reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin my od dermatolog z CZD dostaliśmy maśc robiona ze srebrem koloidalnym ale zawierała tez rivanol wiec wszystko mieliśmy żółte. W końcu kupiłam krem Emolium Specjalny, jest drożdży od zwykłego ale działa cuda.

Msmickey Szymek ode mnie w spadku dostał 2 apaszki i juz raczej ichmi nie odda.

reklama
dzieć koleżanki zaraził się od Poli wirusem i od soboty 40C! Nie była szczepiona:( Wczoraj nawet pogotowie było, ale nic nie mogą zrobić - każą tylko zbijać i powiedzieli, że do tygodnia może potrwać:(!więc jednak coś te szczepienia dają, wszystko zależy jakiego rodzaju badziewie dziecko złapie. na jedna jest ochrona, a na inne nie.

muńka
zaopatrz się w clemastinum, bo warto mieć w domu na wszelkiego rodzaju reakcje alergiczne

andzia u mnie są w osiedlowym, więc mam farta. polecam zakup, ale pamiętaj, że 3 przepiórcze to jak 1 kurze:) ja robię jajecznicę z 6 przepiórczych dwa razy tygodniu. w opakowaniu jest chyba 17-18 jaj

alijenka kurde czwórki! może i u mnie czwórki a nie dolne dwójki, bo ona ciągle palce pcha do tyłu i też jęczy a ja smaruje tylko te dolne dziąsła z których nic nie wyłazi. muszę zajrzeć

aylin będę poważnie rozważać Primosten. wygooglałam, że piękna miejscowość!

Ostatnia edycja:
Pojechałam dziś z młodą do lekarza w sprawie tej pokrzywki, bo nadal sobie wędruje po jej ciałku. Wg lekarki, taka reakcja jest głównie na alergeny z zewnątrz/dotyk, a nie przez alergię na pokarm, z czym akurat się raczej nie zgodzę, bo jak ja ze swoją pokrzywką byłam u alergologa, to najpierw wypytała mnie co zżarłam :-)
W każdym razie pytała się czy Gabi nie dotykała jakiś kwiatów, czy nie grzebała w piaskownicy, czy mamy w domu zwierze, bo często od kontaktu z sierścią jest taka reakcja. Tak więc dowiedzieć się od czego to się stało graniczy z cudem. Ja póki co obstawiam białko w większej ilości niż zawsze, może melon.
Zapisała fenistil w kropelkach, calcium i wit.C.

Gadałam z nią też o filtrach na słońce i powiedziała, żeby też nie szaleć z filtrami, że 20 wystarczy, no chyba, że plażowanie pełną parą, to wtedy jakiś większy. Ja tam się nie znam i w tym temacie wiem tyle co nic, ale MsMickey zamówiła dla Gosi i Gabi 50. A Wy jakimi filtrami smarujecie maluszki??

Baby współczuję Wam tych alergii i pokrzywek. Mój bąbel wcina już jajecznicę, truskawki, biszkopty i na szczęście wszystko ok :)
Muńka
fajnie, że wzięłaś się za siebie wokalnie ;-) Ja wciąż czekam na I'm calling you w Twoim wykonaniu :sorry:

Witaj świeżości Ty nasza :-D

u nas też do tej pory było wsio oki i już się cieszyłam, że Gabi nic nie rusza,a tu proszę. Ale ja też z tych bez alergii, a jeden incydent z pokrzywką miałam, więc mam nadzieję, że u Gabi to chwilowe i potem będzie spokój:-)

Jak podreperuję się technicznie to nagram ;-)

Hej
U nas koszmar idą cztery czwórki naraz :(, już w połowie powychodziły, te dolne troszkę wcześniej teraz wyszły te górne. W nocy Niuśka budzi się co chwilę, nurofenu nie chce połknąć, już wszystkimi sposobami próbowałam jej podać i nic :(.
Nawet nie mam kiedy z Wami usiąść bo w dzień staram się być z nią na dworze, a wieczorem jestem taka padnięta że zasypiam o 21.
W ogóle nie da się przebrać, ubieranie jej czy przwijanie graniczy z cudem, codziennie koszmar.
Mam nadzieję że szybko jej te zęby wyjdą bo się wykończę

Bidulka!! Kurcze, powiem Ci, że ja czasem tak sobie myślę o Tobie, że Ty przeważnie sama musisz wszystko ogarniać, bo mąż w pracy i naprawdę nie zazdroszczę. Jakbym była sama z Gabi 24/h, to bym chyba chodziła z wywieszonym językiem... Już nie chodzi o samą opiekę nad młodą, ale wsio co trzeba jeszcze dookoła zrobić. Zakupy, sprzątanie, wizyty u lekarza, jak trzeba...itp.
Jak w ogóle z pracą męża?

