reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

na początek składamy wszystkim pominiętym ROCZNIAKOM NAJ NAJ NAJLEPSZE ŻYCZENIA URODZINOWE!!!

Iwon u nas głównie body+koszulka bo pogoda jesienna :wściekła/y: a co do butelek to my mleko nadal ze smoka ale wszystkie inne płyny z 360' bo dostałyśmy do testowania z aventa i jest fajny bo nie trzeba ssać jak w lovi :tak: ma oczywiście swoje minusy ale może i to ogarniemy ;-)

andzia obejrzyj koniecznie!

reklama
andzia - ty się zastanawiasz jak z cyca zrezygnować a ja bym chciała zeby młoda jeszcze pocyckała. Ale dziecko ma od 3 dni bunt. Więc kończe z karmieniem. Przecież na siłe się nie da

andzia - ty się zastanawiasz jak z cyca zrezygnować a ja bym chciała zeby młoda jeszcze pocyckała. Ale dziecko ma od 3 dni bunt. Więc kończe z karmieniem. Przecież na siłe się nie da

czekam do pierwszych zebow u gory ( narazie ma tylko 2 na dole) , jak bedzie dalej przygryzal- to sie bandazuje :rolleyes2:

Adi tez sam zrezygnowal z cycka (zaczal mnie gryzc) jak mial roczek

Roczek minal nam w miare spokojnie. Bylo 7 osob + trojka dzieci. Zrobilismy grilla, kazdy sie najadl, a pozniej spalil biegajac za dzieciakami. Moj ancymonek robil najwieksza awanture jak mu sie nie pozwalalo na cos. Nie wiem czy wasze tez tak maja, ale normalnie wpada w histerie. Wrzeszczy, piszczy, probuje sie wyrwac - czy to kolejny skok/kryzys jednoroczniaka??? Tomcio dostal samochodzik do odpychania (na razie siada, podnosi nogi do gory i czeka az go ktos bedzie pchal - najlepiej szybko), kierownice chicco (bardzo zainteresowany), dwie pary butkow nike (na szczescie sporo za duze, bo sa troche za sztywne na teraz jak na moj gust) i gazete z golymi cyckami (kuzyn L stwierdzil, ze skoro juz skonczyl rok to moze popatrzec
:sorry:). Z rzeczy do wybrania - najpierw chwycil pieniazek podsuniety przez kolege (stwierdzilismy, ze sie nie liczy), za drugim razem ksiazeczke. Bedzie bogaty albo madry ;) Albo i to, i to.

hehe, gazetka!! niezły pomysł :-D fajno, że wsio się udało.
Co do histerii, to moja nie robi wielkiej awantury, ale potrafi się nieźle złościć, jak coś się jej zabierze.

hmmm leje na dworze, a wy zamiast się kisić przed kompem, to co robicie? gdzie jesteście? ;-)

ja wczoraj podczytywałam, miałam pozaznaczane cytaty, ale w trakcie robiłam sto innych rzeczy i potem zamknęłam kompa zapominając, że miałam napisać :-) ale za to się wyspałam ;-)

Wszystkiego Najlepszego dla Roczniakow :-):tak:

Dzieki Dziewczyny,
Niespodzianka to Wojtek chory, Kuba to twardy zawodnik :-D Daje rade, pogoda beznadziejna a mąż dzisiaj dzwonił i u nas w Anglii ciepelko a ja przylecialam sie do Polski opalac, zła jestem jak nie wiem. Mam tylko nadzieje, ze w następna niedziele jak mamy chrzciny i roczek bedzie ciepło i słońce, o to sie modlę :-D Mąż juz w sobotę bedzie u nas a w niedziele jedziemy do Jego rodziny.

no to Cię pogoda niemile przyjęła w PL. Ja też mam jej już dość!!!
Wczoraj wyszłam z G i nasz spacer skończył się przy dojściu do windy. Jak zobaczyłam z okien klatki chmury, to zawróciłam i 5 minut później zaczęło lać!!

Dobry wieczór :sorry::-)

Dolecieliśmy cali i zdrowi lot nie najgorszy aczkolwiek Aurelka troszkę płakała ze zmęczenia ale w końcu zasnęła :tak: W PL jesteśmy od niedzieli pogoda całkiem, całkiem :-) Szykujemy się na roczek i odwiedzamy rodzinkę. Aura wszystkich oczarowuje śpi i je ładnie więc mamusia zadowolona :tak: Druga górna jedynka w natarciu :tak:

miłego pobytu w PL i udanej imprezki!!!! :-)

A mój Julo zaczyna chodzić :-) Dzisiaj zrobił już cztery samodzielne kroczki, czyli postęp jest, bo kilka dni temu były dwa ;-)

nooo bjuti bjuti !!!! :-D

Witam PIotrus sto lat:)
Co dzien wstaje o 4.40 ... niewiem co EThan sobie obmyślił aby o tej porze wstać? Ile spia w nocy wasze dzieci i ile w dzień. Ethan śpi odv18 do 6 ale od niedzieli tylko 4.40...w dzien dwa razy 1h potem 30 min. I ostatnia drzemka jest o 12 .30 w dzien potem niedaje sie położyć.

moja śpi z reguły w nocy około 10-11 godzin, a w dzień różnie. Czasem na dwie drzemki, które razem dają ok.2-3 godzin snu, a czasem ma jedną ok. 1,5-2 godzin.

