reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kasiulka trzymam kciuki!!!! musi być dobrze kochana!!!!!!!!!!!!!!

zdrówka dla chorowitków!!!!
Iwon wydaje mi się, że nie ma potrzeby wizyty u lekarza, może zadzwoń tylko i dopytaj jak masz taką możliwość

Aga wytrwałości życzę!!! w końcu sama sobie jesteś winna, bo jesteś super ciocią ;)

sorki, że wam więcej nie napiszę, ale jestem strasznie przybita dzisiaj
nawet fryzjer mi humoru nie poprawil ( a fryzura się udała) :dry:

reklama
Josie- to nasz co piatkowy okrzyk :-p:-D WEEEEKKEEEEENDDDD!!!!!
Iwon- moze wystarczy skonsultowac z lekarzem przez tel bo skoro na ulotce napisali, ze to norma....
Kasiulek- to dziadostwo :wściekła/y: ale nie martw sie wszytsko bedzie dobrze :tak:, wszystkie trzymamy kciuki :-) wiec nie ma innej opcji ;-)
Zaza- poakz fote :-p i nie przybijaj sie... cos sie stalo?

Mezulek pojechal po pifffkoo i pizze, jakis seansik i relaksik ;-)

Kasiulka trzymam kciuki za badania!

moje dziecko jeszcze nie spi, w najlepsze jezdzi sobie samochodami po dywanie.... kompletnie nie mozemy dojsc do ladu z tym spaniem:dry:

A dlaczego nie pasuje? U mnie też ten takie element w środku nie pasował ale gość nam w serwisie podpowiedział rozwiąznie i mam zamontowany już.
Bo moja mamuśka ma wysoki bagażnik i ruka trzymająca linka hamulcowa przeszkadza, a nie mogę jej odkręcać, bo ona jezdzi na codzien :(

Aga moze Kuba i Antos sie "dogadają" ;-) tak to juz jest miedzy dziećmi, ja coś o tym wiem :)
Chyba nie dogadają Kuba jest strasznie anty do młodszych dzieci :(
I zdrówka dla Was!!

Aga może faktycznie jeszcze da się zamontować... a jeśli nie to używany rower kup pod fotelik;-)
W tym problem, ze od 2miesięcy poluję na jakiś używany i nic nie ma :(
Udanego pobytu w Ł.

Kasiulka trzymam kciuki musi być dobrze!!

Iwona mam nadzieje, ze szybko Julek wróci do zdrowia.

Sunshine czyli romantyczny wieczorek z mężem dziś :)

Ale jestem zmęczona, a łazienka zawalona praniem starta już prasowania czeka, a co będzie jak wypiorę resztę :/

mlodak dokładnie:) Mojej sąsiadki dziecko ma AZS (strasznie mocne) i oilatum czy emolium kompletnie nie działały, aż w końcu odkryła CETAPHIL MD Dermoprotektor, który okazał się rewelacyjny. Jestem świadkiem jak ten balsam nawilżający odmienił skórę tego biednego dziecka w 3 dni:)

iwon
a co to za antybiotyk?

kasiulka musi być dobrze, więc będzie! Trzymam kciuki:)

josie Polka dziś urządziła sobie niezapowiedzianą drzemkę o 17.00 i też dopiero o 21.45 zasnęła:D

a mi dziś Polę wysypało na karku i drobne krosteczki widoczne tylko jak się człowiek mocno przyjrzy na czole i policzkach. Wszystko w 30min. po zjedzeniu makaronu kukurydzianego z masłem. M kupił jakieś tandetne masło w Biedronce i oto efekt....grrrry

