reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej Czerwcówki:)
pewnie z fb wiecie (tam mi jakoś szybciej z tel było) ale 10 maja urodziłam przecudną Matyldę!
Jest cudna, zdrowa i NASZA! Wyczekana! 53cm,3250g,10pkt

Zobacz załącznik 559523

dziękujemy za wszystkie kciuki!!! :)

Gratuluję :)

Weekend mega pracowity miałam. W sobotę maż zabrał nune do swojej mamy. A ja zabrałąm się za strtę ciuchów do prasowania. Miało ich nie być 2 godziny. Wrócili po 6.... A ja: 4 h prasowania, 2 upychania szpargałów i generalnego odgruzowywania burdelownika - czyli przyszłego pokoiku nuny. Nie skończyłam. Masakra ile mysmy tam rzeczy upchali. Dzis jedziemy oddać część (łózeczko turystyczne, rożki, część ciuszków) w tygodniu moze uda sie pooddawać resztę i przerzucić zabawki i kojec z salonu.

W niedziele poszliśmy po obiedzie na rynek. Koncerty zespołów w tym mojego, i inne atrakcje organizowane przez dom kultury. Fajna impreza.
Wróciliśmy po 21. Młoda padła w minutę :)

Popsuła mi sie roleta w sypialni - dziec mi się o 5 obudził bo jasno przecież jest. Spacyfikowałam i spała do 8... szkoda ze ja juz nie.

I nogi mnie potwornie bolą. NIe zakwasy. Cholera wie co. Jak na zmiane podogy - ale do tej pory bolały mnie tylko kostki a teraz całe.

Hej
u nas intensywny weekend, w sobote bylismy z mlodym na grillu ze znajomymi na kopcu kraka z widokiem na caly Krakow :-) cudnie bylo, a mlody fajnie sie bawil pomimo kataru i lez z oczu non stop...
wczoraj pojechalismy na wyprawe do doliny kluczwody pod krakowem, mlody w tuli wielce zadowolony sobie siedzial a my chodzilismy nad rzeczka. suuuuper! katar nadal mial. nie wiem juz czy to alergia czy sie zaziebil w sobote rano na basenie.... dzis jakby juz nie ma tego kataru. ogolnie jak spi to mu nie przeszkadza, ale jaknie spi to jeden wielki strumien z noska i z oczu....a wczoraj wieczorem sobie porzadnie rozcial warge bo sie posliznal przy bidecie :szok: myslalam ze umre ze strachu tyle krwi bylo:zawstydzona/y:

MsMickey
co to za firanki w astrze? :szok: powodzenia na gieldach, ja jezdzilam chyba ze 4 miesiace i po wszystkich oszustwach jakie napotkalam na drodze postanowilismy kupic uzywany prosto z salonu, doplacasz 2-3 tys wiecej niz na gieldzie czy w komisie ale przynajmniej wiesz ze jak pan mowi ze bezwypadkowy to naprawde jest bezwypadkowy.

tutaj masz z salonow Forda:

ogolnie to prawie kazdy firmowy salon ma taka stronke i maja nie tylko swoje marki w sprzedazy

kurcze ucielo mi pol posta GRRRRRRRR zaraz dopisze

Aga super spotkanie z zawitkowskim :-)

Kasiek fajnie ze wysypka zeszla, mojemu tez :tak: teraz staram sie mu przemywac regularnie buzke w upaly, moze nie bedzie sie to pojawiac

Nanulika przesliczna coreczka!!!!

Mlodak to sie wybawilas na weselu.... jeszcze tesciowa non stop nad uchem :dry:

ugotowalam dzis mlodemu pomidorowke z makaronem, ciekawe czy raczy zjesc... wczoraj mial makaron z poledwiczkami cukinia i baklazanem to wyjadl tylko mieso i warzywa a makaron wypluwal. ale to byly takie male zwierzatka dla dzieci, moze mu nie podeszlo bo pozniej wciagnal 7 dlugich wstazek z naszego obiadu, a jaka mial przy tym zabawe!!! dzis mu dalam nitki do zupy.

witam

dzięki za słowa otuchy odnośnie teściowej :) a nie chce jej któraś przygarnąc przypadkiem? to by na prawdę pomogło:-D

wczoraj byliśmy na festynie na wiosce i Sergiusz oglądał pokaz strażaków - był wniebowzięty :)

Hej dziewczynki,

ja tak na szybko z informacją, że dzisiaj jednak pojechaliśmy do lekarza dyżurnego, bo małego strasznie wysypało na całym ciele. Oczywiście nasłuchałam się od M. że niepotrzebnie panikuję, ale się uparłam i pojechaliśmy.
No i news - ta lekarka stwierdziła, że to ewidentnie trzydniówka :eek: I że jak na jej oko, to raczej nie była żadna angina, bo gardło czyściutkie, uszy też, osłuchowo ok. No i że wg niej powinniśmy odstawić antybiotyk, bo nie ma sensu go podawać, skoro z młodym ok. Mamy go tylko obserwować. Potem przyszła jeszcze druga lekarka i potwierdziła diagnozę. Super, nie? Wierz tu lekarzom!
dobrze, że to "tylko" trzydniówka, ale tego antybiotyku szkoda :/ sytuacja podobna jak u nas... rzeczywiście nie wiem jak ufać tej naszej służbie zdrowia:confused2:

