reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej baby :)

Pamka
podziękuj Julkowi za solidarność z moim ;-)Fajno że chłopaki razem stawiają pierwsze kroki :-) No i kalosze pięknie się prezentują :)

Aylin
czyli jak dzieć biegda, fruwa i skacze, znaczy - chory nie jest. To może faktycznie poczekaj z wizytą :blink:

Paulinamaria mój też wstaje czasem o 4.40 :tak: Chociaż cicho sza, bo w tym tygodniu budzi się przed szóstą :ninja2: Mój zasypia o 19.30 a w ciągu dnia śpi różnie - u teściowej ma jedną lub dwie drzemki po 30-40 minut, a w weekendy potrafi spać dwa razy po 1,5h :szok:

Niespodzianka lepiej mądry, bo wtedy i bogactwo przyjdzie ;)
Mój aż tak nie protestuje na odmowę, jak ma to miejsce u Ciebie i młodak, raczej tylko coś tam raz pisknie, ale spokojnie, wszystko przed nami ;) Chociaż jeśli pójdzie w ślady starszaka, to problemu nie powinno być, bo K. mi takich scen nie robił ;-) Ale to chyba nie jest dziedziczne (kasiek ;-))

Zaza
gg to jeszcze w ogóle istnieje? Mam wrażenie, że odeszło już do lamusa, w dobie czatu Fb ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon prywatnie też nie uzywam już gg, ale jak na szybko trzeba się dowiedzieć za ile auto podjedzie czy coś w tym stylu, to jest idelane :) Pamka uzywam własnie tego skype'a, ale mnie wkurza, bo często ktoś próbuje do mnie dzwonić, a ja ani słuchawek, ani głosników nie mam i głupio mi tak tłumaczyć, że nie mam tego, a firma taka wielka niby:confused2:

Iwon Pamka gratuluję waszym chłopakom pierwszych kroczków!!!!

ten mój diabeł jakoś się nie zbiera do chodzenia :/ wstawać nauczył się już bardzo dawno, zapiernicza z pchaczem czy rowerkiem biegiem dosłownie, jak nie zauważy, że go puściłam to stoi samodzielnie, ale sam nic nie kombinuje w tym kierunku:confused2: a tak bym chciała, żeby na urlop umiał juz chodzić... do sierpnia jeszcze kawałek czasu, to może się wyrobi :)

Ostatnia edycja:
Nie chce mi sie dzisiaj nic. Sladem Kubusia Puchatka oglaszam ten dzien - Dniem nic- nie- robienia.
W nocy myslalam, ze glowa mi eksploduje, zdaza sie to coraz czesciej.:-(Adi kaszle strasznie, czeka mnie dzis wizyta u lekarza.

Iwon , Pamka- gratuluje pierwszych kroczkow.
Moj zaczal raczkowac :tak::tak: Myslalam ze nie bedzie, bo juz calkiem dobrze radzi sobie na dwoch nozkach ( jeszcze sam nie chodzi)
PaulinaMaria - Mati chadza spac ok. 20:30, wstaje o 6:30 ( na weekendach o 7:30, a zdaza sie ze i o 8:30) drzemki roznie - zazwyczaj dwie po ok. 1,5 h

Zaza - dolaczam do zablokowanych i bojacych sie o los BB. Ja pracuje w spolce Skarbu Panstwa i nie mam dostepu do wielu stron, zaczynajac od allegro itp., nk, fb, youtuba.... Czekam az sprwadza ile czasu spedzam na bb i je zablokuja. Chlopaki nie robcie tego:no:;-)
Sergiuszek to zloty chlopak- slucha sie mamusi.

Niespodzianka, Sunshine, Pola
- wyspiareczki nasze kochane, sloneczka Wam zycze.

Ostatnia edycja:
Aylin dobrze ze z mala lepiej. Stawialam na jakies zatrucie pokarmowe, ale skoro kupa juz dobra a mala dalej budzi sie w nocy z placzem to moze faktycznie zebole:/ swoja droga podziwaiam twojego dziecia za wypicie soczku marchewkowego hipp...moja nie chciala nawet kropelki tknac:p

bo ja jej na śpiocha to podaje - wtedy wszystko wypije.

W jakiej branży pracujesz?

Iwon nie w budżetówce, ale we włoskiej firmie i czasami czujemy się jak w tych ich słynnych obozach pracy:confused2: na przykład gg też zablokowali, bo nie maja tego we Włoszech i nie moga monitorować:confused2: a mnie by się gg bardzo w celach służbowych przydało, bo to najszybszy sposób kontaktowania się z przewoźnikami, no ale cóż, przecież mogę też powisieć na telefonie, co nie ? :-D

moja psiapsióła pracuje u dunczyków. I też im poblokowali gg, skapy, fb i inne formy komunikatorów. Bo tak. I nie ważne ze z połowa klientów rozmawiali przez gg - bo szybciej i łatwiej niz telefonem i mailem. Dania gg nie ma to inni też nie będą mieli.