Ostatnia edycja:
kasiek u mojego tez dzis zauwazylam takie mini krosteczki na czole i na polikach ale myslalam ze to potowki czy cos takiego:baffled:

hej

wczoraj miałam ciężki dzień, jeszcze gorszy wieczór, a dzisiejszy poranek mnie dobił:-(
wczoraj D był z teściową po wyrys map dla notariusza (teściowa ma przepisać nam działkę, z zaczętą budową, ale to ruina, podkreślam, że tam nawet nie był testament załacony, my zrobiliśmy wszystko, także podział działki i przepisanie 1/3 z jej brata na nią... w sumie to tam się zrobiły 3 działki: pole, "nasza" i teściowej z domem ), obiecała nam przepisać 1 i 2, ale wczoraj powiedziała D, że mu nie przepisze, bo "słyszała od koleżanki, że jakaś tam przepisała dom i nie miała gdzie mieszkać", potem dodała, że to się wszystko Jackowi należy, bo on teraz dom remontuje ( jak było gospodarstwo to tylko D z czwórki rodzeństwa tam robił!!!), potem D poniosły nerwy i jej powiedział, że jest falszywa, więc oczywiście usłyszal, że się zmienił przeze mnie i że jest niewdzięczny...
dobija mnie to, że gdyby nie on to by nie miała kiedyś za co jeść, ale on zawsze był na końcu do obdarowywania, niby pupilek, ale kuźwa jemu się nic nie należało nigdy!!!! i nie ukrywam, że go zbuntowałam, bo on zapieprzał w pracy i w polu, nawet jak już mieszkał ze mną, to nie mogliśmy na wakacje jechać, bo żniwa... więc się go pytam - co ty z tego masz? chociaż dziękuję ci ktoś powie? a to bylo tak, że on MUSIAŁ :(

a wieczorem miał spięcie ze szwagrem, oboje pijani, D trochę, ale tamten to odleciał i była akcja oczywiście:dry: a szwagier policjant sobie ubzdural, że D go z kolegami pobił i go chce skarżyć za naruszenie nietykalności osobistej policjanta:szok: nawet siostra D powiedziała, że go poje..ło

a rano...
rano dostałam wezwanie do zapłaty z Proamy i się okazało, że wpłaciłam kasę na złe konto:-:)wściekła/y: najlepsze jest to, że wpłaciłam kasę na konto tego samego banku tylko oddziału w Szczecinie i nikt się nie skapnął:wściekła/y:
od poniedziałku czeka mnie latanie po bankach

bardzo przepraszam za ten strasznie nudny się elaborat:sorry2: ale musiałam to z siebie wyrzucić!

Kasiulka trzymam mocno kciuki zey bylo dobrze ...

Zaza wazne ze maz w koncu przeglada na oczy bo widocznie mial klapki... i wspolczuje z bankiem

Kasiekz ja patrze na sklad masla zanim podam i ostatnio jak maz kupil takie z E to sami zjedlismy a bylo najdrozsze :|

nocka w miare ale znowu o 5 pobudka .... wykoncze sie ... a zab dalej nie wyszedl :|:|:|:|

Sto lat dla Antosia i Gosi

Ostatnia edycja:
Kasienka a gdzie ten skład masła, bo na tym z Biedronki pisze tylko jaka zawartość masła i tyle;/ Będę na innych szukać - dzięki.

Zaza znam skądś te przeboje rodzinno-spadkowe. U mojego taty w rodzinie tylko on w polu robił z 4 rodzeństwa i on na stare lata wziął rodziców i opiekował się nimi aż do śmierci. Reszta rodziny miała ich w d...Jak przyszło do podziału spadku to jego siostrzyczki wszystko chciałby dla siebie. Sprawa w sądzie, one teraz każde brudy wyciągają - masakra! Dobrze, że twój mąż zaczyna rozumieć sytuację:)

josie P ma całe plecki w takich krostkach i to jest w dotyku takie 'tarkowate' stąd wiem, że to nie potówki:/

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!

My dziś wybywamy do ogrodu botanicznego, bo maj to najpiękniejszy okres w takim miejscu :-)

Zosia bardzo lubi w wannie...stać :baffled: Jak próbuję ją położyć na pleckach to w tej samej sekundzie fikołka na brzuch i wstaje z powrotem. Czasami posiedzi jak się jakąś zabawką zajmie...