Antek dziękuje za życzonka:) i z okazji 11miesięcy miał fajne spotkanko :)
Zobacz załącznik 559407

ale fajnie! :)

Wesele porażka. W kościele już cięły komary ale to co się dzialo później to przeszło moje wyobrażenia. Duszno wiec okna i drzwi otwarte i to dziadostwo się pchalo. Nogę do tej pory mam spuchnieta. Nawet w głowę mnie pocieły. Ramiona, plecy cale w bablach. Nie pomagało nawet tanczenie, gryzly w ruchu!!!!!!
Normalnie czułam że to kicha bedzie ale nie sądziłam że taka. Orkiestra przerwy co3 piosenki miała, potem cos tam im.siadalo wiec co 2 robili. Młodzi ciągle gdzieś znikali.
No i moja teściowa- brak wizytowek wiec zajela nam miejsca. Siedziałam obok niej i niewiele brakowało a dostała by ode mnie łokciem. No ile można słuchać: Krzysiek pij, jedz, idź tańczyć, idź sie przewierzyć. Madziu nie jesz rosolu, idź na dwór sie ochlodzic, zjedz schabu, sałatki...... K.urwa myślałam ze się wsciekne.
Oczywiście powiedziala też ze jutro cxyli dzis ona zajmie sie Szymkiem a my musimy przyjechac na poprawiny. Przegiela. Wstalami wyszlam jak to uslyszalam.
chyba miałaś jakieś przeczucie... wspołczuję

Hej Czerwcówki:)
pewnie z fb wiecie (tam mi jakoś szybciej z tel było) ale 10 maja urodziłam przecudną Matyldę!
Jest cudna, zdrowa i NASZA! Wyczekana! 53cm,3250g,10pkt

Zobacz załącznik 559523

dziękujemy za wszystkie kciuki!!! :)

cudna!!!

I nogi mnie potwornie bolą. NIe zakwasy. Cholera wie co. Jak na zmiane podogy - ale do tej pory bolały mnie tylko kostki a teraz całe.
może to od słabego krążenia?

wczoraj bylismy w czestochowie ;)
ej no tak blisko mnie i nie dałaś znać - foch :-D

a wczoraj wieczorem sobie porzadnie rozcial warge bo sie posliznal przy bidecie :szok: myslalam ze umre ze strachu tyle krwi bylo:zawstydzona/y:
pierwszy raz zawsze najstarszniejszy ;-) zobaczysz, że się przyzwyczaisz do takich widoków ;) niech się ranka zagoi jak najszybciej

pochorowalam sie ... szlak z nosa mi cieknie ... Nikodemowi tez bo jemu ta piekielna dwojka wciaz sie przebija

Josie moze jednak alergia ...

Zaza bylismy tylko na jasnej Gorze :) w kosciele na mszy :p

Hej,

Kasienka zdrowka dla Was :tak:
Mnie juz na szczęście choroba puszcza i bardzo dobrze bo za 8 dni lecimy do Polski. Mam nadzieje, ze tam żadne z moich dzieci nie bedzie chorować.

Mlodak wspolczuje tego wesela, i jeszcze teściowa. Masakra :-(

Josie tak jak pisze zaza nie ostatni raz sie uderzył, zagoi sie ;-)

Kuba w przedszkolu (jak ja lubię jak On w przedszkolu a Wojtek śpi :-D).
Pogoda beznadziejna tzn.cieplo ale pada co po chwile. Wczoraj za to było rewelacyjnie :)

reklama
hej

nie było mnie troszkę i niestety chyba nie nadrobię

jakoś ostatnio nie mam ani weny do czytania ani do pisania, jestem już tak zmęczona tym wszystkim że szoook, z małą mam problem z usypianiem, oczy jej się zamykają, a nie chce za cholerę zasnąć nawet na rękach, umęczę się na maksa, w wózku nie chce siedzieć bo chce chodzić ale ile można ją prowadzać mój kręgosłup nie wyrabia już, nie dość że boli mnie odcinek lędźwiowy bo mam dyskopatię to teraz jeszcze strasznie zaczął mnie boleć kark, z pchaczem jak chodzi to też ją muszę trzymać bo boję się aby nie zdarła sobie kolan na asfalcie pochodzi troszkę za chwile już siada jak ją wezmę na ręce to jest armagedon bo wygina się pręży bo chce chodzić stawiam ją a ona znowu siada normalnie naprawdę mam dość, teraz już spacer to dla mnie porażka !!!!!

wszystkim jubilatom tym teraźniejszym i tym przeszłym wszystkiego naj naj :-):-D

mlodak współczuję takiej zabawy !!!!

Kasienka zdrówka życzę

nanulika jeszcze raz bardzo mocno gratuluję i cieszę się z Tobą tym szczęściem :-):-) !!!!!!!!!!!!!!

Do góry