Roczek minal nam w miare spokojnie. Bylo 7 osob + trojka dzieci. Zrobilismy grilla, kazdy sie najadl, a pozniej spalil biegajac za dzieciakami. Moj ancymonek robil najwieksza awanture jak mu sie nie pozwalalo na cos. Nie wiem czy wasze tez tak maja, ale normalnie wpada w histerie. Wrzeszczy, piszczy, probuje sie wyrwac - czy to kolejny skok/kryzys jednoroczniaka??? Tomcio dostal samochodzik do odpychania (na razie siada, podnosi nogi do gory i czeka az go ktos bedzie pchal - najlepiej szybko), kierownice chicco (bardzo zainteresowany), dwie pary butkow nike (na szczescie sporo za duze, bo sa troche za sztywne na teraz jak na moj gust) i gazete z golymi cyckami (kuzyn L stwierdzil, ze skoro juz skonczyl rok to moze popatrzec ). Z rzeczy do wybrania - najpierw chwycil pieniazek podsuniety przez kolege (stwierdzilismy, ze sie nie liczy), za drugim razem ksiazeczke. Bedzie bogaty albo madry Albo i to, i to.
hehe, gazetka!! niezły pomysł
fajno, że wsio się udało.
Co do histerii, to moja nie robi wielkiej awantury, ale potrafi się nieźle złościć, jak coś się jej zabierze.
hmmm leje na dworze, a wy zamiast się kisić przed kompem, to co robicie? gdzie jesteście? ;-)
ja wczoraj podczytywałam, miałam pozaznaczane cytaty, ale w trakcie robiłam sto innych rzeczy i potem zamknęłam kompa zapominając, że miałam napisać :-) ale za to się wyspałam ;-)
Wszystkiego Najlepszego dla Roczniakow :-)
Dzieki Dziewczyny,
Niespodzianka to Wojtek chory, Kuba to twardy zawodnik
Daje rade, pogoda beznadziejna a mąż dzisiaj dzwonił i u nas w Anglii ciepelko a ja przylecialam sie do Polski opalac, zła jestem jak nie wiem. Mam tylko nadzieje, ze w następna niedziele jak mamy chrzciny i roczek bedzie ciepło i słońce, o to sie modlę
Mąż juz w sobotę bedzie u nas a w niedziele jedziemy do Jego rodziny.
no to Cię pogoda niemile przyjęła w PL. Ja też mam jej już dość!!!
Wczoraj wyszłam z G i nasz spacer skończył się przy dojściu do windy. Jak zobaczyłam z okien klatki chmury, to zawróciłam i 5 minut później zaczęło lać!!
Dobry wieczór
:-)
Dolecieliśmy cali i zdrowi lot nie najgorszy aczkolwiek Aurelka troszkę płakała ze zmęczenia ale w końcu zasnęła
W PL jesteśmy od niedzieli pogoda całkiem, całkiem :-) Szykujemy się na roczek i odwiedzamy rodzinkę. Aura wszystkich oczarowuje śpi i je ładnie więc mamusia zadowolona
Druga górna jedynka w natarciu
miłego pobytu w PL i udanej imprezki!!!! :-)
A mój Julo zaczyna chodzić :-) Dzisiaj zrobił już cztery samodzielne kroczki, czyli postęp jest, bo kilka dni temu były dwa ;-)
nooo bjuti bjuti !!!!
Witam PIotrus sto lat
Co dzien wstaje o 4.40 ... niewiem co EThan sobie obmyślił aby o tej porze wstać? Ile spia w nocy wasze dzieci i ile w dzień. Ethan śpi odv18 do 6 ale od niedzieli tylko 4.40...w dzien dwa razy 1h potem 30 min. I ostatnia drzemka jest o 12 .30 w dzien potem niedaje sie położyć.
moja śpi z reguły w nocy około 10-11 godzin, a w dzień różnie. Czasem na dwie drzemki, które razem dają ok.2-3 godzin snu, a czasem ma jedną ok. 1,5-2 godzin.
Nie chce mi sie dzisiaj nic. Sladem Kubusia Puchatka oglaszam ten dzien - Dniem nic- nie- robienia.
W nocy myslalam, ze glowa mi eksploduje, zdaza sie to coraz czesciej.:-(
Moj zaczal raczkowac
Myslalam ze nie bedzie, bo juz calkiem dobrze radzi sobie na dwoch nozkach ( jeszcze sam nie chodzi)
przyłączam się do Dnia Kubusia Puchatka!!
Ja dziś też już na p/bólach i zauważyłam, że głowa mnie boli zawsze w okresie owulacyjnym.
Super, że zaczął raczkować!!!!
Dziewczęta konkretny temat: czy zakładacie dzieciakom nadal bodziaki czy już "zwykłe" podkoszulki? I druga sprawa to picie mleka z butelki - jak długo jeszcze? I co dalej - niekapek? Jaki?
ja nadal body, bo obawiam się, że jak nie będzie miało co trzymać pieluszkę, to będzie ona zjeżdżać.
Moja mleko pije nadal z butli i wieczorną kaszę. Nie wiem kiedy zrezygnuję, ale zauważyłam, że u nas takie rzeczy przychodzą same. Czyli rezygnacja z cyca, kasza na drugie śniadanie łyżeczką a nie z butli. Myślę, że za chwilkę Gabi będzie na pierwsze śniadanie już tylko jadła kanapkę zamiast mleka i odstawienie butli przyjdzie samo tak jak inne czynności. Tylko zastanawiam się ile mleka roczne dziecko powinno wypijać, bo boję się, że nie będę miała kiedy Gabi dać, jak zacznie jeść tylko kanapki na śniadanie.
hej laseczki
to znowu ja...
aby wkupić się w wasze łaski przynoszę hit
Bébé Lilly - Głupotki - YouTube
znam i lubię :-)
Pochwalę się: pokazałam dziś Gabi jak zdmuchnąć świeczkę i po kilku razach próbowania złapania ją ręką zakumała jak to się robi!!!
i teraz co chwilę pokazuje palcem, że chce zdmuchiwać