Nie chce mi sie dzisiaj nic. Sladem Kubusia Puchatka oglaszam ten dzien - Dniem nic- nie- robienia.
W nocy myslalam, ze glowa mi eksploduje, zdaza sie to coraz czesciej.:-(
Moj zaczal raczkowac :tak::tak: Myslalam ze nie bedzie, bo juz calkiem dobrze radzi sobie na dwoch nozkach ( jeszcze sam nie chodzi)

przyłączam się do Dnia Kubusia Puchatka!!
Ja dziś też już na p/bólach i zauważyłam, że głowa mnie boli zawsze w okresie owulacyjnym.
Super, że zaczął raczkować!!!!

Dziewczęta konkretny temat: czy zakładacie dzieciakom nadal bodziaki czy już "zwykłe" podkoszulki? I druga sprawa to picie mleka z butelki - jak długo jeszcze? I co dalej - niekapek? Jaki?

ja nadal body, bo obawiam się, że jak nie będzie miało co trzymać pieluszkę, to będzie ona zjeżdżać.
Moja mleko pije nadal z butli i wieczorną kaszę. Nie wiem kiedy zrezygnuję, ale zauważyłam, że u nas takie rzeczy przychodzą same. Czyli rezygnacja z cyca, kasza na drugie śniadanie łyżeczką a nie z butli. Myślę, że za chwilkę Gabi będzie na pierwsze śniadanie już tylko jadła kanapkę zamiast mleka i odstawienie butli przyjdzie samo tak jak inne czynności. Tylko zastanawiam się ile mleka roczne dziecko powinno wypijać, bo boję się, że nie będę miała kiedy Gabi dać, jak zacznie jeść tylko kanapki na śniadanie.

hej laseczki :sorry:
to znowu ja...
aby wkupić się w wasze łaski przynoszę hit Bébé Lilly - Głupotki - YouTube

znam i lubię :-)

Pochwalę się: pokazałam dziś Gabi jak zdmuchnąć świeczkę i po kilku razach próbowania złapania ją ręką zakumała jak to się robi!!! :-D:-D i teraz co chwilę pokazuje palcem, że chce zdmuchiwać :-D:-D

Jestem i ja. Na urlopie od poniedziałku, ale jakoś czasu dalej brak...

Iwon u nas głównie koszulki już, chociaż kilka par bodów jeszcze mamy, ale już wyrastamy. I na noc rezygnujemy z pajaców, tylko pidżamki ;-)

Młodak moja jak się jej czegoś zabroni to tak się rozbeczy, że aż potrafi się zanosić. I też oczami wyobraźni widzę nas w sklepie jak nie chcemy jej czegoś kupić.. Phi, co tam dużo mówić, wczoraj byliśmy i oczywiście musiała postać/po dotykać/posiedzieć w takim autku co to stoją i jak się wrzuci pieniążek to tam buja nim.. Oczywiście wyjść nie chciała, a jak wzięłam siłą to chyba całe centrum handlowe ją słyszało... :confused2:

Jeśli chodzi o drzemki to kolejny dramat, bo w ogóle w dzień nie chce zasypiać, a widać, że śpiąca.. Żadne sposoby nie działają, czasem po godzinie męczenia w końcu pada, ale ogólnie to istna masakra.

Na noc kilka razy się ostatnio buntowała i nie chciała pić mleka, potem budzi się koło 1 i głodna i skora do zabawy potrafi nie spać ze 2-3h..

Kupiłam ostatnio herbatkę na spokojny sen, ale chyba średnio na nią działa :-p

Gratuluję postępów dzieciowych. I obiecuję się poprawić ;-), a teraz mąż mnie goni do prasowania :confused2:

hej
u mnie zaś masakra porażżżżżka, zimno 10 stopni i deszcz przecież to można na głowę dostać !!!!!!!!!!!!!!

A agaundpestka wysłała mi zdjęcie znad morza jak Antek siedzi na plaży i bawi się kamykami iiiii słońce mu pięknie świeci !!!!!!!!!!!!!!

