reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No i bąbel chory :-( Teściowa dzwoniła dzisiaj do mnie do pracy, że dostał gorączkę i jest jakiś osowiały. Teraz mierzyliśmy i jest 39,6. Daliśmy na zbicie, jutro mam wizytę u lekarza. Pewnie powinnam odczekać jeszcze jeden dzień, ale panikara jestem :confused2:

Gratulacje dla Gabioszki :)

Rysica
hop, hop, tęsknię :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Munka ładnie tam u Ciebie :)

Iwon zdrówka dla maluszka i by noc była spokojna

Te wasze maluszki jakieś drobne, mój to słonik mały i ma pewnie nieźle powyżej 11kg :D fakt, ze urodził się powyżej 4kg.
Kurcze ostatnio fajną dziewczynę na spacerze z 13miesięczną córeczką i teraz do mnie zadzwoniła, ze ma polną sprawę jutro i czy zostanę z małą około 4h hmm ciekawe jak to będzie, bo mała mnie widziała raz, a tak to zawsze spała na spacerach. No nic idę ogarnąć pokój, bo o 8ej rano już będą.

Aylin to ją pocisze jak spotkam.

Kasiekz tez wydawalo mi się normalnie ale pielegniara jej powiedziała że za mało waży i dziewczyna panikuje. Ale fakt ze na drobną wygląda.

Witam!

Jestem z Wami w miarę na bieżąco, ale jakoś sił i weny brak na odpisywanie...:sorry: Teraz czekam aż się upiecze placek z okazji pierwszych imieninek mojej córci (zimna Zośka ;-)), więc się zmobilizowałam i piszę.

Przede wszystkim dużo zdrówka dla wszystkich chorujących dzieciaczków! :tak:
Gratki nowych zębów, postępów i ukończonych miesięcy...
...i współczucia z powodu nieprzespanych nocek :sorry:

Moja Zosienka też ma pokrzywkę na buzi :-( Najprawdopodobniej z powodu mleka krowiego. W sobotę rano podziwiałam jaką ma ładną buzię, bo jej w końcu ładnie zeszło, po czym dałam jej serka ziarnistego. I znowu ją wysypało. A po wczorajszej kanapce z masłem (dała jej niania) już jest w ogóle tragedia :-( Ale czy mając skazę białkową nie powinna mieć uczulenia też na mleko modyfikowane?
Przemywam jej buźkę krochmalem, jutro zamierzam kupić maść o której pisała Kasiek. A wapno jak podawać (w jakiej ilości?)

przyznaję się bez bicia, że zdradzam was ze stornami poświęconymi noclegom nad morzem;-) poza tym za szybko wypilam kufelek lodowatego piwa i chyba nie widzę wyraźnie, więc nadrobiłam po łebkach:sorry:

Muńka Miski STO LAT DLA WASZYCH ŚLICZNOTEK!!!

Aylin my od dermatolog z CZD dostaliśmy maśc robiona ze srebrem koloidalnym ale zawierała tez rivanol wiec wszystko mieliśmy żółte. W końcu kupiłam krem Emolium Specjalny, jest drożdży od zwykłego ale działa cuda.
potwierdzam, my ten krem stosujemy na AZS, w sumie zmieniłam go jakiś czas temu na emulsję specjalną, ale do buźki lepszy będzie krem

Co chwilę odkrywamy u G nowego zęba, przed chwilą zobaczyliśmy, że ma drugą dolną dwójkę. W ogóle nie widać po niej, że jej zęby idą, zero objawów, więc póki co się cieszę.
szczściara:-p
No i bąbel chory :-( Teściowa dzwoniła dzisiaj do mnie do pracy, że dostał gorączkę i jest jakiś osowiały. Teraz mierzyliśmy i jest 39,6. Daliśmy na zbicie, jutro mam wizytę u lekarza. Pewnie powinnam odczekać jeszcze jeden dzień, ale panikara jestem :confused2:
zdrówka dla młodego!!! i jeśli jesteś panikarą, to ja też ;-)

Aga kto jak to, ale ty na pewno dasz radę ;)

maćku powinno wyjść, ale z każdym dniem dochodzę do wniosku, że alergie pokarmowe, to najbardziej podstępny i pokręcony wróg z jakim przyszło mi się zmierzyć

poza tym u S też buzia obsypana, myślałam, że to od sliny, bo przy ząbkach tak mu się działo, ale na nadgarstku duża plama AZS i też myślę, i kombinuję :/

a tak jeszcze odnosnie temtu wakacji, zwłaszcza tych nad polskim morzem, to zdecydowałam (chociaż to chyba za duże słowo ;-) ), że jedziemy do jednej z poniższych miejscowości:
* Mielno-Unieście
* Łeba
* Pobierowo
* Rewal
* Darłówko

jakby któraś miała namiary na fajne miejsce (kempingi, domki, pensjonaty, ale z ogrodzonym ogródkiem itp.) w jednej z tych miejscowości to będę wdzięczna
oczywiście opinie nt. samych miejscowości jak najbardziej mile widziane ;)

idę spać - dobranoc!!!!!!!!