Ja ostatnio pisałam, że mała ma straszną pokrzywkę na buźce. Przemywałam właśnie krochmalem, daję wapno w syropie i smaruję jeszcze emolium krem specjalny, który poleciły dziewczyny. Buzia z dnia na dzień wygląda lepiej.

moja też w wannie już głównie na stojąco. Problem jest z posadzeniem jej, a o położeniu nie ma mowy. Jakby wszystko co jest dookoła wanny znalazło się razem z nią w kąpieli, to może by posiedziała dłużej niż 5 sekund :-D Może się też oglądać w pokrętle do zamykania zaworu, więc tym bardziej chce stać i się sobie przyglądać :-D

Czy na pewno u Was to pokrzywka?? ona charakteryzuje się tym, że pojawia się i znika, jak np.ugryzienie komara, czy poparzenie pokrzywą. Gabi wychodzi właśnie coś takiego i po 5 minutach potrafi już tego nie być i to jest właśnie pokrzywka. DLatego też smarowanie tego nie ma trochę sensu, bo bym musiała co chwilę smarować inne miejsce, a że nie widać, żeby ją to swędziało (co jest trochę dziwne, bo zazwyczaj bardzo to swędzi), to tym bardziej nie ma po co smarować.

Muńka dobrze ze lekarz odwiedzony ... mi moj palec przeszedl sam :p wiec odpuscilam

pozazdrościć ;-)

Hej baby :happy:

Muńka nie wiedziałam, że w Europie wycofali już MMR. Ale teraz ponoć u nas jest jakaś MMR II (lepsza?) i płatna, coś na "p" (alijenka wczoraj pisała).
Mam nadzieję, że z nadgarstkiem będzie ok! Ja też muszę się wybrać do lekarza, bo mnie lewa dłoń boli od dłuższego czasu. Chyba kości, może stawy? I to wtedy, kiedy naciskam coś tą ręką, np. jak próbuję odkręcić butelkę lub słoik. Ała :sorry2:

Mam dokładnie to samo - ból przy odkręcaniu... mam nadzieję, że to nic reumatycznego, ale nie mam czasu się teraz tym zajmować. Najpierw muszę wyjaśnić sprawę z prostownikiem :-)

A o MMR II nic nie wiem...

Brak weny dopadl i mnie. Jakis spadek nastroju... A obiecywali, ze jak sie cwiczy, to nastroj lepszy :dry: Cwicze codziennie, a nowe zakwasy uswiadamiaja mnie o istnieniu roznych dziwnych miesni (np pod lopatkami, wewnetrzna strona przedramion). Chce w koncu zdrowo zrzucic ten nadmiar kilosow i przestac czuc sie jak tucznik :-( To chyba przez to jakis dolek mnie dopadl.

brawo za systematykę ćwiczeń, pożycz trochę samozaparcia!!! :-)

zobacz jak moja mała wczoraj wyglądała !!!! wydaje mi się że to od słońca bo dziś już jest oki, nie wiem czy dobrze zrobiłam ale posmarowałam jej to wczoraj na noc pentanolem
Zobacz załącznik 559020

nie widać za dobrze... Pokażę Ci jak to wyglądało kiedyś u mnie:

pok.JPG

Gabi aż tak nie wysypało, ale miała coś w tym stylu. Teraz jakieś pojedyncze bąbelki jej wychodzą.

Witajcie

A ja byłam dzisiaj na kontroli, coś jest nie tak :-(

W poniedziałek idę do szpitala, bede miala tomografię i coś tam jeszcze. Mam powiększone węzły i nerkę... :-(

zdrówka Kasiu!!!! 3mam kciuki za pomyślne badania!
[/QUOTE]

zaza - współczuję takiej sytuacji, ale ta Twoje teściowa jest jędzowata....

Gośkun, Antoś - buziole!!!!!!!!

Załączniki

• pok.JPG
    pok.JPG
    37,2 KB · Wyświetleń: 25
Do góry