Paulina moja Niuśka też ma takie dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!
moja śpi od 20 do 5,20-6,00, w dzień ma najczęściej 2 drzemki tak po 40 min, czasami zdarza jej się że śpi po godzinie, a dziś już ma drugą drzemkę i śpi już prawie półtorej godziny
A z tymi rajstopkami B ma rację po co mu zakładasz rajstopy pod spodnie jak macie 20 stopni na dworze, moja dziś była na dworze przy 10 stopniach i miała tylko grubsze spodnie !!!!! a zimno u nas na maksa i do tego deszcz

Iwon ja dalej podaję małej mleko z butelki, moja za cholerę nie chce żadnego kubka treningowego, a o niekapku to zapomnij bo ona w ogóle nie potrafi z niego zaciągnąć wcale się jej nie dziwię jak mi samej trudno jak próbowałam się z niekapka napić, a co do mleka to niby pediatrzy zalecają do 3 roku życia

ja nadal mała ubieram w body no chyba że jest "upał" to zakładałam jej spodenki i koszulkę

Sunshine miłego pobytu w PL :-D

Niespodzianka fajnie że imprezka się udała, ja to chyba będę ostatnią z Was która będzie robiła roczek swojemu dziecku bo wyjdzie tak że Niuśka imprezę będzie miała chyba pod koniec lipca dopiero

Muńka ja moją uczę dmuchania w wiatraczek i nawet nawet jej to idzie :-D:-D

Pisze z tel.wiec wybaczcie bledy. Kazalam M oddac tableta bo mnie nerwica brala:-)

Alijenka mnie tez pogoda wkurza. 10C w dzien w czerwcu! Wyszlam z mala na spacer i bieglam do domu, bo deszcz...Ale ty juz lada chwila wyjezdzasz nad morze i bedziesz miec jak Aga sloneczko-ach:-)

PaulinaMaria ale maly ma menu:-) Co do porannego wstawania to pewnie jeszcze mu sie zmien kilka razy, wiec glowa do gory.

Aylin robie w skrocie w PR, sluzba prasowa:-) moja nawet przez sen nie chciala wiec podziwiam:p

Iwon moja lata w bodziakach, ale zakladam jej tez bluzeczke i spodenki:-) Z butelki nigdy nie pila i nie pije. Je lyzeczka kaszke, wode pije z kubeczka, a na wyjsciach z butelki. Mialam niekapek tommee tippee i kubek 360-oba oddalam sasiadce bo mala protestowala. Tydzien temu kupilam zwykly za 7zl niekapek z ikea z twardym plastikowym dziobkiem i od razu zaczela z niego pic...teraz to jej ulubiona rzecz:-) mleko pije mm lub owsiane/migdalowe z kasza lub platkami sniadaniowymi:p

Andzia moja nie gryzie, ale tez chce zrezygnowac z karmienia cycem. Jednak to strasznie trudne! Az boje sie podejmowac pierwsze proby:/

Alijenka u mnie też pogoda beznadziejna choć nie jest tak zimno ale ciągle pada i jest ciemno więc do deprechy już tuż tuż :crazy: a chcieliśmy urodziny zrobić na tarasie... śmiać się czy płakać :eek:
młodak nasza Misia jak jej się czegoś nie da albo zabierze to zaczyna krzyczeć ale staramy się nie reagować i na pewno nie ulegać bo właśnie boję się później takich histerycznych akcji :tak:
Niespodzianka rewelacja z tą gazetą :-D

dziewczynki a co myślicie o założeniu osobnego wątku "roczkowego", można by tam przenieść opisy urodzinek bi fajnie będzie poczytać kiedyś kiedyś :sorry: co myślicie???

oby tylko tak było jak mówicie, nie chcę upałów chcę tylko trochę słoneczka i aby nie było 10 stopni :-:)-:)-:)-(

mlodak moja tak samo robi że jak idzie nie po jej myśli to jest histeria taka że aż czasami się zanosi i łzy krokodyle jej lecą !!!

reklama
kasia.natka, alijenka wybaczcie mi, ale BARDZO SIĘ CIESZĘ ŻE I WASZE DZIECIAKI TAK MAJĄ!!!! No już myślałam, że to moje jakieś wredne, złośliwe i niedobre. Uffffffff.
Staram się nie reagować na takie jego wrzaski i wtedy to nawet nie narzekam na to że zimno na dworze bo okna pozamykane dzięki temu i może nikt nie usłyszy tych krzyków :szok::-D

A tak na poważnie to mi się wydaje, że one teraz mają taki okres, że interesują się wszystkim czym nie powinny, a już jeśli jest coś zabrane lub zabronione to tym bardziej. No i sobie gluty nas testują na ile im pozwolimy.

Mam mały problem. Młody nigdy nie karmiony piersią (nie liczę tych dwóch dni w szpitalu bo raczej tego nie pamięta) zaczął się dopierać do mojego dekoldu, delikatnie mówiąc. Podchodzi i bezczelnie zagląda sobie oraz łapie za biust :szok::szok::szok: Czuję się z deka dziwnie. A zaczęło się przedwczoraj rano gdy po przebudzeniu zostawiłam go w łóżeczku i poszłam do sypialni szybko się ubrać. Zdążyłam założyć dół garderoby (czytaj dresy oraz majtki) oraz biustonosz i zaczął płakać. Więc poleciałam do niego a on uśmiech na twarzy i dawaj zaglądać mi w stanik!!!! Teraz nie mogę się za bardzo do niego zbliżać. Normalnie moje dziecko mnie molestuje!!!!! A dodam, że on nie dostał "gazetki" na roczek tak jak Tomcio Niespodzianki :-D

Do góry