Dzień dobry. Ja się zastanawiam kiedy wy macie czas tyle pisać ale teraz już wszystko jawne- W PRACY!!!!!

Iwon Mój Julek też na tym samym etapie chodzenia co Twój:-) Zaczyna samodzielnie się puszczać. Pewno solidarnie czekał na imiennika- widać te modele tak mają :tak::tak::tak:
chciałąm pokazać fryz mojego Julka :
Zobacz załącznik 563807
a ostatnimi czasy najfajniejsze jest chodzenie po kałużach
Zobacz załącznik 563808

kalosze sa boskie :) ja juz oglądam :) na allegrogo. Pomimo ze moja tylk z pchaczem lata.

A i mamy nowego pchacza - nazywa się taboret :) jest rewelacyjny bo jak chce zmienić kierunek to daje 2 kkroczki w bok i jedzie tam gdzie chce :)

Zaza
gg to jeszcze w ogóle istnieje? Mam wrażenie, że odeszło już do lamusa, w dobie czatu Fb ;)

no cos ty. Ja mam mobilne na tel zainstalowane i uzywam codziennie. Fb nie lubie :)

Nie chce mi sie dzisiaj nic. Sladem Kubusia Puchatka oglaszam ten dzien - Dniem nic- nie- robienia.

Zaza - dolaczam do zablokowanych i bojacych sie o los BB. Ja pracuje w spolce Skarbu Panstwa i nie mam dostepu do wielu stron, zaczynajac od allegro itp., nk, fb, youtuba.... Czekam az sprwadza ile czasu spedzam na bb i je zablokuja. Chlopaki nie robcie tego:no:;-)
.
ja w taki dzień mówię ze mam seksulany stosunek do pracy :)

A w jakiej spółce skarbu państwa?? bo ja prawie też :p

Hej chcialam mlodego przestawic wstał 4.40 i poległ co do minuty 6.40:eek: potem obudzil sie 7.40 :eek: zrobilam sniadanko tosty z serkiem topionym plus cały banan myslalam ze najedzony a on do kuchni poczworakowal i pokazuje na swoje musli z jabłkiem no to zrobiłam zjadł cała miseczke i o 11 znów spał do 12 obudził sie poszlismy na plac zabaw i o 13 juz ziewa strasxnie wrocil8smy do domu o 14 zjadl miske sosu pomidorowego z kus kusem i to sporawą deser galaretka i zacząl sie pokładac ja do pokoju z nim on w płacz poszlismy na spacer zasnal o 15 budzil sie 15.50 i juz o 18 od nowa zmeczony przetrzymalam go do 18.30 i spi zobaczymy o której wstanie. Niepodiba mi się to ze on taki senny jest mam nadzieje ze to Minie u niehest zeiazane to z cukrzyca?

Paulina jaka tam cukrzyca, nie wmawiaj dziecku chorób ;)
Mój ma podobnie, np. w weekend często dzień wygląda tak: pobudka 4.50, baraszkowanie do 7. Spanie 7-10. Potem spanie 13-15 i o 18 już zmęczony ;) Myślę, że może to wynikać z tego wczesnego wstawania, może dzieciak jest po prostu rozbity. Normalnie powinien spać ciurkiem do tej 7, a tak - taki sen szarpany, jak ja to nazywam :)

Dziewczęta konkretny temat: czy zakładacie dzieciakom nadal bodziaki czy już "zwykłe" podkoszulki? I druga sprawa to picie mleka z butelki - jak długo jeszcze? I co dalej - niekapek? Jaki?

Ostatnia edycja:
Jemu sie tak po tym antybiotyku co pochorowal tak po zmieniało spał zawsze do 6.30 mam nadzieje ze jeszcze to sie zmieni. Ide spać 20 dochodzi poźarłam sie z B. Wez wytłumacz chłopowi poco dzieci nosza rajstopki zimą. Zarzucil mi zebym nierobiła geja z własnego synka:laugh2::crazy: pozdrawiam

reklama
Iwon - jak zimno to bodziak, jak goraco koszulka. Co do butelki, to ja jeszcze karmie cycem, wiec zastanawiam sie powoli jak z niego zrezygnowac.:-p
PaulinaMaria - pewnie w nocy sie nie wysypia, dlatego w dzien taki ospaly.
Kasia.natka - obejrze w domku, bo jak pisalam wyzej - blokada :sad:

Do góry