Witam, ale mam humor od rana :/ młody całą noc się rzucał, a do tego o 2ej miał 38temperatury :/ teraz delikatnie ciepły- ciekawe czy zęby, czy coś go rozkłada :/

Dodatkowo poszłam późno do piwnicy robić, skończyłam o północy i co dupa:wściekła/y:jestem w punkcie w którym zaczynałam, bo mi się regał zawalił na który wszystko tyle godzin układałam :/

Więc życzę Wam miłego dnia!!!

no tak...złośliwość rzeczy martwych :/

hej dziewczyny

chwile mnie nie bylo bo nie moglam sie po tym weselu ogarnac, do tego dzis mam goraczke 38,5 i strasznie mi skreca kiszki, chyba grypa zoladkowa... caly dzien spie, na szczescie jest niania

na wesele zostawilismy mlodego u moich rodzicow, i niestety cale popoludnie nas szukal i plakal co chwile... drugiego dnia od rana juz super humorek, a jak wrocilismy to tulenia nie bylo konca

poza tym coraz czesciej sie puszcza jak stoi, i jak go trzymam z przodu za raczki to podchodzi do mnie te pare kroczkow. tez jestem ciekawa kiedy zacznie chodzic

znow mi sie oczy zamykaja...

Gabi buziaki od ciotki i Antka :)

Josie zdrówka.

Ja mam 30 na słonce i sie zastanawiam czy wystarczy.

Młody mi na rece spi ma niby 37st, a dla mnie jakis goracy i ma rumience.

Ostatnia edycja:
Gabrysiu wszystkiego naj naj :) :-):-D:-)

josie
zdrówka :-D

Gadałam z nią też o filtrach na słońce i powiedziała, żeby też nie szaleć z filtrami, że 20 wystarczy, no chyba, że plażowanie pełną parą, to wtedy jakiś większy. Ja tam się nie znam i w tym temacie wiem tyle co nic, ale MsMickey zamówiła dla Gosi i Gabi 50. A Wy jakimi filtrami smarujecie maluszki??

Bidulka!! Kurcze, powiem Ci, że ja czasem tak sobie myślę o Tobie, że Ty przeważnie sama musisz wszystko ogarniać, bo mąż w pracy i naprawdę nie zazdroszczę. Jakbym była sama z Gabi 24/h, to bym chyba chodziła z wywieszonym językiem... Już nie chodzi o samą opiekę nad młodą, ale wsio co trzeba jeszcze dookoła zrobić. Zakupy, sprzątanie, wizyty u lekarza, jak trzeba...itp.
Jak w ogóle z pracą męża?
ja smaruję młodą 50 ale jak jest mocne słońce a tak to zwykłym nivea dla dzieciów

a co do mnie to kij tam z zakupami i tym co robię w koło siebie, najgorsze jest to że ja mam jeszcze takiego wujka z którym mieszkam i nim muszę się zajmować znaczy koło niego robić, sprzątać za niego, prać mu, gotować i w ogóle masakra, to jest chłop który nie umie za bardzo pisać, czytać nie skończył żadnej szkoły, całe życie robiła za niego moja babcia a później moja mama i niestety on już ma prawie 60 lat, a takiego starego kawalera nie nauczysz już niczego bo się nie da, bo on nawet nigdy baby żadnej nie miał

a mój chłop wrócił do starej pracy niby na lepszych warunkach niż miał no ale zobaczymy jak to będzie, oczywiście znów go nie ma bo jest w niemcowni, może dziś w nocy zjedzie

alijenka kurde czwórki! może i u mnie czwórki a nie dolne dwójki, bo ona ciągle palce pcha do tyłu i też jęczy a ja smaruje tylko te dolne dziąsła z których nic nie wyłazi. muszę zajrzeć
hmmmm chyba jak jeszcze nie ma dwójek to raczej czwórki nie wyjdą szybciej

Młody mi na rece spi ma niby 37st, a dla mnie jakis goracy i ma rumience.
upssssss zdrówka dla Antosia, a może to zęby ?????

Iwon zazdraszam tak przespanej nocki :-)

Ostatnia edycja:
Alijenka to nie zazdraszczam takiego układu z wujem ...

Muńka ten krem właśnie odbieram na poczcie;-) on ma 50 uvb ale 22 uva. lub odwrotnie;-) ja myślę, że na słońce musi być blokada. A szaleństwo rozumialabym gdybym kupiła setkę, bo to naprawdę na choroby skóry.
No i usciskaj Gabi ode mnie i Gochy :-):-):-)

Alez pogoda... raz słońce raz pochmurno...

Ostatnia edycja:
Sto lat dla Mai i Gabrysi.

Dziś na porannym spacerze spotkałam koleżankę z 3 miesięczną córeczką. Malutka jest strasznie. Waży 5,900 i mierzy 59cm. Uśmiecha sie do każdego. No słodziutka jest.

reklama
Witam,

josie zdrowia. Wspolczuje, grypa żołądkowa to coś okropnego, fajnie ze masz nianie do pomocy i możesz odpocząć :tak: Ja jak mnie tak wymiotowalo kilka tygodni temu i do tego goraczka to chłopaki akurat mieli gorszy dżien i oczywiscie sama z nimi siedziałam, myślałam, ze umrę :zawstydzona/y:

Aga i jak Antos?

Buziaki dla 11-miesięczniakow.

Kurcze ale mnie chorobsko męczy jeszcze, mam dość. Dobrze, ze Wojtk teraz śpi, Kubie wlaczylam bajkę bo naprawde nie mam siły a maz śpi bo na 22 do pracy o to na jakies 13-14 godzin :(

Do góry