reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

zrobiłam mojej Madame dorsza w warzywach i zjadłam go sama! Wszystko z buzi wypluwała! Wyszedł w końcu 7 ząb, a teraz idzie 8. Chodzi już większość dnia sama na dwóch nogach bez trzymanki, ale n dworze w butach to zrobi tylo 4 kroki i bęc na czworaka.

josie
to wygląda jak alergia;/

alijenka współczuję, szczerze! Moja od zawsze zasypia w 5min. i jeszcze nie zdarzył się żaden cyrk przez 11mies. Co do chodzenia Zosi samosi to doskonale rozumiem. Moja to samo! W wózku posiedzi do 30min., a potem musi sama chodzić, czyli pchać wózek. Ostatnio pojechałam z nią na zakupy i całe Tesco na nogach (ale nie schylam się za nią, ona sobie pcha wózek). Z pchaczem chodzi sama (zakładam 3/4getry), ale mam z blokada kół, więc jej szybko nie odjeżdża. Pocieszające jest to, że jeszcze trochę i same zaczną biegać, a wtedy nasze kręgosłupy odpoczną!

reklama
Zaza jak chcesz to mogę się zamienić na teściową ale to chyba bedzieprzyslowiowa skorkaskórka za wyprawke :)))))

Alijenka współczuję. Ja to chyba wyrodna matka jestem bo nie prowadzam. Chce chodzić to proszę bardzo. Po dworzu też. I idę obok ale nie trzymam. A jak jest w wózku to tam ma siedzieć i nie ma bata. Poplacze i przestanie ale jie zamierzam nosic ani nic z tych rzeczy.

Z zasypianiem nie mam problemów ale z długością snu w dzień tak. Spi z reguły 2 razy po 20-30 minut.

mlodak moja też tak długooo śpi:D:D

a laski polecacie coś dla dzieci na komary? Koleżanka poleca orinoko. Ponoć tani, naturalny i niezwykle skuteczny (ale na necie ma opinie kompletnie nie działającego). A wy macie swoje typy? Może któraś stosowała te słynne opaski antykomarowe?

Ostatnia edycja:
Hejka!

Sunshine- moja towarzystwo tez lubi,ale jak jest spiaca to niezaleznie gdzie jest i co akurat robimy idzie w kime i tyle :-D co oczywisce mnie cieszy,bo nie ma z nia pod tym katem problemow. A Twoja po prostu nie chce opuszczac imprezy! :-) imprezowiczka z niej rosnie! Hehe

Alijenka - ja tez staram sie G nie wyjmowac jak zaczyna jeczec ze chce wyjsc z wozka,siedzi zapieta i nie ma,mozliwosci wstac. Probuje ja czyms zajac,daje smoka,ale czasem tez ciezko ją w tym wózku utrzymać. Ona jeszcze nie chodzi wiec jak cos to muszę ją nosić a to mi sie nie usmiecha.

Ksiekz - wiesz,ze jest problem z dostepnoscia tych pchaczy smoby...jeszcze niedawno bylo troche aukcji na allegro a teraz jest jedna za 149zl,a tamte byly tansze. Czekam jeszcze jeden dzien i jak nic sie nie pojawi to zamowie ten za 149.

Kasienka - zdrowka!!

Polaa- fajno,ze juz choroba mija :-)

Moja G spi od 16, a ja leze przy niej,bo jest na kanapie i zaraz mi chyba pecherz pęknie!!! Ciekawe o ktorej ona pojdzie spac...

Czy któraś z Was polecała Białogórę na wakacyjny wyjazd?

Ostatnia edycja:
Poniewaz na sali weselnej bylo gorąco mój mąż spocil sie juz przy rosole i zabrakło nam chusteczek higienicznych. Poszlam wiec do sklepu obok i tam pani namawiala mnie na zakup zapachu waniliowego. Żałuję ze nie kupilam bo wiem se super działa przeciwko komarom i jego stosuje jak wieczorem wychodzimy na podworko.

Ostatnia edycja:
Hej Żuczki :happy:

Ja na chwilkę, bo M. czeka z winkiem.

Nanulika serdeczne gratulacje! :-)

U nas powoli choróbsko mija i chyba faktycznie to była ta trzydniówka, bo temp. już w normie (chodzimy już na spacery, jupii) i wysypka znika z godziny na godzinę.

Muszę już uciekać, kocham! :sorry:

kasiekz coś takiego na komary i strasznie zazdaszczam zasypiania małej :-(
38587324ac8f466ac9f63d3e04f480f7.jpg

Muńka ja też ją próbuję czymś zająć aby siedziała w wózku ale czasami mnie to przerasta !!!!!!!!!!!! naprawdę nie wiem co się porobiło z moją cierpliwością, kiedyś wyprowadzić mnie z równowagi to był sukces, a teraz dosłownie na zawołanie się to dzieje !!!!

mlodak ja się boję że mała pozdziera sobie kolana na asfalcie dlatego staram się asekurować ją

Iwon dobrze że już choróbsko mija :-D

orientuje się któraś w tych opaskach antykomarowych?

poza tym mam problemy ze snem. codziennie leżę ok. 1,5-2godz. i nie mogę zasnąć, potem jeszcze w nocy się budzę i ok. 5.00 ponownie:/ Nie zwalam na ciepło, bo to trwa już pół roku. nie wiecie czy można łyknąć lekkie tabletki nasenne karmiąc piersią?

alijenka
dzięki za info o tym spray'u! Jutro kupię i jeszcze zastanawiam się nad tą opaską jak w góry na długi weekend pojadę. Ja zaś nigdy do cierpliwych nie należałam:p

iwon super, że wysypka złazi!

Ostatnia edycja:
hej laseczki :-)
wiadomo że jak radości i smutki to człowiek od razu o was myśli... :tak: ale co tam smutki jak muszę się pochwalić że Misia właśnie zaczęła sama chodzić!!! ależ to cieszy :happy:
a jak wasze dzieciaczki, wszystkie już śmigają?
jesteśmy też na etapie poszukiwania fotelika samochodowego i lekkiej spacerówki więc wszystkie podpowiedzi mile widziane :sorry:

teraz idę was poczytać :-p

reklama
Do góry