Moja waży 8980 i ma 76cm:) Więc jak i u was laski!

Agaundpestka powodzenia jutro na dyżurze z małą:) Co do Antka to chłopcy tak mają. Syn kuzynki miesiąc młodszy waży 11kg!

Zaza rozważ jeszcze Świnoujście. Najpiękniejsze szerokie, piaszczyste plaże, żadnych schodów! Wszystkie wejścia na plażę dostosowane do wózków. Jest co robić w razie nie pogody, bardzo zielono, dużo parków i polecę świetne apartamenty przy ul. Zdrojowej i nawet dam namiar:)Z miejscowości, które wymieniłaś polecam Darłówko. Byłam już cztery razy i kocham to miejsce. Mniej ładne i tylko jeden mini park w porównaniu do Świnoujścia, ale mają extra aquapark i piaszczyste plaże. Co do Rewalu to pomyśl, bo bardzo strome i wysokie zejścia na plażę. No i bardziej wioskowy klimat. Polecam ci też Pogorzelicę. Zejście na plażę płaskie przez las. Idziesz kawałek dalej i masz wrażenie, że jesteś sama na plaży:) Mielono bardzo zatłoczone, ale mają chyba najlepsze wędzone ryby:p

Jeju, Dziewczyny jak mnie gardło boli :wściekła/y::wściekła/y: No nie mogę juz...
Nie dość, ze ucho boli, ze kaszle jak gruźlik to dzisiaj doszło gardło, zwariuje... Tylko na tyle mnie stać, wiecej nie mam siły pisać, przepraszam :zawstydzona/y:

niech ta druga dwójka wyłazi, bo skończę jak zombi...

Polaa zdrówka!!!!!

Zaza rozważ jeszcze Świnoujście. Najpiękniejsze szerokie, piaszczyste plaże, żadnych schodów! Wszystkie wejścia na plażę dostosowane do wózków. Jest co robić w razie nie pogody, bardzo zielono, dużo parków i polecę świetne apartamenty przy ul. Zdrojowej i nawet dam namiar:)Z miejscowości, które wymieniłaś polecam Darłówko. Byłam już cztery razy i kocham to miejsce. Mniej ładne i tylko jeden mini park w porównaniu do Świnoujścia, ale mają extra aquapark i piaszczyste plaże. Co do Rewalu to pomyśl, bo bardzo strome i wysokie zejścia na plażę. No i bardziej wioskowy klimat. Polecam ci też Pogorzelicę. Zejście na plażę płaskie przez las. Idziesz kawałek dalej i masz wrażenie, że jesteś sama na plaży:) Mielono bardzo zatłoczone, ale mają chyba najlepsze wędzone ryby:p

hmm Świnoujście bardzo mi jeden kolega polecał... może rzeczywiście się rozejrzę, jak masz to przeslij mi www tych apartamentów
Pogorzelicę za to polecała mi koleżanka z pracy
co do Mielna, to ja je kocham!!!!!!!!!! byłam tam juz kilka razy, ale z dzieciakami to nie chcę się tam pchać, dlatego padło na Unieście jakby co ;)

iwon oby szybko minęło!!!

maćku powinno być i na mleko modyfikowane, ale nie musi. 1,5roczne dziecko sąsiadki wysypuje jeśli zje za dużo nabiału, a pije zwykły bebilon.

zaza podam ci nr tel. do Pani, która na miejscu zajmuje się wynajmem i bierze o wiele taniej: Krystyna, tel.604103372. A jeżdżę na ul. Zdrojową bo są w parku, z placem zabaw, balkonem lub ogródkiem i w ogóle śliczne. To mój: Świnoujście - Apartamenty - Świnoujście, Zdrojowa 26/24 - apartament w Świnoujściu A tu znajdziesz więcej: Świnoujście Zdrojowa noclegi - nocleg w Świnoujściu przy ul. Zdrojowa - strona 2
Do Pogorzelicy nie podam ci namiaru, bo byliśmy (na szczęście jeszcze wtedy bez dzieci) w domkach w lesie. Tragedia, gorzej niż PRL, smród, grzyb - nie polecam chyba, że masz sprawdzone.

reklama
hej
Mielno jest mocno imprezowe:) Ja bardzo lubie Lebe. A my jedziemy do Bialogory bo jest cicho spokojnie i pusto a na czyms takim mi zalezalo.

Mlody spal do 7.30 wiec calkiem niezle. ale marudzi od rana, albo choroba go bierze albo dwojki ida:baffled:

Do góry