reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Niespodzianka no to fajno, że mężuś robi postępy ;) Ale się uśmiałam z tej połowy słoiczka, jaki zachowawczy :-D

Aylin pewnie zaza ma rację, żeby nie panikować, ale znasz mnie - ja bym poszła do lekarza :sorry:

Zaza a Ty w jakiejś budżetówce pracujesz, ze tak wam blokują neta? Mój M. tak ma, ale on właśnie w urzędzie siedzi..

A mój Julo zaczyna chodzić :-) Dzisiaj zrobił już cztery samodzielne kroczki, czyli postęp jest, bo kilka dni temu były dwa ;-)

reklama
Zaza usmialam się :)

Niespodzianka u nas słowo nie wywołuje identyczne reakcje. Koszmarne to jest. Dziś gdy zabronilam po raz enty zresztą zerwac zabezpieczenie naroznika przy stole to położył sie na podłodze i darl ryja. Szczerze nie wiedziałam co robic. Oczami wyobraźni widzę nas w sklepie gdy nie chce mu kupić jakiejś zabawki......

Polaa zdrówka dla dziecia.

Sunshine to super że mała tak fajnie się przystosowała w PL.

Iwon gratki dla Julka!!!

Ostatnia edycja:
moja jak mówie nie strzela obezwładniający usmiech od ucha do ucha i dalej próbuje. Jak ja odciągamy to cieszy sie i wraca do punktu wyjścia....

Zaza, Iwon - kupy nesluzowate, marchwiowe po tym kleiku, mloda zadowolona, biega, skacze, je (malo ale na nia to norma) wiec innych powodów oprócz nocnego płaczu i kupsztali do wizyty u pediatry nie ma. Poczekam - jak do piatku sie nie zmieni to pójdę

Iwon - super - gratulacje dla małego odważnego mężczyzny :)

Witam PIotrus sto lat:)
Co dzien wstaje o 4.40 ... niewiem co EThan sobie obmyślił aby o tej porze wstać? Ile spia w nocy wasze dzieci i ile w dzień. Ethan śpi odv18 do 6 ale od niedzieli tylko 4.40...w dzien dwa razy 1h potem 30 min. I ostatnia drzemka jest o 12 .30 w dzien potem niedaje sie położyć.

MOja nuna spi od 20 do 6-7. W dzień - ostatnio cięzko powiedzieć. Raz spi 2 x po 1,5 h, w inny dzień 3 h a potem godzine w dzis tylko raz ale 3,5 h.

Witam PIotrus sto lat:)
Co dzien wstaje o 4.40 ... niewiem co EThan sobie obmyślił aby o tej porze wstać? Ile spia w nocy wasze dzieci i ile w dzień. Ethan śpi odv18 do 6 ale od niedzieli tylko 4.40...w dzien dwa razy 1h potem 30 min. I ostatnia drzemka jest o 12 .30 w dzien potem niedaje sie położyć.

U nas młody zasypia ok 20:00-20:30, a budzi się między 7:50 a 8:30.
Drzemki troszkę się zmieniają - najczęściej 2 razy po 30 minut. Ale i bywa tak, że śpi tylko raz ok 1,5h.

W imieniu Kubusia Puchatka dziękuję za wszystkie życzenia.

Hatszept - Piotrusiowi także życzymy wszystkiego naj, naj.,. najlepszego!!!

Niespodzianka - wczoraj Twoje maleństwo osięgnęło prawie pełnoletność, kończąc pierwszy roczek - także najlepsze życzenia!!!

I wszystkim roczniaczkom, których pominęłam - 100 lat i samych pięknych dni - tzn. Dnia Dziecka przez cały rok.

Najlepszego dla wszystkich slodkich roczniakow!!!

Widze dzis na forum temat medyczny:-)

Zaza leje i wieje wiec ja sprzatam,a mloda mi pomaga:-) w nd roczek wiec mam mobilizacje do odgruzowania domu:p nawet zaslony wypralam.

Iwon ja tez w budzetowce ale mam wszystko odblokowane poza stronami +18:-)

PaulinaMaria moja spi od 8.30-21.00 do 8.30 rano. W dzien zawsze dwie drzemi,ale raz po 15min.,a innym razem po 1,5godz.

Aylin dobrze ze z mala lepiej. Stawialam na jakies zatrucie pokarmowe, ale skoro kupa juz dobra a mala dalej budzi sie w nocy z placzem to moze faktycznie zebole:/ swoja droga podziwaiam twojego dziecia za wypicie soczku marchewkowego hipp...moja nie chciala nawet kropelki tknac:p

Niespodzianka gazetka z cyckami the best:-) !!! Ja zachowalabym mu ja na przyszlosc:p Super, ze roczek udany!

Mlodak ja dokladnie tak zachowywalam sie jak bylam mala:p jak w sklepie czegos nie dostalam to ponoc wykladalam sie na podloge, rzucalam sie i ryczalam wrzeszczac:p Modle sie aby Polka tego nie odziedziczyla!

Ostatnia edycja:
dzień dobry! ja już pracy, bo dzisiaj wychodzę o 11, z młodym potem pędzę do alergologa
dzisiaj nocka lepsza, chyba zrozumiał jak mu tłumaczyłam, że dzisiaj rano musze wstać bardzo wczesnie :-D

Iwon nie w budżetówce, ale we włoskiej firmie i czasami czujemy się jak w tych ich słynnych obozach pracy:confused2: na przykład gg też zablokowali, bo nie maja tego we Włoszech i nie moga monitorować:confused2: a mnie by się gg bardzo w celach służbowych przydało, bo to najszybszy sposób kontaktowania się z przewoźnikami, no ale cóż, przecież mogę też powisieć na telefonie, co nie ? :-D

Polaa a imprezka u was jest w ten weekend 8-9 czerwca czy jeszcze w kolejny? bo jak w kolejny to się rozpogodzi ;)

Sunshine witaj w PL!!!

reklama
Dzień dobry. Ja się zastanawiam kiedy wy macie czas tyle pisać ale teraz już wszystko jawne- W PRACY!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJ dla roczniaków:tak::tak::tak::tak::tak:

Zaza- u nas w pracy króluje skype w celach służbowych;-) Nie mamy zabronionych stron www ALE każdy w kompie ma szpiega zainstalowanego i czasami nasz prezes sobie życzy zestawianie KTO, JAK CZęSTO i z JAKICH stron korzysta:confused2:

Ayli- u nas jakiś czas temu było podobnie z kupą- często po 6-7 dziennie poza tym zero objawów. Król Julian brał tylko jakieś leki osłonowe z dobrymi bakteriami i samo przeszło... Trzymam kciuki by u Was było to samo&&&&&

Iwon Mój Julek też na tym samym etapie chodzenia co Twój:-) Zaczyna samodzielnie się puszczać. Pewno solidarnie czekał na imiennika- widać te modele tak mają :tak::tak::tak:
chciałąm pokazać fryz mojego Julka :
P1100147.jpg
a ostatnimi czasy najfajniejsze jest chodzenie po kałużach
P1100159.jpg

Załączniki

• P1100147.jpg
    P1100147.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 39
  • P1100159.jpg
    P1100159.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 41
Do góry