na 86 (niestety to nie jest wyznacznik). Musze go rozciagnac i zmierzyc sama.;-):-D

zaza - no, to wybiłyśmy się razem! U nas dziś dokładnie to samo! Obudziłam się o 3.30, więc poszłam zobaczyć, czy G się nie odkopała, zaglądam do łóżeczka a G siedzi i się na mnie patrzy :szok: wzięłam ją do nas, ale nie zasnęła, dostała więc mleko i usnęła o 4.30 :-) nieczęsto się zdarza mleko w ciągu nocy, ale jakby nie dostała to pewnie by nie usnęła za szybko.

Hej Ladies,
nie pisałam bo byłam/jestem w ferworze szykowania do wyjazdu nad morze. Wczoraj zajechalismy jeszcze do Ł a za chwilę ruszamy. Cykam się zdeczko, jak G zniesie drogę... Na szczęście wprawę w podrozowaniu ma;-) tylko nie tak długim.

Trzymajcie kciuki:-)

uściski dla wszystkich mamidzieciów ;-);-);-)

Spokojnej podróży i pięknej pogody!!!!:-)

Mój bąbel wczoraj już całkiem ładnie śmigał na dwóch nogach :-) Wygląda to tak, że przejdzie parę metrów, potem się chwieje i upada. Ale wstaje i idzie dalej. Nadal jednak bezpieczniej się czuje, gdy ktoś go prowadzi za rękę. Czy to już można zacząć chodzeniem? Jeśli tak, to nie prześcignął brata, bo K. zaczął w wieku 10 m-cy.

chodzi chłopak jak nic :-)suuper!!

Iwon no jak ja dziś odrazu w poście napisałam o nocce :-D:-D:-D:-D, a co do niekapka to spróbuj choć tak jak pisałam wcześniej aby z nigo cos poleciało to trzeba nieźle pociągnąć bardzo sobie mamy chwalą
i-nuk-fc-butelka-kubek-niekapek-150ml-disney-myszka-mickey-miki-z-uchwytem-i-ustnikiem.jpg
ale moja sobie z niego gryzak zrobiła

MsMickey ja też w trakcie pakowania i dziś w nocy wyjeżdżamy nad morze i już się boję podróży bo Niuśka pierwszy raz w tak daleką podróż pojedzie !!!!!!!!!!!!!

my mamy taki niekapek i młoda lubi z niego pić, ale mleka jej w nim nie dawałam.
Wam również życzę spokojnej podróży i udanego wypoczynku!!!

Andzia chyba ten endo przekwita :D ... widocznie masz wysoki poziom hormonu ;)

a no i bylismy wczoraj na zdrowych dzieciach moj dziec o dziwo nie dobil do 11kg :D ma 10,890 hehe :) i mierzy 77cm

wszystko w normie :) i Pani doktor mowila ze duzy

:-):-)

Czy Waszym dzieciakom, które biegają tylko w koszulkach nie spada pieluszka, nie przesikują się??

sto lat dla dzisiejszych roczniaków!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wyświetla się Wam u góry reklama Gerbera z machającym maluchem?? Gabi stoi przy kompie, śmieje się do niego, cały czas mu odma****e i próbuje dać smoczka :-D

Ostatnia edycja:
Iwon gratuluję chodzelnia!!!!

Ja tam na noce caly czas narzekam i dziś też to uczynię. Obudził sie o 0:30 bo zginął smok. Inteligentny K włączył światło a skok znalazł sie w spiworku. Jakim cudem to nie wiem. Tym sposobem siedzialam u mlodego w pokoju do 2:40. Potem przebudzil siena chwilę jeszcze o 4:15, 5:50 i 6:40. Finalnie wstał o 8:20.

A co do cycoow to myślałam że zainteresowanie nimi jest blizej pełnoletności niz roczku :))) Ale najwidoczniej starej daty jestem, hihi.

Kasia.natka wszystkiego najlepszego dla Misi.

Muńka mi nic nie macha z reklamy.

Munka - do mnie tez macha :-D:-D
Gabi bedzie dobra, starsza siostra. Mati pewnie chcialby go pociagniac za wlosy.:laugh2:;-)
Nie zauwazylam zwaizku miedzy przesikaniem a chodzeniem w samej koszulce, ale moj jeszcze nie chodzi, wiec mu sie obsuwa w dol

Mlodak - wsploczuje nocki, trzeba bylo meza zostawic z Szymkiem. Kara musi byc.;-) No u Ciebie to hustawka z tymi nocami, elbo pieknie spi, albo masz masakre.

Ostatnia edycja:
W kwestii odstawiana od butelki nie pomogę bo mój dzieć sam się odstawil już dawno dawno. W sumie teraz się cieszę bo mam ten problem z głowy. Z niekapka tyloo wode pije a mleko w stałej postaci przyjmuje :)

Co msm robic w takiej chwili????? Krzyk, proszenie, zajmowanie czyms innym nie pomaga.
DSC_0636.jpg

Załączniki

• DSC_0636.jpg
    DSC_0636.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 45
reklama
W kwestii odstawiana od butelki nie pomogę bo mój dzieć sam się odstawil już dawno dawno. W sumie teraz się cieszę bo mam ten problem z głowy. Z niekapka tyloo wode pije a mleko w stałej postaci przyjmuje :)

Co msm robic w takiej chwili????? Krzyk, proszenie, zajmowanie czyms innym nie pomaga.
Zobacz załącznik 564242

zdjac zabezpieczenie i co bedzie to bedzie;-) A tak serio to Adi tez nie ustapil z odrywaniem. Wkoncu zdjelam i zdalam sie na los. Na szczescie nic sie nie stalo.
Teraz chce kupic taka tasme jak ma kasiek ( prosze wstaw jeszce raz link do niej)

Do góry